Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
REALZEUS έγραψε:
Chris έγραψε:
Geo f1 έγραψε:Δε θα βρωμαει πολυ μετα?? :s_whiteflag

σε αυτό έχουμε απάντηση? γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα ο καθαρισμός εσωτερικά

Μετά από 2 φουλαρισματα με σκέτο νερό φευγει η μυρωδιά ξυδιού.

To θέμα είναι ότι, αν η συσσώρευση αλάτων είναι μεγάλη, μήπως βουλώσει το σύστημα όταν αυτά αρχίσουν να διαλύονται.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#100125 Θεωρητικά έτσι κανεις ξεβουλωμα. Ίσως χρειαστεί πάνω από μια φορα. Μετά γίνεται σαν καινούριο.

Nokia 730 & Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Chris έγραψε:
Geo f1 έγραψε:Δε θα βρωμαει πολυ μετα?? :s_whiteflag

σε αυτό έχουμε απάντηση? γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα ο καθαρισμός εσωτερικά

Καθαρισμός του εσωτερικού από άλατα:

Γεμίστε το δοχείο νερού με άσπρο ξύδι και αφήστε το για μια ωρίτσα σε οριζόντια θέση και το καλώδιο αποσυνδεδεμένο. Απλώστε στην σιδερώστρα μιά χοντρή πετσέτα, ανεβάστε τον θερμοστάτη στο μέγιστο και αν έχει ρυθμιστή ατμού, ρυθμίστε και αυτόν τον στο μέγιστο. Αφού σβήσει το λαμπάκι του σίδερου (ένδειξη ότι η θερμοκρασία έφτασε στο επιθυμητό επίπεδο) πατήστε επανειλημμένα το κουμπί παραγωγής ατμού και κρατήστε το σίδερο οριζόντια σε μικρή απόσταση από την πετσέτα. Αν ανάψει το λαμπάκι (ένδειξη ότι έπεσε η θερμοκρασία της πλάκας) σταματήστε την παραγωγή ατμού και περιμένετε μέχρι να ξανασβήσει το λαμπάκι και να ξαναζεσταθεί η πλάκα. Επαναλάβετε έως ότου αδειάσει όλο το δοχείο.

Ο ατμός θα παρασύρει τα άλατα προς την πετσέτα. Γεμίστε με απϊονισμένο νερό το δοχείο και επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία.
ΌΧΙ, μετά δεν θα βρωμάει καθόλου. :)

giannik1977 έγραψε:Ευχαριστω Αλεξανδρε , δεν ξερω ομως αν με το ξυδι θα καθαρισει η πλακα(ειναι κεραμικη , εχουν κολλησει κατι μαυρακια..). :oops:

Καθαρισμός της πλάκας:

1. Η πλάκα μπορεί να καθαριστεί με μαλακό σφουγγαράκι κουζίνας ειδικό για αντικολλητικές επιφάνειες είτε βουτηγμένο σε ζεστό νερό και υγρό για τα πιάτα, είτε με κρέμα JIF

2. Επίσης υπάρχει ειδικό κερί για τον καθαρισμό της πλάκας. Ζεστάνετε το σίδερο και προσεκτικά αλείφετε το κερί επάνω στα σημεία που υπάρχουν κολλημένες βρωμιές. Αμέσως το τρίβετε επάνω σε χοντρή πετσέτα (σαν να σιδερώνετε) η σε χοντρο χασαπόχαρτο για να καθαρίσει. Προσοχή μη στάξετε λιωμένο κερί γιατί λερώνει. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε το ειδικό stick, ακόμη και το απλό κεράκι κάνει δουλειά.

Καλά σιδερώματα... :lol:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#100505 ποια γιατροειδικοτητα ειναι αρμοδια για πρηξιμο στα δαχτυλα/κλειδωσεις χεριου (μαλλον απο συχνη χρηση ποντικιου) ?
Άβαταρ μέλους
By famas
#100507 Όλοι πάνε σε νευροχειρούργο-νευρολόγο. Αν πας σε δημόσιο νοσοκομείο τώρα που καταργήθηκε το 5 ευρω της εξέτασης, δεν έχει μεγάλη αναμονή για τις συγκεκριμένες ειδικότητες(λέγοντας μεγάλη εννοούμε αρκετό χρόνο να μάθεις να δουλεύεις με το άλλο χέρι)
Άβαταρ μέλους
By Scotch
egobrain έγραψε:ποια γιατροειδικοτητα ειναι αρμοδια για πρηξιμο στα δαχτυλα/κλειδωσεις χεριου (μαλλον απο συχνη χρηση ποντικιου) ?

3 μέρες τώρα κι εγώ μ' αυτό παιδεύομαι. Έκανα το σφάλμα να δουλέψω 2 μέρες με ένα τέτοιο --> Εικόνα (σε μαύρο χρώμα τουλάχιστον :shifty: )
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#100655 Αν είναι να πας κάπου θα πας σε Ορθοπαιδικό, δεν έχει σχέση με τα νεύρα ούτε αποτελεί αναζωπύρωση κάποιας γνωστής πάθησης. Όμως μάλλον ξέρεις τι έχει συμβεί οπότε καλύτερα να μην πας πουθενά και απλά να κάτσεις φρόνιμα. Διαβάζεις και τις οδηγίες που έχουν υπολογιστές, πληκτρολόγια και ποντίκια για RSI (repetitive stress injuries) και ακολουθείς τις οδηγίες για βελτίωση του τρόπου χρήσης.
Σύντομη θεραπεία με ακινητοποίηση και αντιφλεγμονώδη σε συνδυασμό με ανάπαυση θα βοηθήσει και επιταχύνει την αποκατάσταση.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3

Τι ειναΙ ΑΥΤΟ?????
Άβαταρ μέλους
By markvag
bill33 έγραψε:Θέλω να στείλω ενα δεματάκι βάρους ~10 κιλών στην Γερμανία.Ποια είναι η πιο οικονομική λύση;Κοίταξα σε acs κλπ και είναι φωτιά και λαύρα.Ακόμα και τα ελτα θέλουν κοντα 60€.

Όλες οι Ελληνικές courier στέλνουν στο εξωτερικό μέσω DHL ή TNT, οπότε πάνε απ' ευθείας σε αυτές. Δεν ξέρω προφανώς τι μπορεί να παίζει με τις εκπτώσεις που παίρνει η κάθε εταιρεία...

Αν η τιμή που θα σου πούνε είναι εντελώς εξωφρενική στείλε pm... Δεν νομίζω πάντως να πέσεις κάτω από τα 100 ευρώ... Υπάρχει και η ΤΝΤ express που το στέλνει με φορτηγό και είναι αρκετά φθηνή, με τίμημα το χρόνο παράσδοσης κάπου στην εβδομάδα...
Άβαταρ μέλους
By bill33
markvag έγραψε:
bill33 έγραψε:Θέλω να στείλω ενα δεματάκι βάρους ~10 κιλών στην Γερμανία.Ποια είναι η πιο οικονομική λύση;Κοίταξα σε acs κλπ και είναι φωτιά και λαύρα.Ακόμα και τα ελτα θέλουν κοντα 60€.

Όλες οι Ελληνικές courier στέλνουν στο εξωτερικό μέσω DHL ή TNT, οπότε πάνε απ' ευθείας σε αυτές. Δεν ξέρω προφανώς τι μπορεί να παίζει με τις εκπτώσεις που παίρνει η κάθε εταιρεία...

Αν η τιμή που θα σου πούνε είναι εντελώς εξωφρενική στείλε pm... Δεν νομίζω πάντως να πέσεις κάτω από τα 100 ευρώ... Υπάρχει και η ΤΝΤ express που το στέλνει με φορτηγό και είναι αρκετά φθηνή, με τίμημα το χρόνο παράσδοσης κάπου στην εβδομάδα...

Δεν το έχω προχωρήσει ακόμα,θα σου πω αν είναι.
Άβαταρ μέλους
By otso
bill33 έγραψε:
markvag έγραψε:

αντε να σου πω και γω μια λυση , αλλα ειναι απο παλιοτερα χρονια . λοιπον παλια που εστελνα βαρια δειγματα πηγαινα στο ελληνικο στον εμπορευματικο τομεα και διαλεγα μια εταιρεια αεροπορικη που πηγαινε στην πολη που ηθελα και το εστελνα με το αεροπλανο , μακραν ο φτηνοτερος και γρηγοροτερος τροπος , το μονο μειον οτι επρεπε να πας εσυ να το παραδοσεις στο αεροδρομιο , αλλα και ο παραληπτης επρεπε να παει στο αεροδρομιο.
εκει που εισαι λογικα πρεπει να εχει το καζαντζακης εμπορευματικο τομεα ,γερμανικες εταιρειες πολλες αρα ολα οκ , εκτος αν στελνεις σε χωριο της γερμανιας μακρια απο αεροδρομιο
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:
bill33 έγραψε:
markvag έγραψε:

αντε να σου πω και γω μια λυση , αλλα ειναι απο παλιοτερα χρονια . λοιπον παλια που εστελνα βαρια δειγματα πηγαινα στο ελληνικο στον εμπορευματικο τομεα και διαλεγα μια εταιρεια αεροπορικη που πηγαινε στην πολη που ηθελα και το εστελνα με το αεροπλανο , μακραν ο φτηνοτερος και γρηγοροτερος τροπος , το μονο μειον οτι επρεπε να πας εσυ να το παραδοσεις στο αεροδρομιο , αλλα και ο παραληπτης επρεπε να παει στο αεροδρομιο.
εκει που εισαι λογικα πρεπει να εχει το καζαντζακης εμπορευματικο τομεα ,γερμανικες εταιρειες πολλες αρα ολα οκ , εκτος αν στελνεις σε χωριο της γερμανιας μακρια απο αεροδρομιο

Eίμαι Ναύπλιο πάλι οπότε δεν παίζει να ανέβω Αθηνα να το στείλω με αεροπλάνο.Άλλωστε η ταχεία παράδοση δεν είναι πρώτη προτεραιότητα,το να πάει όμως το δέμα στην διεύθυνση του παραλήπτη είναι.
Εγώ σκέφτηκα να το στείλω με φορτηγά που πηγαίνουν Γερμανία κάθε εβδομάδα,ψυγεία κλπ.
Το ζήτημα είναι πάλι ότι ο παραλήπτης πρέπει να βρει τον φορτηγατζή κλπ.
Υπάρχουν και τα λεωφορεία αλλά φεύγουν απο Σαλονίκη.

Κοίταζα το ΤΝΤ και έχει τιμές ΕΛΤΑ.Βέβαια τσέκαρα εκεί που λέει για εταιρικές αποστολές ,για ιδιώτη πρέπει να καλέσω στα γραφεία τους,φαντάζομαι πιο ακριβη χρέωση.Εχει και εδώ γραφείο θα πεταχτώ να ρωτήσω.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Geo f1 έγραψε:

Τι ειναΙ ΑΥΤΟ?????

Ο,τι λεει στην επεξηγηση του βιντεο. Βαλε ακουστικα, χαλαρωσε και τρίπαρε. :lol:
:s_wacko :s_dance :s_crazy