- 28 Ιουν 2016, 02:01
Nikos! έγραψε:Δε το κατάλαβα αυτό που γράφεις. 
Αυτό που εννοεί είναι ότι προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Εγώ δεν είμαι σίγουρος γι αυτό, και μου φαίνεται αρκετά χοντράδα για να κατηγορήσω κάποιον έτσι στη ψύχρα. Αυτό που γράφεις παρακάτω όμως, δείχνει τρομακτική άγνοια:
Nikos! έγραψε:Διαδικασία πίστωσης σε λογαριασμό δεν υπάρχει, είναι ασύλληπτα δύσκολη διαδικασία και για να γίνει πρέπει να υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό. Πως παίρνεις έτσι χρήματα στο λογαριασμό σου? Από που κι ως που?
...κάτι που θα προσπερνούσα αν το έγραφε κανένας άσχετος με το θέμα
(λχ. κανένας Ιταλάκιας, ΓΚ κλπ), αλλά πραγματικά εδώ δεν καταλαβαίνω πώς βγάζεις μια εικόνα του τόσο άσχετου για κάτι που άπτεται του επαγγέλματος σου. Κατ'αρχάς αυτό που περιγράφεται
δεν είναι cashback, που έχει ένα πολύ σαφή ορισμό. Κι αυτό το "όφελος" και οι "προνομιακές τιμές" που
αναφέρονται εδώ είναι μια τρύπα στο νερό, γεμάτο ασάφεια. Ορίστε λχ. μια πραγματική ενέργεια cashback που τρέχει αυτή τη περίοδο, από τη δική σου εταιρία κιόλας, εδώ πέρα:

(οι τιμές σε € είναι για την Ιρλανδία btw)
Η διαδικασία πίστωσης σε λογαριασμό (
ή με προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, που κάνουν ακόμα κάποιες εταιρίες) είναι κάτι συνηθισμένο, το κάνει εποχιακά και ο δικός μου εργοδότης, και σου έδειξαν ήδη με απτά παραδείγματα ότι όχι μόνο είναι σύνηθες αλλά ισχύει
και στην Ελλάδα. Επιμένεις ακόμα σε αυτά που γράφεις;
Γιατί βασικά τα περισσότερα απ'όσα ισχυρίζεσαι είναι λάθος. Πχ "
cash back γίνεται στο κατάστημα και είναι από τη τιμή καταλόγου", λάθος και στα 2. "
Όλες οι προωθητικες ενέργειες και εκπτώσεις ως βάση έχουν τη τιμή καταλόγου." και "
Ο καθένας το επικοινωνεί όπως θέλει." είναι επίσης λάθος.
Το cashback
(ή άλλες ανάλογες προωθητικές ενέργειες, λχ trade-in offer, έξτρα παρελκόμενα/αξεσουάρ ή υπηρεσίες κλπ) γίνονται από το προμηθευτή, εκτός κι αν πρόκειται για υπηρεσία που προσφέρεται από το retailer δωρεάν στον καταναλωτή και γίνεται refund έπειτα, εσωτερικά από το προμηθευτή. Η έκπτωση ή το cashback είναι πάντα στη τιμή λιανικής που έχει το κάθε κατάστημα. Όσο για το πώς επικοινωνείται κάθε προωθητική ενέργεια είναι επίσης λάθος. Το visual merchandising είναι ολόκληρος τομέας, λχ. αυτές τις μέρες τρέχω στη μισή χώρα, από Inverness μέχρι το Εδινβούργο για να φροντίσω ότι η εικόνα στα καταστήματα που βλέπει ο τελικός αγοραστής είναι αυτή που έχει σχεδιαστεί κεντρικά (
γιατί αν περιμένεις από τον κάθε μαγαζάτορα ή manager υποκαταστήματος να το κάνει ---> καλό ξημέρωμα. Έχω δει ακόμα και να πετάνε τα κουτιά με τα pos στην ανακύκλωση χωρις να τα ανοίξουν
), οπότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις λιγάκι!
@υπόλοιποι: αν το promotion είναι τύπου cashback, η κάθε αλυσίδα λιανικής επικοινωνεί τη τελική τιμή διαφορετικά. Πχ, οι πιο σοβαροί γράφουν με μεγάλα γράμματα την τιμή που καλείται να πληρώσει άμεσα ο πελάτης και με υποσημείωση (εμφανή μεν, σε 2ο βαθμό δε) το "Save £xxx" με την επιστροφή που θα λάβει από τον προμηθευτή. Άλλοι γράφουν με μεγάλα γράμματα τη τελική τιμή μετά το cashback και με μικρότερα "Pay now £yyy" κλπ. Αυτό ισχύει είτε online είτε στο κατάστημα.
Επίσης, η τεχνική
rx8_drifter έγραψε:Θυμίζει εκπτώσεις στις βιτρίνες, δύο μερες πριν ανεβάζουμε τις τιμές 20% και μετά κοτσάρουμε ενα 30%, ευκαιρία
ΓΥΦΤΑΡΙΟ 
συμβαίνει μια χαρά και εδώ, τι νομίζατε;

Σε κάθε περίπτωση, το τι πληρώνεις τώρα, πόσο/πότε/με τι μορφή παίρνεις πίσω πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αγοραστή. Έχω αναφέρει τα Χριστούγεννα τη φουστιά που μου έκαναν από το Amazon (!) που πουλούσαν στοκ grey import, λανθασμένα ανέφεραν τη προωθητική ενέργεια και έπειτα έκαναν τη πάπια (

). Α, και καμιά modίστρα να μεταφέρει τα offtopic στο ανάλογο θέμα για να μη τα μπλέκουμε εδώ. Έχει εκείνο με το λαδόξυδο, που ο Eddie ανακαλύπτει τη καπιταληστεία
Tό τοι νομισθὲν τῆς ἀληθείας κρατεῖ.