- 22 Μαρ 2018, 11:03
gianik έγραψε:Οχι φιλε ,δεν θα κανεις κανενος το χατηρι....
Αν σε αγαπαει ο αλλος να σε δεχτει οπως εισαι. Εκτος αν πλερωνουν για ολα ο μπαμπας κ η μαμα οποτε μοκο.....
Δοξα το Θεο υπαρχουν κ τα Δημαρχεία κ η διαδικασια ονοματοδοσιας....
Το βρηκαμε τωρα ,θρησκευτική καταπιεση...μου φαινεται πολυ αστειο κ ως ορος διοτι πολυ απλα ,περαν των παπαδων ουδεις αλλος ασχολείται...
Γιανίκ, είσαι λάθος και το ξέρεις...
Asimov έγραψε:Νομίζω ότι είναι καλή η αντιμετώπισή σου για να μην τα μπερδέψεις, δεδομένου ότι βομβαρδιζονται καθημερινά στο σχολείο...
Είναι εξαιρετικά δύσκολο και άβολο να ανατρεψεις ο, τι ακούει επί εξαωρο και επί καθημερινής βάσης το εξάχρονο.
Άσε που είναι σε μια ηλικία που η περιέργεια και η δίψα τους να κατανοήσουν το σύμπαν είναι πολύ έντονες, οπότε η προπαγάνδα βρίσκει γόνιμο έδαφος και σε φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί οι δικές σου εξηγήσεις ακούγονται στρυφνες κυριολεκτικά και μεταφορικά, ενώ οι άλλες σχεδόν μαγικές.
Πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Εμείς καμιά φορά (όταν δεν είμαι τελείως χώμα δηλαδή

) λέμε ιστορίες το βράδυ πριν κοιμηθούν. Και οι ιστορίες αφορούν συνήθως επιστήμονες, ανακαλύψεις, ιστορικά γεγονότα ή πρόσωπα, κτλ... Εκεί προσπαθώ να τους κάνω να δουν πόσο ωραίο είναι το ταξίδι της ανακάλυψης και πως οι εύκολες εξηγήσεις (ένας μπάρμπας στα σύννεφα, ένας αόρατος ροζ μονόκερος, κτλ) είναι συχνά λάθος. Σε γενικές γραμμές πιάνει. Επίσης, όταν κάνουν μια ερώτηση (πχ τι είναι ο κεραυνός) τους δίνω πάντα την σωστή απάντηση, αλλά με τρόπο κατανοητό για την ηλικία του παιδιού που ρωτάει και ΠΟΤΕ απαντήσεις του στυλ "το έκανε ο θεός, ο διάβολος" ή κάτι τέτοιο. Και όταν δεν ξέρω κάτι ή κάτι γενικά δεν είναι γνωστό, τους λέω "δεν το ξέρω, μπορείς όταν μεγαλώσεις να το ψάξεις μόνος/μόνη σου και να το βρεις".
Σωστό ή λάθος δεν ξέρω, θα δείξει...
dimik έγραψε:Νίκος Παππάς έγραψε:
Αντε τωρα εσυ σαν γονιος να ζητησεις απαλλαγη απο το μαθημα, να το μαθουν αυτες οι μαμαδες και να εισια σιγουρος οτι απο την αλλη μερα δεν θα μιλανε τα παιδια τους στο παιδι σου, ή δεν θα το φωναζουν να παιξουν μαζι / ερχονται στο σπιτι σου.
Από την άλλη μάλλον καλύτερα να μην κάνουν παρέα τα παιδιά σου με τέκνα τέτοιων γονέων 
Και από την πρώτη, καλύτερα να μην είναι δαχτυλοδεικτούμενα (αυτός δεν κάνει θρησκευτικά ψου, ψου ψου...). Κάτι που έχω ζήσει στο δημοτικό.
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>