Red Garland έγραψε:kacey έγραψε:τοτε καταλαβαινω σε ποια νοοτροπια και συνομοταξια ανηκεις. Οχι παλικαρι μου, ΔΕΝ αφηνεις ΟΠΟΙΟΝ να΄ναι να μπαινει στη χωρα σου μονο και μονο επειδη δηλωσε προσφυγας, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη δεν μπορεις να τον ελεγξεις. Ουτε προκρινεις ως λυση το "θα τον ελεγξω μετα οταν/εκει που θα μπορω" γιατι πολυ απλα αυτους που ΔΕΝ πρεπει να μπουν στη χωρα, ΔΕΝ θα τους ΞΑΝΑβρεις για να τους ελεγξεις.
Οι κοινωνίες όταν ήρθαν αντιμέτωπες με το ποιο σφάλμα θέλουν να ελαχιστοποιήσουν, διάλεξαν την ελαχιστοποίηση του σφάλματος τύπου Ι. Αυτό έχει αποτυπωθεί τόσο στο δικονομικό σύστημα όσο και στη στατιστική και στην οικονομετρία. Με λίγα λόγια αν έχεις
1. καταδικάζω έναν αθώο
2. απελευθερώνω έναν ένοχο
προτιμάς πάντα να μην κάνεις το πρώτο λάθος.
Τουτέστιν στο θέμα μας, να μην απορρίψεις έναν που σου λέει ότι είναι πρόσφυγας.
Τώρα όσον αφορά συνομοταξίες δε χρειάζετε να είστε ανθρωπιστές, δηλαδή: να μην αφήσεις ούτε έναν άνθρωπο πρόσφυγα πολέμου να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του που είναι επικίνδυνη.
Υπάρχουν μια χαρά διεθνείς συνθήκες τις οποίες έχει υπογράψει η χώρα σε επίπεδο Ην. Εθνών.
Και αυτές μιλούν για προστασία των προσφύγων που ζητούν βοήθεια, τέλος.
Όταν λοιπόν λες ότι δεν πειράζει να μην βοηθήσεις κάποιους πρόσφυγες για να μην μπουν μετανάστες, δεν τηρείς τις διεθνείς συνθήκες.
Το τι λέει ο κάθε kacey και trident είναι να χα με να λέγαμε.
απο ανεφαρμοστες αμπελοφιλοσοφιες και θεωριες που αμα τις εφαρμοσεις στην αληθινη ζωη την πουτσισες, αλλο τιποτα...
α) αν δεν μπορεις να καταλαβεις γιατι δεν γινεται να ανοιγεις τη πορτα της χωρας σε καποιον μονο και μονο επειδη σου δηλωσε οτι ειναι προσφυγας, δεν θα κατσω να στο εξηγησω εγω. edit mod. Παντου στο κοσμο οποιος μπαινει σε καποια χωρα ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ, και αμα πας οπουδηποτε να πεις "βαλτε με μεσα γιατι ειμαι ταδε" και περιμενεις δεχτουν το λογο σου και να μην σε ελεγξουν, ή θα μεινεις απεξω ή θα πας φυλακη.
β) το " λες ότι δεν πειράζει να μην βοηθήσεις κάποιους πρόσφυγες για να μην μπουν μετανάστες" ειναι κατι που ειπες εσυ. Οπως επισης και η επιλογη "να αφήσεις έναν άνθρωπο πρόσφυγα πολέμου να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του που είναι επικίνδυνη", ειναι κατι που εγραψες εσυ, οχι εγω.
Εγω αυτο που λεω ειναι οτι δεν γινεται να μπαινουν ελευθερα καποιοι μονο και μονο επειδη δηλωσαν οτι ειναι ταδε. αυτο που λεω ειναι οτι μεχρι να εξακριβωθει σε ικανοποιητικο ΓΙΑ ΕΜΑΣ που τους υποδεχομαστε βαθμο, το ποιος και τι ειναι, θα ελεγχεται. Με οποιο προσφορο τροπο.
γ) για ξαναβαλε ρε μεγαλε τη συνθηκη της γενευης που μας εχετε ζαλισει τα @@ με τις διεθνεις συμβασεις, να μας δειξεις τι λεει. Γιατι πριν μερικες σελιδες που μπηκε, ειδα οτι λεει "δεν θα επιβαλλονται ποινες σε οσους μπαινουν/πιανονται να εχουν εισελθει παρατυπα σε μια χωρα, αν ερχονται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ απο εκει που κινδυνευουν".
Οχι απο τη Τουρκια που δεν κινδυνευουν απο κανεναν.
επισης περιμενω να μου δειξεις που λεει "δηλωσε προσφυγας = του ανοιγεις τη πορτα".
δ) δεν ειναι μονο προσφυγες ή μεταναστες. Μπορει να ειναι ο οποιοσδηποτε, που μπορει να ειναι το οτιδηποτε και να ερχεται εδω για τον οποιοδηποτε λογο.
edit mod προτεινεις να βαζουμε τον οποιοδηποτε στη χωρα, να τον αμολαμε ελευθερο να κανει οτι θελει και να εξαφανιστει οπου και οπως θελει, και μετα να αρκεστουμε στο οτι εκεινος θα κινησει τις διαδικασιες για τον ελεγχο του αν τηρει τις προυποθεσεις για διαβαση ή/και διαμονη. Guess τι θα κανει ο οικονομικος μεταναστης ή ο οποιοσδηποτε ακομα χειροτερος. Αυτοαναιρουμενο, περιμενεις απο αυτον που ειναι ηδη μεσα στη χωρα να προσελθει για να αυτοελεγχθει αν ειναι νομιμα εδω, και μου το απαντας ως λυση οταν λεω "μπαινουν και καποιοι που ΔΕΝ εχουν δικαιωμα να ειναι εδω".

*παραδειγμα: το να μη δεχομαι το λογο καποιου οτι ειναι προσφυγας και να του προσφερω ελευθερη εισοδο και διαβαση (ενω αυτος που δεν εχει δικαιωμα να μπει στη χωρα Α-ΠΟ-ΚΛΕΙ-Ε-ΤΑΙ να πει ψεμματα οτι και αυτος ειναι προσφυγας) ----> ιδιο με το να καταδικαζω ενα αθωο για ενα εγκλημα.
edit mod. Αν δεν ηρεμήσεις, τα επόμενα ποστ γραμμένα με τέτοιο επιθετικό ύφος θα σβήνονται ολόκληρα. Βλέπεις κάποιον άλλον να γράφει με τέτοιο τρόπο; [Admin]