- 19 Νοέμ 2014, 18:52
j.marr έγραψε:kacey έγραψε:j.marr έγραψε:Και τι ακριβώς θες να το κάνω αν το χτυπήσω. Να φωνάξω το εκάβ να το περιθάλψει και τους μπάτσους να καταγράψουν το συμβάν.
Την παλεύετε ή σας έχει βαρέσει η φιλοζωία στο κεφάλι. 
Να προσπαθησεις να το πας σε ενα κτηνιατρο? Λεμε τωρα, καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολα πραγματα αυτα στην Ελλαδα του 2014...
Να το πω αλλιως: σου πεταγεται ενα σκυλι και το χτυπας "ελαφρα". Πχ του σπας ενα ποδι.
επιλογη α) το μαζευεις (αν μπορεσεις/κατσει) και το πας σε ενα γιατρο, και το επισκευαζει.
επιλογη β) το αφηνεις να περιφερεται με σπασμενο ποδι, υποφεροντας, ειτε μεχρι να διορθωθει μονο του ειτε μεχρι να σαπισει το ποδι κλπ κλπ.
δεν ειναι θεμα φιλοζωιας. Ειναι θεμα να εισαι ανθρωπος...
Αμα με ρωτάς προσωπικά στα @@ μου για τα αδέσποτα. Ζώα είναι. Όποιος ανησυχεί για το τι μπορούν να πάθουν ας τα μαζέψει/σπιτώσει/περιθάλψει/φροντίσει με δικό του χρόνο χρήμα κόπο.
Το να νομοθετούμε για τέτοιες περιπτώσεις είναι τραγικά ηλίθιο. Απλά θα προσθέσει εναν ακόμα ανούσιο και "ανεφάρμοστο" συνολικά νόμο ο οποίος θα ταλαιπωρήσει κάποιον παραπάνω σε περίπτωση τέτοιου ατυχήματος. Και ούτε τις στάμπες απο σκυλιά στις εθνικές θα μειώσει.
Και μπόνους τροφή για σκέψη:
Αμα αντί να το πάω σε κτηνίατρο το σκοτώσω και το φάω -οπως με ενα λαγο πχ- είμαι δολοφόνος/σατανας/666 ή μερακλής/γκουρμεδιάρης/φαν της ασιατικής κουζίνας.
α) τραγικα ηλιθιο ειναι να προκαλεσεις ΕΣΥ κατι στο ζωο και να το γραψεις στα @@ σου. Ακομα περισσοτερο ηλιθιο ειναι να εξισωνεις το "χτυπησΑ (εγω) ενα ζωο (που δεν επελεξε να ειναι αδεσποτο) και το αφησα να υποφερει ενω μπορουσα να κανω κατι για αυτο" με το "καταναλωνω κρεας που προερχεται απο ζωα που εχουν εκτραφει για αυτο το σκοπο και - υποτιθεται, απο οσο μπορω να ξερω - εχουν σκοτωθει με ανθρωπινο τροπο ή/και τουλαχιστον χωρις να υποφερουν επι μερες ολοκληρες". Μιλαμε για επιτομη της ηλιθιοτητας.
β) να ξερεις οτι οποιον δω εγω να κανει αυτο που λες εσυ, θα τον καταγγειλω, θα κανω και μηνυση αν χρειαστει (που δεν, γιατι παει αυτεπαγγελτα) και θα παω και μαρτυρας μεχρι τελους και μεχρι να του φορεσουν το προστιμο.
γ) μου αρκει ως απαντηση το "προσωπικά στα @@ μου για τα αδέσποτα.
Ζώα είναι". Καταλαβαμε.
giannik1977 έγραψε:Παντως αν εφαρμοσθει επακριβως ο νεος αυτος νομος , δεν θα προλαβαινουν να πληρωνουν προστιμα οι εχοντες 4ποδα ..Μιλαμε για τον Ελληναρα που δεν βαζει φιμωτρο στον σκυλο οταν βγαινει βολτα (το πιο απλο),μην μιλησουμε για τσιπακια κ.λ.π
Αυτο με το φιμωτρο ειναι ηλιθιο*. Δεν ξερω αν υπαρχει σε αλλη πολιτισμενη χωρα
υποχρεωτικο φιμωτρο.
*το οτι το θεωρω ηλιθιο δεν σημαινει οτι θα ενισταμαι σε οποιον αρμοδιο μου βαλει προστιμο για αυτο. Εφ'οσον ισχυει και το παραβαινω εν γνωσει μου, θα δεχτω και το προστιμο (οπως πχ με τις υποχρεωτικες αλυσιδες μεσα στο αυτοκινητο καλοκαιριατικα). Ενσταση θα εχω αν μου αρχισει το κηρυγμα για το ποσο χρησιμο ειναι κλπ κλπ.