Εκμεταλλεύεται τον εργοδότη γιατί ξέρει ποια είναι η κατάσταση στην αγορά...
Δεν θα ξαναβρεί εργαζόμενο τα επόμενα 10 χρόνια...
Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει η 'αριστερά'...
Panosss έγραψε:junior gt έγραψε:Η πρόσληψη πλέον γίνεται ηλεκτρονικά. Γραφειοκρατικά μηδεν.
Ασφαλιστικές εισφορές είναι για υπάλληλο γραφείου περίπου το 40% του μισθού. Δηλαδή περίπου 320 ευρώ ανά μηνα και γλυτώνει εφορία (800+320)*0,26= 291 ευρώ. Διαφορά 29 ευρώ το μήνα.
Γλυτώνει τα μαύρα που σε κάθε σοβαρή εταιρεία είναι μεγάλο θέμα και έχουν και ένα κόστος.
Επίσης γλυτώνει το ρίσκο του να απασχολείς έναν άνθρωπο 'μαύρο' που το πρόστιμο είναι 12000.
Αποζημίωση απόλυσης μέχρι ένα χρόνο είναι μηδέν.
Απόλυση γίνεται πάλι ηλεκτρονικά.
Άρα ή κάτι παίζεται ή ο εργοδότης είναι τρόμπας.
Με κανονική πρόσληψη θα πλήρωνε 1000 καθαρά, άρα 1400 συνολικά.(;)
Ενώ τώρα 800.
600 ευρώ το μήνα διαφορά.
Άρα θα του κοστίσει για 2 μήνες 1600 ευρώ.
Ενώ με κανονική πρόσληψη θα του κόστιζε 2800.
Τεράστια η διαφορά, 1200 ευρώ.
Καλά, τώρα η περίπτωση ελέγχου είναι μια στο τρισεκατομμύριο, ας παίξει λοττο έχει περισσότερες πιθανότητες.
2014 έγραψε:@ markvag
Έχεις ακούσει περιπτώσεις εργαζομένων που πληρώνονται μαύρα κ (ταυτόχρονα) παίρνουν ταμείο ανεργίας; (Είμαι βέβαιος πως ναι.)
Ή εργαζομένων που αν δουλέψουν θέλουν μόνο μαύρα, για να μη χάσουν τα μόρια (ή άλλες παροχές) του μακροχρόνια άνεργου; (Είμαι βέβαιος πως ναι.)
manosky έγραψε:"Προσλαμβάνεστε με 800 ευρώ μικτά [=~670 καθαρά] για χρονικό διάστημα 2 μηνών ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ.
Panosss έγραψε:manosky έγραψε:"Προσλαμβάνεστε με 800 ευρώ μικτά [=~670 καθαρά] για χρονικό διάστημα 2 μηνών ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ.
Τα 800 ευρώ είναι ήδη ξεφτίλα, πώς να έλεγε για 670; Δεν υπήρχε περίπτωση να πάει ο άλλος.
Έχεις ακούσει περιπτώσεις εργαζομένων που πληρώνονται μαύρα κ (ταυτόχρονα) παίρνουν ταμείο ανεργίας; (Είμαι βέβαιος πως ναι.)
Ή εργαζομένων που αν δουλέψουν θέλουν μόνο μαύρα, για να μη χάσουν τα μόρια (ή άλλες παροχές) του μακροχρόνια άνεργου; (Είμαι βέβαιος πως ναι.)
Έχεις προσέξει ότι ζούμε σ' ένα κράτος που επιδοτεί τον (πολλές φορές ψεύτικα) μακροχρόνια άνεργο, εις βάρος αυτού που σκίζεται να βρει μια δουλειά κ πληρώνει εισφορές κ φόρους; (Είμαι βέβαιος πως ναι.)
Ναι, it bites both ways και όχι, οι Έλληνες εργαζόμενοι (προφανώς, στην πλειοψηφία τους) δεν το καταλαβαίνουν, ενώ τα Ελληνικά κομματόσκυλα (του χτες κ του σήμερα) το εκμεταλλεύονται αισχρά.

Έχεις προσέξει ότι ζούμε σ' ένα κράτος που επιδοτεί τον (πολλές φορές ψεύτικα) μακροχρόνια άνεργο, εις βάρος αυτού που σκίζεται να βρει μια δουλειά κ πληρώνει εισφορές κ φόρους; (Είμαι βέβαιος πως ναι.)
Ναι, it bites both ways και όχι, οι Έλληνες εργαζόμενοι (προφανώς, στην πλειοψηφία τους) δεν το καταλαβαίνουν, ενώ τα Ελληνικά κομματόσκυλα (του χτες κ του σήμερα) το εκμεταλλεύονται αισχρά.
markvag έγραψε:Προφανώς και όλα όσα αναφέρεις είναι γνωστά. Επίσης, προφανώς και οι όποιες επιδοτήσεις σε ανέργους έχουν μειωθεί δραματικά, λόγω του ότι οι περισσότεροι είναι τόσα χρόνια άνεργοι, που δεν δικαιούνται.
Βρίσκω πάντως σχιζοφρενικό μία επιχείρηση να ζητάει να απασχολήσει κάποιον μαύρα. Ένας άνεργος πιθανώς να αναγκαστεί να το δεχτεί (ανάγκη, βλακεία, όπως θες πες το), αλλά μία επιχείρηση θα έπρεπε να καταλαβαίνει πόσο μεγάλη ζημιά μπορεί να τις κάνει αυτό...
Και σαφώς καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου (την έζησα εν μέρει για 3 χρόνια ως ελ. επαγγελματίας, ώσπου τα σιχτίρισα...), αλλά ας μην ξεχνάμε ότι σε μία χώρα με 25-30% ανεργία την όποια διαπραγματευτική ισχύ δεν την έχει ο εργαζόμενος.
junior gt έγραψε:Προφανώς δε ξέρεις τι σου γίνεται.
Και για να προσθέσω κάτι σε αυτά που έγραψα και με[…]
Πουρναράκης πεισματικά αδιαφορεί σε ότι του λέει ο[…]
https://www.youtube.com/watch?v=yhduH[…]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]