Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#779457 Ελαφονήσι, Φαλάσαρνα, Ζάκρος, Σούγια, Κεδρόδασος, όλες στην Κρήτη, οι 3 τελευταίες οι πιο αγαπημένες. Βαθιά νερά, άγριο τοπίο, μικρή τουριστική παρέμβαση.

Οι τύπου Σεϋχέλλες, ρηχές παραλίες με τα ζεστά νερά δεν μου αρέσουν για μπάνιο για φωτογραφίες μόνο.

.
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
#779459 Chris εχεις ταξιδέψει καθολου η οτι λενε τα ιντερνετς? Απο που την αντλεις αυτη τη σιγουρια?

Απο τα λιγα που εχω παει, για αρχη στα κοντα Τουρκια, εχει απιστευτα μερη με κορυφαια για μενα oludeniz και kaputas. Mετα Καραϊβική, Cayman Islands, ολο το νησι καταπράσινο και τιρκουάζ παραλιες. Αποθέωση Ταϊλάνδη, σταματω την περιγραφη, απλα δεν.

Πουθενά σε ολα αυτα καρχαριες/λασπες και λοιπα.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
Νίκος Παππάς έγραψε:Ελαφονήσι, Φαλάσαρνα, Ζάκρος, Σούγια, Κεδρόδασος, όλες στην Κρήτη, οι 3 τελευταίες οι πιο αγαπημένες. Βαθιά νερά, άγριο τοπίο, μικρή τουριστική παρέμβαση.

Οι τύπου Σεϋχέλλες, ρηχές παραλίες με τα ζεστά νερά δεν μου αρέσουν για μπάνιο για φωτογραφίες μόνο.

.

κι εγω καπως ετσι ειμαι, αν και χρειαζονται παραχωρησεις για τα μικρα

Σκεψου ομως σε ποια αλλη χωρα βρισκεις τετοιο diversity σε παραλιες?

Θες τυρκουαζ νερα, λευκο βοτσαλακι και πρασινο?το εχουμε
Θες τεραστια αμμουδια και μικρο βαθος?το εχουμε
Θες σεληνιακο τοπιο, βραχο και πρασινα νερα?Το εχουμε
Θες μαυρο βοτσαλο και πευκο?Το εχουμε κι αυτο
Θες λιμνοθαλασσα ψιλοκλειστη? κι αυτο το εχουμε?

Μορφολογικα, οτι παραλια κι αν σου κανει κλικ την εχουμε
Πες μου αλλο μερος στον κοσμο με ηφαιστειογενεις παραλιες που μπορεις να κανεις μπανιο?
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Chris έγραψε:Φουλι σιριουζ. Imho η Ελλαδα εχει τα καλυτερα μερη για κολυμπι στον κοσμο ολο. Αρα αν συμφωνησουμε στα καλυτερα της Ελλαδας, ειναι εξ'ορισμου τα καλυτερα στον κοσμο. Το οτι δεν προκειται να συμφωνησουμε στο ποια ειναι τα καλυτερα σημεια της Ελλαδας, ειναι μια ακομα αποδειξη πως η Ελλαδα εχει τα καλυτερα. Θεόδωρος Ανδρεάδης - Συγγελάκης, απο το Γυαλισκαρι της Τζιας, για το mega

ΥΓ οπως ειπε κι ο μουσατος, ή θα εχουν καρχαριες/πιρανχας/stingrays, ή θα ειναι κρυα, ή θα ειναι αψογα απο ντροουν/ινσταγκραμ/κλπ αλλα τραγικα απο κοντα, ειτε το νερο θα ειναι θολο, ειτε η "εξωτικη" αμμος θα ειναι στην πραγματικοτητα λασπες, κλπ κλπ

ΥΓ2 γελαω οταν βλεπω κατι αρθρα του στυλ οι 20 καλυτερες παραλιες της ευρωπης, κι εχει 3-4 ελληνικες, κατι ιταλικες ισπανικες, οκ το ακουω, μετα ξερωγω το μπραιτον και διαφορες αλλες στη βαλτικη. Γελανε και τα τσιμεντα. 20 καλυτερες παραλιες της ευρωπης σημαινει 20 καλες παραλιες στην Ελλαδα. Στις 100 καλυτερες της ευρωπης ειναι που αρχιζω και το συζηταω να μπει και καμια στο αμαλφι μεσα, οριακα. Για την εμπειρια, οχι οτι ειναι πραγματικα καλυτερα εκει απο την νουμερο 100 καλυτερη ελληνικη παραλια

Όταν σκάω μες το μπαρ με λένε ΠΡΟΕΔΡΟ :s_howdy

Να γίνει στίκι και να το γράψει 100 φορές τιμωρία ο κάθε αμφισβητίας.

Τι έπος εδημιούργησες ρε άνθρωπα... :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#779473 Ελαφονήσι μπροστά είναι χάλια, μόνο για φωτό. Για μπάνιο περπάτημα ως το νησάκι και μπάνιο από την πίσω άκρη που αν θυμάμαι βαθαίνει κάπως
Άβαταρ μέλους
By Chris
Nosferatu έγραψε:Chris εχεις ταξιδέψει καθολου η οτι λενε τα ιντερνετς? Απο που την αντλεις αυτη τη σιγουρια?

Απο τα λιγα που εχω παει, για αρχη στα κοντα Τουρκια, εχει απιστευτα μερη με κορυφαια για μενα oludeniz και kaputas. Mετα Καραϊβική, Cayman Islands, ολο το νησι καταπράσινο και τιρκουάζ παραλιες. Αποθέωση Ταϊλάνδη, σταματω την περιγραφη, απλα δεν.

Πουθενά σε ολα αυτα καρχαριες/λασπες και λοιπα.

Απο ινσταγκραμ οτι εχω δει φιλε, τα λιγα που φαινονται πισω απο τους κωλους :s_roses
Άβαταρ μέλους
By elvet
Νίκος Παππάς έγραψε:Ελαφονήσι, Φαλάσαρνα, Ζάκρος, Σούγια, Κεδρόδασος, όλες στην Κρήτη, οι 3 τελευταίες οι πιο αγαπημένες. Βαθιά νερά, άγριο τοπίο, μικρή τουριστική παρέμβαση.
.

Αλλάζω Φαλάσαρνα με Τριόπετρα και Ζάκρο με Ξερόκαμπο και συμφωνούμε για την Κρήτη!
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#779581 Πως γίνεται αυτό το μέρος ή Κρήτη να είναι τόσο ευλογημενο με φυσική ομορφιά, με αγροτικά προϊόντα, με κρέατα, με ψάρια,με παράδοση, με νόστιμο φαγητό,με με με με.... και τόσους |λογοκρισία| κατσικογαμηδες μαζεμενους δεν μπόρεσα ποτέ να το καταλάβω

Η απτή απόδειξη ότι ο Θεός παίζει ζάρια τελικα
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#779596 Η Κρήτη είναι όντως ένα ευλογημένο μέρος και μπορεί να σταθεί με αυτάρκεια μόνη της σαν περιοχή, αλλά μήπως η Ελλάδα όλη δεν είναι;
Αλήθεια που βγαίνει αλλού ο κρόκος Κοζάνης; που βγαίνει η περίφημη σαρδέλα Καλλονής; που βγαίνει αλλού η μαστίχα Χίου; Προϊόντα που έχουν προσπαθηθεί να τα ευδοκιμήσουν αλλού αλλά δεν πέτυχε.
Μακριά από εμένα οι εθνικισμοί αλλά η Ελλάδα είναι το καλύτερο οικόπεδο στον πλανήτη για μια σειρά πολλούς λόγους.
Άβαταρ μέλους
By gto250swb
Geralt έγραψε:
Chris έγραψε:Φουλι σιριουζ. Imho η Ελλαδα εχει τα καλυτερα μερη για κολυμπι στον κοσμο ολο. Αρα αν συμφωνησουμε στα καλυτερα της Ελλαδας, ειναι εξ'ορισμου τα καλυτερα στον κοσμο.

:thumbsup:

REALZEUS έγραψε:Νομίζω υπερβάλλεις λιγάκι. Από γεωλογικής άποψης δεν έχει κάτι διαφορετικό η Ελλάδα από την υπόλοιπη Μεσόγειο.

Κι ομως, η Ιταλια δεν εχει παραλιες. Ουτε η Γαλλια. Μεταξυ τους, ζητημα να έχουν καμια 10αρια καλες παραλιες.

Εγω προσωπικα εκτος Ελλαδας, εχω κανει μπανιο σε Σρι Λανκα, Μαλδίβες και Σαν Φρανσισκο, οκ δεν ηταν ασχημες οι τροπικες παραλιες, αλλα επιμενω οτι οι παραλιες του Ιονιου ειναι ανωτερες.

Καλα Μπραιτοναρα που εμενα μερικα χρονια, την εχω φαει την νοτια ακτια της Αγγλιας με το κουταλι, ποδι δεν βαζεις μεσα για κανενα λογο :lol:

Όποιος λέει ότι η Ιταλία δεν έχει παραλίες δεν έχει πάει Σαρδηνία. Παίδες γενικά ωραίες παραλίες έχουμε αλλά μη το κάνουμε και υπέρ-ατου . Πχ αν πας Μαγιόρκα, Ίμπιζα κλπ. Μια χαρά ωραίες παραλίες έχει ή Κορσική ας πούμε. Υποψιάζομαι και στη Τουρκία θα βρεις παραλίες που να γαμανε. Επίσης ο ελληνικός βυθός και γενικά το Αιγαίο είναι σχετικά φτωχό για σνορκελινγκ σε σχέση με ερυθρά θάλασσα πχ. Και γενικά κάθε γεωγραφία έχει και κάποια εξόχως γοητευτικά χαρακτηριστικά άμα πατήσεις σε αμμουδιά πχ. στις Σεϋχέλλες η άμμος είναι πολύ λεπτή και απαλή. Ή στην Αυστραλία ένας φίλος ήρθε τις προάλλες με κάτι γαμάτες φωτογραφίες. Όλος ο πλανήτης όμορφος είναι.
Άβαταρ μέλους
By dimitris
#779602 [quote="Giuseppe Busso“]
Αλήθεια που βγαίνει αλλού ο κρόκος Κοζάνης; [/quote]

Το Wikipedia λέει ότι το 90% της παγκόσμιας παραγωγής είναι στο Ιράν. Σαρδέλες δεν ξέρω, μάλλον μόνο στην Καλλονή βγαίνουν.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#779605 Παίζει γερά ο τοπικισμός πάντως. :lol:

Φυσικά και η Ιταλία έχει ανάλογες παραλίες, όπως φυσικά και η Τουρκία ή η Κύπρος.

ΥΓ: Είμαι ο μόνος που δεν μου αρέσει η Κρήτη; Μόνο τα Χανιά και φυσικά το παλάτι του Μίνωα με εντυπωσίασαν. Επίσης έχει τρομακτική ζέστη το καλοκαίρι, δεν παλεύεται!
Άβαταρ μέλους
By rafi
REALZEUS έγραψε:Παίζει γερά ο τοπικισμός πάντως.

Φυσικά και η Ιταλία έχει ανάλογες παραλίες, όπως φυσικά και η Τουρκία ή η Κύπρος.

ΥΓ: Είμαι ο μόνος που δεν μου αρέσει η Κρήτη; Μόνο τα Χανιά και φυσικά το παλάτι του Μίνωα με εντυπωσίασαν. Επίσης έχει τρομακτική ζέστη το καλοκαίρι, δεν παλεύεται!
Εγώ αν και μένω στην Κρήτη θα συμφωνήσω αρκετά.
Από φυσική ομορφιά η Κρήτη δε μου λέει σχεδόν τίποτα.
Εντάξει έχει κάποια πανέμορφα μέρη συνήθως παραθαλάσσια με ακραίες παραλίες, κάποια πολύ εντυπωσιακά φαράγγια,
Πχ το φαράγγι στην Πρέβελη με ποτάμι και φοίνικες το οποίο δεν το συναντάς πουθενά στην Ευρώπη.
Κάποια όμορφα χωριά με καστανιές βελανιδιές και πλατάνια.
Κατά τα άλλα εχει πολύ ξεραιλα όσο πηγαίνεις προς τα ανατολικά και τοπία αμφιβόλου αισθητικής με βράχια και ξεροχορτα.
Κάποιοι βέβαια τη βρίσκουν με αυτά όπως τη βρίσκουν και με τις Κυκλάδες.
Τουλάχιστον βέβαια στις Κυκλάδες είναι πανέμορφα τα χωριά κάτι που εδώ δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.
Καλό φαγητό έχει η Κρήτη όντως, αλλά καλό φαγητό έχει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και ίσως και με μεγαλύτερη ποικιλία.

.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#779618 Μόνο οι κρητικες αξίζουν καθότι ενισχυμένες εκεί που πρέπει και αυτό μου αρέσει