Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
dstou έγραψε:Όταν έθει ο αντάπτορας να γράψεις εντυπώσεις.

Ο αντάπτορας ήρθε τελικά και σήμερα ήταν η πρώτη φορά που μπόρεσα να τον δοκιμάσω.

Ο αντάπτορας μου κόστισε 10€ και είναι ότι πιο απλό, προσαρμόζοντας φακούς Pentax στο σώμα της Sony A6000, χωρίς να μεταφέρει πληροφορίες για το διάφραγμα κλπ.

Δυστυχώς μια και δεν ξέρω καλά την Α6000, δεν υπολόγισα σωστά τον χρόνο έκθεσης με αποτέλεσμα όλες οι φωτογραφίες να βγουν στα 3200ISO και ελαφρώς σκοτεινές.

Παρόλα αυτά, η εμπειρία χρήσης του Tamron 90mm/f2.8 σε συνδυασμό με την Α6000 ήταν εξαιρετική! :thumbsup:
Η λειτουργία focus peaking που διαθέτει η Sony, κάνει την διαδικασία της χειροκίνητης εστίασης απίστευτα εύκολη, μιας και βλέπεις το περίγραμμα των σημείων που είναι εστιασμένα να αποκτούν ένα λευκό περίγραμμα.

Οι φωτογραφίες που έβγαλα μου άρεσαν πάρα πολύ, και αν ήμουν στην θέση σου dstou θα πήγαινα είτε στην αγορά μιας Pentax ώστε να έχω πλήρη συμβατότητα με τους φακούς μου, είτε σε κάποια Sony όπου διαθέτει τα τελευταία χρόνια και FF μηχανές και θα μπορούσα να βρω ένα σχετικά οικονομικό μεταχειρισμένο FF σώμα.

Παραθέτω μερικά δείγματα από τον συνδυασμό της Sony A6000 με τον Tamron 90mm σε μοντούρα Pentax

ΕικόναDSC03810web by Alex, on Flickr

ΕικόναDSC03821web by Alex, on Flickr

ΕικόναDSC03878web by Alex, on Flickr

Για τον θόρυβο στις φωτογραφίες φταίω εγώ που τις τράβηξα όλες στα 3200 και όχι η μηχανή προφανώς.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#204104 Ναι εγώ, πλήρως ευχαριστημένος στην 500d μου έδωσε 3 4 χαρακτηριστικά που τα ήθελα πάντα. Κυρίως manual ρύθμιση wb και αρκετά καλούδια στο βίδεο!
Άβαταρ μέλους
By dstou
#207360 Χαμός. Μία μέρα πριν φύγω φωτοσαφαρίσιο ταξίδι, ο μικρός γκρέμισε την φιλμάτη Πένταξ από το ράφι με αποτέλεσμα να χαλάσει και το σώμα και ο φακός. :metalo:
Η παρτίδα σώθηκε σε κάποιο βαθμό όταν βγήκε από το συρτάρι η Πράκτικα. Παρόλα αυτά έχουμε ρέκβιεμ και για το φιλμ, δεν ξανατραβάω άλλο, τα τελευταία ασπρόμαυρα ήταν αυτά που τράβηξα.

Εξετάζοντας διάφορες ψηφιακές προτάσεις, ξεκινάω από τα κάτωθι : Φουλ φρέιμ δεν ασχολούμαι, είναι ΤΟΥΒΛΑ σε όγκο και βάρος.
Για κάτι μικρότερο υπάρχουν οι κλασσικές DSLR APS-C και οι ακάθρεπτες. Για τις τελευταίες τώρα καλούνται οι γνώστες να δώσουν τα πίξελ τους :
Ξέρουμε κάτι για τις ΝΧ της Σαμσούνγκ? Στα σπεκς που βλέπω ξεσκίζουν τις άλλες δύο που ποστάρω, και με διαφορά. Έχει κάποιο λάκο η φάβα? Βλέπω έναν δηλαδή, την έλλειψη γκάμας φακών. Αλλά για τον βασικό ζουμ δεν υπάρχει πρόβλημα. Με δελεάζει η τιμή, μπορεί να μιλάμε και για μισά λεφτά.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

http://www.ebay.co.uk/itm/Samsung-NX500-Mirrorless-Digital-Camera-Black-28-2MP-with-16-50mm-Lens-WiFi-/111837748726?hash=item1a0a0c9df6:g:jwUAAOSwHQ9WXK-O
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
dstou έγραψε:Χαμός. Μία μέρα πριν φύγω φωτοσαφαρίσιο ταξίδι, ο μικρός γκρέμισε την φιλμάτη Πένταξ από το ράφι με αποτέλεσμα να χαλάσει και το σώμα και ο φακός. :metalo:
Η παρτίδα σώθηκε σε κάποιο βαθμό όταν βγήκε από το συρτάρι η Πράκτικα. Παρόλα αυτά έχουμε ρέκβιεμ και για το φιλμ, δεν ξανατραβάω άλλο, τα τελευταία ασπρόμαυρα ήταν αυτά που τράβηξα.

Εξετάζοντας διάφορες ψηφιακές προτάσεις, ξεκινάω από τα κάτωθι : Φουλ φρέιμ δεν ασχολούμαι, είναι ΤΟΥΒΛΑ σε όγκο και βάρος.
Για κάτι μικρότερο υπάρχουν οι κλασσικές DSLR APS-C και οι ακάθρεπτες. Για τις τελευταίες τώρα καλούνται οι γνώστες να δώσουν τα πίξελ τους :
Ξέρουμε κάτι για τις ΝΧ της Σαμσούνγκ? Στα σπεκς που βλέπω ξεσκίζουν τις άλλες δύο που ποστάρω, και με διαφορά. Έχει κάποιο λάκο η φάβα? Βλέπω έναν δηλαδή, την έλλειψη γκάμας φακών. Αλλά για τον βασικό ζουμ δεν υπάρχει πρόβλημα. Με δελεάζει η τιμή, μπορεί να μιλάμε και για μισά λεφτά.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

http://www.ebay.co.uk/itm/Samsung-NX500-Mirrorless-Digital-Camera-Black-28-2MP-with-16-50mm-Lens-WiFi-/111837748726?hash=item1a0a0c9df6:g:jwUAAOSwHQ9WXK-O

Για την σαμυ δεν μπορώ να σου πω τίποτα. Για την Χ10 όμως μπορώ να πω τα καλύτερα. Ότι θες ρωτα

One+2
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#207380 @dstou
δεν νομίζω πως τις σύγκρινες καλά τις μηχανές.
Χώρια που είναι και κάποια πραγματάκια που δίνουν έξτρα πόντους που η sammy δεν έχει, π.χ η ύπαρξη viewfinder, το σύστημα σταθεροποίησης της Olympus, η γκάμα φακών, υλικά κατασκευής, η υποστήριξη στην Ελλάδα, εγγύηση.
Τα πολλά MPixels, το shutter speed και το Wi-fi connectivity δεν λένε και πολλά για τη φωτογραφία.
Επίσης στην Γερμανία έχει σταματήσει να πουλάει μηχανές η sammy, και στην Ελλάδα δεν βλέπω να πουλάει κανείς.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#207464 Η Ολύμπους έχει τον όγκο και το βάρος που θέλω, αλλά περίεργο σκόπευτρο. Στα ριβιού την έχουν από μ.ο. έως κορυφή με υπερθετικά σχόλια, άκρη δεν βγάζω. Η Φούτζι έχει τα κοντρόλ που θέλω και λίγο καλύτερο σκόπευτρο. Μισό κλικ πίσω σε ποιότητα και από πάτο έως κορυφή στα ριβιού, πάλι άκρη δεν βγάζω. Τις έπιασα και τις δύο για κάμποση ώρα σε μεγάλο κατάστημα του εξωτερικού.
Η ΝΧ προέκυψε από έρευνα στο νετ, δεν την ήξερα, δεν την έχω δει ποτέ μου. Έχει μούρλια τιμή και στα χαρτιά πάει καλά, τα σκορ που βγάζει, ούτε με τα κυάλια οι άλλες. Τα μόνα που δεν κοίταξα είναι ταχύτητα κλείστρου, γουάι-φάι και μεγκαπίξελς. Επίσης έχει και σταθεροποίηση. Μεγάλη αβάντα το μέγεθος σένσορα και το κροπ φάκτορ, x1,5 σε ΝΧ και Φούτζι, x2 σε Όλυ.

Π.χ. Ενδεικτικό συγκριτικό στα χαρτιά :

http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Olympus-OM-D-E-M10-Mark-II-versus-Samsung-NX500-versus-Sony-A6000___1046_1007_942

Αυτό με τη Γερμανία δεν το ήξερα, αυτός από εκεί πουλάει π.χ.
http://www.ebay.co.uk/itm/Samsung-NX-NX500-28-2-MP-Weiss-Kit-mit-16-50mm-Objektiv-/272064860248?hash=item3f58545058:g:dWMAAOSwNSxVInyo
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#208429 Η Olympus λάνσαρε 5αξονικο σύστημα σταθεροποιησης που οι άλλες δεν έχουν.
Επίσημα σταμάτησαν σε Αγγλία και Γερμανία τη διάθεση και προώθηση φωτογραφικών. Στο ebay ο καθένας πουλά ο,τι θέλει, με την εγγύηση τι γίνεται όμως? Και αν θες να αγοράσεις κανένα έξτρα φακό, θα βρεις?

Ως έξτρα ερωτήματα στα βάζω, εσύ ξέρεις τι ψάχνεις, μπορεί η Samsung να είναι ταμαμ για σένα και το στυλ φωτογραφίας σου.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#208456 Μια συμαζεμένη μηχανή με ένα ζουμ θέλω, και η ΝΧ με τον 16-50 φαίνεται να είναι τέτοια. Από εκεί και πέρα δεν θα πάρω άλλα φακά, έχω 10 στο συρτάρι και με έναν αντάπτορα των 10-20 ευρών, αν θέλω, μπορώ να τα αξιοποιήσω και στη ΝΧ. Αν ντε και καλά θέλω και άλλους - ΝΧ όνλυ- φακούς, μάλλον η (μικρή) γκάμα της Σαμσούγκ και μερικών ανεξάρτητων με υπερκαλύπτει, και μάλιστα με τιμές ξεφτί σε σχέση με άλλους μαρκάτους (έως και -50%). Κάποιοι είναι και πολύ καλοί μάλιστα.
Από μια άλλη οπτική γωνία τώρα, πολύ ενδιαφέρουσα : Ακούγεται οξύμωρο, αλλά οι φήμες ότι το σύστημα ΝΧ είναι στην κόψη του ξυραφιού, άλλοι λένε για σύντομη απόσυρση, άλλοι για πώληση στην Νίκον για να μπει με το δεξί η τελευταία στις ακάθρεπτες*, μου είναι τουλάχιστον αδιάφορες. Για να μην πάω παραπέρα και πω ότι είναι το καλύτερο call για να μπω ακάθεκτος άμα τη ανακοινώσει της κηδείας του.
Και τούτο διότι ενώ τα λεφτά υπάρχουν, ούτε καούρα να γίνω νικονίστι/λαικίστι κ.ο.κ. έχω, ούτε τυφλός είμαι να μην καταλαβαίνω ότι και το καλύτερο σώμα να πάρω σε μια 5ετία (το πολύ) θα είναι ΤΕΡΜΑ ΠΑΣΕ και θα υποσκελίζεται σε επιδόσεις από ΠΟΛΥ φθηνότερα.
Αντιλαμβάνοντας λοιπόν ότι οι μέρες της φιλμάτης Πράκτικα όπου την έβγαλα για 25 χρόνια με ένα μετάχειρο σώμα-χάρμα οφθαλμών, εργονομίας και αποτελεσμάτων- και με μόνη ανάγκη την αλλαγή μιας μπαταρίας 3 ευρώ πέρασαν ανεπιστρεπτί, ξέρω ότι η φηφιακή που θα πάρω θα είναι για 3-5 χρονάκια και μετά θα τη χώσω αβαζελίνωτη για μια καινούργια. Άρα γιατί να μην ξοδέψω όσο λιγότερα γίνεται αντί για πολλά, υπό την αίρεση βέβαια ότι θα κάνω τη δουλειά μου? Αυτή τη στιγμή βρίσκεις κιτ της ΝΧ με 450 ευρά (έκανε λανσάρισμα με 600-700), θέλω 620 για Σόνυ Α6000, 700 για Φούτζι και 800 για Όλυ, και 1.000 για αναλόγων επιδόσεων Νίκον/Κάνον δσλρ. Πάω στοίχημα ότι σε 3 μηνάκια θα παίρνεις καινουργές κιτ ΝΧ 500 με 300 ευρώ, και θα γίνεται πάρτυ και με τα μετάχειρα, ότι το καλύτερο για ΒΡΑΧΥΧΡΌΝΙΑ αγορά.
Οι προβληματισμοί μου είναι 2, αν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου χωρίς σκόπευτρο, και αν η ΝΧ πράγματι δίνει αντίστοιχες λήψεις με τον προαναφερθέντα ζουμ (επισυνάπτω λινκ συγκριτικού με άλλες υποψήφιες ή και μπέντσμαρκ).

*παραμπιμτόντως, θεωρώ ότι σε 5 χρόνια το 99% του κόσμου θα τραβάει με ακάθρεπτες, και το 1% των παραδοσιακοί και αμετανόητοι, ή για κάποιες ειδικές εφαρμογές θα επιμένουν σε κλασσικά σκόπευτρα TTL. Είναι τέτοια τα ΘΗΡΙΩΔΗ πλεονεκτήματα σε βάρος/όγκο και ίσως και κόστος, που κάνουν ΚΡΑ ακόμη και στον πλέον αδαή. Η δε επιτυχία των Σόνυ Α7 που μπήκαν σφήνα στις Νίκον/Κάνον στον μικρό, αλλά πρεστιζάτο, χώρο των φφ επαγγελματικών δεν έχει διαφύγει της προσοχής τους.

http://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=samsung_nx500&attr13_1=sony_a6000&attr13_2=oly_em10ii&attr13_3=fujifilm_xt10&attr15_0=jpeg&attr15_1=jpeg&attr15_2=jpeg&attr15_3=jpeg&attr16_0=200&attr16_1=200&attr16_2=200&attr16_3=200&attr171_2=off&normalization=full&widget=1&x=-0.8934966149748302&y=0.16341717861414875
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#208485 Δεν γνωρίζω τίποτα για την Samsung, νομίζω μόνο πως παλιότερα είχε συνεργαστεί με την Pentax και πρέπει να ταίριαζαν και οι φακοί τους.

Το ότι δεν διαθέτει βέβαια viewfinder και ενσωματωμένο flash δεν τα θεωρώ ιδιαίτερα θετικά βέβαια.

Η Olympus ΟΜ-D E0M10 πάντως στην Ελλάδα κοστίζει 549€ με τον κιτ φακό, ενώ διαθέτει και πολύ μεγαλύτερη επιλογή φακών, στην περίπτωση που κάποιος μπει στην πορεία στο τριπάκι και αρχίζει να αγοράζει φακούς (been there, done that!).
Άβαταρ μέλους
By dstou
#208490 Μαζί με το κιτ της ΝΧ σου δίνει και ένα φλασίδιο. Η ΟΜ-10 με τον φακό που θέλω είναι στα 800. Μακάρι η ΝΧ να είχε το σκόπευτρο της Α6000, αυτό είναι και το σοβαρότερο φρένο μέχρι στιγμής. Δεν βιάζομαι, θα περιμένω να δω που θα κάτσει η μπάλα. Η ρετρολούκ Φούτζι Χ-Τ10 είναι η περισσότερο επιθυμητή στα μάτια μου.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#208563 Λειτουργική polaroid, τις παλιές που εκτύπωναν επί τόπου πού μπορούμε να βρούμε; :) Και βλέπω καναδυο μοντέλα, ποιό ήταν το καλό;
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#208573 Εικόνα

βρήκα κάμερα για ένα φορουμίτη :inlove:

@Dimitris_P
έχω ακούσει καλά λόγια για αυτόν, που τις μετατρέπει για να παίρνουν 3Α μπαταρίες και τις τσεκάρει.
Διαφορετικά ρίξε ένα τηλέφωνο στον Πικόπουλο μήπως και έχει καμιά(Λέκκα 26, Αθήνα, 210 3225650), έχει το service Fujifilm, αλλά επίσης πουλαει διάφορες παλιές φιλμάτες.