Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Nikos! έγραψε:
Που'σαι dim...για να μην έχεις παραισθήσεις...

http://www.athensvoice.gr/article/city- ... E%AE%CF%82

Θα το διαβασω οταν μας παρεθεσεις και την αποψη του Γεωργελε να εχουμε ολοκληρωμενη αποψη
Άβαταρ μέλους
By italakias
#80371 Και τωρα μαγκες τι γινετε;
Μνημονιο και λιτοτητα για μια ακομη 5ετια;
Μερκελ και Σοιμπλε εχουν βαλει την Ελλαδα και τους ελληνες στα τεσσερα και μας π........!
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#80375 Kατά τη γνώμη μου πάντα, δύο πράγματα μπορούμε να κάνουμε, ένα γενικό και αόριστο κατά κάποιον τρόπο όπως είναι η ψήφος, και το δεύτερο και στοχευμένο να προσπαθήσουμε να επηρεάσουμε με λογικά επιχειρήματα τον μικρόκοσμο μας, το περιβάλλον μας δηλαδή εκεί που συζητάμε με φίλους κλπ, πέραν τούτου είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, δεν είναι εύκολο ο Έλληνας από individual person να γίνει team player, δεν ήταν ποτέ τουλάχιστον όσο ζεί στη χώρα του, όταν πηγαίνει να δουλέψει έξω που το περιβάλλον δεν σηκώνει Ελληνικούρες τότε συνήθως τα πάει από καλά έως και να διαπρέπει γιατί συνήθως το έχει μέσα τους, εδώ το σκατένιο περιβάλλον είναι το θανατικό της πατρίδας που το περιβάλλον αυτό είμαστε εμείς βέβαια.

Ο Έλληνας είναι πολύ καλός όταν είναι μόνος του σε ξένο περιβάλλον, όπου είναι πολλοί Έλληνες μαζί συνήθως τα σκατώνουν με τις διαφωνίες τους και τις παπαριές τους.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
bibendum έγραψε:
Nikos! έγραψε:
Που'σαι dim...για να μην έχεις παραισθήσεις...

http://www.athensvoice.gr/article/city- ... E%AE%CF%82

Θα το διαβασω οταν μας παρεθεσεις και την αποψη του Γεωργελε να εχουμε ολοκληρωμενη αποψη

Είδες τι ωραία που είναι όταν στο κάνει ταληράκια ο κάθε Τέκι και Τσουρέκι, προπαγανδιστικό όργανο του εκάστοτε κόμματος; :s_sarcastic :s_sarcastic

Το άρθρο ψέματα δεν λέει αλλά τα παρουσιάζει υπό έντονο αντικυβερνητικό πρίσμα (no shit) και κρύβει έντεχνα την προσπάθεια να γίνουν κάποια πράγματα διαφορετικά στην εκτέλεση του μνημονίου.
Σίγουρα οι προεκλογικές φανφάρες πήραν τον πούλο, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.
Οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ περίμεναν μια καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές και πιο δίκαια μέτρα.
Αυτό θα φανεί αν θα επιτευχθεί, αλλά οι δραχμολάγνοι ήταν και είναι μειοψηφία και καλό τους ξυδάκι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Nikos! έγραψε:Που'σαι dim...για να μην έχεις παραισθήσεις...

για να δουμε ποιος εχει τις παραισθησεις με το ΔΙΚΟ σου λινκ.

Nikos! έγραψε:
Η συμφωνία αυτή είχε χθες έναν κυρίως στόχο: να προλάβει την κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Νομίζω ότι ο στόχος αυτός επετεύχθη. Ένας δεύτερος στόχος ήταν να μην υποχρεωθεί η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη. Κι αυτός επετεύχθη - προς το παρόν. Ο τρίτος στόχος ήταν να ρυθμιστεί ο τρόπος που θα «κλείσει» το μνημόνιο. Θυμίζω ότι η προηγούμενη «μνημονιακή» συμφωνία έληγε στις 31/12/2014. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν την έκλεισε, ζήτησε μόνο δίμηνη παράτασή της (μέχρι 28/2/2015) για να πιέσει τους Έλληνες ψηφοφόρους πριν τις εκλογές και να παγιδεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές.

Νικο εδω τι εννοει,οτι η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κοιταξε το δικο τους συμφερον και προτιμησε να διμιουργησει προβλημα στην χωρα? Εδω λεει οτι προσπαθησαν να διμιουργησουν προβλημα στη νεα κυβερνηση,ωστε να πιεζει ο χρονος,και να μην μπορουν να ανταπεξελθουν.
Ενω ειχαν το πρωτογενες,δεν εκαναν την αξιολογηση ωστε να ελαφρωσουν τα μετρα λιτοτητας.
Αντι αυτου ειχαν το νου τους στις καρεκλες τους.
Και το αστειο ξερεις ποιο ειναι? οτι πολλοι σαν εσενα φοβουνται μην μας πεταξει απο το ευρω ο Συριζας :lol:

Nikos! έγραψε:Μέχρι τον Ιούνιο οι «θεσμοί» θα μας ελέγχουν και θα μας αξιολογούν (μια από τα ίδια δηλαδή). Αν η αξιολόγηση μας βγάλει προβιβάσιμους θα κλείσει το προηγούμενο μνημόνιο - που θυμίζω ότι έπρεπε να κλείσει στις 31/12/2014 αλλά δεν έκλεισε λόγω της αποτυχημένης απελπισμένης προσπάθειας της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να βγει η χώρα μας στις αγορές.

απετυχε η κυβερνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να βγει στις αγορες,παρολο το πρωτογενες που βγηκε απο το στιψιμο της χωρας.
Νικο τωρα θα βγουμε στις αγορες με τον Συριζα.

Nikos! έγραψε: Βλέπετε το σχέδιο των γερμανών ήταν να τηρήσουν σκληρή στάση, να αποφύγουν τη συμφωνία και να αφήσουν ευάλωτο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα για να μας πιέσουν ακόμα περισσότερο. Η κατάσταση μέχρι χθες ήταν τραγική. Οι εκροές καταθέσεων (αναλήψεις) από τις ελληνικές τράπεζες την Τετάρτη και Πέμπτη, ξεπέρασαν το €1 δις. Δεν ξέρω τι έγινε την Παρασκευή αλλά όλοι έτρεμαν το τριήμερο (καθώς θύμιζε Κύπρο).

Νικο μπορεις να μου βρεις ποσα δις εφυγαν προεκλογικα λογω Βενεζουελας,κολωχαρτων,γκοτζιλων και λοιπης κινδυνολογιας απο την νδ-πασοκ?

Nikos! έγραψε:Καταρχήν δεν είμαστε υποχρεωμένοι πλέον σε πλεόνασμα 3% φέτος.

μερικα δις κερδος Νικο μου απο εδω.
Nikos! έγραψε:Επιπλέον η κυβέρνηση μάλλον δεν θα αγγίξει τις συντάξεις.

με τη ΝΔ ΠΑΣΟΚ θα τις εκοβαν Νικο.
Nikos! έγραψε:Ένα ακόμα θετικό στοιχείο είναι ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί να αυξηθεί ο «τουριστικός» ΦΠΑ.

με τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα αυξαναμε τον φπα στην μεγαλυτερη πηγη εισοδηματος στην Ελλαδα Νικο.
Η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δλδ θα το εκανε οπως στα τελη κυκλοφοριας και στο θερμανσης με τα γνωστα αποτελεσματα των χαμενων δις

Nikos! έγραψε:Το ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταρτίσει αυτή το πρώτο σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις παρουσιάζεται ως θετικό αλλά δεν είναι, για τους λόγους που εξηγώ πιο πάνω.

Nikos! έγραψε:Ως πιο θετικό σημείο παραμένει η στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Εφόσον κάθεστε σήμερα χαλαρές/οί μπροστά στον υπολογιστή σας και διαβάζετε αυτό το κείμενο αντί να τρέχετε από ATM σε ATM ή να ακούτε διαγγέλματα για την ανάγκη περιορισμών στα κεφάλαια των τραπεζών (δηλαδή στις καταθέσεις σας), η συγκεκριμένη επιτυχία δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Επιπλέον δεν θα σας κάτσει η λαγάνα στο στομάχι.

ουτε Βενεζουελες,ουτε κωλοχαρτα,ουτε γκοτζιλες,ουτε τα σπιτια μας πηραν δλδ.
οτι ελεγε δλδ Νικο η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν εγινε.Το μονο που εγινε απο αυτη την ανθελληνικη κινδυνολογια ειναι δεκαδες δις που το ευθραυστο τραπεζικο μας συστημα τα εχει πολυ μεγαλη αναγκη,να φυγουν.
Αυτη ηταν η υπευθυνη σταση της νοικοκυραιας ΝΔ με το υψηλο εθνικο φρονημα.

Nikos! έγραψε:Χθες έγινε ένα μεγάλο θετικό βήμα. Ακόμα έχουμε δρόμο. Πρέπει να συμφωνήσουν για τις μεταρρυθμίσεις σύντομα και κυρίως πρέπει να συμφωνήσουν για το νέο μνημόν… σόρυ! ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ μέχρι τον Ιούνιο..

δεν ειναι και ασχημα ρε Νικο παντως για 4 εβδομαδες κυβερνηση.
Νικο με το μαλακο τον χαλβα σημερα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
bibendum έγραψε:Το αρθρο δεν λεει ψεμματα αλλα ο τροπος που τα παρουσιαζει οδηγει σε ψεμματα :)

παρ΄ολη τη προσπαθεια να σε οδηγησει σε λανθασμενα συμπερασματα, 2 γραμμαρια μυαλο αν εχεις μπορεις να καταλαβεις την πραγματικοτητα.
Άβαταρ μέλους
By manosky
Άβαταρ μέλους
By kyr80
21 quadra έγραψε:Kατά τη γνώμη μου πάντα, δύο πράγματα μπορούμε να κάνουμε, ένα γενικό και αόριστο κατά κάποιον τρόπο όπως είναι η ψήφος, και το δεύτερο και στοχευμένο να προσπαθήσουμε να επηρεάσουμε με λογικά επιχειρήματα τον μικρόκοσμο μας, το περιβάλλον μας δηλαδή εκεί που συζητάμε με φίλους κλπ, πέραν τούτου είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, δεν είναι εύκολο ο Έλληνας από individual person να γίνει team player, δεν ήταν ποτέ τουλάχιστον όσο ζεί στη χώρα του, όταν πηγαίνει να δουλέψει έξω που το περιβάλλον δεν σηκώνει Ελληνικούρες τότε συνήθως τα πάει από καλά έως και να διαπρέπει γιατί συνήθως το έχει μέσα τους, εδώ το σκατένιο περιβάλλον είναι το θανατικό της πατρίδας που το περιβάλλον αυτό είμαστε εμείς βέβαια.

Ο Έλληνας είναι πολύ καλός όταν είναι μόνος του σε ξένο περιβάλλον, όπου είναι πολλοί Έλληνες μαζί συνήθως τα σκατώνουν με τις διαφωνίες τους και τις παπαριές τους.

Ο Έλληνας έχει οχυρωθεί πίσω από το άλλοθι της οικογένειας. Κάνω το αυθαίρετο για το παιδί μου. Δεν κόβω απόδειξη, για να στείλω ιδιωτικό σχολείο το παιδί μου. ΄Γλύφω τον βουλευτή για μια θέση ΔΥ που ΔΕΝ αξίζω, για το παιδί μου κλπ....
Όσες φορές προσπάθησα, ακόμα και μέσα στο σπίτι μου, να πείσω για λογικά πράγματα, βρήκα το άλλοθι της οικογένειας.
Η κοινωνία έχει μπει σε δεύτερη μοίρα. Αλλά δεν καταλάβαμε το πρόσκαιρο της οικογενειακής ευτυχίας, σε μια διαλυμένη κοινωνία. Δε χρειαζόμαστε ένα αστυνομικό και ένα εφοριακό για κάθε τετράγωνο. Χρειαζόμαστε κοινωνική ευαισθησία, ώστε να "αστυνομεύουμε" εμείς.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#80389 Ναι έχω αναρωτηθεί. Και ΝΟΜΙΜΗ δικαιολογία δεν έχω βρει.
Αυτός που κλέβει την εφορία, κλέβει όλους μας. Ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά δεν τον κόβει το μυαλό του μέχρι εκεί.
Είναι κοινός εγκληματίας του ποινικού. Δεν διαφέρει σε ΤΙΠΟΤΑ, από αυτόν που μπουκάρει σε άδειο σπίτι άοπλος. Φυσικά υπάρχει συνεργός. Αυτός που ΔΕΝ ζητάει την απόδειξη.
Το ίδιο με το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων. Το ίδιο με αυτόν που παίρνει μίζες στην πολεοδομία ή την εφορία. Το ίδιο με τον υπουργό που τα αρπάζει. ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο. Αλλάζει το ποσό και η ποινή.
Άβαταρ μέλους
By manosky
italakias έγραψε:Εχεις αναρωτηθει ποτε γιατι δεν κοβουν αποδειξεις;
Απο κριτικες και αποψεις χορτασαμε.

Σίγουρα για προσωπικό τους όφελος.
Από εκεί και πέρα, μπορεί να υπάρχουν (στο μυαλό τους) πολλοί ακόμα λόγοι, που δεν έχουν σημασία.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#80394 Είναι αστοχο να κατηγορούμε τον πελατη ότι δεν ζηταει αποδειξη ενώ ξερουμε καλα ότι για να εχει καποιος καλες υπηρεσίες πρεπει να εχει και καλες προσωπικες σχεσεις με τους πωλητες.

Είναι θεμα της εφοριας να κανει τους ελέγχους και να πιασει αυτους που δεν δεινουν αποδειξεις. Πανευκολο είναι αν το θελουν να το κανουν.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
EDDIE_147 έγραψε:Είδες τι ωραία που είναι όταν στο κάνει ταληράκια ο κάθε Τέκι και Τσουρέκι, προπαγανδιστικό όργανο του εκάστοτε κόμματος; :s_sarcastic :s_sarcastic

Το άρθρο ψέματα δεν λέει αλλά τα παρουσιάζει υπό έντονο αντικυβερνητικό πρίσμα (no shit) και κρύβει έντεχνα την προσπάθεια να γίνουν κάποια πράγματα διαφορετικά στην εκτέλεση του μνημονίου.

Ο Τεκις δεν δηλωνει αντικειμενικος. Η "Αθενς Βοης" δεν ειναι αντικειμενικη . Η "Αυγη" δεν ειναι αντικειμενικη . Το "Πρωτο Θεμα" δεν ειναι αντικειμενικο, κοκ. Εσυ δεν εισαι αντικειμενικος , ουτε εγω ειμαι.

Η αντικειμενικη πραγματικοτητα υπαρχει , ανθρωποι που προσπαθουν ειλικρινα να ειναι αντικειμενικοι υπαρχουν(και συνηθως ειναι αυτοι που δεν δηλωνουν αντικειμενικοι, εσυ απεχεις πολυυυυ απο το να χαρακτηριστεις ως προσπαθων , το αντιθετο ακριβως ). Αλλά καθε αντιληψη της πραγματικοτητας διαμεσολαβειται αναγκαστικα απο αφηρημενες εννοιες (= ιδεες). Οι ιδεες ,ομως , δεν ειναι ουδετερες αναπαραστασεις της πραγματικοτητας.

Ως αντικειμενικο οριζεται ο βαθμος της διυποκειμενικης συμφωνιας των υποκειμενων – Μπομπ Μαρλεϋ (ή Ναβουχοδονοσορας δεν θυμαμαι καλα).

Τι εμμονη ειναι αυτη με τον Τεκι ?
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 22 Φεβ 2015, 14:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά