Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#79815 Α.. Είπα μην είναι καμιά τρόικα και πάνε να μας το φέρουν απ'οξω απ'οξω. :shifty:

Τους έχω ικανούς να προτείνουν |λογοκρισία| τη Δευτέρα πάντως. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By pik.
#79816 το παν ειναι να φερει αποτελεσματα ο κ Βαρουφα
δυστυχως δεν θα φερει γιατι η κομματικη του πελατεια και τα στελεχη του ειναι πραγματικα ασχετα και ζωα.
Εχω ελπιδες ομως οτι θα τους παραβλεψει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#79817 Εδώ μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια ο Άδωνις, ο Βορίδης και όλα τα μπουμπούκια των Σαμαροβενιζέλων...
Μπροστά στους προηγούμενους, ετούτοι εδώ είναι πολύ καλύτεροι, εύκολα κιόλας.
Άβαταρ μέλους
ByF&G
Nikos! έγραψε:Δυο προβλέψεις.

1. Ο Λαφαζάνης παίζει μέχρι το τέλος του χρόνου να τη κάνει
2. Αν όλα πάνε καλά, σε δυο χρόνια εκλογές...ξεφορτώνεται Καμμένο (αν δεν έχει φύγει μόνος του) και πάει για εκλογές με 70%.

Καλώς το νέο ΠΑΣΟΚ! :metalo:

Προτρέχεις πάρα πολύ φίλε! Απο Δευτέρα θα μετράς επι της ουσίας σε συμφωνία μέτρων . Αν πετύχουμε πάταξη λιτότητας χωρίς να πληγει το δημοσιονομικό έλλειμα τότε κέρδισε το στοίχημα. Για μένα είναι τόσο απλό. Αλλά και πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει να πληρώσουμε γιατί δανειστήκαμε λεφτά απο ευρωπαίους πολίτες οπότε πρέπει να πληρώσουμε. Δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα γιατί αν ξαναλέω περάσει το βέτο της κυβερνησης στις μεταρρυθμίσεις του Eurogroup (βαση των προεκλογικων δηλώσεων) και καταφέρει να μαζέψει τις εισφορές θα έχει πετύχει . Με τις λίγες γνωσεις που έχω σχετικά το βλέπω πολύ δύσκολο γιατί η κυβερνηση εχει δεσμευτει να μην αναστρέψει μέτρα που ήδη έχουν παρθεί. Πως θα το αντιμετωπίσει αυτο? Θα πρέπει επίσης να παίρνονται απο κοινου με την ΕΕ αποφάσεις που σημαίνει συμφωνίες . Αυτό δεν φέρνει απαραίτητα θετικά αποτελέσματα για μας το λαό.
Δεν μπορεί να ξέρει κανένας τι θα γίνει. Ποντάρω στον τσαμπουκά και στα χρηματοοικονομικά by Varoufakis τρομάρα του!!
Άβαταρ μέλους
By j.marr
Anonymous Founder έγραψε:Εδώ μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια ο Άδωνις, ο Βορίδης και όλα τα μπουμπούκια των Σαμαροβενιζέλων...

Το οτι βγήκαν με τρελές παπαριές και -κυρίως- ψέματα δεν σε προβληματίζει.
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
#79821 Αυτό που κατάλαβα από το 2-σελιδο κείμενο, χονδρικά, είναι ότι:

-- η συμφωνία θα γίνει με τους ίδιους άξονες (debt sustainability κλπ.) με τη συμφωνία του 2012 (κοινώς, παλιό μνημόνιο), και για το 2015 ενδέχεται να υπάρχει αλλαγή των απαιτήσεων του πλεονάσματος λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες. Αυτό σαν να προβλέπει χαλάρωση στο πρωτογενές του2015, χωρίς όμως να διευκρινίζει πόσο, και χωρίς να το επεκτείνει πέραν του '15.
-- γίνεται αναφορά σε flexibility, το οποίο εγώ το καταλαβαίνω ως εξής: χαράξτε ότι οικονομική πολιτική πιστεύετε οτι θα βελτιώσει την οικονομία, αλλά χωρίς ζημιά στους οικονομικούς στόχους της συμφωνίας.
-- οποιαδήποτε μέτρα πάρει η κυβέρνηση, θα πρέπει να κοστολογηθούν επαρκώς
-- γίνεται αναφορά σε δέσμευση της κυβέρνησης για εξορθολογισμό του Δημοσίου, πατάξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, χωρίς και πάλι συγκεκριμενοποίηση (και πως θα μπορούσαν άλλωστε, σε ένα 2-σέλιδο κείμενο
-- προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά τεχνική λεπτομέρια σε χαρτί, που σημαίνει πως αν το τεχνικό σχέδιο της δευτέρας δεν ειναι αρκούντως ικανοποιητικό, η σημερινή επί της αρχής συμφωνία δεν ισχύει.
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
j.marr έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Εδώ μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια ο Άδωνις, ο Βορίδης και όλα τα μπουμπούκια των Σαμαροβενιζέλων...

Αν φέρουν καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, ειδικά στα θέματα των ιερών αγελάδων, τοτε μου είναι αδιάφορο αυτό που λες.
Αν όμως συνεχίσουν να "τρέχουν" την χώρα σε μηχανική υποστήριξη (δεν πειράζουμε ιερές αγελάδες, γαμάμε όλους τους υπόλοιπους σε φόρους, και πάμε τις δόσεις από 6-μηνο σε 6-μηνο), τότε ειναι το ίδιο ψεύτες και καραγκιόζιδες με τους προηγούμενους.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#79826 @ξμαρρρ
παντοτε στην ελλαδα ψηφιζαμε "το μη χειρον, βελτιστον"…
επειδη φαινεσαι αετος… δως μας τα φωτα σου να δουμε τον αριστο….
Άβαταρ μέλους
By j.marr
Mercyful_Fate έγραψε:Αν φέρουν καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, ειδικά στα θέματα των ιερών αγελάδων, τοτε μου είναι αδιάφορο αυτό που λες.
Αν όμως συνεχίσουν να "τρέχουν" την χώρα σε μηχανική υποστήριξη (δεν πειράζουμε ιερές αγελάδες, γαμάμε όλους τους υπόλοιπους σε φόρους, και πάμε τις δόσεις από 6-μηνο σε 6-μηνο), τότε ειναι το ίδιο ψεύτες και καραγκιόζιδες με τους προηγούμενους.

Να το δεχτώ -για το αποτέλεσμα- αλλα πιστεύεις οτι αυτός ο βόθρος πασόκων που λέγετε Συριζα θα βάλει χέρι στον πασοκικό καρκίνο. Χλωμό το κόβω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
j.marr έγραψε:

Εμένα με ενδιαφέρει μόνον να αλλάξουν κάποια πράγματα που θεωρώ εγώ σημαντικά. Τους κρίνω λοιπόν γι'αυτά, γιατί αυτά ενδιαφέρουν εμένα.
Ο καθένας το ίδιο κάνει.
Δεν περιμένω από κανένα κόμμα να κάνει ό,τι λέει σε όλα, αλλά να κάνει κάποια σημαντικά.
Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε, θα το δούμε σιγά σιγά.
Άβαταρ μέλους
ByF&G
j.marr έγραψε:
Mercyful_Fate έγραψε:Αν φέρουν καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, ειδικά στα θέματα των ιερών αγελάδων, τοτε μου είναι αδιάφορο αυτό που λες.

Να το δεχτώ -για το αποτέλεσμα- αλλα πιστεύεις οτι αυτός ο βόθρος πασόκων που λέγετε Συριζα θα βάλει χέρι στον πασοκικό καρκίνο. Χλωμό το κόβω.

Με το συμπάθειο αλλά οι του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν αριστερους προσανατολισμούς κατά βάθος? Αν θέλουν να συνεχίσουν σε αυτό το χώρο κόμμα η δε ξερω τι θα πρέπει να υποστούν και αυτοί τα προβλεπόμενα με τους άλλους. Εκτός αν την πατήσουν και μας φέρουν άλλες εκλογές έτσι? :metalo:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
j.marr έγραψε:

Πλάκα κάνεις τώρα...
Παγκοσμίως οι προεκλογικές υποσχέσεις από τα κόμματα γίνονται για να αναιρεθούν μόλις γίνουν κυβέρνηση.

Το θέμα είναι τι κατάφερε η κυβέρνηση σε σχέση με τις προηγούμενες. Αν κατάφερε έστω και ελάχιστα παραπάνω, θέλω να δω δημοσκοπήσεις και ποσοστά σε μερικές μέρες ...

< μου
Άβαταρ μέλους
By dimviii
j.marr έγραψε:Α.. Είπα μην είναι καμιά τρόικα και πάνε να μας το φέρουν απ'οξω απ'οξω. :shifty:

και βεβαια δεν ειναι τροικα.Η τροικα ερχοταν να δει αν εφτιαξες 5% πρωτογενες,και δεν μπορουσε ουτε να αλλαξει ουτε να μεταβαλει το παραμικρο.
με τους θεσμους θα το διαπραγματευονται ΜΑΖΙ με την κυβερνηση αναλογα με τις επικρατουσες συνθηκες,
Τερμα δλδ η καφετζου των προδοτων που προεβλεπε 8 δις πρωτογενες το 2018,και θα επρεπε να το πιασεις πασει θυσια,ακομα και αν ειχες 3 μυρρια ανεργους,ή ειχες χασει το 50% του αεπ.

j.marr έγραψε:Τους έχω ικανούς να προτείνουν |λογοκρισία| τη Δευτέρα πάντως. :hmmm:

θα δειξει.Παντως μεχρι τωρα επαιξαν πολυ ωραια.Πηγαν το παιχνιδι εκει που ηθελαν,και κερδισαν τις εντυπωσεις και την ουσια.Οποτε |λογοκρισία| δεν τους λες οταν παλεψαν απεναντι σε ολη την Ευρωπη.
Ειναι πολυ σημαντικο επισης οτι ακουστηκε επιτελους το πραγματικο προβλημα της Ελλαδας/Ευρωπης σε ολο τον κοσμο.
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
j.marr έγραψε:

Όχι δεν το πιστεύω. Ωστόσο, αν γίνει κανένα θαύμα και βάλουν χέρι, θα είμαι ο πρώτος που θα κάνει - πολύ ευχαρίστως - κωλοτούμπα. Αλλά και πάλι, δεν πιστεύω ότι θα γίνει έτσι.
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
#79856 Πάντως, έχει πολύ πλάκα που βγήκαν και ανακοίνωσαν με στόμφο ότι το Μνημόνιο τέλειωσε. :lol: Το ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και μέτρων για να συνεχίσει να δέχεται βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης δεν το λέμε μνημόνιο αλλά whatever. Όχι Γιώργος, αλλά Γιωργάκης. :yahoo:

Πλάκα πλάκα, κάπως έτσι μπαίνει ένα check διπλά στο κουτάκι της προεκλογικής δέσμευσης "Κατάργηση Μνημονίου"... :whistlink: Κοροϊδευόμαστε...