Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#381872 Εξ όσων γνωρίζω όλα τα χαρτιά υγείας που κυκλοφορούν στα supermarket είναι τεχνητώς λευκασμένα και παράγονται από πολτό που περιέχει και ανακυκλωμένο χαρτί. Το ποιο είναι καλό ή κακό δυστυχώς δεν μπορούμε να το κρίνουμε εύκολα, ούτε από την συσκευασία, ούτε από την εταιρεία που το πουλάει. Επίσης η υψηλή τιμή του δεν είναι τεκμήριο ποιότητας. Εμείς συνήθως χρησιμοποιούμε Zewa (τα βγάζει ο Μασούτης κάθε τόσο με έκπτωση 40%) αλλά μερικές φορές και το τετραπλό της Lidl το οποίο αν και πιο συμπαγές, μοιάζει πολύ με το Zewa.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα προϊόντα, από τρόφιμα ψωνίζω συχνά ελληνικά φρούτα και λαχανικά. Έχω γνωστούς παραγωγούς που προμηθεύουν με τα προϊόντα τους το Lidl και τα βλέπω στα καλάθια με την επωνυμία τους. Κρεατικά, πουλερικά ποτέ (είχα άσχημη εμπειρία την πρώτη φορά που αγόρασα). Από ποτά μ’ αρέσουν οι μπύρες Strong καθώς και η Black που έχει παρόμοια συσκευασία με την Strong, αλλά δεν την έχει πάντα.

Τα υπόλοιπα προϊόντα (εργαλεία, μικροσυσκευές, είδη αυτοκινήτου, είδη κουζίνας μπάνιου κλπ) είναι φυσικά κινέζικα, όπως όλα σχεδόν τα αντίστοιχα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Γενικώς μιλώντας τα εργαλεία του είναι μια χαρά για τον ερασιτέχνη και είναι άδικο να τα συγκρίνουμε με τα πολλαπλάσιας αξίας αντίστοιχα επαγγελματικά. Επίσης έχουν εγγύηση τουλάχιστον 2 ετών (κάποια και 3 ή και παραπάνω) και σε περίπτωση βλάβης είτε σου τα επισκευάζουν, είτε σου επιστρέφουν τα χρήματα ΧΩΡΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, γιατί και πως κλπ. Όπως επίσης ΧΩΡΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ τα παίρνουν πίσω μέσα σε ένα μήνα από την αγορά τους. Αυτά από προσωπική εμπειρία.

Έχω ένα σωρό εργαλεία από το Lidl κάποια μάλιστα τα αγόρασα από το Bazaar του Lidl σε μισή ή και χαμηλότερη τιμή από την τιμή που τα πουλούσαν κανονικά και μέχρι στιγμής δεν μου έχει χαλάσει κανένα.

Πολλά απ ΄αυτά δεν τα χρειαζόμουν, αλλά τα αγόρασα για να βρίσκονται και μ΄ έβγαλαν ασπροπρόσωπο. Το θέμα με τα εργαλεία του Lidl είναι ότι όταν τα χρειάζεσαι δεν τα έχει διαθέσιμα και όταν τα έχει διαθέσιμα, δεν τα χρειάζεσαι...

Καλή βδομάδα :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
REALZEUS έγραψε:
dimitrisB έγραψε:Αυτά που αγόραζα και σταμάτησα εδώ και 2 χρόνια, είναι όλα του τα σφολιατοειδή, αν και ήταν ανέκαθεν της ίδιας μάρκας (Kardis). Δεν είναι πλέον τα ίδια γευστικά ( η σφολιάτα τους "πικρίζει").

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Τα βρίσκω αρκετά καλά.

:hmmm: Λές να είχα(με) φάει πολλά και τα ... μπουχτίσαμε? Διότι 2 βράδια / εβδομάδα, ήταν στανταράκι βραδινό συσσίτιο. :oops:
Δεν το αποκλείω (γούστα είπαμε), αλλά... ειδικά τα "κουρού", τα λουκανικοπιτάκια, τα τυροπιτάκια και τα "σουσαμίνια", τα κόψαμε για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Επίσης : Για άλλη μιά φορά, επιβεβαιώνω συμφωνώντας με τον Pitt: Τα κρέατα του Lidl είναι όντως :thumbsdown: , με τα πλέον άχρηστα τα όποια λουκάνικα και τους κιμάδες! :s_no
Ελάχιστα διασώζονται τα φιλέτα στήθος κοτόπουλου και το φιλέτο γαλοπούλας ( @ kovathe :s_thumbsup )
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
kovathe έγραψε:Εγω παίρνω και το στήθος κοτόπουλο και γαλοπούλα ειδικά σε προσφορά λόγω ποσότητας.
Μια χαρά είναι τα προϊόντα του.

Δεν θα μιλήσω μόνον για το Lidl, αλλά γενικώς για τα αλλαντικά:
-Όλα , μα ΟΛΑ τα αλλαντικά γαλοπούλα, κοτόπουλο που είναι σε συσκευασίες τετράγωνες ή σε φέτες, έχουν περιεκτικότητα σε κρέας 60%. Δείτε τα συστατικά αν δεν με πιστεύετε. Δεν διευκρινίζεται ΣΕ ΚΑΜΙΑ, τι διάβολο είναι το υπόλοιπο.
Για την γαλοπούλα που γνωρίζω γιατί ψωνίζω τακτικά, αυτά κοστίζουν περίπου 7-10€ το κιλό.
Αν κάποιος θέλει κάτι με περιεκτικότητα 90%+, θα πρέπει να πληρώσει τα ακριβά τύπου Gourmet (94%), Fuego (96%), Fouandre (87%).
Γενικώς, ΟΥΤΕ αυτά είναι ό,τι καλύτερο προφανώς. Εγώ αγοράζω την Gourmet, επειδή θεωρώ την Creta Farm κάπως πιο αξιόπιστη από τις άλλες, και αγοράζω μόνον την ψητή (έχει και καπνιστή και βραστή), γιατί το κάπνισμα δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό.
Αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα με τα λιπαρά και το κόστος, το καλύτερο αλλαντικό είναι το προσούτο, όπως και τα αντίστοιχα ισπανικά jamon. Τα υπόλοιπα επεξεργασμένα ζαμπόν, δεν θα τα δοκίμαζα ποτέ. Εννοείται, τα χειρότερα όλων, είναι τα λουκάνικα, σ' αυτά μπαίνει όλη η σαβούρα που περισσεύει απ' όλο το εργοστάσιο αλλαντικών.

Τέλος, κάτι γενικό: αγοράζοντας ακριβά προϊόντα στο σουπερμάρκετ, σίγουρα δεν έχεις καμία εγγύηση πως παίρνεις ό,τι καλύτερο. Δηλαδή, αν εγώ αγοράσω την ακριβή γαλοπούλα Gourmet με τα 15+€ και ο διπλανός μου πάρει την Μαράτα με τα 7€, δεν σημαίνει πως μόνον αυτός κινδυνεύει από την φόλα.... Σίγουρα όμως κινδυνεύει περισσότερο. Μια εταιρεία που πιέζεται από το σουπερμάρκετ για να βγάλει το φθηνότερο δυνατό προϊόν (βλέπε πολιτική Lidl με τους προμηθευτές...), ε κάπου μπορεί να κάνει την κουτσουκέλα της... Γι' αυτό και το Lidl είναι πάντοτε στα σουπερμάρκετ που βρίσκει ο ΕΦΕΤ διάφορα στραβά. Γιατί... παίζει με την φωτιά! :lol:
Δεν λέω να φτάνουμε στο άλλο άκρο και στο ότι πρέπει να αγοράζουμε μόνον τα ακριβότερα. Αλλά αν αγοράζεις μόνον τα φθηνότερα, παίζει να τρως πολλή σαβούρα. Ταπεινή μου γνώμη, αν κάποιος δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, μπαίνει στο Lidl μόνον για την καλή του μαναβική (σε περίπτωση που δεν τον βολεύει η λαϊκή). Το ίδιο και για τα πρϊόντα ιδιωτικής ετικέτας των σουπερμάρκετ. Κι εγώ έχω φάει φυσικά (πχ τα μακαρόνια του Σκλαβενίτη, είναι αξιοπρεπέστατα), αλλά ειλικρινά δεν αξίζει, αν δεν ζορίζεσαι τόσο οικονομικά.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#381910 Δε λέω για αλλαντικό ., αλλά για φιλέτο στήθος κοτόπουλο και στήθος γαλοπούλα (κανονικό ολόκληρο κρέας).
Άβαταρ μέλους
By otso
kovathe έγραψε:Δε λέω για αλλαντικό ., αλλά για φιλέτο στήθος κοτόπουλο και στήθος γαλοπούλα (κανονικό ολόκληρο κρέας).

αφου δεν εχει παει λιντλ ποτε δεν ξερει τι εχει . ενας σωστος νεοπλουτος δεν ψωνιζει απο λιντλ βασικα ουτε καν απο σουπερ μαρκετ .
πεταμε ομως και ενα < ειλικρινά δεν αξίζει, αν δεν ζορίζεσαι τόσο οικονομικά> και καθησυχάζουμε την σοσιαλιστικη μας συνειδηση.
Άβαταρ μέλους
By drdino
Anonymous Founder έγραψε:
kovathe έγραψε:Εγω παίρνω και το στήθος κοτόπουλο και γαλοπούλα ειδικά σε προσφορά λόγω ποσότητας.

-Όλα , μα ΟΛΑ τα αλλαντικά γαλοπούλα, κοτόπουλο που είναι σε συσκευασίες τετράγωνες ή σε φέτες, έχουν περιεκτικότητα σε κρέας 60%. Δείτε τα συστατικά αν δεν με πιστεύετε. Δεν διευκρινίζεται ΣΕ ΚΑΜΙΑ, τι διάβολο είναι το υπόλοιπο.

Νερό, πολύ νερό. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
otso έγραψε:
kovathe έγραψε:Δε λέω για αλλαντικό ., αλλά για φιλέτο στήθος κοτόπουλο και στήθος γαλοπούλα (κανονικό ολόκληρο κρέας).

αφου δεν εχει παει λιντλ ποτε δεν ξερει τι εχει . ενας σωστος νεοπλουτος δεν ψωνιζει απο λιντλ βασικα ουτε καν απο σουπερ μαρκετ .
πεταμε ομως και ενα < ειλικρινά δεν αξίζει, αν δεν ζορίζεσαι τόσο οικονομικά> και καθησυχάζουμε την σοσιαλιστικη μας συνειδηση.

:lol: :lol:
Ρε συ, μετά πώς ήξερα πως έχει καλή μαναβική; :s_dance
Αν σου λείπουν τα 30-40€ το μήνα που θα σου εξοικονομήσουν τα φθηνά τρόφιμα, τότε αγόρασέ τα. Αλλιώς, δεν έχεις λόγο να το κάνεις. Κι εγώ σαν φοιτητής τα προτιμούσα, γιατί δεν φτάναν τα λεφτά, σήμερα όχι, μπορώ να πληρώσω κάτι καλύτερο.

@kovathe
Μιλάμε για συσκευασμένα τρόφιμα;
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#381926 Ότσο, αν σου περισσεύουν κατσίκες γκουρμεδιάρες μπορείς να κάνεις καλή μπίζνα με τον ΗΦ. Πες του ότι ειναι και παρθένες και θα κόψει την γαλοπούλα ασαπ :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#381927 Κατσικάκι τρώω μόνον από νησί, όποιος έχει δοκιμάσει, ξέρει τι εννοώ! :eat:
Απ' όσο θυμάμαι, ο otso κατοικεί στην όμορφη Στερεά. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By GTS
otso έγραψε:

:lol: :lol:
Ρε συ, μετά πώς ήξερα πως έχει καλή μαναβική; :s_dance
Αν σου λείπουν τα 30-40€ το μήνα που θα σου εξοικονομήσουν τα φθηνά τρόφιμα, τότε αγόρασέ τα. Αλλιώς, δεν έχεις λόγο να το κάνεις. Κι εγώ σαν φοιτητής τα προτιμούσα, γιατί δεν φτάναν τα λεφτά, σήμερα όχι, μπορώ να πληρώσω κάτι καλύτερο.

@kovathe

Mπερδευεις τα λαχανικα/κρεατα με τα επεξεργασμένα τροφιμα (αλλαντικα κλπ). Αν θελεις να κανεις οικονομια στο φαγητο (αλλα ταυτόχρονα να τρως καλη ποιοτητα) αγοράζεις βασικα λαχανικα και κρεατα και αποφευγεις τα ετοιμα και τα επεξεργασμένα (πχ αλλαντικα).
Άβαταρ μέλους
By Pitt
drdino έγραψε:

Νερό, πολύ νερό. :lol:

Στα αλλαντικά το υπόλοιπο ποσοστό (πλήν συντηρητικών και καρυκευμάτων) συνήθως είναι άμυλο, πατάτα δηλαδή...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#381933 @GTS
Δεν νομίζω πως μπερδεύω τίποτε. Ακριβώς αυτό λέω, πως τα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως τα αλλαντικά, θέλουν προσοχή.
Επίσης, και τα μη επεξεργασμένα όπως τα κρέατα θέλουν προσοχή, αλλά εκεί είναι πιο δύσκολο να φας την φόλα.
Το καλύτερο είναι να έχεις ένα χασάπη που εμπιστεύεσαι, αλλά θέλει χρόνο αυτή η δουλειά.

@Pitt
Άρα, πληρώνεις αέρα κοπανιστό επί της ουσίας; :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Anonymous Founder έγραψε:@Pitt
Άρα, πληρώνεις αέρα κοπανιστό επί της ουσίας; :s_crazy

Για την ακρίβεια, πατάτα κοπανιστή... :lol:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#381937 Τσιπουρα από Ελληνικο ιχθυοτροφειο τι προσοχη να θελει?

Το μπερδεμα είναι γιατι λες ότι τρως καλα ενώ αγοράζεις αλλαντικα και επεξεργασμένα τροφιμα (που είναι αντιφαση), βεβαια εννοεις ότι υπαρχουν αλλαντικα καλης και μετριας ποιοτητας. Αυτό που λεω είναι ότι δεν αγοράζεις καθολου επεξεργασμένα τροφιμα και κατ'επεκταση δεν ξοδευεις πολλα.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
Anonymous Founder έγραψε:@kovathe

https://www.google.gr/search?q=φιλετο+κοτοπουλο+lidl&client=ms-android-oneplus&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwilyrDl7ofTAhWMORoKHUL2D_0Q_AUIBygB&biw=360&bih=560#imgrc=QT0RH9Ptjs8MAM:

Πακεταρισμενο.

Αγοράζω 5-6 κιλά όταν έχει προσφορά, μπαίνει κατάψυξη και μαγειρεύονται συνήθως στο slow cooker.
Ακόμα και σε τοστ, σάντουιτς βάζω τέτοιο και γαλοπούλα που έχω ψησει εγω πάλι φιλέτο, αλλαντικό δεν τρώμε σχεδόν ποτέ.
Τελευταία επεξεργασία από kovathe και 03 Απρ 2017, 11:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά