- 19 Μάιος 2017, 11:57
21 quadra έγραψε:drdino έγραψε:Τι έπαθε το κουζινέτο; Γύρισε;
Tελικά ανοίγοντας από κάτω όλα τα κομβία στον Νο 2 είχε γυρίσει το κουζινέτο 30ο, ο στρόφαλος μόνο στο κομβίο εκείνο μετρώντας ακτινικά έχει οβάλ εντός των ορίων για regrid, μέτρησα 52.250 / 52.180, το όριο για regrid αν χρειαστεί τελικά είναι 52.046 αν και έχω άλλο στρόφαλο, οπότε περιμένω να δω αν θα αρπάξει ή θα επιζήσει, τα άλλα κομβία του στροφάλου δεν είχαν τίποτα αλλά είχαν αρπάξει τα μέταλλα, βάλαμε μέταλλα, μετρήσαμε την αντλία λαδιού και φτιάξαμε μια μέσα στα όρια παίρνοντας εξαρτήματα από μια άλλη και καθαρίζοντας τα καπάκια ώστε να έρθουν στα διάκενα τους, όλα αυτά δουλεύοντας από κάτω από το μοτέρ χωρίς να υπάρχουν πολλά περιθώρια κλπ, αλλά ο χρόνος πίεζε, έτσι από εχθές το μοτέρ δουλεύει χωρίς θορύβους, χωρίς να δείχνει σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά, θα το δουλέψω όπως είναι χωρίς τουρμπίσματα για λίγες ημέρες να δώ την συμπεριφορά του οβάλ κομβίου, έβαλα λάδι 15/40 και σήμερα έριξα και Motorkote και σταυρώνω τα δάχτυλα μου.
Να πω εδώ ότι όλα τα μετρήματα έγιναν, με plastigauge που είναι το μόνο σίγουρο ( όργανο ) για τα διάκενα των κουζινέτων όταν αυτά είναι σφιγμένα με τη ροπή του κατασκευαστή.
http://plastigauge.co.uk/Αν κάτι δεν πάει καλά τότε θα πρέπει να αλλάξω το μοτέρ με το άλλο που έχω, αυτές τις ημέρες θα αρχίσει η προετοιμασία του για να το δέσω.