- 04 Οκτ 2016, 11:22
fokion έγραψε:RXristos έγραψε:Μπορεί ένα 200αρι καλό μπαφερ
Το νουμερο αυτο προερχεται απο μελετη??? Γιατι προσωπικά μου ακουγεται μικρό....
Ποσα λιτρα θα ειναι η ενδοδαπεδια? Αν ειναι με μια "γυρα" να το παγωσει.....
Οσες εγκαταστασεις εχω ακουσει ( με ξυλολεβητες ειναι η αληθεια ) μιλανε για 1000αρια.....
και μη ξεχνας οτι οταν παγωσει η Α/Θ πρεπει και να ξαναφορτωσει το μπαφερ... εκτός αν αρχισεις τους αυτοματισμους να "φορτωνει" μονο απο τα ηλιακα πανελ....
τα οποια και δεν θα αποδιδουν τα μεγιστα το καιρό με το ψοφωκρυο που οι Α/Θ ζοριζονται να αποδωσουν και αναβουν τις αντιστασεις και χαιρετισματα.....
Ψαξτο με μηχανικό... που δεν πουλαει "κατι"....
Δεν μιλάω για ενδοδαπέδια... για αντικατάσταση λέβητα στο υπάρχον δίκτυο.
Το 200αρι όντως μπορεί να είναι μικρό νούμερο και να μου διαφεύγει. Αυτή η τιμή που είπα παίζει για 1000αρια πολύ καλά μπαφερ όντως.
Το νερό στο κύκλωμα ουσιαστικά δεν παγώνει ποτέ και υποβοηθείται από το μπάφερ στην ηλιοφάνεια ακόμα και αν αυτή είναι ελάχιστη όταν έχεις 4 πάνελ.
Την Α/Θ την ανάβεις το Νοέμβρη π.χ και την κλείνεις τον Απρίλη π.χ. διατηρώντας την θερμοκρασία εκεί που θέλεις.
Όποιος λειτουργήσει την Α/Θ σαν να έχει λέβητα (on/off) την πάτησε και δεν θα πετύχει ποτέ την οικονομία που προσφέρει η Α/Θ. Εξάλλου δεν είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος λειτουργίας της.
Την μελέτη μας την κάνει φίλος μηχανικός ο οποίος δεν εμπορεύεται αντλίες.
Όταν φέτος χρειαστείς για πετρέλαιο για την σεζόν περίπου 2000 λίτρα δλδ 1900€ και για ρεύμα χρειαστείς με Α/Θ το 1/3, άντε το μισό αυτού του ποσού, δεν νομίζω πως υπάρχει σύγκριση. Τουλάχιστον για Αττική και έχοντας κατά νου Α/Θ inverter. Και αν προσθέσουμε το μπαφερ η εξοικονόμηση φτάνει ακόμα πιο ψηλά. Ο αυτοματισμός που είπε ο φίλος για να παίρνει από το μπάφερ όταν πρέπει όπως μας είπε ο μηχανισμός είναι κάτι μέσα στα πλαίσια της μελέτης και εντελώς προβλεπόμενο. Ούτε κάποια πατέντα χρειάζεται ούτε κάποια λεπτή χειρουργική για να το κάνεις.
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορώ να έχω μόλις πάρουμε την ολοκληρωμένη μελέτη.