Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kacey
j.marr έγραψε:
giannik1977 έγραψε:εγκαταλειψη ζωου μετα απο τροχαιο,

τι αλλο θα ακούσουμε ρε πούστη :s_crazy

Γιατι σου φαινεται περιεργο? Θεωρεις φυσιολογικο, αν χτυπησεις ενα αδεσποτο σκυλι, να το παρατησεις να υποφερει/ψοφησει στην ακρη του δρομου, ενω (και εννοειται αν*) μπορεις να το βοηθησεις?

*το "αν" παει στις γατες. Οποιος καταφερει να πιασει χτυπημενη αδεσποτη γατα, εχει βραβειο απο μενα.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#40265 Και τι ακριβώς θες να το κάνω αν το χτυπήσω. Να φωνάξω το εκάβ να το περιθάλψει και τους μπάτσους να καταγράψουν το συμβάν.

Την παλεύετε ή σας έχει βαρέσει η φιλοζωία στο κεφάλι. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kacey
j.marr έγραψε:Και τι ακριβώς θες να το κάνω αν το χτυπήσω. Να φωνάξω το εκάβ να το περιθάλψει και τους μπάτσους να καταγράψουν το συμβάν.

Να προσπαθησεις να το πας σε ενα κτηνιατρο? Λεμε τωρα, καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολα πραγματα αυτα στην Ελλαδα του 2014...

Να το πω αλλιως: σου πεταγεται ενα σκυλι και το χτυπας "ελαφρα". Πχ του σπας ενα ποδι.

επιλογη α) το μαζευεις (αν μπορεσεις/κατσει) και το πας σε ενα γιατρο, και το επισκευαζει.
επιλογη β) το αφηνεις να περιφερεται με σπασμενο ποδι, υποφεροντας, ειτε μεχρι να διορθωθει μονο του ειτε μεχρι να σαπισει το ποδι κλπ κλπ.

δεν ειναι θεμα φιλοζωιας. Ειναι θεμα να εισαι ανθρωπος...
Άβαταρ μέλους
By j.marr
kacey έγραψε:
j.marr έγραψε:Και τι ακριβώς θες να το κάνω αν το χτυπήσω. Να φωνάξω το εκάβ να το περιθάλψει και τους μπάτσους να καταγράψουν το συμβάν.

Να προσπαθησεις να το πας σε ενα κτηνιατρο? Λεμε τωρα, καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολα πραγματα αυτα στην Ελλαδα του 2014...

Να το πω αλλιως: σου πεταγεται ενα σκυλι και το χτυπας "ελαφρα". Πχ του σπας ενα ποδι.

επιλογη α) το μαζευεις (αν μπορεσεις/κατσει) και το πας σε ενα γιατρο, και το επισκευαζει.
επιλογη β) το αφηνεις να περιφερεται με σπασμενο ποδι, υποφεροντας, ειτε μεχρι να διορθωθει μονο του ειτε μεχρι να σαπισει το ποδι κλπ κλπ.

δεν ειναι θεμα φιλοζωιας. Ειναι θεμα να εισαι ανθρωπος...

Αμα με ρωτάς προσωπικά στα @@ μου για τα αδέσποτα. Ζώα είναι. Όποιος ανησυχεί για το τι μπορούν να πάθουν ας τα μαζέψει/σπιτώσει/περιθάλψει/φροντίσει με δικό του χρόνο χρήμα κόπο.

Το να νομοθετούμε για τέτοιες περιπτώσεις είναι τραγικά ηλίθιο. Απλά θα προσθέσει εναν ακόμα ανούσιο και "ανεφάρμοστο" συνολικά νόμο ο οποίος θα ταλαιπωρήσει κάποιον παραπάνω σε περίπτωση τέτοιου ατυχήματος. Και ούτε τις στάμπες απο σκυλιά στις εθνικές θα μειώσει.

Και μπόνους τροφή για σκέψη:
Αμα αντί να το πάω σε κτηνίατρο το σκοτώσω και το φάω -οπως με ενα λαγο πχ- είμαι δολοφόνος/σατανας/666 ή μερακλής/γκουρμεδιάρης/φαν της ασιατικής κουζίνας.
Άβαταρ μέλους
By Funis
j.marr έγραψε:Αμα με ρωτάς προσωπικά στα @@ μου για τα αδέσποτα. Ζώα είναι. Όποιος ανησυχεί για το τι μπορούν να πάθουν ας τα μαζέψει/σπιτώσει/περιθάλψει/φροντίσει με δικό του χρόνο χρήμα κόπο.

Το να νομοθετούμε για τέτοιες περιπτώσεις είναι τραγικά ηλίθιο. Απλά θα προσθέσει εναν ακόμα ανούσιο και "ανεφάρμοστο" συνολικά νόμο ο οποίος θα ταλαιπωρήσει κάποιον παραπάνω σε περίπτωση τέτοιου ατυχήματος. Και ούτε τις στάμπες απο σκυλιά στις εθνικές θα μειώσει.

Και μπόνους τροφή για σκέψη:
Αμα αντί να το πάω σε κτηνίατρο το σκοτώσω και το φάω -οπως με ενα λαγο πχ- είμαι δολοφόνος/σατανας/666 ή μερακλής/γκουρμεδιάρης/φαν της ασιατικής κουζίνας.

και τι θα γίνει δηλαδή; Θα νομοθετούμε ανάλογα με τις ευαισθησίες του καθένα; Δηλαδή αν εσένα στα @@ σου για τις γυναίκες, θα έπρεπε να δεχόμαστε να τις χτυπάς με το αυτοκίνητο και να τις παρατάς; Και αν στα @@ σου και για τα αυτοκίνητα, θα έπρεπε να τα τρακάρεις και να φρεύγεις; Πως το βλέπεις;

Τραγικά ηλίθιο είναι να έχεις την απαίτηση να προσαρμόζουμε τους νόμους ανάλογα με το τι θεωρείς εσύ ουσιώδες. Προφανώς και δεν μπορεί να σε πείσει κανείς για την σκληρότητα του να τραυματίζεις ένα ζώο και να το αφήνεις να πεθάνει ενώ μπορείς να το βοηθήσεις. Αλλά για αυτό υπάρχει ο νόμος, για να μην χρειάζεται να στηριζόμαστε στο πόσο ευαίσθητος ή αναίσθητος είναι ο καθένας. Αν το τραυματίσεις και είναι κάποιος από πίσω και σε καταγγείλει την πάτησες. Αν όχι, την γλίτωσες. Το ίδιο θα γίνει αν χτυπήσεις και έναν άνθρωπο. Τόσο απλά.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
Geo f1 έγραψε:+απειρο!!

Ειναι ανωτερο ον μωρε..Ανθρωπος και ετσι...

Kρεατάκι τρώμε Geo. Ή αλλο αυτό. :whistlink:

@Funis.

Αμα δεν αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά ζώο άνθρωπος είναι δικό σου θέμα. Και ελπίζω να είσαι τόσο ευαίσθητη, αν δείς κανένα να πατάει με το αμάξι φιδι σαυρα κλπ.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#40449 Παντως αν εφαρμοσθει επακριβως ο νεος αυτος νομος , δεν θα προλαβαινουν να πληρωνουν προστιμα οι εχοντες 4ποδα ..Μιλαμε για τον Ελληναρα που δεν βαζει φιμωτρο στον σκυλο οταν βγαινει βολτα (το πιο απλο),μην μιλησουμε για τσιπακια κ.λ.π
Άβαταρ μέλους
By elteo
#40457 Αν χτυπήσεις αλεπού τι θα κάνεις ; (έχω δει πάρα πολλές χτυπημένες στην άκρη του δρόμου)
Άβαταρ μέλους
By Funis
giannik1977 έγραψε:Παντως αν εφαρμοσθει επακριβως ο νεος αυτος νομος , δεν θα προλαβαινουν να πληρωνουν προστιμα οι εχοντες 4ποδα ..Μιλαμε για τον Ελληναρα που δεν βαζει φιμωτρο στον σκυλο οταν βγαινει βολτα (το πιο απλο),μην μιλησουμε για τσιπακια κ.λ.π

που λέει για φίμωτρο (που είναι και το πιο απλό κιόλας);

Κατα τα λοιπά και τσιπάκι πρέπει να μάθει να βάζει ο Ελληνάρας, και να μην παρατάει τα ζώα του όλη μέρα ή να τα έχει διαρκώς δεμένα, να διατηρεί τον χώρο τους καθαρό και να μαζεύει τις ακαθαρσίες όταν τα πηγαίνει βόλτα.

j.marr έγραψε:@Funis.

Αμα δεν αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά ζώο άνθρωπος είναι δικό σου θέμα.

Φοβάμαι ότι πλέον είναι δικό σου, εγώ με τον νόμο συφωνώ.
Τελευταία επεξεργασία από Funis και 19 Νοέμ 2014, 12:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By gianik
#40468 Το φιμωτρο αναφερεται στους κανονες ασφαλειας οσον αφορα την βολτα .(δεν εχω μπροστα μου τον νομο , να σου αναφερω αρθρο κ.λ.π)
Άβαταρ μέλους
By Funis
giannik1977 έγραψε:Το φιμωτρο αναφερεται στους κανονες ασφαλειας οσον αφορα την βολτα .(δεν εχω μπροστα μου τον νομο , να σου αναφερω αρθρο κ.λ.π)

Για δες τον όταν μπορέσεις.

"για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά
τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του
δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν.
Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε συ−
νοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του"
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#40679 φωτογραφια του Βασανιαρη θα μπει καμια φορα εδω μεσα? :rant: