Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:Μλκ, έχεις γεράσει επικίνδυνα, το παιδί σε άλλαξε άσχημα, ανησυχώ! :lipsealed: :x

Την αυτή συζήτηση είχαμε κάνει και πολύ πρωτού παιδιών κλπ :rtfm: :protest:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#405694 Δεν γίνεται να κάνεις την Φιλοθέη πρότυπο αστικής ανάπτυξης, όσο και να χτυπιέσαι. :svivhaha:
Και το Manhatan είναι ένα τσιμεντένιο τέρας, με ένα τεράστιο πάρκο στο κέντρο. Τα διώροφα και τα σπιτάκια με κήπο, ΔΕΝ είναι οικιστική ανάπτυξη.
Η Αθήνα θέλει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που λέει ο gto250sw. Και εννοείται να απαγορευτεί η επέκταση οικισμών σαν την τραγική Παιανία ή την Παλήνη που το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν τα Μεσόγεια. Έμαθε ο κάθε μπουρτζόβλαχος να θέλει διώροφο με κεραμίδι , κήπο και πισίνα και για να το πετύχει, έκανε τα Μεσόγεια σαν τα μούτρα του.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:Δεν γίνεται να κάνεις την Φιλοθέη πρότυπο αστικής ανάπτυξης, όσο και να χτυπιέσαι. :svivhaha:

:hmmm: Που ακριβώς την έκανα, μπορείς να μου υποδείξεις; Γιατί προς το παρόν εσύ χτυπιέσαι για κάτι που δεν έγραψα.
Εγώ έγραψα ποιες περιοχές θεωρώ όμορφες στην αθήνα. Δεν έγραψα ότι έτσι θα μπορούσε να έιναι όλη η αθήνα.

Anonymous Founder έγραψε:Και το Manhatan είναι ένα τσιμεντένιο τέρας, με ένα τεράστιο πάρκο στο κέντρο.

Εμ δεν είναι έτσι.

Τέσπα, εντάξει μπορεί και να έχεις δίκιο, και ένα σωρό πόλεις στον κόσμο με εκατοντάδες εκατομμύρια κατοίκων αθροιστικά απλά να μην ζουν σε πόλεις και να μην το ξέρουν.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#405701 Τέσπα, δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ, οπότε δεν θα σε κουράσω άλλο. Εγώ θεωρώ όμορφη και την Κυψέλη κοντά στα Δικαστήρια, και το Πεδίον του Άρεως, και την Πατησίων (υπό όρους) και την περιοχή Πανεπιστημίου, τα Εξάρχεια, την Πλάκα, κλπ κλπ κλπ.
Σίγουρα δεν θα ασχοληθώ με μεσοαστικές γειτονίες τύπου Π. Ψυχικού και Φιλοθέης, αυτά αφορούν πολύ συγκεκριμένα πορτοφόλια. Την οικιστική ανάπτυξη με διώροφα την απεχθάνομαι και έχω και πολύ καλούς λόγους που το κάνω: δεν γίνεται να μεγαλώνεις την πόλη σε πλάτος και όχι σε ύψος, είναι απλώς ηλίθιο.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Εικόνα
Οι υδάτινοι δρόμοι του Δήμου Αθηναίων, θαμμένοι κάτω από τους δρόμους της σύγχρονης πόλης. Το νερό στο φως! Σήμερα ψηφιακά, αύριο πραγματικά.

Μάθετε περισσότερα:

Για τον Ηριδανό:
http://geomythiki.blogspot.gr/2016/11/blog-post_10.html

Για τον Ιλισσό:
http://geomythiki.blogspot.gr/search/label/Ιλισσός?&max-results=25

Πηγή: https://www.facebook.com/geomythiki/pho ... =3&theater
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:Τέσπα, δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ, οπότε δεν θα σε κουράσω άλλο. Εγώ θεωρώ όμορφη και την Κυψέλη κοντά στα Δικαστήρια, και το Πεδίον του Άρεως, και την Πατησίων (υπό όρους) και την περιοχή Πανεπιστημίου, τα Εξάρχεια, την Πλάκα, κλπ κλπ κλπ.

Μ'αρέσει που κατα τα γνωστά διαφωνείς, αλλά μετά γράφεις ακριβώς ό,τι έραψα.
Ιστορικό κέντρο, συγκεκριμένα τετράγωνα άλλων περιοχών.

Το διόροφο με κήπο, αν γίνει 4οροφο σου κάνει; Πρέπει να είναι 6οροφο; Αν είναι 6οφορο με κήπο;
Πρέπει σων και ντε να είναι 6οροφο με τη ρυμοτομική γραμή (ή όπως λέγεται) σύριζα με το μπαλκόνι;
Πρέπει το πεζοδρόμιο να είναι 1 μέτρο το πολύ;

Έλα μωρέ HiFi που έχεις κάνει την Αθήνα ως την μοναδική εναλλακτική σε αστική ανάπτυξη παγκοσμίως. Όταν υπάρχουν δεκάδες (μπορεί και εκατοντάδες) παραδείγματα πόλεων που το έχουν πάει αλλιώς.

Και τελικά και περισσότερο πράσινο έχουν. Και περισσότερο "αέρα". Και τα πιο πυκνά κέντρα χωρίς κήπο, και τα παραέξω με κήπο.

Και τελικά βλέπονται. Και λειτουργούν.

Αλλά εντάξει, μόνο η εικόνα της αθήνας είναι αποδεκτή.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#405711 Ρε μλκ, ό,τι να 'ναι λες! Είπα εγώ πως μόνον η Αθήνα είναι πρότυπο; Εγώ είπα πως η Αθήνα και το κέντρο της είναι μια χαρά και πως με λίγα και απλά βήματα γίνεται καλύτερη. Εσύ είπες πως είναι σάπια και σου θυμίζει το Αμάν (ήμαρτον πια, το Αμάν! :svivhaha: ).
Θέλεις να σου πω κι άλλες γειτονιές, εκεί κόλλησες; Και συγνώμη κιόλας, η γραμμή η οικιστική γιατί σε ενοχλεί μόνον στην Αθήνα, το ίδιο κτίσιμο συναντάς παντού αλλού. Και γιατί σε ενοχλεί το ύψος και όχι το... πλάτος; Το πρόβλημα δεν είναι το ύψος, είναι η σχέση ύψους και δρόμου (βλέπε το έγκλημα που έγινε στο Γαλάτσι, που τα κτήρια είναι πολύ πιο ψηλά από τον δήμο Αθηναίων, αλλά οι δρόμοι ίσως και πιο στενοί...).
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#405714 :hmmm:
Οι φωτογραφίες που έβαλα, θυμίζουν αθήνα ή όχι;

Όταν η απάντησή σου στο ότι "αυτή η εικόνα είναι σάπια" είναι "έτσι είναι η αστική ανάπτυξη", τότε ναι, ακριβώς αυτό λες.
Πες όσες γειτονιές θες, αλλά να έιναι ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ. Μην μου πεις συγκεκριμένα μέρη αυτών.

Προφανώς το θέμα είναι η σχέση ύψους πλάτους. Εσύ φαντάστηκες ότι το πρόβλημά μου είναι μόνο το ύψος.

Και να σου θυμίσω ότι εγώ στην ζωή μου έχω επιλέξει (εννοώ δλδ σε περιόδους που να έχουμε την άνεση επιλογής, όχι φοιτητές κλπ) να μείνω παγκράτι γιατί μου αρέσει (μια πολύ συγκεκριμένη περιοχή αυτού).

Εσύ κάτι ΝΠ επέλεγες να μείνεις :roll: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#405720 Ξαναβαζω αυτη τη φωτο που εβαλε καποιος τις προαλλες.

Εικόνα

6-8οροφα μπλοκς κι εκει, οπως στην Αθηνα. Με μια μικρουλα διαφορα. Αυτο που εχουν αναμεσα αντι για φωταγωγο. Οπως και στις περισσοτερες σοβαρες πολεις. Ειτε αρκετα υπογεια για παρκινκ κατω απο καθε μπλοκ, ειτε τετοιους χωρους στο κεντρο του οικοδομικου τετραγωνου, συν ανοιγματα με πρασινο οπου υπαρχει εστω και ενα μ2 ελευθερο. Γενικα, προβλεψη για τα αυτοκινητα των κατοικων, και για τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, τα οποια στην Βαρκελωνη πχ. υποψιαζομαι πως κατεβαζεις καπου εκει στο κεντρο και η σκουπιδιαρα μπαινει μεσα και τα φορτωνει. Δεν εχει το ιδιο γουστο με το να προσπαθεις να σκοραρεις στον καδο απο τον 4ο βεβαια... Δε θυμαμαι ποιος το εγραψε οτι με ενα μικροκαθαρισμα σε κεραιες-ηλιακους-αφισες-πινακιδες του καθε κλειδαρα-καλωδια-καγκελακια-καδους η Αθηνα θα εδειχνε πολυ, και συμφωνω, αλλα σε 2 χρονια θα την εχουμε ξανακανει μουτι. Οποτε, λυση ιταλακια μπας και επανασχεδιαστει με βαση τις μεγαλουπολεις της Ευρωπης: 7 ριχτερ.

Στα προτυπα του mjacob:

Μοσουλη:
Εικόνα

Νεο Δελχι:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#405721 @mjacob
Οι φωτογραφίες όχι, δεν θυμίζουν Αθήνα. Θέλεις να σου βάλω εγώ φωτογραφίες από Παρίσι και να ισχυρίζομαι πως θυμίζουν Αθήνα; Θα βρω κάποιες...
Το επιχείρημά σου είναι σάπιο και το ξέρεις, γι' αυτό και δεν θα σε κουράσω.
Σε ότι αφορά τις επιλογές μου, να προτιμώ να μένω σε πολυκατοικία στα Νότια Προάστια από πολυκατοικία στο Κέντρο, για ένα και μόνον λόγο, αλλά εξαιρετικά σοβαρό για εμένα: θέλω να είμαι κοντά στην θάλασσα. Στα παπάργια μου αν η πολυκατοικία είναι στον Άλιμο ή στο Παγκράτι.
Επίσης, εύκολα μπορώ να πω πως η πιο ωραία περιοχή στο λεκανοπέδιο είναι η κάτω Γλυφάδα. Όχι γιατί έχει πολλά πάρκα, όχι γιατί έχει πολλά διώροφα, αλλά γιατί έχει φαρδείς δρόμους και πολυκατοικίες (όπως ακριβώς βλέπω εγώ την σωστή οικιστική ανάπτυξη για κατοικίες). Εννοείτα, αν κάπου έχεις καταστήματα και γραφεία, θα έχεις πιο στενούς δρόμους πιθανόν και λιγότερο ελεύθερο χώρο μεταξύ των κτηρίων.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:Οι φωτογραφίες όχι, δεν θυμίζουν Αθήνα..

Εντάξει τότε. :innocent:

Anonymous Founder έγραψε: Θέλεις να σου βάλω εγώ φωτογραφίες από Παρίσι και να ισχυρίζομαι πως θυμίζουν Αθήνα; Θα βρω κάποιες....

και; :hmmm:

Anonymous Founder έγραψε:Το επιχείρημά σου είναι σάπιο και το ξέρεις, γι' αυτό και δεν θα σε κουράσω..

Ποιο είναι το επιχείρημά μου;
Ότι η αθήνα γενικώς είναι άσχημη; Επιεδή η αναλογία κτηρίων σε πλάτος δρόμου, πράσινου, πεζοδρομίου, αισθητικής κ.ο.κ. γενικώς είναι κακή;
Έχεις δίκιο. Είναι σάπιο.

Anonymous Founder έγραψε:Επίσης, εύκολα μπορώ να πω πως η πιο ωραία περιοχή στο λεκανοπέδιο είναι η κάτω Γλυφάδα. Όχι γιατί έχει πολλά πάρκα, όχι γιατί έχει πολλά διώροφα, αλλά γιατί έχει φαρδείς δρόμους και πολυκατοικίες (όπως ακριβώς βλέπω εγώ την σωστή οικιστική ανάπτυξη για κατοικίες).

Κατ' εσε΄δλδ φαρδείς δρόμους, πεζοδρόμια, και γενικά την εικόνα της κάτω γλυφάδας (΄ποσον αφορά ΚΑΙ στο πως μοιάζουν τα κτήρια), είναι που έχει η αθήνα ΓΕΝΙΚΩΣ;

Τρως κάτι κολλήματα ρε συ HiFi ώρες ώρες, προσπαθείς να κάνεις το μαύρο άσπρο, και τελικά όταν είναι να γράψεις τι θεωρείς εσύ καταλήγεις σε αυτά που κράζεις. Γιατί τώρα σωστή οικιστική ανάπτυξη θες άπλα και δρόμους. Κοινώς ό,τι ακριβώς ΔΕΝ έχει η αθήνα.

Τέσπα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#405728 Μλκ, κάνεις ακριβώς το ίδιο που κατηγορείς όμως, ήμαρτον. Σου έχει κολλήσει τώρα μια @@ρια, ξεκόλλα. Όσο γαμάτο και να ήταν το κέντρο, ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ εγώ θα διάλεγα κάτι δίπλα στην θάλασσα. Απλώς δεν θα πω πόσο γαμάτο είναι το Π.Φάληρο, επειδή είναι δίπλα στην θάλασσα, όταν έχει αντίστοιχα κτήρια και ρυμοτομία με το Γαλάτσι που μένω τώρα.
Και στ' @@ μου και το Γαλάτσι, το ξέρεις πολύ καλά, αλλά δεν πρόκειται να δεχτώ πως είναι η Αθήνα άσχημη πόλη, είναι από τις πιο ωραίες πόλεις να ζεις, πάρτο χαμπάρι κι απόλαυσέ το.
:s_biggrin
Αυτό που χρειάζεται η Αθήνα είναι πεζοδρόμια, πεζοδρόμους και λίγο καλύτερη καθαριότητα (όχι τόσο στους δρόμους, όσο πάνω). Ούτε γκρεμίσματα, ούτε τίποτε. Α και Μετρό. Εκεί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά της.
Αν δεν συμφωνείς, δεν έχω να σου πω τίποτε άλλο, την επόμενη συνάντηση θα την κάνουμε στο Baba au Rum, μέσα στο "ασκημο" κέντρο της Αθήνας για να συγχίζεσαι.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Μλκ, κάνεις ακριβώς το ίδιο που κατηγορείς όμως, ήμαρτον. Σου έχει κολλήσει τώρα μια @@ρια, ξεκόλλα. Όσο γαμάτο και να ήταν το κέντρο, ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ εγώ θα διάλεγα κάτι δίπλα στην θάλασσα. Απλώς δεν θα πω πόσο γαμάτο είναι το Π.Φάληρο, επειδή είναι δίπλα στην θάλασσα, όταν έχει αντίστοιχα κτήρια και ρυμοτομία με το Γαλάτσι που μένω τώρα.
Και στ' @@ μου και το Γαλάτσι, το ξέρεις πολύ καλά, αλλά δεν πρόκειται να δεχτώ πως είναι η Αθήνα άσχημη πόλη, είναι από τις πιο ωραίες πόλεις να ζεις, πάρτο χαμπάρι κι απόλαυσέ το.
Αυτό που χρειάζεται η Αθήνα είναι πεζοδρόμια, πεζοδρόμους και λίγο καλύτερη καθαριότητα (όχι τόσο στους δρόμους, όσο πάνω). Ούτε γκρεμίσματα, ούτε τίποτε. Α και Μετρό. Εκεί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά της.
Αν δεν συμφωνείς, δεν έχω να σου πω τίποτε άλλο, την επόμενη συνάντηση θα την κάνουμε στο Baba au Rum, μέσα στο "ασκημο" κέντρο της Αθήνας για να συγχίζεσαι.

Γρηγορη, ειναι ωραια πολη να ζεις οταν δεν εχεις παιδια και οικογενεια.
Αν ειχες θα την εβλεπες αλλιως αφου ΔΕΝ εχει ελευθερους χωρους , πεζοδρομια. Βγαλε μωρο σε καροτσι βολτα, ακομα και στις περιοχες με φαρδια πεζοδρομια και πες μου τι ειδες και ποσο ευκολα κινηθηκες.

Αυτο το στενοι δρομοι, στενα πεζοδρομια, ψηλα κτηρια, που συμφωνουμε ολοι δεν αλλαζει ευκολα. Και τα καλωδια να κρυψουμε, και τις κεραιες απο τις ταρατσες να βγαλουμε, δεν αλλαζει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#405736 Διαφωνώ για τους ελεύθερους χώρους, συμφωνώ για τα πεζοδρόμια και τους πεζοδρόμους. Το έγραψα ήδη.
Αυτά διορθώνονται όμως και αρκετά εύκολα, χωρίς να γκρεμίσεις την μισή πόλη.