Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#6628 Στο PC του σπιτιου που γραφω τωρα, ειχα μια οθονη 1680χ1050 (nec wgx2) και σημερα εφερα την οθονη του μαγαζιου πανω (Samsung b2330hd, 1920x1080) και εχω απογοητευτει. Σε desktop, browsing κλπ χαλια μαυρα. τα γραμματα φαινονται χαλια, πολυ φωτεινη μου καιει τα ματια, ψηλά στο Mozilla τα file edit κλπ εχουν σκια απο πισω τους. Το μονο που αλλαξα ηταν στις ρυθμισεις του PC, με δεξι κλικ στο desktop, να παει στη καινουρια αναλυση. Η οθονη ειναι στις ρυθμισεις που ειχα στο μαγαζι και ηταν μια χαρα ολα. Μαλλον, ήταν στις ρυθμισεις αυτες γιατι τωρα εχω κατσει και εχω παιξει με φωτεινοτητες χρωματα κλπ, αλλα τζιφος. Καμμια ιδεα?

screenshot

Εικόνα

οπως καταλαβαινετε, αυτο το πραγμα δεν διαβαζεται.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
QsisVTS έγραψε:καθόλου ίσως;

εκτός αν το πας σε κάνα ζαντά :s_biggrin

κραπ....
με ηλακτροστατικη, το μπροστα θα θελει κανα 80αρη €
Πφφφφφφ....
Άβαταρ μέλους
By gakost
kacey έγραψε:Στο PC του σπιτιου που γραφω τωρα, ειχα μια οθονη 1680χ1050 (nec wgx2) και σημερα εφερα την οθονη του μαγαζιου πανω (Samsung b2330hd, 1920x1080) και εχω απογοητευτει. Σε desktop, browsing κλπ χαλια μαυρα. τα γραμματα φαινονται χαλια, πολυ φωτεινη μου καιει τα ματια, ψηλά στο Mozilla τα file edit κλπ εχουν σκια απο πισω τους. Το μονο που αλλαξα ηταν στις ρυθμισεις του PC, με δεξι κλικ στο desktop, να παει στη καινουρια αναλυση. Η οθονη ειναι στις ρυθμισεις που ειχα στο μαγαζι και ηταν μια χαρα ολα. Μαλλον, ήταν στις ρυθμισεις αυτες γιατι τωρα εχω κατσει και εχω παιξει με φωτεινοτητες χρωματα κλπ, αλλα τζιφος. Καμμια ιδεα?

screenshot

Εικόνα

Σε πρώτη φάση κάνε επαναφορά τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και στην κάρτα γραφικών και στην οθόνη. Θα πρέπει να έχεις μια αξιοπρεπή απεικόνιση και μετά με μικρορυθμίσεις να την φέρεις εκεί που θέλεις. Αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση δοκίμασε ένα άλλο καλώδιο της προκοπής όχι του κιλού.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
kacey έγραψε:screenshot

http://s10.postimg.org/4jb72hgbb/Samsun ... screen.jpg

Αν δεις αυτό το screenshot που τράβηξες από κάποιο άλλο μηχάνημα/οθόνη/κινητό/tablet/whatever, το βλέπεις εξίσου χάλια με το monitor σου που έχεις θέμα;

Αν ναι, τότε το πρόβλημα δεν είναι στο monitor.
Αν έχει κάποιο πρόβλημα το monitor, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορέσουμε να το δούμε με screenshot/printscreen.

Εγώ πάντως δεν βλέπω κάτι περίεργο στο screenshot :s_sorry
Με ζήτημα ανάλυσης μοιάζουν αυτά που περιγράφεις, αλλά όντως το έχεις στη native 1920x1080
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
kacey έγραψε:Στο PC του σπιτιου που γραφω τωρα, ειχα μια οθονη 1680χ1050 (nec wgx2) και σημερα εφερα την οθονη του μαγαζιου πανω (Samsung b2330hd, 1920x1080) και εχω απογοητευτει. Σε desktop, browsing κλπ χαλια μαυρα. τα γραμματα φαινονται χαλια, πολυ φωτεινη μου καιει τα ματια, ψηλά στο Mozilla τα file edit κλπ εχουν σκια απο πισω τους. Το μονο που αλλαξα ηταν στις ρυθμισεις του PC, με δεξι κλικ στο desktop, να παει στη καινουρια αναλυση. Η οθονη ειναι στις ρυθμισεις που ειχα στο μαγαζι και ηταν μια χαρα ολα. Μαλλον, ήταν στις ρυθμισεις αυτες γιατι τωρα εχω κατσει και εχω παιξει με φωτεινοτητες χρωματα κλπ, αλλα τζιφος. Καμμια ιδεα?

screenshot

Εικόνα

Control Panel > All Control Panel Items > Device Manager > Display Adapters
δεξι κλικ "Update Driver Software"
Control Panel > All Control Panel Items > Device Manager > Monitors
δεξι κλικ στην οθονη σου και "Update Driver Software"

Control Panel > All Control Panel Items > Personalization > Display > Screen Resolution
κοιτα αν στην αναλυση που επελεξες γραφει "Recommended"

Αν τα παραπανω δεν δουλεψουν και συνεχισεις να χεις προβλημα, πας Πλαισιο/MediaMarkt και παιρνεις ενα καλο (~10 με 20€)
Άβαταρ μέλους
By kacey
#7079 Wagner εννοεις καλυτερο καλωδιο? Αυτο που εβαλα χθες που τη συνεδεσα ειναι ενα dvi ---> hdmi απο το Πλαισιο με 8ε.

mjacob έγραψε:
Αν δεις αυτό το screenshot που τράβηξες από κάποιο άλλο μηχάνημα/οθόνη/κινητό/tablet/whatever, το βλέπεις εξίσου χάλια με το monitor σου που έχεις θέμα;

Αν έχει κάποιο πρόβλημα το monitor, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορέσουμε να το δούμε με screenshot/printscreen.

Με ζήτημα ανάλυσης μοιάζουν αυτά που περιγράφεις, αλλά όντως το έχεις στη native 1920x1080

Χεχε, ειμαι ηλιθιος...Προφανως και το screenshot ειναι αχρηστο για το λογο που λες (αν το θεμα ειναι στο μονιτορ, δεν θα το δειτε εσεις στα δικα σας μονιτορ). Ακομα και εγω, τωρα που εριξα την αναλυση στα 1680χ1050 (με τη τωρινη οθονη υπενθυμιζω να ειναι hd δηλαδη 1920χ1080) τα βλεπω σαφως καλυτερα. Οταν επιστρεφω στη native 1920χ1080, τοτε τα βλεπω παλι χαλια.

Θα κοιταξω να παρω μια καλη φωτογραφια με τη υψηλη και τη χαμηλοτερη αναλυση, μπας και μπορεσω να σας δειξω τα χαλια.

update σε ολους τους drivers εχουν γινει. Επισης, χθες ειχα κανει restore to factory defaults που προτεινε ο gakost και επαιξα με τις ρυθμισεις, δεν μου αρεσε το αποτελεσμα. Υπενθυμιζω οτι με τη τωρινη οθονη, στις ρυθμισεις που ειχε, στο αλλο PC, ηταν μια χαρα τα πραγματα.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
kacey έγραψε:Wagner εννοεις καλυτερο καλωδιο? Αυτο που εβαλα χθες που τη συνεδεσα ειναι ενα dvi ---> hdmi απο το Πλαισιο με 8ε.

mjacob έγραψε:

Χεχε, ειμαι ηλιθιος...Προφανως και το screenshot ειναι αχρηστο για το λογο που λες (αν το θεμα ειναι στο μονιτορ, δεν θα το δειτε εσεις στα δικα σας μονιτορ). Ακομα και εγω, τωρα που εριξα την αναλυση στα 1680χ1050 (με τη τωρινη οθονη υπενθυμιζω να ειναι hd δηλαδη 1920χ1080) τα βλεπω σαφως καλυτερα. Οταν επιστρεφω στη native 1920χ1080, τοτε τα βλεπω παλι χαλια.

Θα κοιταξω να παρω μια καλη φωτογραφια με τη υψηλη και τη χαμηλοτερη αναλυση, μπας και μπορεσω να σας δειξω τα χαλια.

update σε ολους τους drivers εχουν γινει. Επισης, χθες ειχα κανει restore to factory defaults που προτεινε ο gakost και επαιξα με τις ρυθμισεις, δεν μου αρεσε το αποτελεσμα. Υπενθυμιζω οτι με τη τωρινη οθονη, στις ρυθμισεις που ειχε, στο αλλο PC, ηταν μια χαρα τα πραγματα.

Καλουτσικο ειναι αλλα μαλλον δεν δουλευει σωστα με το hardware που εχεις.
δες αν εχει DVI-εισοδο η οθονη και παρε DVI σε DVI
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Wagner669 έγραψε:Καλουτσικο ειναι αλλα μαλλον δεν δουλευει σωστα με το hardware που εχεις.

+1
κάποια μλκία με υψηλές συχνότητες/αναλύσεις μοιάζει.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
mjacob έγραψε:
Wagner669 έγραψε:Καλουτσικο ειναι αλλα μαλλον δεν δουλευει σωστα με το hardware που εχεις.

+1
κάποια μλκία με υψηλές συχνότητες/αναλύσεις μοιάζει.

Ειχα παθει παρομοια |λογοκρισία| με καλωδιο DVI->HDMI
Επαιζε σωστα σε 1080 monitor αλλα γαμιοταν ο Διας σε TV-Monitor
Εβαλα HDMI->HDMI και εστρωσαν ολα...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#7215 Η καρτα εχει μονο dvi
Η οθονη εχει dsub και hdmi. Το dsub δεν ειναι αναλογικη εισοδος? Νομιζω οτι dvi out απο καρτα ---> dsub in σε μονιτορ θα ειναι χειροτερο.

Το manual της οθονης λεει παντως να συνδεσω

α) dsub out απο καρτα ---> dsub in της οθονης

ή

b) dvi out απο καρτα ---> hdmi της οθονης

και αυτη τη στιγμη εχω το 2ο. το πρωτο δεν μπορω να το κανω χωρις ανταπτορες (με οτι σημαινει αυτο σε απωλειες) αφου η καρτα δεν εχει dsub. Απο κει και περα ομως, απο αυτα που διαβαζω εδω και 2 μερες τα dvi και hdmi ειναι πληρως συμβατα και απλα μεταφερουν το σημα το ενα απο το αλλο χωρις καμμια απωλεια. Οποτε, τι διαολο?
Άβαταρ μέλους
By kacey
#7262 Κατι αλλο που παρατηρησα ειναι οτι το δικο μου νεο καλωδιο, απο τη dvi πλευρα του εχει 18+1 (την πλατια) pins:

Εικόνα

Ενω καποια αλλα πχ Clicktronic που βλεπω στο Amazon εχουν 24+1 pins, οπως αυτο:

Εικόνα

δηλαδη στο δικο μου λειπουν οι 6 μεσαιες επαφες.

EDIT: Απανταω στον εαυτο μου: Τα παραπανω pins δεν (θα επρεπε να) κανουν καμμια διαφορα στο θεμα που εχω.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
kacey έγραψε:Κατι αλλο που παρατηρησα ειναι οτι το δικο μου νεο καλωδιο, απο τη dvi πλευρα του εχει 18+1 (την πλατια) pins:

Εικόνα

Ενω καποια αλλα πχ Clicktronic που βλεπω στο Amazon εχουν 24+1 pins, οπως αυτο:

Εικόνα

δηλαδη στο δικο μου λειπουν οι 6 μεσαιες επαφες.

EDIT: Απανταω στον εαυτο μου: Τα παραπανω pins δεν (θα επρεπε να) κανουν καμμια διαφορα στο θεμα που εχω.

pfffffffffffff.....
τι σκατα;;;;;