) στην τοπικη ενορια.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
) στην τοπικη ενορια.
Serf έγραψε:Εναλλακτικά, η εκάστοτε ενορία να αναλάμβανε το μισθό του ιερέα της... Να βλέπαμε πόσες ενορίες θα είχαν ιερέα....
< Note >
μέχρι τό 1945 οἱ ἱερεῖς ἀμείβονταν ἀπό τή λεγόμενη εἰσφορά τῶν ἐνοριτῶν. Τότε λοιπόν ἐκδόθηκε ὁ Α.Ν. 536/1945 «Περί ρυθμίσεως τῶν ἀποδοχῶν τοῦ Ὀρθοδόξου Ἐφημεριακοῦ Κλήρου τῆς Ἑλλάδος, τοῦ τρόπου πληρωμῆς αὐτῶν καί περί καλύψεως τῆς σχετικῆς δαπάνης». Καί ἀπό τήν 1.10.1945 ἄρχισε ὄχι μόνον ἡ μισθοδοσία ἀλλά καί ἡ «εἰσφορά 25% ἐπί τῶν ἀκαθαρίστων εἰσπράξεων τῶν ἐνοριακῶν καί συναδελφικῶν, ὡς καί τῶν ὑπό εἰδικῶν νόμων διεπομένων Ναῶν» (ἄρθρο 2, § 2Α). Ἡ εἰσφορά 25% αὐξήθηκε σέ 35% μέ διάταξη τοῦ Α.Ν. 469/1968, ἀλλά καταργήθηκε ἀπό 1.1.2004 (ἄρθρο 15 τοῦ Νόμου 3220/2004). Σημειώνεται ὅτι ἐπί 60 χρόνια ἡ εἰσφορά 25% καί 35% καταβαλλόταν ἀπό τούς Ναούς στά Δημόσια Ταμεῖα «ἀνά τρίμηνον

mirage έγραψε:Δεν φοβαμαι το δημοψήφισμα λες και έχω κάτι να χάσω ή να κερδίσω προσωπικά. Σκασίλα μου γενικώς για τους παπάδες οσο δεν θέλουν να επιβάλουν οπισθοδρομικες απόψεις στις κοινωνιες μπορούν να συνεχίσουν να την ζωή τους.
Θα το ξαναπώ, μπας και καταλάβεις τι εννοω. Στο συγκεκριμένο θέμα, φόρος = το καλύτερο δημοψήφισμα put your mouth where your money is που λένε και στο χωριό μου.
Η φαση που βάζεις ταμπέλες και τσουβαλιαζεις κοσμο με διάφορους χαρακτηρισμους πραγματικά κουράζει. Δεν ειναι βεβαια η πρώτη φορά που το κάνεις μαζί με πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα αλλα δε βαριέσαι. Το κορυφαίο δε, ειναι πως αν το κάνει κάποιος σε εσένα δεν σου αρέσει αλλά το κάνεις κατά κόρον και σε όλα τα θέματα.
Υ.Γ. Επειδή μας τα έχεις σκοτισει με τον Ριζοσπάστη και ειναι το νέο σου υπερατου ακομα δε μου έχεις γράψει τις πηγες ενημέρωσης σου. Στις δικές μου παντως δεν ανήκει ο Ριζοσπαστης για να καταλάβεις πόσο λιγο με ξέρεις στο λέω
224v έγραψε:φοβάστε λοιπόν το δημοψήφισμα??? για δημοκράτες που λέτε ότι είστε, δεν συμβαδίζει το παραπάνω.
Επόμενο δημοψήφισμα αν θα πληρώσει το κράτος τις μεταγραφές του Ολυμπιακού ή θα επιδοτηθούν με 50% τα μπουκάλια στον Αργυρό.
Corto Maltese έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι και τώρα το κράτος πληρώνει τις μεταγραφές του Ολυμπιακού... Απλά εκκρεμεί να το νομιμοποιήσουμε224v έγραψε:φοβάστε λοιπόν το δημοψήφισμα??? για δημοκράτες που λέτε ότι είστε, δεν συμβαδίζει το παραπάνω.
edit modΝα ψηφίσουν 100 και οι 55 να ψηφίσουν οι 45 να τους πληρώνουν τα γούστα.![]()
Επόμενο δημοψήφισμα αν θα πληρώσει το κράτος τις μεταγραφές του Ολυμπιακού ή θα επιδοτηθούν με 50% τα μπουκάλια στον Αργυρό.
![]()

dimik έγραψε:Το να πάρει το κράτος με το έτσι θέλω την περιουσία της εκκλησίας είναι εύκολο αλλά παράνομο
Corto Maltese έγραψε:Επόμενο δημοψήφισμα αν θα πληρώσει το κράτος τις μεταγραφές του Ολυμπιακού ή θα επιδοτηθούν με 50% τα μπουκάλια στον Αργυρό.
REALZEUS έγραψε:dimik έγραψε:Το να πάρει το κράτος με το έτσι θέλω την περιουσία της εκκλησίας είναι εύκολο αλλά παράνομο
Τι πάει να πει "παράνομο"; Αλλάζεις τον Νόμο και γίνεται νόμιμο!![]()
dimik έγραψε:REALZEUS έγραψε:dimik έγραψε:Το να πάρει το κράτος με το έτσι θέλω την περιουσία της εκκλησίας είναι εύκολο αλλά παράνομο
Τι πάει να πει "παράνομο"; Αλλάζεις τον Νόμο και γίνεται νόμιμο!![]()
Έβαλα πιο πάνω αποφάσεις του ΣτΕ και του ΕΔΑΔ υπέρ της εκκλησίας.
< >
με παρόμοια "παρέκκλιση" και στα παπ@ρια του το ΕΔΑΔ;
Τελικά υπάρχουν και χειρότερα από εμάς. :roll:
https://www.youtube.com/watch?v=yhduH[…]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]