Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
NirApp έγραψε:
bujinkan έγραψε:εγω πλεον δεν εχω στο καινουργιο σπιτι τον μικροκυματων. Διαβαζω πολλα κακα ως προς την υγεια μας απο τη χρηση του
Και μιας και εχω εστιες αεριου ζεσταινω στο πιτς φυτιλι το φαγητο μου οποτε τον αφησα στο παλιο διαμερισμα που θα το νοικιασω επιπλωμενο

Το εχω διαβασει ξανα εδω μεσα αυτο
viewtopic.php?p=574487#p574487
Geo f1 έγραψε:Εμεις τον ξεφορτωθήκαμε τον φουρνο μικροκυματων.
Ειχα διαβασει διαφορα, και λεω γιατι να εχουμε άλλη μια εστια ακτινοβολιας στο σπιτι? Δεν μας φτανουν τα κινητα, ασυρματα τηλεφωνα, ιντερνετ κλπ?

Οποτε πηραμε ένα ρομποτακι για γρηγορο ζεσταμα.

Σημασια εχει αυτος που γραφει κατι τετοιο να εχει στοιχειωδεις γνωσεις.
Ποστ του 2019 που το διαβασε χρηστης που γραφτηκε το 2024
Ναι γλυκουλι
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By NirApp
#891155 Δεν καταλαβα, απαγορευεται σε νεους χρηστες να κανουν αναζητηση στο φορουμ για φουρνους μικροκυματων? Μηπως να το κοιταξεις λιγο το προβλημα σου?
search.php?keywords=%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BD&t=144&sf=msgonly
Άβαταρ μέλους
By g8777
PaNick67 έγραψε:Μας χαλασε το πλυντηριο πιατων, μαρκας LG, 60ρι, 16 ετων. Ο τεχνικος ειπε οτι εχουν τρυπησει κατι σωληνακια απο κατω τα οποια δεν υπαρχουν πουθενα ως ανταλλακτικο και προτεινε να βαλει αλλα που θα τα προσαρμοσει :hmmm: . Εκτιμηση κοστους γυρω στα 170€ .

Αν δεν το φτιαξω γιατι σκεφτομαι αν θα πιασει η πατεντα αλλα και μηπως αυριο βγει κατι αλλο , τι παιρνουμε;

Σας μερσω για τον χρονο σας

https://www.skroutz.gr/s/32850178/Bosch ... 1-5ek.html

Εχω αγορασει 2 για τα δωματια των παιδιων, απιστευτη ποιοτητα κατασκευης , δεν εχουν ζητησει τπτ εδω και 4 μηνες, παμπολλες ευκωλιες, ενεργειακως αψογα ( με ενα πλυντηριο την ημερα κανεις αποσφεση σε 15 μηνες πρπ).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#891166 Αυτο το προβλημα που ειχες το By g8777 - 28 May 2016, 14:48

(πως περασαν 9 χρονια ΑΚΡΙΒΩΣ ρε μλκ) :lipsealed: :lipsealed:
g8777 έγραψε:Ταψια στο πλυντήριο; :hmmm:
Not a good idea. Ο πάνω όροφος θα μείνει μισοπλυμενος αφού το ταψί θα λειτουργεί σαν καπάκι. Και αυτό στην περίπτωση που χωρά ταψί χωρίς να βγει το πάνω ράφι. Either way μιλάμε για σπατάλη.

Πως το ελυσες? η ακομα δεν βαζεις ταψια?
Άβαταρ μέλους
By g8777
#891168 Εγκατεστησα ηλιακό, ταψί 23 δευτερόλεπτα κάτω από το νερό στους 98 κελσίου βγαίνει αναγομωμενο.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#891170 Οσα πλυντηρια πιατων εχω δει εχουν δευτερο εκτοξευτη νερου κατω απο το πανω συρταρι, δεν μπορει να μπλοκαρει κατι. Αν και οταν βαζω ιδιαιτερα αντικειμενα*, δεν βαζω και τα καθημερινα πιατοποτηρια.

*μεγαλα ταψια, μεταλλικα πλεγματα απορροφητηρα, τη σιδεριά των εστιων αεριου, κλπ

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By bebes
PaNick67 έγραψε:Μας χαλασε το πλυντηριο πιατων, μαρκας LG, 60ρι, 16 ετων. Ο τεχνικος ειπε οτι εχουν τρυπησει κατι σωληνακια απο κατω τα οποια δεν υπαρχουν πουθενα ως ανταλλακτικο και προτεινε να βαλει αλλα που θα τα προσαρμοσει :hmmm: . Εκτιμηση κοστους γυρω στα 170€ .

Αν δεν το φτιαξω γιατι σκεφτομαι αν θα πιασει η πατεντα αλλα και μηπως αυριο βγει κατι αλλο , τι παιρνουμε;

16 ετων.
Σκέψου τι θα μπορούσε να βγαλει σχετικα γρηγορα. Αντλια, πλακέτα, αλατα σε κρισιμα μέρη, λαστιχα που εχουν καει και ενδεχομενως θελησουν άλλαγμα...
Αν ηταν για μαξ 50αρικο, να το συζητούσες.
Τωρα ειναι πολλά τα € και οπως εγραψες αμφίβολο το αποτελεσμα.
Οπότε μεγεια το καινούριο.

Εκτός κι αν εχεις ορεξη να γίνεις...sknipper (εχμμμ να ασχοληθεις ηθελα να γραψω :innocent: ) και το εγχειρίσεις.
Σωληνάκια είναι, το γυρίζεις, τα βρίσκεις, τα αλλάζεις και δοκιμαζεις.
Παλια ειχα κανει μεγαλη και μακροχρόνια εγχείριση σε ενα πολυ παλιο πλυντηριο πιατων Philipps (μεχρι και τον αξονα στην ανλία νερου εφτιαξα σε μηχανουργείο), δουλεψε για λιγο και μετα μάγκωσε καπου αλλου. Δεν ειχα ορεξη ουτε το καπακι να ανοιξω, το πηρε ο...γυφτος
Άβαταρ μέλους
By markvag
bujinkan έγραψε:εγω πλεον δεν εχω στο καινουργιο σπιτι τον μικροκυματων. Διαβαζω πολλα κακα ως προς την υγεια μας απο τη χρηση του

Προφανέστατα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην υγεία από τη χρήση του. :rtfm: :rtfm: :rtfm: Είναι πλέον δεδομένο αυτό, δεν υπάρχουν αμφιβολίες σε κανένα επίπεδο!

Το χειρότερο που μπορεί να σου κάνει είναι έγκαυμα, αν βάλεις το χέρι μέσα όσο δουλεύει, αλλά αφενός υπάρχει ασφάλεια, ώστε να σταματούν τα μικροκύματα αν ανοίξει το πορτάκι και αφετέρου νομίζω πως δεν χρειάζεται να πούμε ότι δεν πρέπει να βάζουμε τα χέρια μας μέσα σε οποιονδήποτε φούρνο όσο μαγειρεύει! :lol: :lol:

Μιας που τ' αναφέραμε, ο δικός μου αντικαταστάθηκε πριν λίγους μήνες. Αγοράστηκε όταν τελείωνα την 5η δημοτικού το μακρινό ( :help: ) 1992 και αποφάσισε να πετάει σπίθες κάθε φορά που άναβε μετά από μόλις 32 χρόνια καθημερινής χρήσης! :metalo: :metalo:

Philips rulez! :metalo: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bebes έγραψε:

16 ετων.
Σκέψου τι θα μπορούσε να βγαλει σχετικα γρηγορα. Αντλια, πλακέτα, αλατα σε κρισιμα μέρη, λαστιχα που εχουν καει και ενδεχομενως θελησουν άλλαγμα...
Αν ηταν για μαξ 50αρικο, να το συζητούσες.
Τωρα ειναι πολλά τα € και οπως εγραψες αμφίβολο το αποτελεσμα.
Οπότε μεγεια το καινούριο.

Εκτός κι αν εχεις ορεξη να γίνεις...sknipper (εχμμμ να ασχοληθεις ηθελα να γραψω :innocent: ) και το εγχειρίσεις.
Σωληνάκια είναι, το γυρίζεις, τα βρίσκεις, τα αλλάζεις και δοκιμαζεις.
Παλια ειχα κανει μεγαλη και μακροχρόνια εγχείριση σε ενα πολυ παλιο πλυντηριο πιατων Philipps (μεχρι και τον αξονα στην ανλία νερου εφτιαξα σε μηχανουργείο), δουλεψε για λιγο και μετα μάγκωσε καπου αλλου. Δεν ειχα ορεξη ουτε το καπακι να ανοιξω, το πηρε ο...γυφτος

Καπως ετσι το σκεφτομαι συν οτι δεν εχω χρονο να ανοιγω τετοιες δουλειες.

Με λιγο ψαξιμο βρηκα αυτα τα δυο

https://www.you.gr/oikiakes-syskeves-kl ... FHb0pmQg==

https://www.bestprice.gr/item/215900944 ... leyko.html
Άβαταρ μέλους
By sknipper
sknipper έγραψε:
sknipper τον Ιανουάριο 2025 στη σελίδα 439 έγραψε:Αποστολή εξιχνίασης βλάβης πολυφούρνου μικροκυμάτων/φούρνου/γκριλ της Panasonic μοντέλο NN-CF853.
Επεισόδιο 2ο...
Εκεί που κάτι ζέσταινε η κόρη έριξε την ασφάλεια στον πίνακα ....και μία ασφάλεια που μπόρεσα να βγάλω και να μετρήσω ότι είναι καμμένη. Αργής καύσης Τ15Α, ... Κάπου είδα να λέει ότι αυτή καίγεται όταν δεν κάνει καλή επαφή ο μεσαίος μικροδιακόπτης. ...
Όπως και να έχει πάντως ο φούρνος μάλλον είναι στα τελευταία του, έχει φαγωθεί μέταλλο από τα τοιχώματά του από μέσα και μερικές φορές κάνει σπίθες. Και αυτό δεν νομίζω να διορθώνεται. Οπότε έχω αρχίσει να κοιτάω και για αντικαταστάτη. Το θέμα είναι αν θέλουμε ένα απλό με γκριλ ή και με φούρνο (μερικά έχουν και ατμό ή και airfryer) και αν επίπεδο που έχουμε καλομάθει ή με περιστρεφόμενο πιάτο (που είδα ότι μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο (34-36εκμ διάμετρο άρα χωράει πυρέξ). Έκανα τη μελέτη μου, κατέγραψα κάποια μοντέλα ώστε όταν έρθει η ώρα, που μάλλον πλησιάζει, να είμαι σχετικά έτοιμος.
Το πράμα δεν προχωράει καλά. Ήρθε η ασφάλεια την έβαλα, ανάβει, λειτουργεί η οθόνη και τα μενού και όλες οι επιλογές, του βάζω και την ώρα κλπ αλλά είτε μικροκύματα είτε γκριλ είτε φούρνος, μόλις πατήσω να ξεκινήσει, όχι ακαριαία αλλά μέσα σε 1/4-1/2 δευτερόλεπτο ρίχνει την ασφάλεια στον πίνακα (δεν έκαψε την ασφάλεια ακόμα). Τι είναι αυτό; Κάποιο ρελέ βραχυκυκλώνει; Μπορεί να έχει να κάνει με κανένα αισθητήριο ή με κάποιον ανεμιστήρα (έχει 2, έναν του φούρνου που δουλεύει μόνο στον φούρνο κι έναν άλλον που είναι για να ψύχει τα κυκλώματα των μικροκυμάτων και το magnetron). Αλλά πέφτει η ασφάλεια όποια μέθοδο και να διαλέξω. :hmmm:
Έχετε καμιά ιδέα; Να αποσυνδέσω τους ανεμιστήρες να δω αν κάνει διαφορά; Βέβαια ακόμα και να κάνει δεν θα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ανεμστήρα. Το έχω ψιλοπάρει απόφαση ότι πάμε για αλλαγή αλλά είναι και η περιέργεια, τι να φταίει;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#891346 Και μοιάζει να ήρθε και η ώρα της σκούπας, και κάνει φασαρία και σφυρίζει και κομματάκια ελαστικού ξεκολλάνε από κάτι ρολλά και δεν κυλάει καλά.
Είναι μια VAX όρθια χωρίς σακούλα, κυκλωνική. Να πάμε για ίδια μάρκα κάποια παρόμοια σκούπα ή κάτι άλλο. Στην Αγγλία από τις πιο γνωστές και εμπορικές μάρκες είναι η Shark.
Σε σχέση με τις πιο παλιές υπάρχει πρόοδος. Μερικές αποσυνδέουν τον κάδο από τη ράβδο ώστε να μπαίνει κάτω από χαμηλά έπιπλα (το λένε lift away). Υπάρχουν μοντέλα από όλες τις μάρκες με εξειδίκευση σε τρίχες ζώων και επιπλέον ειδικά αξεσουάρ. Όταν όμως σου έχουν 10 μοντέλα η κάθε μάρκα άλλη δουλειά δεν είχαμε να ψειρίζουμε τις λεπτομέρειες...
Θέλουμε όρθια, θέλουμε χωρίς σακούλα και δεν νομίζω οι μπαταρίες να επαρκούν. Έχετε καμιά ιδέα για σκούπα;
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
g8777 έγραψε:https://www.temu.com/gr/-brushcutter-2-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CF%82-52cc-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%AD%CF%81-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BB%CF%8C%CE%BA-%CF%83%CE%BD%CF%8C%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%AD%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81-1-25kw-2-3-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%BA-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-58cm-%CF%80%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%83%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BB%CF%8C%CE%BA-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%BF-%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-g-601101374270009.html?_oak_mp_inf=ELnUjI%2Bt1ogBGi5jYXRlZ29yeV9saXN0XzVhYmNjMTAyMmExZDRkODk5MjNhMzA5NjUwZWM2NjAxIOXWnrDyMg%3D%3D&top_gallery_url=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2Fopen%2F76ca12398d65459f908c08d337f20860-goods.jpeg&spec_gallery_id=10512624253&refer_page_sn=10032&refer_source=0&freesia_scene=3&_oak_freesia_scene=3&_oak_rec_ext_1=MTgxMzk&_oak_gallery_order=1298225721%2C931510338%2C992991546%2C621063936%2C1382640106&refer_page_el_sn=200064&_x_enter_scene_type=cate_tab&_x_sessn_id=0bkqt79cv2&refer_page_name=goods&refer_page_id=10032_1748689737283_1zpzgetbgi

Την εχω κανει δωρεα στον Δημο, εξαιρετικη. :s_thumbsup

Αυτή θα μαζεύει και τις τρίχες από τον Φρι.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#891372 Την πατήσαμε... Η :inlove: πήρε φόρα. Μια και ξεκινήσαμε πάμε για φουρνάκι και σκούπα και πλυντήριο... και μόλις πήγαμε να δούμε μερικά από κοντά.
Τουλάχιστον τώρα τα υποψήφια είναι πιο λίγα και οι ανάγκες πιο ξεκάθαρες:
- φουρνάκι είτε το παιδί του δικού μας 41εκμ ταψί NN-CF87LBBPQ είτε το ανηψάκι του 35εκμ ταψί (και ατμό) NN-DS59NBBPQ που είναι αρκετά φτηνότερο. Πάντα χωρίς περιστρεφόμενο πιάτο και άνοιγμα σαν φούρνος από πάνω προς τα κάτω.
- σκούπα Hoover χωρίς σακούλα, όρθια, που αποσυνδέεται και με επιπλέον εξάρτημα για τρίχες ζώων. Στο μαγαζί το έβαζες και μπρος και είχε και 2 επιφάνειες (μοκέτα/πάτωμα) και σκουπιδάκια (ψίχουλα, φακές κλπ) για να δοκιμάσεις. Εκεί η Hoover μας φάνηκε να κυλάει πιο καλά από την Shark που ήταν και λίγο βαρύτερη (αν και πιο καλή εργονομικά αλλά είχε και σαφώς μικρότερη χωρητικότητα σκόνης).
- πλυντήριο έλεγα για Samsung 8κιλο/1400στροφές, Series 5 WW80CGC04DAB μαύρο αλλά από κοντά δεν ήταν ωραίο, κακό πλαστικουριό αλλά μας άρεσε ένα LG F4Y510WBLN1 10κιλο/1400 με direct drive μοτέρ και μόνο 71dB αλλά κοιτάμε και Candy που συμπαθούμε.
Συν 36 λίρες (για μέχρι 6 πράματα) για να έρθει ο δήμος να μας μαζέψει τις παλιές συσκευές....
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
sknipper έγραψε:Την πατήσαμε... Η :inlove: πήρε φόρα. Μια και ξεκινήσαμε πάμε για φουρνάκι και σκούπα και πλυντήριο... και μόλις πήγαμε να δούμε μερικά από κοντά.
Τουλάχιστον τώρα τα υποψήφια είναι πιο λίγα και οι ανάγκες πιο ξεκάθαρες:
- φουρνάκι είτε το παιδί του δικού μας 41εκμ ταψί NN-CF87LBBPQ είτε το ανηψάκι του 35εκμ ταψί (και ατμό) NN-DS59NBBPQ που είναι αρκετά φτηνότερο. Πάντα χωρίς περιστρεφόμενο πιάτο και άνοιγμα σαν φούρνος από πάνω προς τα κάτω.
- σκούπα Hoover χωρίς σακούλα, όρθια, που αποσυνδέεται και με επιπλέον εξάρτημα για τρίχες ζώων. Στο μαγαζί το έβαζες και μπρος και είχε και 2 επιφάνειες (μοκέτα/πάτωμα) και σκουπιδάκια (ψίχουλα, φακές κλπ) για να δοκιμάσεις. Εκεί η Hoover μας φάνηκε να κυλάει πιο καλά από την Shark που ήταν και λίγο βαρύτερη (αν και πιο καλή εργονομικά αλλά είχε και σαφώς μικρότερη χωρητικότητα σκόνης).
- πλυντήριο έλεγα για Samsung 8κιλο/1400στροφές, Series 5 WW80CGC04DAB μαύρο αλλά από κοντά δεν ήταν ωραίο, κακό πλαστικουριό αλλά μας άρεσε ένα LG F4Y510WBLN1 10κιλο/1400 με direct drive μοτέρ και μόνο 71dB αλλά κοιτάμε και Candy που συμπαθούμε.
Συν 36 λίρες (για μέχρι 6 πράματα) για να έρθει ο δήμος να μας μαζέψει τις παλιές συσκευές....

πλυντηριο δες και αυτο που πηρα εγω, βεβαια δεν ξερω αν ειναι οι ιδιοι κωδικοι προιοντος παντου
F4WV308S3E
Oκτακιλο και πολυ ευχαριστημενος εως τωρα...