- 07 Οκτ 2017, 16:44
Στα υπέρ του δημοσίου σχολείου για εμένα , ειναι οι παρέες της κοντινησ περιοχής , η λιγότερη μετακίνηση , η συναναστροφή με ανθρώπους της καθημερινότητας κ το ψήσιμο που λένε στη ζωή ....
Στα κατα μεχρι στιγμής , ειναι η ανοργανωσιά , ειναι η έλλειψη πχ χρημάτων για θέρμανση ή συντήρηση σωστή , το χάσιμο ωρών μάθησης για κάθε λογής χαζομάρα ( εκλογές , απεργίες , κλπ ) , η μη αξιολόγηση ... ειναι θέμα τύχης ή ατυχίας π εκπαιδευτικός , το ωράριο μιας και οι δυο εργαζόμαστε απο νωρίς ( πριν ανοίξουν τα δημόσια σχολεία ) μεχρι αργά .... αφού κλείσουν κ δεν υπάρχει κάποιος να τα παραλάβει .
Στα ιδιωτικά υπέρ θεωρώ , την ασφάλεια που ίσως παρέχουν , τις εγκαταστάσεις , κάποιες δραστηριότητες εντός , κάποια επιπλέον μαθήματα του σήμερα ( ρομποτικής ) ή κ του χθες κ αυριο ( ρητορικής ) , τη σχετική αξιολόγηση εκπαιδευτικών ( δε θεωρώ οτι επιλέγουν τον καλύτερο , μπορεί απλά τον φτηνότερο αλλα αν ειναι πολύ χάλια . απλά τον αλλάζουν ) .
Στα μειονέκτημα , τουλάχιστο σε πολλά ελληνικά ιδιωτικά θεωρώ , την αποξένωση απο την πραγματικότητα την ελληνική , τον επιδεικτικό τροπο ζωής , τις πολλές ώρες στο λεωφορείο , το γλύψιμο απο το σχολείο ίσως προς τους μαθητές (αφού ειναι πελάτες ) .
Θα προτιμούσα ενα ιδιωτικό σχολείο που αξιολογούνται όλοι κ παράγουν ενα απο τα σημαντικότερα έργα , ή ενα ιδιωτικό που λειτουργεί όπως περιέγραψε ο φίλος στο Βέλγιο ( νομίζω ) , να δημιουργεί χαρακτήρες , να βοηθάει για το μέλλον .
Το σχολείο που κανονικά ανήκουμε δεν ειναι καλό σαν εγκαταστάσεις ( φτιάχτηκε για χορούς κ εκδηλώσεις κ ενοικιάζεται ο χώρος ), όπως κ πολλοί δεν ειναι ευχαριστημένοι απο το Δντη αλλα ευτυχώς υπάρχει καλός σύλλογος γονέων κ κηδεμόνων κ συντηρεί τουλάχιστο ως ενα βαθμό .
Δε θα ήθελα να βάλω μέσο για να αλλάξουμε σχολείο . Δε θέλω να ξεκινήσω έτσι τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού μου . Αν δε με ικανοποιεί αυτο που μου προσφέρει το δημόσιο , θα επιλέξω ενα ιδιωτικό , στο οποίο παλι θα πρέπει να περάσω στο παιδί μου νοοτροπία σωστή και οχι οτι θέλω το αγοράζω .