Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
g8777 έγραψε:Και ποιος μας λέει ότι ο φραπες τηρεί μια ανεκτη ποιότητα σε χαλαρό τυχαίο μαγαζί και δεν θα πιεις νεροπλυμα;

Κανείς. Εξω δεν παίρνω ποτέ φραπε. Ο αφρος μετά απο 5' καταντάει σα δομικό υλικό. :protest:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
g8777 έγραψε:Ο σωστός εσπρεσσο με τον καλύτερο φραπέ του κόσμου απέχουν αιώνες. Και ποιος μας λέει ότι ο φραπες τηρεί μια ανεκτη ποιότητα σε χαλαρό τυχαίο μαγαζί και δεν θα πιεις νεροπλυμα;

Ο σωστός εσπρέσο έχει αρκετές παραμέτρους. Ο φραπές μόνο μία. Την ποιότητα του καφέ. Στον εσπρέσο, μπορεί να έχεις το καλύτερο χαρμάνι, και να το καταστρέψεις. Και εκεί ένα φραπεδάκι, θα είναι καλύτερο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#327992 Οταν πηγα στον γιατρο για υπερταση ο μονος καφες που μου απαγορεψε ηταν ο Νες. Εσπρεσσο, φιλτρου, ελληνικος ελευθερα μεχρι 2 την ημερα.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Νίκος Παππάς έγραψε:Οταν πηγα στον γιατρο για υπερταση ο μονος καφες που μου απαγορεψε ηταν ο Νες. Εσπρεσσο, φιλτρου, ελληνικος ελευθερα μεχρι 2 την ημερα.

Γιατί; :hmmm:
Έχω διαβάσει πως ο νες περιέχει τη λιγότερη καφεϊνη. Εκτός και αν είναι θέμα επεξεργασίας.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#327996 Σου άφησε τον φίλτρου και απαγόρεψε τον νες....
Πού πήρε δίπλωμα ο γιατρός;;;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#327999 Τι να πω δεν ξερω. Παντως οταν επινα φιλτρου ηθελα 2 κουπες για να καταλαβω οτι ηπια καφε.

Μηπως εχει να κανει με την ποσοτητα; Πλεον πινω ελληνικο το πρωι και εσπρεσσο το απογευμα. Αν καταφερω να κοψω και το τσιγαρο, θα ειμαι τζετ!
Άβαταρ μέλους
By dimviii
kyr80 έγραψε:Γεύση και εμφάνιση. Το δεύτερο μπορείς να το δεις μόνο στο ζεστό.

η γευση πως θα είναι Κυριακο,εαν μπορεις να την περιγραψεις?
στο ζεστο πως θα είναι η εμφανιση?
Άβαταρ μέλους
By g8777
#328003 Κυρ δεν υπαρχει καμια μα καμια συγκριση στις πρωτες υλες. Και αυτο ειναι καθοριστικος παραγοντας. Τα χειροτερα νεροπλυματα που εχω πιει στη ζωη μου αφορουσαν φραπε. Και με τις σοβαροτερες επιπλοκες (ταχυπαλμιες, ζαλαδες, υπερενταση, στομαχι-πλυντηριο). Στην Ελλαδα ο εσπρεσσο υστερει σε ενα "Μ". Στον ανθρωπο.Εκει ναι.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#328006 Μήπως κάποιος αγαπητός mod να το μεταφέρει στα περί καφέ?

Πριν 3 χρόνια έπινα κατά βάση φραπέ. Μέχρι που μια μέρα στον τρίτο σηκώθηκα και άρχισα να ζαλίζομαι, έχασα ισορροπία και το στομάχι έγινε πλυντήριο όπως είπε ο g. Έκτοτε το γύρισα σε εσπρέσο. Κατά βάση στιγμιαίο egberts και όταν έχω χρόνο και όρεξη φτιάχνω με την gaggia. Όσους egberts και να πιώ, παρόλο που είναι στιγμιαίοι, δεν μου προκαλούν καμία παρενέργεια σε σύγκριση με τον φραπέ.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
dimviii έγραψε:
kyr80 έγραψε:Γεύση και εμφάνιση. Το δεύτερο μπορείς να το δεις μόνο στο ζεστό.

η γευση πως θα είναι Κυριακο,εαν μπορεις να την περιγραψεις?
στο ζεστο πως θα είναι η εμφανιση?

Θα σου αφήνει πικράδα για ώρα και πίσω από τη γλώσσα. Το ότι θα είναι πικρός στη γεύση, δεν τον κάνει καμένο. Σε εμφάνιση θα είναι πολύ σκούρο και χωρίς καϊμάκι μετά από 20-30 δευτερόπλεπτα.
g8777 έγραψε:Κυρ δεν υπαρχει καμια μα καμια συγκριση στις πρωτες υλες. Και αυτο ειναι καθοριστικος παραγοντας. Τα χειροτερα νεροπλυματα που εχω πιει στη ζωη μου αφορουσαν φραπε. Και με τις σοβαροτερες επιπλοκες (ταχυπαλμιες, ζαλαδες, υπερενταση, στομαχι-πλυντηριο). Στην Ελλαδα ο εσπρεσσο υστερει σε ενα "Μ". Στον ανθρωπο.Εκει ναι.

Κάτι θα ξέρεις.... Δεν κάνω τον ειδικό στην αστροφυσική, στα κινητά, στα αυτοκίνητα. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που ασχολούνται με αυτά, και μαθαίνω από αυτούς.
Στον καφέ λόγο δουλειάς και λόγο αγάπης, ξέρω 5 πράγματα παραπάνω. Να με συμπαθάς, αλλά γράφεις βλακείες. Ο φραπές όπως και ο φίλτρου, παράγονται από ελαττωματικούς κόκκους. Δηλαδή καρποί που δεν είναι αρκετά καλοί, για να γίνουν εσπρέσο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και καρποί που θα γινόταν εσπρέσο, δεν είναι μέσα. Αυτό πάλι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το αποτέλεσμα στο στομάχι.
Στην Ελλάδα ο εσπρέσο δεν υστερεί. Ιταλία και καλά, έχω πιει χειρότερο καφέ.
Τεσπά, είμαστε εδώ και ώρα εκτός θέματος.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#328013 Ο φραπές είναι σάπιος τελείως και ιδιαίτερα απο γεύση.
Εγω πινω κυρίως φίλτρου, ελληνικό και κάνα εσπρεσακι σπανιότερα.
Και π;ντα σκέτο εννοείται, αν είναι να βάλεις 5 κουτ ζάχαρη χαίρω πολύ.
Στιγμιαίο βάζω καμια φορά στο σέικερ μαζί με πρωτεινη ή αμινοξέα πριν την προπόνηση και δεν πίνεται ρε πστ μου...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#328014 Ενταξει Κυρ. Γραφω μαλακιες. Μαλλον θα εχουμε πολυ ευαισθητα στομαχακια.

Ερωτηση: Οι κοκκοι φραπε αποτελουνται μονο απο καφε;

Α και κατι ακομα. Τα συμπτωματα που αναφερω εγω και ο kon5 τα εχει παθει κανεις αλλος απο εσπρεσσακι;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#328024 Ο καλύτερος καφές είναι αυτός που ο καφές (κόκκος επεξεργασμένος, αλεσμένο ή μη) δεν καταλήγει στο στομάχι σου.
Δηλαδή εσπρέσο και φίλτρου.
Από εκεί και πέρα αν αγοράζεις καλή ποικιλία κόκκους τους αλέθεις ανάλογα και φτιάχνεις αυτά τα 2 ήδη είσαι μια χαρά.
Έξω φυσικά και είναι ρίσκο να πιείς μάπα καφέ οποιουδήποτε είδους.
Πίνω πλεον μαξ 3 καφέδες γιατί έκοψα το κάπνισμα, τα τελευταία χρόνια έπινα τουλάχιστον 3 οποιουδήποτε είδους, στομαχικά προβλήματα μόνο με νες-φραπέ είχα.