Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
bibendum έγραψε:
Ο Στεφαν το εχει ξαναπει πως εχει πατερα (καλα να είναι ο ανθρωπος) που ηταν από τους τοπ HR στην χωρα. Καλως η κακως εχει την δυνατοτητα να χτυπησει καποιες πορτες που καποιο άλλο παιδι δεν γνωριζει καν ότι υπαρχουν. Οποτε βγαινει και λεει δουλευω 4 χρονια στον τομεα και θα τον γραψουν οι εφημερίδες ετσι και του προτεινει καποιος δουλεια με 1200 ευρω. Ο Νικ ο μοδ πχ που ψαχνει τοσο καιρο δουλεια ισως να κανει παρτυ όταν του προταθεί μια τετοια δουλεια.

Να σου πω τι συμβαίνει γύρω από το bold (που δεν έχω πει αν ήταν απ' τους τοπ αλλα τέσπα :lol: ).

Αυτό, λοιπόν, είχε αξία πριν 5-6 χρόνια όταν δηλαδή ο γέρος ήταν μάχιμος. Τώρα που είναι συνταξιούχος μην έχει κανείς την εντύπωση ότι καίγεται κανείς να του κάνει χάρες. ΟΚ υπάρχει η δυνατότητα να μαθουμε 1-2 θέσεις πριν αυτές δημοσιευτούν ή μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα να μάθουμε εκ των έσω το budget μιας θέσης ή τις προοπτικές εξέλιξης ή να στείλουμε βιογραφικό σε 5-10 ανθρώπους που μετράνε. Μέχρι εκεί όμως.

Πιο συγκεκριμένα τους τελευταίους 2 μήνες έχω κάνει interview σε 5 διαφορετικές εταιρίες (3 απευθείας και ένα interview χθες σε headhunter που όμως μου μίλησε για ύπαρξη δύο θέσεων που θα μπορούσα να καλύψω). Τα interview αυτά προέκυψαν μόνο από την κλασική αποστολή βιογραφικού μέσω Καριέρα & Skywalker. Τίποτα άλλο. Επίσης είναι πάρα πολύ πιθανό να μην κατσει και τίποτα από τα 5, αλλά αν σε κάποιο από τα 5 υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί μια γνωριμία να σπρώξει την κατάσταση εννοειταί θα την εκμεταλλευτώ.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:
2014 έγραψε:
saxon_747 έγραψε:1600€ καθαρά ;

Έτσι έλεγε, δεν είδα εκκαθαριστικό. :lol:

dimik έγραψε:Απο τι εργασία?

Αστυνομία κάτι.

Ένα (ακόμα) από τα εγκλήματα του σημερινού ελ. Αφού έχει πληρώσει αδρά για να εκπαιδεύσει κάποιον, στα 52 του (στη συγκεκριμένη περίπτωση) που είναι στα καλύτερά του, κλωτσιά κ έξω. Αυτός, με τις γνώσεις που έχει αποκτήσει, θα ήταν ό, τι καλύτερο για να διοικήσει κανα μικρό νοσοκομείο, κανα ΙΚΑ / συκα κλπ, καμιά υπηρεσία του δημοσίου, οργανισμό, κάτι. Αντ' αυτού, κλωτσιά κ σπίτι σου μ' έναν κουβά λ7 (ειδικά σε σύγκριση με την κατάσταση της ελ αγοράς) κάθε μήνα.
Αν μπορούσα, έναν τέτοιο θα τον έπαιρνα με κλειστά μάτια διευθυντή στην επιχείρησή μου.

Συμπλήρωσε 35 χρόνια υπηρεσίας αν μπήκε στην αστυνομία 17+ οπότε λογική η ηλικία αλλά τα χρήματα δεν νομίζω να είναι τόσα, για κανένα 500ρικο-400ρι κάτω τον κόβω.

Αν πάει αυτός σε τέτοια υπηρεσία που λες θα τους αρχίσει όλους στις κλωτσιές :lol: Όταν έχεις συνηθίσει σε ένα επίπεδο πειθαρχίας, σε εκτέλεση εντολών άμεσα χωρίς αντιλογία κλπ φαντάσου να έχει να κάνει π.χ με τις νοσηλεύτριες, με γιατρούς και με διοικητικό προσωπικό που η κάθε κατηγορία έχει τα δικά της συνδικαλιστικά. Χαμός θα γίνει στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο.
Για ιδ. επιχειρήσεις δεν διαφωνώ.

Από τα χρήματα αυτά υποθέτω ότι μιλάμε για εν ενεργεία Αστυνομικό Διευθυντή (Συναταγματάρχη) και άρα Ταξχο ε.α. Ίσως και Υπστγο ε.α.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Deleted User 1 έγραψε:
bibendum έγραψε:
Ο Στεφαν το εχει ξαναπει πως εχει πατερα (καλα να είναι ο ανθρωπος) που ηταν από τους τοπ HR στην χωρα. Καλως η κακως εχει την δυνατοτητα να χτυπησει καποιες πορτες που καποιο άλλο παιδι δεν γνωριζει καν ότι υπαρχουν. Οποτε βγαινει και λεει δουλευω 4 χρονια στον τομεα και θα τον γραψουν οι εφημερίδες ετσι και του προτεινει καποιος δουλεια με 1200 ευρω. Ο Νικ ο μοδ πχ που ψαχνει τοσο καιρο δουλεια ισως να κανει παρτυ όταν του προταθεί μια τετοια δουλεια.

Να σου πω τι συμβαίνει γύρω από το bold (που δεν έχω πει αν ήταν απ' τους τοπ αλλα τέσπα :lol: ).

Αυτό, λοιπόν, είχε αξία πριν 5-6 χρόνια όταν δηλαδή ο γέρος ήταν μάχιμος. Τώρα που είναι συνταξιούχος μην έχει κανείς την εντύπωση ότι καίγεται κανείς να του κάνει χάρες. ΟΚ υπάρχει η δυνατότητα να μαθουμε 1-2 θέσεις πριν αυτές δημοσιευτούν ή μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα να μάθουμε εκ των έσω το budget μιας θέσης ή τις προοπτικές εξέλιξης ή να στείλουμε βιογραφικό σε 5-10 ανθρώπους που μετράνε. Μέχρι εκεί όμως.

Πιο συγκεκριμένα τους τελευταίους 2 μήνες έχω κάνει interview σε 5 διαφορετικές εταιρίες (3 απευθείας και ένα interview χθες σε headhunter που όμως μου μίλησε για ύπαρξη δύο θέσεων που θα μπορούσα να καλύψω). Τα interview αυτά προέκυψαν μόνο από την κλασική αποστολή βιογραφικού μέσω Καριέρα & Skywalker. Τίποτα άλλο. Επίσης είναι πάρα πολύ πιθανό να μην κατσει και τίποτα από τα 5, αλλά αν σε κάποιο από τα 5 υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί μια γνωριμία να σπρώξει την κατάσταση εννοειταί θα την εκμεταλλευτώ.

Τί πιστεύεις εσύ προσωπικά ότι μετράει ώστε να σε καλούν σε συνεντεύξεις με τέτοια συχνότητα την στιγμή που χιλιάδες άλλοι δεν έχουν ευκαιρία ούτε για συνέντευξη?

Οι σπουδές?
Η προϋπηρεσία σου?
Οι γνωριμίες?

Προσωπικά ποντάρω στο 2ο, ήσουν "τυχερός" ώστε να μαζέψεις καλή προϋπηρεσία από μικρή σχετικά ηλικία.
Άβαταρ μέλους
By 2014
#104046 @ριαλζους
Κάτι τέτοιο.

Anonymous Founder έγραψε:Σοβαρολογείς τώρα ρε Ηλία; :dizzy:
Θα έπαιρνες ένα τύπο που δεν έχει καμία εικόνα για τίποτε άλλο παρά την αστυνομία (ούτε οικονομικά, ούτε τίποτε απολύτως) και θα του έδινες την διοίκηση της εταιρείας; :lipsealed:
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος απλά είναι ακατάλληλος για κάτι τέτοιο. Φυσικά δεν λέω πως είναι σωστό να βγαίνει κάποιος στα 52 στην σύνταξη, αλλά όλα τα επαγγέλματα με στολή, σε όλο τον κόσμο το έχουν αυτό, δεν είναι ελληνική πατέντα.
Δεν ξέρω και κατά πόσο είναι νόμιμο να τον κρατάς μετά από κάποια χρόνια, πόσο είναι το μέγιστο 35, 37 χρόνια υπηρεσίας; :hmmm:

Asimov έγραψε:Συμφωνώ ότι δεν θα έπρεπε να του δώσει τη διαχείριση της εταιρείας, αλλά δε νομίζω ότι ο συγκεκριμένος είχε συγκεντρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας, αν είναι μόνο 52.
Άσε που για τους υπόλοιπους νομίζω ότι είναι 40 τα χρόνια, αν δεν έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας :hmmm:

Anonymous Founder έγραψε:Αυτό που μου έκανε εμένα εντύπωση είναι πως αν βγήκε στην σύνταξη τώρα, πώς εισέπραξε κιόλας το εφάπαξ των 80Κ, συνήθως αυτή η διαδικασία θέλει χρόνο και βάλε...
:tomato:

Asimov έγραψε:Ε, καλά, αυτές είναι οι γνωστές υπερβολές του Ηλία: πιθανότατα κάποια στιγμή στο μέλλον περιμένει να εισπράξει αυτό το εφαπαξ (τώρα το πότε και το αν παίζεται :innocent: ) κι ο Ηλίας του το έβαλε ήδη στο λογαριασμό :lol:

Όχι, τώρα, εντάξει:
1. Πείτε μου που έγραψα ότι παντελόνιασε το εφ' άπαξ.
2. Πείτε μου που έγραψα ότι θα του έδινα την διαχείριση (εκτός αν θεωρείτε ότι διεύθυνση, διοίκηση κ διαχείριση είναι το ίδιο πράγμα).
3. Πως στο καλό κάνατε τα 70Κ -> 80; :lol: :lol:
Καλά, ο Asimov ξέρω, αλλά εσύ, τέκνον Γρηγόριε; Μήπως παρακάνεις παρέα μαζί του, τελευταία; :hmmm:

Κ τώρα, σοβαρά: Είναι ένας άνθρωπος που επί 10ετίες έχει δει από (πολύ) μέσα ό, τι κύκλωμα υπάρχει στην περιοχή (κ όχι μόνον), από πολιτικό μέχρι απατεωνικό (sic) κ που αυτά τέμνονται ή ταυτίζονται. Θα μπορούσε να γίνει στρατηγός, ας πούμε, κ δεν θα μπορούσε να διοικήσει, πχ, ένα νοσοκομειάκι ή έναν οργανισμό του δημοσίου - έστω, γι' αρχή, έναν τοπικό;
Δεν ξέρω τι σκέπτεστε, αλλά εγώ ΠΟΛΥ θα τον ήθελα διευθυντή στην επιχείρησή μου.

ΥΓ. "δεν έχει καμία εικόνα για τίποτε άλλο παρά την αστυνομία", έ; Μ' αρέσεις. :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
dimik έγραψε:

Τί πιστεύεις εσύ προσωπικά ότι μετράει ώστε να σε καλούν σε συνεντεύξεις με τέτοια συχνότητα την στιγμή που χιλιάδες άλλοι δεν έχουν ευκαιρία ούτε για συνέντευξη?

Οι σπουδές?
Η προϋπηρεσία σου?
Οι γνωριμίες?

Προσωπικά ποντάρω στο 2ο, ήσουν "τυχερός" ώστε να μαζέψεις καλή προϋπηρεσία από μικρή σχετικά ηλικία.

Οι σπουδές σε καμία περίπτωση. ΤΕΙ έχω τελειώσει κι έχω κάνει μεταπτυχιακό στο ALBA. Κλάιν δηλαδή. Η προϋπηρεσία είναι γιατί όπου έχω δουλέψει, και κυρίως στην τελευταία δουλειά, έχω κάνει πολύ καλά rotations και έχω ανακατευτεί σε όλο το εύρος δραστηριοτήτων του HR. Από τα πλεονεκτήματα του να δουλεύεις σε εταιρίες με ψιλομπερδεμένες δομές. Αυτό απ' ότι φαίνεται τους τραβάει περισσότερο ή μπορεί και πολύ απλά να είναι θέμα συγκυρίας και τύχης και σε ένα μήνα να σταματήσει να χτυπάει το τηλέφωνο. Οι γνωριμίες είπα, στη συγκεκριμένη αναζήτηση δεν έχουν παίξει κανένα ρόλο (ακόμα).
Άβαταρ μέλους
By dimik
#104049 Εφόσον μιλάμε για άνθρωπο που έχει διοικήσει απο ΤΑ μέχρι αστυνομικά τμήματα, αστυνομικές διευθύνσεις κλπ φυσικά και θα μπορούσε να διοικήσει μια επιχείρηση, κυρίως εποπτικά.
Δημόσια υπηρεσία με τίποτα όμως, θα είχαμε θύματα με το πρώτο ξεβόλεμα :lol:

Deleted User 1 έγραψε:
dimik έγραψε:

Οι σπουδές?
Η προϋπηρεσία σου?
Οι γνωριμίες?

Οι σπουδές σε καμία περίπτωση. ΤΕΙ έχω τελειώσει κι έχω κάνει μεταπτυχιακό στο ALBA. Κλάιν δηλαδή. Η προϋπηρεσία είναι γιατί όπου έχω δουλέψει, και κυρίως στην τελευταία δουλειά, έχω κάνει πολύ καλά rotations και έχω ανακατευτεί σε όλο το εύρος δραστηριοτήτων του HR. Από τα πλεονεκτήματα του να δουλεύεις σε εταιρίες με ψιλομπερδεμένες δομές. Αυτό απ' ότι φαίνεται τους τραβάει περισσότερο ή μπορεί και πολύ απλά να είναι θέμα συγκυρίας και τύχης και σε ένα μήνα να σταματήσει να χτυπάει το τηλέφωνο. Οι γνωριμίες είπα, στη συγκεκριμένη αναζήτηση δεν έχουν παίξει κανένα ρόλο (ακόμα).

Ακριβώς την ίδια γνώμη έχω κι εγώ, γιατί παρόμοια φάση έχει συμβεί-συμβαίνει και σε εμένα. :)
Άβαταρ μέλους
By Asimov
2014 έγραψε:Κ τώρα, σοβαρά: Είναι ένας άνθρωπος που επί 10ετίες έχει δει από (πολύ) μέσα ό, τι κύκλωμα υπάρχει στην περιοχή (κ όχι μόνον), από πολιτικό μέχρι απατεωνικό (sic) κ που αυτά τέμνονται ή ταυτίζονται. Θα μπορούσε να γίνει στρατηγός, ας πούμε, κ δεν θα μπορούσε να διοικήσει, πχ, ένα νοσοκομειάκι ή έναν οργανισμό του δημοσίου - έστω, γι' αρχή, έναν τοπικό;
Δεν ξέρω τι σκέπτεστε, αλλά εγώ ΠΟΛΥ θα τον ήθελα διευθυντή στην επιχείρησή μου.

Σκέφτομαι ότι ένας άνθρωπος 52 ετών μπορεί ανετότατα να μείνει σε κάποια επιτελική θέση στην αστυνομία (δεν είπαμε να πάρει τη μηχανή να κυνηγάει κλεφτρόνια) και να μην πάρει σύνταξη. Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να τον πάμε σε άσχετο αντικείμενο;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#104053 Επειδή έγινε μια αναφορά πριν σε μεταπτυχιακά, χώρες προέλευσης κλπ να πω την ταπεινή μου γνώμη ότι οι σπουδές σήμερα είναι από κλασμένες ως τελείως χεσμένες για τη συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων στην ΕΛ αγορά.

Το μάστερ ναι θεωρείται προαπαιτούμενο σε κάποιες θέσεις πιο πολύ για τυπικούς και ψυχολογικούς λόγους.

Αυτό που μετράει είναι:
- προϋπηρεσία
- δεξιότητες (και πως τις επικοινωνείς βασικά σε μια συνέντευξη)
- χαρακτήρας
- σπουδές

Το προτελευταίο δεν το υπογράμμισα τυχαία.

Κυρίως το γράφω επειδή στην ευαίσθητη ηλικία των 21-23 που σκέφτονται για μεταπτυχιακό παίζουν πολλές φαντασιώσεις (τις οποίες θρέφουν για ευνόητους λόγους οι καθηγητές) που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
EDDIE_147 έγραψε:Αυτό που μετράει είναι:

- χαρακτήρας
- προϋπηρεσία

- σπουδές

Fixed....αν τους κάτσεις στραβά σαν χαρακτήρας απο τη πρώτη στιγμή δεν έχεις καμιά ελπίδα κι ας είσαι καλύτερος υποψήφιος απο όλους. Κανένας δεν θέλει να προσλάβει κάποιον που πιθανότατα θα δημιουργήσει προβλήματα.
Άβαταρ μέλους
By 2014
Asimov έγραψε:Σκέφτομαι ότι ένας άνθρωπος 52 ετών μπορεί ανετότατα να μείνει σε κάποια επιτελική θέση στην αστυνομία (δεν είπαμε να πάρει τη μηχανή να κυνηγάει κλεφτρόνια) και να μην πάρει σύνταξη. Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να τον πάμε σε άσχετο αντικείμενο;

Γιατί έχουμε επενδύσει τογκώλο μας για να μάθει ένα σωρό χρήσιμα πράγματα κ δεν θέλουμε να τον έχουμε σπίτι του να χοντραίνει, αλλά ούτε να τον βάλουμε να κολλάει γραμματοσημα με σάλιο, γιατί δεν είμαστε η κλασική ελ δυπηρεσία, αλλά ένας άλλος δτ, αναμορφωμένος.
Αλλά που να τα καταλάβει αυτά, ένας που στηρίζει το συριζα του 2015... :s_biggrin
:tomato:
:vava:
:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
EDDIE_147 έγραψε:Επειδή έγινε μια αναφορά πριν σε μεταπτυχιακά, χώρες προέλευσης κλπ να πω την ταπεινή μου γνώμη ότι οι σπουδές σήμερα είναι από κλασμένες ως τελείως χεσμένες για τη συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων στην ΕΛ αγορά.

Το μάστερ ναι θεωρείται προαπαιτούμενο σε κάποιες θέσεις πιο πολύ για τυπικούς και ψυχολογικούς λόγους.

Αυτό που μετράει είναι:
- προϋπηρεσία
- χαρακτήρας
- σπουδές

Το προτελευταίο δεν το υπογράμμισα τυχαία.

Κυρίως το γράφω επειδή στην ευαίσθητη ηλικία των 21-23 που σκέφτονται για μεταπτυχιακό παίζουν πολλές φαντασιώσεις (τις οποίες θρέφουν για ευνόητους λόγους οι καθηγητές) που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.

+1 σε όλο το ποστ και επίσης όπου καθηγητές μπορείς να βάλεις και "γονείς".
dimik έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Yeap. Ζωαρα! :shifty:

Ποια περίοδο? :ninja:

2003-2008 αλλά είχα ξενοικιάσει από 2007.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Deleted User 1 έγραψε:
dimik έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Yeap. Ζωαρα! :shifty:

Ποια περίοδο? :ninja:

2003-2008 αλλά είχα ξενοικιάσει από 2007.

2001-2006 ΣΤΕΦ-ΤΠΤ, το 2007 πρακτική στην βιβλιοθήκη :metalo: