Βασικά γτμτμπτπ όλους εκεί πέρα, αλλά επειδή είναι εντελώς απρόσωπο το σύστημα (ούτε καν email δεν μπορείς να τους στείλεις), στην ουσία δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα....
Το μονο που κανω για να ειμαι εξασφαλισμενος ειναι οτι παντα στελνω signed-for.
Τις χρεωσεις κλπ. τις γνωριζεις πριν το χρησιμοποιησεις οποτε δεν βρισκω προβλημα.
Αν το θεωρεις ακριβο, δεν το βαζεις για πωληση.
g47 έγραψε:Το μονο που κανω για να ειμαι εξασφαλισμενος ειναι οτι παντα στελνω signed-for.
Αυτό.
Προσωπική εμπειρία με όλα τα παραπάνω, εδώ και αρκετά χρόνια, οπότε -δυστυχώς- ξέρω τι πράγμα μιλάω...
Αρνητικο feedback καλως δεν υπαρχει και συμφωνω με το ολο σκεπτικο που αφαιρεθηκε πριν χρονια.
Πιστολιες μπορει να κατσουν αλλα δε κοστιζουν τιποτα. Κανεις ενα second chance ή relist.
Πολλες φορες ειναι δωρεαν.
Αν οχι, μπορεις να του ζητησεις και τα ψιλα για το relist.
Οσες φορες το εχω ζητησει, παντα μου το εχουν δωσει (ειναι αστειο ποσο για να το αναφερουμε καν, αλλα ειχα εκενυριστει με τον αγοραστη).
Γιατι να κανεις refund
Αν δεν διαβασε/δεν ειδε, ζητας επιστροφη με μεταφορικα δικα του και αν κανει φασαρια, κανεις report.
Aν σου πει το εστειλε πισω και παλι δεν κανεις refund αλλα ζητας tracking number.
Στο report μπορουν να δουν αν το description ηταν πληρες και δεν εγκρινεται κανενα refund προς τον αγοραστη.
Oπως επισης δεν εγκρινεται ουτε για επιστροφες εκτος αν δωσει tracking number.
Αν μετα απο τοση φασαρια σου βαλει negative feedback απο κακια και παλι μπορεις να το αλλαξεις/σβησεις, οπως και το εχω κανει και μαλιστα ηταν Ελληνας.
Εχω χρησιμοποιησει το πληρες ευρος της προστασιας που σου δινεται απτο ebay και το Paypal και παντα ειχα βρει το δικιο μου και αν εισαι σωστος δεν υπαρχει τιποτα αυθαιρετο η στη τυχη.
Οσες φορες δεν υπηρχε αποδειξη, δεν υπηρχε αποφαση υπερ.
Το αρνητικό feedback ήταν ένας τρόπος και για τους δύο να αφήσουν ένα σχόλιο από την εμπειρία τους, ΟΛΑ τα μαγαζιά στο πλανήτη έχουν κάποιο σύστημα αξιολόγησης, το eBay είναι το ΜΟΝΟ που έχει μόνο positive, δεν μας λέει κάτι αυτό ?
Για τις περιπτώσεις απατεωνίσκων, και από αυτούς μου έχουν τύχει μερικοί (όχι πολλοί, 2-3 ήταν), οι οποίοι άρχισαν κατευθείαν με case τα "δεν είδα, δεν ήξερα, δεν διάβασα", ακριβώς για να πάρουν partial refund (δηλαδή δεν ζήτησαν return για να μην πληρώσουν, απλά ήθελαν να πάρουν πίσω λεφτά). Και εδώ φαίνεται ήσουν τυχερός ή εγώ άτυχος, τι να πω...
Στο τέλος οι μόνοι που θα μείνουν είναι οι κινέζοι που πουλάνε χιλιάδες πραγματάκια ευτελούς αξίας ή μαιμούδες οπότε δέν τους νοιάζει να φάνε και μερικές φόλες.

Επίσης την Τρίτη παρήγγειλα κάτι από ένα τοπικό κατάστημα, με διαβεβαίωσαν ότι θα παραδοθεί το προηγούμενο Σάββατο.

Φυσικά δεν έχω παραλάβει τίποτα
Γκεάκο πόσο σε νιώθω σήμερα..