mjacob έγραψε:dimik έγραψε:Στην πρώτη περίπτωση για κάποιον έχει "λίγη σημασία" ο μέρος στην 2η η δουλειά, έτσι το βλέπω εγώ.
Αν το λεξιλόγιο δεν περιέχει τις λέξεις περισσότερο, λιγότερο αλλά μόνο πολύ και λίγη, τότε ναι.
Λίγη, λιγότερη όλα σε σχέση με τον άλλο παράγοντα. Φυσικά έχει κάποια σημασία για να υπολογίζεται σαν παράγοντας.
Anonymous Founder έγραψε:dimik έγραψε:Η κουβέντα θα γυρίσει στο τέλεια δουλειά (απολαβές, συνεργάτες, αφεντικά) σε χάλια μέρος vs χάλια δουλειά σε ωραίο μέρος.
Εγώ θα διάλεγα το πρώτο, γιατί ακόμα και στην κωλοτρυπίδα του πλανήτη αν πληρώνεσαι αρκετά δεν ζεις όπως η πλειοψηφία.
Φυσικά υπάρχουν μέσες καταστάσεις, προσωπικά γούστα κλπ.
Ναι, σε μια κωλοτρυπίδα πχ κάπου στον Βόρειο Καναδά ή σε καμιά έρημο της Αραβίας, και λεφτά να βγάζεις, να δω τι θα τα κάνεις...
![]()
Φτωχός θα είσαι, αλλά δεν θα αργήσεις να το καταλάβεις...![]()
Εκτός αν θεωρείς ζωάρα να δουλεύεις 11 μήνες σε μια κωλοτρυπίδα, για να χαρείς τον 1 μήνα κάπου ανθρώπινα...
Μπορεί να είσαι σε μια ερευνητική ομάδα στην Ανταρκτική και να πετάς από την χαρά σου γιατί κάνεις αυτό που γουστάρεις, μπορεί να είσαι σε ένα καράβι στον αραβικό κόλπο όπως ο κουμπάρος μου αυτή την περίοδο ή χωμένος κάπου στον Αμαζόνιο όπως ήταν πέρισυ και επίσης να γουστάρεις.
Γενικά όμως αυτά τα ακραία παραδείγματα ποτέ δεν τα κάνεις για πολύ καιρό, μαζεύεις το μπαγιόκο και αλλάζεις περιβάλλον. Το σημαντικό είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.
Ή αλλιώς τα υπόλοιπα να έχουν μικρότερη ή λίγη σημασία