Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#820258 22-23 εκ. ύψος

Στο δικό μου Bosch χωρούν τα ποτήρια κρασιού μόνο αν το 2ο συρτάρι είναι τέρμα κάτω, τότε όμως βρίσκει ο έλικας κάτω από το 2ο συρτάρι τα πιάτα… έτσι έχω αφαιρέσει το συρτάρι μαχαιροπήρουνων και χρησιμοποιώ το καλάθι (έχει και τις δύο επιλογές το πλυντήριο).

Εδώ στην ψηλή θέση, χωράει, αλλά όχι το πάνω συρτάρι.

Εικόνα

Στην μεσαία θέση έχω την εξής διάταξη:
Εικόνα

Κι πιο πλαγιαστό να το βάλω, πάλι δε θα χωρά το 3ο συρτάρι.

Ίσως τα μοντέλα XXL με 86,5 εκ. ύψος δεν έχουν αυτό το πρόβλημα.

Είμαι ευχαριστημένος με το Bosch και θέλω να αγοράσω πάλι, και μάλιστα με το πρόγραμμα 40 βαθμών Κελσίου για τα ποτήρια (αυτό χρησιμοποιούμε πάντα με μειωμένο ωράριο μιας ώρας). Έτσι καταλήγω σε 2 μοντέλα της σειράς 6 που βγαίνουν και τα 2 σε 81,5 και 86,5 εκ ύψος (ουσιαστικά 4 πλυντήρια)

Επομένως αν πάω σε 86,5 εκ. ύψος πλυντηρίου, θα πρέπει ο πάγκος να ανεβεί 5 εκ. και να ξεκινά στα 91,5 εκ αν θέλω να βάλω πάλι την παρακάτω όψη αλουμινίου όπως έχω εδώ…

Εικόνα
Εικόνα

Αν κουράζω αφήστε το… τρώγομαι με τα ρούχα μου!

Σχετικά με τις εστίες, αποφασίσαμε με τη σύζυγο να βάλουμε 80εκ πλάτος επαγωγικές Bosch. Είμαστε ευχαριστημένοι με των 60 εκ. που έχουμε, απλώς τα 80 εκ προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση και δεν ακουμπούν κατσαρόλες-τηγάνια…
Άβαταρ μέλους
By dimik
#820381 Το δικό μου Neff είναι ίδιο με τις φώτο αλλά χωράνε τα ποτήρια στο πάνω ράφι.

Για εστία γιατί όχι 90ρα και από κάτω συρτάρια όπως της φώτο με μαχαιροπίρουνα+κατσαρόλες από κάτω;
Η άνεση χώρου τόσο στην εστία όσο και στα συρτάρια μετράει.

< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#820389 Εστίες 90εκ είναι υπερβολικές και +40% κόστος, δεν τις χρειαζόμαστε. Άνεση ναι, αλλά 5 κατσαρόλες ταυτόχρονα δε χρησιμοποιούμε.

Από κάτω θα έχει συρτάρια όπως λες, ο φούρνος θα μπει σε στήλη.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#821530 και ναι!!! 1 χρονο μετα μου εσκασε το voucher για την αποσυρση συσκευων

η επιταγη ειναι 400 κατι γοα ψηγειιο και......... 600τοσα για κλιματιστικο...αν ειναι δυνατον τι κλιματιστικο... για καφετερια???

τεσπα

λογω ευχαριστων ( γαμος κορης και γεννηση εγγονου ) το ταμειον ειναι υπο το μειον :lol: :lol: :lol:
αμεση και επιτακτικη αναγκη το ψυγειο ( κομενα λαστιχα η καταψυξη κανει τρελο παγο σε χρονο dt 20ετίας γαρ)
προφανες οτι παγακια βρυσακια κλπ περιττα του περιττου

Οικογενοια 3 πλεον ατομα ( ειπαμε παντρευτηκε η μια :lol: :lol: :lol: )
οποτε ενα 180Χ60 ή κοντυτερο αλλα 70 παιζει. Ευαιρεία αδιαφορη το οικονομικό μετραει, οποτε.....
επισεις και καμια ιδεα για 12αρι ψηξη ( wifi κλπ αδιαφορα)
καυε προταση δεκτή να μπω σε ενα δρομο
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#821531 Δεν ξέρω για ψυγεία κλπ υποθέτω ότι τα κουπόνια εξαργυρώνονται στις μεγάλες αλυσίδες οπότε παίζει ρόλο τι έχουν διαθέσιμο, αλλά εύχομαι να σας ζήσουν οι νεόνυμφοι και ο εγγονός!

.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
fokion έγραψε:και ναι!!! 1 χρονο μετα μου εσκασε το voucher για την αποσυρση συσκευων

η επιταγη ειναι 400 κατι γοα ψηγειιο και......... 600τοσα για κλιματιστικο...αν ειναι δυνατον τι κλιματιστικο... για καφετερια???

τεσπα

λογω ευχαριστων ( γαμος κορης και γεννηση εγγονου ) το ταμειον ειναι υπο το μειον :lol: :lol: :lol:
αμεση και επιτακτικη αναγκη το ψυγειο ( κομενα λαστιχα η καταψυξη κανει τρελο παγο σε χρονο dt 20ετίας γαρ)
προφανες οτι παγακια βρυσακια κλπ περιττα του περιττου

Οικογενοια 3 πλεον ατομα ( ειπαμε παντρευτηκε η μια :lol: :lol: :lol: )
οποτε ενα 180Χ60 ή κοντυτερο αλλα 70 παιζει. Ευαιρεία αδιαφορη το οικονομικό μετραει, οποτε.....
επισεις και καμια ιδεα για 12αρι ψηξη ( wifi κλπ αδιαφορα)
καυε προταση δεκτή να μπω σε ενα δρομο
Τα ποσα που αναφέρεις είναι το πλαφόν
Την επιδότηση θα την υπολογίσεις με βάση το ποσοστό που σου αντιστοιχεί
Άβαταρ μέλους
By NickTG
fokion έγραψε:τα ποσά ειναι η επιδότηση...

Εννοεί υποθέτω πως αυτα είναι τα μέγιστα πόσα και δεν είναι φιξ.

Σε ψυγείο πήραμε αυτό από τον Κωτσοβολο:

https://www.skroutz.gr/s/37065811/LG-GB ... -Inox.html
Άβαταρ μέλους
By 224v
#821556 Ο γιος πήρε 45% επιδότηση για ψυγείο και πήρε Πιτσος 1.80 με πλατος 60. Κανείς στην Ιθάκη δεν κάνει αυτό υο πρόγραμμα οπότε τη βρήκε στο Αργοστόλι.. που όμως δεν θέλουν το παλιό!! Γιατί έχουν πολλά. Το δικό μας παλιό ειναι πίτσος 40+ ετών. Για το καλοκαίρι φυσικά ήταν αλλά δούλευε άψογα.

.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#821565 Μου "έσκασε" κι εμένα επιδότηση για 2 a/c, θα γράψω στο αντίστοιχο τοπικό.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#821587 Κοιτώντας τιμές, για ψυγείο θα πήγαινα καρφί στην LG και μόνον. Δεν ξέρω αν έχει κάτι καλό και φθηνό η Samsung, αλλά ακόμη και η φθηνές τύπου Beko, Hisense κλπ δεν είναι πραγματικά φθηνές. Να γλιτώσεις 100€ για να πάρεις κάτι αρκετά χειρότερο, δεν θα το πρότεινα.
Δεν ξέρω ποια είναι η επιδότηση, αλλά με 600€ ή 700 ή 800€ το πολύ παίρνεις σούπερ ψυγειοκαταψύκτη 2μετρο σαν αυτό που έβαλε ο NickTG.
Τα 70άρια είναι πιο ακριβά (τουλάχιστον 100€) αλλά χωράνε πολύ παραπάνω και αν έχετε χώρο να τα προτιμήσετε.

Να σας ζήσουν οι νεόνυμφοι και το εγγονάκι!
Άβαταρ μέλους
By fokion
#821609 Η αληθεια ειναι οτι "παιζω" μεταξυ 60 και 70 ποντους φαρδος.. Παλια ειχαμε ενα 70αρι GE και πραγματικα μας βολευε για ταψια κλπ...
Αυτο που εχω καταλάβει και διορθώστε με αν κανω λαθος ειναι οτι τα σύγχρονα ψυγεία (10ετία και νεότερα ) ναι μεν οι ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ διατάσεις ειναι πχ 60 ποντους αλλα λογω την περισσότερης μόνωσης ( για να πιανουν τις ενεργειακές κλασεις) οι ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ χωροι και πλατος και κυρίως βαθος εχουν μειωθεί υπολογίσιμα...

Να πω την αμαρτια μου δεν "φοβαμαι" τις φτηνές μάρκες, αντιλαμβάνομαι τι (και τι δεν ) προσφέρουν στο βαθμο βεβαια του οτι αυτο που προσφέρουν εχει διάρκεια.
Πχ μου ειναι αδιαφορος ο θορυβος ( λογω διαρρύθμισης ) κι ετσι μπορω να εχω φτηνότερο αρα και πιο θορυβώδες πλυντηριο πχ..

Παντως ευχαριστώ ολους για τις υποδείξεις ( αν πετυχετε κατι σφυρατε ελευθερα) και για τις ευχες!!!
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#822294 Αύριο - μεθαύριο περιμένω να παραλάβω το παρακάτω πλυντήριο Bosch στα 450e:
https://www.bosch-home.gr/katigories-pr ... x=manuals/

Δεν το είχε ετοιμοπαράδοτο because όπως είπε είναι νέο μονδέλο . Πως σας φαίνεται;
Άβαταρ μέλους
By edmond
#822296 Γιατί δεν πήρες παραπάνω κιλών;
Τι θα γίνει αν παντρευτείς; :roll: :shifty: