Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Spartan έγραψε:Να ρωτήσω κάτι μιας και το θέμα εδω είναι περί τραπεζών....? (ίσως να έχει ξανατεθεί και να έχουν απαντηθεί τα ερωτηματα βέβαια).

α) Πιστεύει κανείς οτι τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα, αν βγει το ΝΑΙ, θα ξανανοίξουν οι τράπεζες κανονικά....?

β) Πιστεύει κανείς οτι τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα, αν βγει το ΟΧΙ, θα ξανανοίξουν οι τράπεζες κανονικά...?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Η απάντηση είναι ΟΧΙ και στις δύο περιπτώσεις. Τα capital controls θα είναι μαζί μας για αρκετό καιρό. Αυτό που θα γίνει είναι ν' αλλάξει το ποσό, αν ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
kacey έγραψε:κανεις λαθος. αυτη τη στιγμη αυτο λειπει. Αν αυτο που εννοεις ειναι "δεν μας στελνουν αλλα γιατι οι τραπεζες δεν εχουν αντικρυσμα", τοτε το ιδιο λεμε. δεν εχει δικαιωμα να "εμφανισει" αλλα τετοια χαρτακια = ειναι πεπερασμενος ο αριθμος των και οταν οι ξενοι παιρνουν περισσοτερα = θα τελειωσουν γρηγοροτερα.

Αυτό εννοώ, αλλά με αυτό που γράφεις δείχνεις να μην το έχεις καταλάβει. Το πιο άμεσο πρόβλημα των τραπεζών είναι η έλλειψη liquidity (βασικά είναι και insolvent αλλά δεν είναι της παρούσης τώρα). Ξαναγράφω, τα χαρτάκια είναι πεπερασμένα αλλά αυτό δεν είναι ανυπέρβλητο πρόβλημα μπροστά στα άλλα.

Έρχομαι εγώ αύριο ως τουρίστας και τραβάω €100 από ελληνικό ΑΤΜ με την αγγλική μου κάρτα. Η ελληνική τράπεζα μου δίνει χαρτάκια, η δική μου αγγλική τράπεζα της δίνει με τη σειρά της το λογιστικό αντίκρυσμα των €100. Έχοντας αυτό, πρέπει έπειτα η ελληνική τράπεζα να αναπληρώσει το στοκ της από χαρτάκια. Από τη στιγμή όμως που έχει το αντίκρυσμα, μπορεί άνετα να το κάνει. Εκεί είναι το πρόβλημα, όχι τα logistics.
Εγώ έπειτα -και ο κάθε τουρίστας- ξοδεύω τα €100 μου σε ελληνικές επιχειρήσεις, οπότε συνεισφέρω στην ελληνική οικονομία κατά €100. Ο μαγαζάτορας τώρα, το βέλτιστο θα ήταν να τα βάλει στη τράπεζα για να κυκλοφορήσουν άμεσα στην οικονομία, αλλά ακόμα και αν τα κρατήσει προσωρινά ως μετρητά, πάλι καλό θα είναι όσο ύστερα τα ξοδέψει στην Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
trident1971 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
trident1971 έγραψε:
GTS έγραψε:Αυτό το ότι οι τουρίστες μπορουν να παρουν οσα χαρτονομίσματα θελουν από τα ΑΤΜ ενώ οι ιθαγενείς περιοριζονται σε 60ε την μερα μου θυμιζει Κουβα οπου γονεις εκπορνευουν τις κορες τους για $7 (τουριστας=θεος στην Κουβα). Καταντια...

Η εκπόρνευση είναι κάτι συνηθισμένο σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης. Απλώς αλλάζει το αντίτιμο.
Τα 7$ φαντάζουν ευκαιρία, σημασία έχει πως αναλογικά του πληθυσμού της, η Κούβα έχει λιγότερες πόρνες από τις ΗΠΑ και σίγουρα το κλάσμα των... πορνοστάρ.
:lol:

Τι λες βρε αδερφε :dizzy:
Απο ποτε η ελλειψη πορνοσταρ αποτελει στοιχειο συγκρισης και ευημεριας (γιατι καπως ετσι το παρουσιαζεις)? Το οτι γαμιουνται στην Κουβα για οσο κανει ενα πακετο τσιγαρα για να παρουν συναλλαγμα ειναι "κατι συνηθισμενο και απλως αλλαζει το αντιτιμο"? και το "λιγοτερες πορνες" μαλλον αφορα επισημα στοιχεια, γιατι οι ιστοριες που ακουμε ειναι κλασικο ανατολικο μπλοκ πριν την καταρρευση, "guys πηρα λοκο με ενα κιλο αχλαδια" ή Ασια που ειναι τοσο εξαθλιωμενοι που πουλανε τα παιδια τους.

Από πότε το αντίτιμο της εκπόρνευσης λέει κάτι; Το ότι εσένα τα 7$ σου φαίνονται ευκαιρία, δεν λέει σε εμένα τίποτε.
Ξαναλέω: σημασία έχει ποιο ποσοστό του πληθυσμού εκπορνεύεται (για τους όποιους λόγους) και όχι το αντίτιμο (που υπόκειται και σε συναλλαγματική ισοτιμία).
Αν δηλαδή η κουβανή εκπορνευόταν για 100$ θα ήταν επιτυχία; Γιατί, θα έμπαινε περισσότερο συνάλλαγμα στην χώρα; :s_crazy
Guess what, και οι αμερικανίδες που είναι πιο πλούσιες (σαν GDP μιλάω) εκπορνεύονται και όχι μόνον οι κουβανές. Σημασία δεν έχει αν ΕΣΕΝΑ σου κοστίζει 7€ ή 70€. Σημασία έχει που κάποιες γυναίκες εξαναγκάζονται να το κάνουν. Και κάποιες δεν θα το έκαναν ΠΟΤΕ και για πολύ μεγαλύτερα ποσά, είτε στην Κούβα, είτε στις ΗΠΑ, είτε στην πτωχευμένη Ελλάδα.

Καταλαβαινεις τι γραφεις?
ΦΥΣΙΚΑ και παιζει ρολο το αντιτιμο, ΦΥΣΙΚΑ και παιζουν ρολο οι συνθηκες. Αλλο να δουλευεις το πρωι γιατρος στο νοσοκομειο και το βραδυ να σε πηδανε τουριστες για να συμπληρωσεις ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ και αλλο να παιζεις σε τσοντες επειδη ειναι ευκολα λεφτα. Αν η κουβανη εκπορνευοταν για 100$ σημαινει οτι δεν θα το εκανε για το κωλοχαρτο ουτε για ενα κιλο ζάχαρη, γιατι θα τε ειχε εξασφαλισμενα. Η εκπορνευση για λιγα χρηματα ειναι η ΑΠΟΤΥΧΙΑ της Κουβας σαν κρατος να προσφερει στους πολιτες τα στοιχειωδη, για αυτ ειχαν φτασει σε αυτο το σημειο.
Αυτες που πηδαγαν οι ναυτικοι στην Ρωσια για ενα κιλο αχλαδια ή για 2 καλσον, γιατι το έκαναν? Δεν επασχαν απο αξιοπρεπεια, απο ΠΕΙΝΑ επασχαν, 2 καλσον στη μαυρη αγορα ηταν ενας μισθος μηνιαιος.

Άρα σημασία έχει αν εκπορνεύεσαι για τα φράγκα τα πολλά και όχι αν πεινάς; :eat:
Άρα υπάρχει καλή και κακή πορνεία: καλή είναι αυτή που σου δίνει μπόλικα λεφτουδάκια, κακή αυτή που σε αναγκάζει να το κάνεις για μικρό αντίτιμο.
Εξαιρετικά.

Χαίρομαι που αυτή είναι η άποψή σου, η δική μου είναι διαφορετική, τι να κάνουμε; :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By manosky
#131767 Ναι, θ' ανοίξουν μόλις οι ξένοι δεχθούν να δώσουν ένα σκασμό λεφτά "για όοοολες μας τις χρηματοδοτικές ανάγκες" ΚΑΙ για ένα κούρεμα αλά γκαρσόν στο χρέος.

Εικόνα

Δε σφάξανε τού λέει; :vava:
Θέλω τα μηνύματα του Φλεβάρη, τους πανηγυρισμούς όταν ο Β Φορ Βαρουφάκης έδιωξε τον τζιτζιφιόγκο.
:roll:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
GTS έγραψε:Εγω προσωπικα ντρεπομαι οτι ειμαι Ελληνας (ακομα και αν εχω καρτα που δεν εχει περιορισμους.)

edit mod. Είμαι αναγκασμένος να το σβήσω, γιατί δεν θέλω να γίνεται χειρότερο σύστριγγλο. Ο καθένας ας ντραπεί για τους δικούς του λόγους. [Admin]

@Αντμιν επειδή την άλλη φορά που το έγραψα μου το έσβησες. Κάθε φορά που θα το γράφει κάποιος θα έχει την ίδια απάντηση. Ειδικά αν είναι καβατζωμένος με λεφτάκια στα εξωτερικά και μας το παίζει πνεύμα και ηθική. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι προτιμότερο να "προσβάλλεται" ένας που πάει γυρεύοντας παρά ένας ολόκληρος λαός, ο δικός μας όλως τυχάιως
Άβαταρ μέλους
By trident1971
trident1971 έγραψε:
trident1971 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:[GTS"]Αυτό το ότι οι τουρίστες μπορουν να παρουν οσα χαρτονομίσματα θελουν από τα ΑΤΜ ενώ οι ιθαγενείς περιοριζονται σε 60ε την μερα μου θυμιζει Κουβα οπου γονεις εκπορνευουν τις κορες τους για $7 (τουριστας=θεος στην Κουβα). Καταντια...[]
Η εκπόρνευση είναι κάτι συνηθισμένο σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης. Απλώς αλλάζει το αντίτιμο.
Τα 7$ φαντάζουν ευκαιρία, σημασία έχει πως αναλογικά του πληθυσμού της, η Κούβα έχει λιγότερες πόρνες από τις ΗΠΑ και σίγουρα το κλάσμα των... πορνοστάρ.
:lol:

Τι λες βρε αδερφε :dizzy:
Απο ποτε η ελλειψη πορνοσταρ αποτελει στοιχειο συγκρισης και ευημεριας (γιατι καπως ετσι το παρουσιαζεις)? Το οτι γαμιουνται στην Κουβα για οσο κανει ενα πακετο τσιγαρα για να παρουν συναλλαγμα ειναι "κατι συνηθισμενο και απλως αλλαζει το αντιτιμο"? και το "λιγοτερες πορνες" μαλλον αφορα επισημα στοιχεια, γιατι οι ιστοριες που ακουμε ειναι κλασικο ανατολικο μπλοκ πριν την καταρρευση, "guys πηρα λοκο με ενα κιλο αχλαδια" ή Ασια που ειναι τοσο εξαθλιωμενοι που πουλανε τα παιδια τους.

Από πότε το αντίτιμο της εκπόρνευσης λέει κάτι; Το ότι εσένα τα 7$ σου φαίνονται ευκαιρία, δεν λέει σε εμένα τίποτε.
Ξαναλέω: σημασία έχει ποιο ποσοστό του πληθυσμού εκπορνεύεται (για τους όποιους λόγους) και όχι το αντίτιμο (που υπόκειται και σε συναλλαγματική ισοτιμία).
Αν δηλαδή η κουβανή εκπορνευόταν για 100$ θα ήταν επιτυχία; Γιατί, θα έμπαινε περισσότερο συνάλλαγμα στην χώρα; :s_crazy
Guess what, και οι αμερικανίδες που είναι πιο πλούσιες (σαν GDP μιλάω) εκπορνεύονται και όχι μόνον οι κουβανές. Σημασία δεν έχει αν ΕΣΕΝΑ σου κοστίζει 7€ ή 70€. Σημασία έχει που κάποιες γυναίκες εξαναγκάζονται να το κάνουν. Και κάποιες δεν θα το έκαναν ΠΟΤΕ και για πολύ μεγαλύτερα ποσά, είτε στην Κούβα, είτε στις ΗΠΑ, είτε στην πτωχευμένη Ελλάδα.

Καταλαβαινεις τι γραφεις?
ΦΥΣΙΚΑ και παιζει ρολο το αντιτιμο, ΦΥΣΙΚΑ και παιζουν ρολο οι συνθηκες. Αλλο να δουλευεις το πρωι γιατρος στο νοσοκομειο και το βραδυ να σε πηδανε τουριστες για να συμπληρωσεις ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ και αλλο να παιζεις σε τσοντες επειδη ειναι ευκολα λεφτα. Αν η κουβανη εκπορνευοταν για 100$ σημαινει οτι δεν θα το εκανε για το κωλοχαρτο ουτε για ενα κιλο ζάχαρη, γιατι θα τε ειχε εξασφαλισμενα. Η εκπορνευση για λιγα χρηματα ειναι η ΑΠΟΤΥΧΙΑ της Κουβας σαν κρατος να προσφερει στους πολιτες τα στοιχειωδη, για αυτ ειχαν φτασει σε αυτο το σημειο.
Αυτες που πηδαγαν οι ναυτικοι στην Ρωσια για ενα κιλο αχλαδια ή για 2 καλσον, γιατι το έκαναν? Δεν επασχαν απο αξιοπρεπεια, απο ΠΕΙΝΑ επασχαν, 2 καλσον στη μαυρη αγορα ηταν ενας μισθος μηνιαιος.

Άρα σημασία έχει αν εκπορνεύεσαι για τα φράγκα τα πολλά και όχι αν πεινάς; :eat:
Άρα υπάρχει καλή και κακή πορνεία: καλή είναι αυτή που σου δίνει μπόλικα λεφτουδάκια, κακή αυτή που σε αναγκάζει να το κάνεις για μικρό αντίτιμο.
Εξαιρετικά.

Χαίρομαι που αυτή είναι η άποψή σου, η δική μου είναι διαφορετική, τι να κάνουμε; :s_howdy

Η πορνεια ειναι το αρχαιοτερο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. Γινεται για λεφτα.
Σημασια εχει μην αναγκαστεις να εκπορνευτεις επειδη δεν εχεις φραγκο να φας ψωμι. Απο εκει ξεκινησε η συζητηση περι Κουβας, με τους φοβους του GTS για κατι τετοιο, λογω της καταστασης της Ελλ. οικονομιας, πραγμα που δεν σου καθεται με τιποτα, γιατι ειναι αποτελεσμα λανθασμενων πολιτικων. Μη μου το γυριζεις λοιπον σε γενικη συζητηση περι πορνειας. Αν θες κατι τετοιο, ευχαριστως σε νεο thread, με τη συμμετοχη και των αλλων. Εκει μπορει να συμφωνησουμε.
Άβαταρ μέλους
By Spartan
Spartan έγραψε:Να ρωτήσω κάτι μιας και το θέμα εδω είναι περί τραπεζών....? (ίσως να έχει ξανατεθεί και να έχουν απαντηθεί τα ερωτηματα βέβαια).

α) Πιστεύει κανείς οτι τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα, αν βγει το ΝΑΙ, θα ξανανοίξουν οι τράπεζες κανονικά....?

β) Πιστεύει κανείς οτι τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα, αν βγει το ΟΧΙ, θα ξανανοίξουν οι τράπεζες κανονικά...?

Η απάντηση είναι ΟΧΙ και στις δύο περιπτώσεις. Τα capital controls θα είναι μαζί μας για αρκετό καιρό. Αυτό που θα γίνει είναι ν' αλλάξει το ποσό, αν ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Tότε λοιπόν, γνωρίζετε οτι οικονομία (και ειδικά η ελληνική με τα προβλήματα που έχει) με capital controls, δεν πάει μακριά στον καπιταλισμό. Άρα, έχουμε μπει σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Καλή τύχη σε όλους μας.

Η μέρα που οι τράπεζες κλείσανε, είναι η μέρα μετά την οποία, η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά όπως την ξέραμε.
Ας ελπίσουμε να είναι καλύτερα απ΄οτι ήταν, πριν απο αυτό.... (όσοι βλέπετε κάτι τέτοιο, ποστάρετε μήνυμα με +1).
Άβαταρ μέλους
By j.marr
Spartan έγραψε:

Tότε λοιπόν, γνωρίζετε οτι οικονομία (και ειδικά η ελληνική με τα προβλήματα που έχει) με capital controls, δεν πάει μακριά στον καπιταλισμό. Άρα, έχουμε μπει σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Καλή τύχη σε όλους μας.

Η μέρα που οι τράπεζες κλείσανε, είναι η μέρα μετά την οποία, η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά όπως την ξέραμε.
Ας ελπίσουμε να είναι καλύτερα απ΄οτι ήταν, πριν απο αυτό.... (όσοι βλέπετε κάτι τέτοιο, ποστάρετε μήνυμα με +1).

Το θέμα είναι οτι ο χρόνος που θα χρειαστεί για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με το ΝΑΙ είναι σίγουρα μικρότερος σε σχέση με το ΟΧΙ.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#131785 Και μετά το άνοιγμα, δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε τι θα γίνεται καθημερινά και επι εβδομάδες μέσα στα υποκαταστήματα, για οποιαδήποτε δοσοληψία..... :help:
Άβαταρ μέλους
By Spartan
j.marr έγραψε:Το θέμα είναι οτι ο χρόνος που θα χρειαστεί για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με το ΝΑΙ είναι σίγουρα μικρότερος σε σχέση με το ΟΧΙ.

Πραγματικά πιστεύεις οτι μετά απο ένα ΝΑΙ (80% θα σου πω εγω.... :svivhaha: ) θα.... "ομαλοποιηθεί" η κατάσταση....? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Σε πόσο...? Σε 1 μήνα ας πούμε...? Σε 3 ??? 6 ??? 1 χρόνο....?
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#131790 Eρώτηση.Έστω ότι βρίσκεται λύση και κάποια στιγμή ανοίγουν οι τράπεζες ακόμη και αν ισχύουν ακόμη τα capital controls.Θα μπορώ να πάω στο γκισέ και να ζητήσω να αλλάξω το είδος ενός λογαριασμού που έχω ώστε να βγάλω για αυτόν κάρτα και να κάνω αναλήψεις? Πιο απλά,τα λεφτά που μπορεί να έχει κάποιος κλειστά θα μπορέσει να τα ακουμπήσει?
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#131791 @spartan

Με ναι και αρα με συμφωνία για ΕΥΡΩ/προγραμμα/φιλτρο/χοανη θα εχεις και ολους τους μηχανισμούς τη ΕΕ που σε στήριζαν τόσο καιρό. Ομαλοποίηση οχι αμεση αλλα σε κάποιο νορμάλ χρόνο.

Με ΟΧΙ και τον τσίπρα -που τόσο αγαπούν οι ευρωπαιοι- να πάει με τσαμπουκα για μια ακόμα διαπραγμάτευση πές μου εσύ τι πιστεύεις οτι θα γίνει και τι θα πάρει. :)
Άβαταρ μέλους
By Spartan
j.marr έγραψε:@spartan

Με ναι και αρα με συμφωνία για ΕΥΡΩ/προγραμμα/φιλτρο/χοανη θα εχεις και ολους τους μηχανισμούς τη ΕΕ που σε στήριζαν τόσο καιρό. Ομαλοποίηση οχι αμεση αλλα σε κάποιο νορμάλ χρόνο.

1ον "Νορμάλ χρόνος", δεν λέει τίποτα, είναι γενική έννοια και στην τελική, 'Ο,ΤΙ κι αν σημαίνει, είναι χρόνος που δεν έχεις.

2ον Αν υπήρχαν αποσύρσεις καταθέσεων πριν το δημοψήφισμα και το κλείσιμο των τραπεζών, φαντάσου τί έχει να γίνει στη συνέχεια, μετά την κρυάδα που πήρε ήδη για αρχή ο ελληνικός λαός. Η εμπιστοσύνη χάθηκε (δεν κλονίστηκε), το θεμέλιο δηλαδή του τραπεζικού-χρηματοοικονομικού συστήματος, ο καπιταλισμός στην Ελλάδα τελείωσε. Μετά απο αυτό, δεν σηκώνεις κεφάλι, ούτε με διαγραφή 70% του χρέους.

Γνωμη μου, μπορεί να κάνω και λάθος. ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ!
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Spartan έγραψε:
j.marr έγραψε:Το θέμα είναι οτι ο χρόνος που θα χρειαστεί για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με το ΝΑΙ είναι σίγουρα μικρότερος σε σχέση με το ΟΧΙ.

Πραγματικά πιστεύεις οτι μετά απο ένα ΝΑΙ (80% θα σου πω εγω.... :svivhaha: ) θα.... "ομαλοποιηθεί" η κατάσταση....? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Σε πόσο...? Σε 1 μήνα ας πούμε...? Σε 3 ??? 6 ??? 1 χρόνο....?

Σε 2 χρονια που χρειαζεται η διαδικασια για να φυγεις απο την ευρωζωνη :inlove:
Άβαταρ μέλους
By j.marr
Spartan έγραψε:
j.marr έγραψε:@spartan

1ον "Νορμάλ χρόνος", δεν λέει τίποτα, είναι γενική έννοια και στην τελική, 'Ο,ΤΙ κι αν σημαίνει, είναι χρόνος που δεν έχεις.

2ον Αν υπήρχαν αποσύρσεις καταθέσεων πριν το δημοψήφισμα και το κλείσιμο των τραπεζών, φαντάσου τί έχει να γίνει στη συνέχεια, μετά την κρυάδα που πήρε ήδη για αρχή ο ελληνικός λαός. Η εμπιστοσύνη χάθηκε (δεν κλονίστηκε), το θεμέλιο δηλαδή του τραπεζικού-χρηματοοικονομικού συστήματος, ο καπιταλισμός στην Ελλάδα τελείωσε. Μετά απο αυτό, δεν σηκώνεις κεφάλι, ούτε με διαγραφή 70% του χρέους.

Γνωμη μου, μπορεί να κάνω και λάθος. ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ!

Αν υπάρξει συμφωνία μαλλον ο ELA ξαναρχίζει. Απο εκεί και πέρα το πότε θα αρχίσουν να επιστρέφουν χρήματα αοπ καταθέτες δεν το ξέρω γιατί όπως αναφέρεις δεν υπαρχει εμπιστοσύνη. Αυτό θα έρθει σιγά σιγά. Αλλα ας δούμε πως θα πάει μέχρι την κυριακή και μετά βλέπουμε.