Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#120332 Πλυστικο μηχάνημα μέχρι 150€;
(Μακάρι να εβγαινε υδροψυκτο σε αυτά τα λεφτά αλλά δεν..)
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#120405 Επειδή θέλω να καταπιαστώ λίγο με επεξεργασία ξύλου και μιας και έγινε λόγος για ηλεκτρικά εργαλειά...
Πότε χρησιμοποιεί κανείς για τρίψιμο τον τροχό (με κατάλληλο δίσκο/σβουράκι) και πότε παλμικό τριβείο;

Κατά τα λοιπά, παρελήφθησαν τα χελωνοφωτιστικά για τα οποία έγινε λόγος πριν μερικές σελίδες...
Εικόνα

Τα καλώδια που έρχονται από τον τοίχο πρέπει να διέλθουν από το μαύρο λαστιχάκι κάτω αριστερά, για να γίνει αυτό υποθέτω απλά το τρυπάω με κάτι αιχμηρό και τα περνάω από μέσα, ή υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει/μπορώ να κάνω για επιπλέον στεγανοποίηση;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
giannik1977 έγραψε:Πλυστικο μηχάνημα μέχρι 150€;
(Μακάρι να εβγαινε υδροψυκτο σε αυτά τα λεφτά αλλά δεν..)

Πρίν από 2 χρόνια αγόρασα αυτό το Nilfisk και μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος. Είναι περίπου στο budget που έθεσες.

ArrowsFA1 έγραψε:Πότε χρησιμοποιεί κανείς για τρίψιμο τον τροχό (με κατάλληλο δίσκο/σβουράκι) και πότε παλμικό τριβείο;

Αν έχεις να τρίψεις μεγάλες επίπεδες επιφάνειες, χρησιμοποιείς το παλμικό τριβείο. Για καμπύλες επιφάνειες χρησιμοποιείς ελαστικό δίσκο με γυαλόχαρτο. Για γωνίες και δυσπρόσιτα σημεία χρησιμοποιείς το τριγωνικό τριβείο. Σε πιό δύσκολα σημεία, γυαλόχαρτο προσεκτικά με το χεράκι.

Τα καλώδια που έρχονται από τον τοίχο πρέπει να διέλθουν από το μαύρο λαστιχάκι κάτω αριστερά, για να γίνει αυτό υποθέτω απλά το τρυπάω με κάτι αιχμηρό και τα περνάω από μέσα, ή υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει/μπορώ να κάνω για επιπλέον στεγανοποίηση;

Σωστά. Στο μαύρο λαστιχάκι κάνεις μια τρύπα μικρότερη από την διατομή του καλωδίου, ώστε να περάσει ζόρικα το καλώδιο και να σφίξει το λάστιχο επάνω του για να μη περάσει νερό. Βλέπω στην βάση την οπή στερέωσης. Αν δεν έχει στυπιοθλίπτη, κόψε δύο κομματάκια λάστιχο από σαμπρέλα ή κάτι παρόμοιο και χρησιμοποίησέ τα σαν ροδέλες στη βίδα στερέωσης (κεφάλι βίδας, λαστιχάκι, βάση χελώνας, λαστιχάκι, τοίχος). Εναλλακτικά, αφού βάλεις τα βύσματα στον τοίχο και πριν βιδώσεις τις βίδες, βάλε κάποια σιλικόνη γύρω γύρω από την τρύπα του βύσματος και μετά βίδωσέ το κανονικά.

Καλή ευκολία. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#120416 OK, ευχαριστώ πολύ :iconcool:
To καλώδιο που έρχεται από τον τοίχο έχει εξωτερικό περίβλημα, εσωτερικό περίβλημα και τέλος είναι ο χαλκός. Αμφιβάλω αν μπορεί να περάσουν τρία καλωδιάκια (μιας και χρειάζεται και γείωση) από την τρύπα με όλο το περίβλημά τους, ίσως πρέπει να ξεφορτωθώ την πρώτη στρώση. Στη συσκευασία παρέχονται προστατευτικά σωληνάκια για να καλύψουν το καλώδιο από το σημείο εισόδου εως το ντουί.

Στυπιοθλίπτες δεν έχει, καλό το κολπό με τις ροδέλες, νομίζω υπάρχουν και έτοιμες στο εμπόριο αλλιώς θα τεμαχίσω μια σαμπρελίτσα για χάρη τους.

Υ.Γ. Άλλο θέμα που με απασχολεί, άσχετο τελείως...έκανα κάτι μερεμέτια και στερέωσα μια γαλβανιζέ λαμαρίνα με δύο ανοξείδωτες βίδες.......λέτε να υπάρχει θέμα ηλεκτροχημικής διάβρωσης λόγω των δύο διαφορετικών μετάλλων; Από τη μια λέω να βάλω γαλβανιζέ βίδες για να είμαι σίγουρος και από την άλλη με τρώει η περιέργεια :lol:
Ό,τι και να ναι, θα αντέξει πολύ περισσότερο από το παλιό καπάκι του συλλέκτη που σάπισε μέσα σε λίγα χρόνια, έχοντας σκουριάσει ηδη από τον πρώτο.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#120428 Μη βγάλεις το εξωτερικό περίβλημα του καλωδίου πρίν να μπεί το καλώδιο στην χελώνα!
Άνοιξε στο λαστιχάκι μεγαλύτερη τρύπα ώστε να περάσει το καλώδιο ώς έχει και το ξεγυμνώνεις μέσα στην χελώνα.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#120501 @Pitt
Καλή εταιρεια η nilfisk , απο την αλλη έχει το karcher k4 ,υδροψυκτο, με 200€..γαμωτο κ δεν θέλω να ανεβω τόσο όχι για το 50αρι παραπανω αλλά γιατί μια φορά θέλω να αγοράσω κάτι εντος του μπάτζετ που εχω οριοθετησει..
Η nilfisk έχει κ έκθεση κοντά στο σπίτι μου (Ελληνικό ,Λ.Βουλιαγμένης) οποτε θα περάσω απο κοντά να δω..
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
ArrowsFA1 έγραψε:OK, ευχαριστώ πολύ :iconcool:
To καλώδιο που έρχεται από τον τοίχο έχει εξωτερικό περίβλημα, εσωτερικό περίβλημα και τέλος είναι ο χαλκός. Αμφιβάλω αν μπορεί να περάσουν τρία καλωδιάκια (μιας και χρειάζεται και γείωση) από την τρύπα με όλο το περίβλημά τους, ίσως πρέπει να ξεφορτωθώ την πρώτη στρώση. Στη συσκευασία παρέχονται προστατευτικά σωληνάκια για να καλύψουν το καλώδιο από το σημείο εισόδου εως το ντουί.

Στυπιοθλίπτες δεν έχει, καλό το κολπό με τις ροδέλες, νομίζω υπάρχουν και έτοιμες στο εμπόριο αλλιώς θα τεμαχίσω μια σαμπρελίτσα για χάρη τους.

Υ.Γ. Άλλο θέμα που με απασχολεί, άσχετο τελείως...έκανα κάτι μερεμέτια και στερέωσα μια γαλβανιζέ λαμαρίνα με δύο ανοξείδωτες βίδες.......λέτε να υπάρχει θέμα ηλεκτροχημικής διάβρωσης λόγω των δύο διαφορετικών μετάλλων; Από τη μια λέω να βάλω γαλβανιζέ βίδες για να είμαι σίγουρος και από την άλλη με τρώει η περιέργεια :lol:
Ό,τι και να ναι, θα αντέξει πολύ περισσότερο από το παλιό καπάκι του συλλέκτη που σάπισε μέσα σε λίγα χρόνια, έχοντας σκουριάσει ηδη από τον πρώτο.

Καλά έκανες και έβαλες ανοξείδωτες, όχι δεν υπάρχει θέμα διάβρωσης με το ανοξείδωτο. Η λαμαρίνα θα αρχίσει να σκουριάζει πρώτα από τις τρύπες που έκανες αφού εκεί έφυγε το γαλβάνισμα.
Άβαταρ μέλους
By otso
21 quadra έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:OK, ευχαριστώ πολύ :iconcool:

Καλά έκανες και έβαλες ανοξείδωτες, όχι δεν υπάρχει θέμα διάβρωσης με το ανοξείδωτο. Η λαμαρίνα θα αρχίσει να σκουριάζει πρώτα από τις τρύπες που έκανες αφού εκεί έφυγε το γαλβάνισμα.

αν βαλει ψυχρο γαλβανισμα σε σπρει σε κεινο το σημειο βοηθαει;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#120642 Όλα βοηθάνε, αλλά μην ακούω αηδίες περί ψυχρού γαλβανίσματος, μπογιά είναι με περισσότερα οξείδια αλουμινίου ή τιτανίου όπως πχ τα αστάρια, το γαλβάνισμα είναι ηλεκτροχημική μέθοδος ξέρεις κανένα σπρέυ να κάνει ηλεκτροχημική εφαρμογή ?

Κόλπα του μάρκετινγκ είναι όλα αυτά, βέβαια σαφώς και προσφέρει προστασία σαν μπογιά όμως, άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Άβαταρ μέλους
By gianik
Anonymous Founder έγραψε:Αν λες για την έκθεση απέναντι από την αεροπορική βάση (πλησίον σταθμού Μετρό Αργυρούπολης), έχει κλείσει εδώ και καιρό.

Ναι αυτη ελεγα.. :oops:
Άβαταρ μέλους
By nEK
#120779 Και πολυ διυλιζετε το κονοπα. Μερικα ψευτοφωτιστικα τοποθετουνται. Δεν ειναι εξαρτηματα αςεοδιαστημικης. Απλες βιδες και το καλωδιο μεσα απο τη φλαντζα ή σιλικονι αν κοπει αυτη και τελος. Θα αρχισει να σκουριαζει και ανσε 10-15 χρονια. Εως τοτε μπορει να εχουν σπασει απο τη χρηση/εκθεση στο καιρο και την ανθρωπινη παρουσια.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
21 quadra έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:Υ.Γ. Άλλο θέμα που με απασχολεί, άσχετο τελείως...έκανα κάτι μερεμέτια και στερέωσα μια γαλβανιζέ λαμαρίνα με δύο ανοξείδωτες βίδες.......λέτε να υπάρχει θέμα ηλεκτροχημικής διάβρωσης λόγω των δύο διαφορετικών μετάλλων; Από τη μια λέω να βάλω γαλβανιζέ βίδες για να είμαι σίγουρος και από την άλλη με τρώει η περιέργεια :lol:

Ευχαριστώ πολύ.
Για να ταιριάζει με τον τοίχο θα βάψω τη λαμαρίνα άσπρη, πρώτα θα την περάσω με το υπόστρωμα για γαλβανιζέ επιφάνειες ώστε να μην πέφτουν κομμάτια από τη λαδομπογιά, και μετά λαδομπογιά.
Επειδή πάντως το συγκεκριμένο δεν είναι αντισκωριακό αστάρι αλλά απλά εξασφαλίζει την πρόσφυση της λαδομπογιάς, αναρωτιέμαι αν θα ήταν χρήσιμο να περάσω και ένα χέρι κοινό μίνιο πριν τη μπογιά.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#122421 Εικόνα
Εικόνα

Για πείτε βρε μάστοροι καμιά γνώμη, όπως βλέπετε το χρώμα χαμηλά στον τοίχο έχει φουσκώσει-ξεφλουδίσει.
Η ζημιά είναι αποκλειστικά από εξωτερική υγρασία (βροχές, ατμοσφαιρική υγρασία + κανένα πλύσιμο των πλακών) και συνέβη σε βάθος 4-5 ετών.

Πώς να τη διορθώσω; Ξύσιμο-Τρίψιμο-αστάρι-βάψιμο με καλό χρώμα (π.χ. σιλικονούχο);
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#122426 Αν αυτό είναι εσωτερική photo, και η υγρασία μπαίνει απέξω, πρέπει οπωσδήποτε να βρεις τα σημεία εισόδου και να τα μονώσεις. Ακολούθως να κάνεις την απαραίτητη επιδιόρθωση εντός, αλλά θα σου πρότεινα πρώτα μια επίστρωση κρυσταλλοειδούς μονωτικού, που να απορροφά την υγρασία, και μετά τσιμεντοειδή, σοβάδες και επιχρίσματα.