Αυτό που με ενοχλεί σε καταστήματα HiFi είναι η απροθυμία να σου βάλουν να ακούσεις αυτό που θες. Και αν το κάνουν νιώθεις και άσχημα στο τέλος οτι τους κούρασες.
Μου είχε τύχει σε μαγαζί στην Καλλιθέα να πάω να ρωτήσω για ζευγάρι ηχείων, τα είχε εκεί έξω όχι καλωδιωμένα αλλά υπόθεση 5 λεπτών να βγάλει 4 μπανάνες και να τις κοτσάρει σε αυτά που ήθελα. Η απάντησή του στο αν μπορώ να τα ακούσω... θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού αν σας ενδιαφέρουν ΣΟΒΑΡΑ. Σηκώθηκα και έφυγα και δεν ξαναπάτησα...
Και πιο πιθανό είναι να αλλάξεις ενισχυτή παρά ηχεία. Τα ηχεία είναι γνωστή η τεχνολογία και πρακτικά στάσιμη, μπορείς να βρεις εξαιρετικά ηχεία 30 χρονών. Όπως μπορείς να βρεις και στερεοφωνικούς ενισχυτές. Εφόσον όμως μιλάμε για AV-ενισχυτή τα πράγματα κινούνται ακόμα με ταχύτητα (με δικτυακές συνδέσεις, wifi, HDMI, upscaling και βέβαια modes surround, υπολογιστική ισχύς και πάει λέγοντας) οπότε πιο πιθανό είναι να αλλάξεις αυτόν.
Για ένα πιο ανθεκτικό στο χρόνο σύστημα (αν φτάσεις στο επίπεδο κόστους που απαιτείται) ίσως βολεύει να πάρεις πχ τελικούς ενισχυτές πχ ένα δικάναλο κι έναν τρικάναλο για το 5.1 και απλά να αναβαθμίζεις τον προενισχυτή ώστε να έχει τα πιο τελευταία κόλπα (αν όντως τα χρειάζεσαι).
Κάτι άλλο που εγώ θα κοίταγα είναι η ποιότητα κατασκευής. Αν το δείς από κοντά βλέπεις συναρμογή, αν έχει μεταλλική πρόσοψη, αν είναι φτιαγμένο στην Ιαπωνία και πόσο ζυγίζει (στους ενισχυτές το βάρος είναι σημαντικό και πολύ θετικό).
)Έχω τα εξής 2 configurations:
- Netflix από το κουτί της καλωδιακής --> HDMI --> TV (LG 49uf680v) --> Optical --> Home Cinema --> Ηχεία
- Netflix από την ΤV --> Optical --> Home Cinema --> Ηχεία
Στην πρώτη περίπτωση ο ήχος είναι συχρονισμένος με την εικόνα, ενώ στην δεύτερη ο ήχος λαγκάρει.
Καμιά ιδέα;
Ο επεξεργαστής της έξυπνης τηλεόρασης δεν είναι όσο βαρβάτος θα θέλαμε; Όχι και τόσο έξυπνη τηλεόραση.....
ρε συ τι καρτες θα δωσετε στους αγροτες, πιστωτικες; οποτε να περιμενω;
http://www.amazon.co.uk/LG-55UF770V-Ult ... 613&sr=1-5
και
http://www.amazon.co.uk/Sony-KDL-55W807 ... 613&sr=1-1
και γιατί?
Γμω την έκπτωση.
Είναι καλές οι τιμές; Δυστυχώς, δεν έχει μεγάλη ποικιλία το Amazon στις 55 ίντσες. Samsung τις προκοπής δεν έχουν ας πούμε.
Από αυτές τις δύο;
Δεν έχω ιδεα να σου πω..
Απο την έκπτωση που εμφανίζει το αμαζον εντυπωσιάστηκα!