- 22 Σεπ 2025, 10:39
REALZEUS έγραψε:nass έγραψε:Επειδή δείχνεις μια έλλειψη κατανόησης: η κοτσάνα που έγραψες (και επιμένω στο χαρακτηρισμό) είναι ότι ο Πούτιν δεν είναι φασίστας επειδή είναι εκλεγμένος. Που δεν ισχύει, μια χαρά μπορείς να είσαι και τα δύο. Τώρα σοβαρά φέρνεις για αντεπιχείρημα για μανιφέστο κομμάτων τη στιγμή που μιλάνε εδώ και πολλά χρόνια οι πράξεις ?
Περιμένω να μας πεις λοιπόν τι φασιστικό έχει κάνει. Με ντοκουμέντα. Γιατί κι εγώ αποκαλώ πλέον αυτό που λες ως κοτσάνα.
Αρα λοιπόν τουλάχιστον παραδέχεσαι ότι αρχικά ως προς τη μη σύνδεση εκλογών και φασισμού έγραψες κοτσάνα

Πάλι καλά, πάμε παρακάτω.
Fascism is a far-right, authoritarian, and ultranationalist political ideology and movement that rose to prominence in early-20th-century Europe. Fascism is characterized by a dictatorial leader, centralized autocracy, militarism, forcible suppression of opposition, belief in a natural social hierarchy, subordination of individual interests for the perceived interest of the nation or race, and strong regimentation of society and the economy.
https://en.wikipedia.org/wiki/FascismΓια πάμε ένα-ένα:
- Dictatorial leader: check. Ναι, γίνεται και με εκλογές. Εκτός και αν το ίδιο πρόσωπο στην εξουσία 25 χρόνια δεν είναι δικτατορία
- Centralized autocracy: check
- Militarism: check τα τελευταία χρόνια παλαιότερα όχι
- Suppression of opposition: καρα-check

- Belief in a natural social hierarchy: ας πούμε όχι αν και θα πρόσθετα ότι υπάρχει μια τάση ότι οι Ρώσοι είναι ανώτεροι, δεν το γνωρίζω επαρκώς
- Subordination of individual interests for the perceived interest of the nation or race: check απόδειξη η συμπεριφορά απέναντι σε Ουκρανούς, Τσετσένους, Γεωργιανούς για χάρη της "μάνας Ρωσίας", πανρωσισμός, αναβίωση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας (και ο Μουσσλίνι τέτοια όνειρα είχε, pax romana κι ετς)
- Strong regimentation of society and the economy: check εκτός και αν δεν έχεις ακούσει για Ρώσους ολιγάρχες
Μου φτάνουν αυτά για να χαρακτηρίσω το καθεστώς του "φασιστικό". Εσένα πάλι όχι φαντάζομαι
REALZEUS έγραψε:nass έγραψε:πόσο δε μάλλον που οι προβλέψεις σου για το συγκεκριμένο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία έχουν more often than not πάει κουβά
Εκτός από την 1η φορά (την εισβολή που κανείς σχεδόν δεν το περίμενε - μάλιστα παραιτήθηκε ο Στγος-Αρχηγός της Γαλλικής Αντικατασκοπίας για αυτό καθώς το θεωρούσε απίθανο), πες μου σε παρακαλώ που αλλού έπεσα έξω.
1. Οι αρχικές σου προβλέψεις για την έκβαση του πολέμου (αφού άρχισε) με την εισβολή στο Κίεβο κτλ. ήταν όλες λάθος, ο πόλεμος πήγε πολύ διαφορετικά απ΄ ό,τι περίμενες και αρχικά (ταχεία εισβολή στο Κίεβο) και ως εξέλιξη (πχ. μετατροπή σε πόλεμο χαρακωμάτων με πυροβολικό στυλ Α' ΠΠ σε αντίθεση με προελάσεις τεθωρακισμένων αλά Μπαγκράτιον που θα ευννοούσε το συγκεκριμένο πεδίο και το ιστορικό παρελθόν)
2. Το δόγμα σου "ό,τι καταλαμβάνεται με τα όπλα δεν δίδεται πίσω" δεν ίσχυσε, οι Ρώσοι αποχώρησαν ανατολικά του Δνείπερου και από τη μισή Ζαπορίζιγια παρότι τις είχαν καταλάβει
3. Εδώ και 2 χρόνια μας λες ότι η Δύση έχει στείλει ό,τι έχει και δεν έχει και δεν έχει άλλα να στείλει: δεν ισχύει, συνεχίζουν να στέλνουν
4. Τον Αύγουστο του 2024 μας έλεγες ότι οι Ρώσοι θα διώξουν τους Ουκρανούς από το Κουρσκ σε λίγες ημέρες: δεν ίσχυσε, τους πήρε 8 μήνες και τη βοήθεια της Βόρειας Κορέας
REALZEUS έγραψε:nass έγραψε:ξέρω καλύτερα από σένα πως βγαίνουν τέτοια νούμερα
Έλα όμως που δεν ξέρεις. Πέρασα από Επιτελείου, όπου είχαμε μαθηματικούς και αναλογιστές που έβγαζαν τέτοιες προβλέψεις. Προσωπικά ομολογώ ότι δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με αυτά. Στην στρατηγική και τακτική ήμουν.
Αρα απέξω πέρασες

Επιμένω στα λεγόμενά μου (προφανώς όχι σε εφαρμογή στο στρατό αλλά γενικά για διαχείριση αποθεμάτων και στρατηγική ρίσκου).