Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#901357 Για να φτιάξετε τα windows 11 όπως θέλετε να κατεβάσετε αυτόματα όλα τα apps που χρειάζεστε και να τα κάνετε και update αυτόματα στις τελευταίες εκδόσεις

https://winutil.christitus.com/

ανοίξτε ένα Powershell σαν admin και copy paste irm "https://christitus.com/win" | iex
θα σας ανοίξει User Interface με απλά κουμπάκια που κάνουν τα πάντα μέσω poweshell, επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε ISO των Windows μινιμαλιστικό χωρίς τα σπαστικά της MS

λεπτομέρειες από τον δημιουργό

https://www.youtube.com/watch?v=IuaNw8Tpn7Q
Τελευταία επεξεργασία από dimik και 26 Ιαν 2026, 22:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
George_Prix έγραψε:
Για πειτε ρε παιδες τιποτα ρυθμισεις που πρεπει να αλλαξω στο BIOS ή που πρεπει να επιβεβαιωσω οτι ειναι σωστες οπως πρεπει να ειναι :hmmm:

XMP Profile Enable για να φτάσουν οι μνήμες στη συχνότητα λειτουργίας τους. (3600MHz)

Resize Bar Enable

Μετά, μπορείς να παίξεις με PBO αν θες λίγο καλύτερες επιδόσεις και θερμοκρασίες.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Chris έγραψε:...Αν έχεις χρόνο δεν είναι κακο να την αφαιρέσεις για να επιβεβαιώσεις ότι πάτησε σωστά και άφησε αποτύπωμα σε όλη την επιφάνεια της πάστας και μετά να καθαρίσεις και να την ξαναπεράσεις.

Κρις τα υπολοιπα που ειπες ισχυουν και τα εχω στα υποψιν. Αλλα μου θυμησες μια ερωτηση που ηθελα να κανω οταν ρωτουσα για την παστα... Εγω παντα κοιτουσα πως πρεπει να βαλω την παστα στον καθε διαφορετικο επεξεργαστη. Αλλοι κατασκευαστες λεγανε βαλε μια "φακη" παστα στο κεντρο, αλλοι λεγανε 2 λεπτες γραμμουλες "εδω κι εκει" κτλ κτλ κτλ. Το ζητουμενο ειναι να απλωθει ενα "φιλμ" παστας ομοιομορφα στον επεξεργαστη ή να βαλουμε παστα σε συγκεκριμενο σημειο ωστε να εχει τη μεγιστη απαγωγη θερμοτητας?

dimik έγραψε:Για να φτιάξετε τα windows 11 όπως θέλετε...

glf έγραψε:Βάλτου ένα Proxmox!

Παιδες δεν εχω χρονο για τετοιες ματσακονιες πλεον... :s_dunno

Παλια εκανα κοψε-ραψε στα Windows XP με ενα προγραμμα και τα ειχα φτασει καμια 200αρια ΜΒ αν θυμαμαι καλα. Μιλαμε για εποχες που οι υπολογιστες μου (ή μηπως ολοι?) ζοριζοντουσαν και προσπαθουσα να ξεζουμισω και το τελευταιο αλογο που ειχε το πισακι μου. Οβερκλοκινγκ και δε συμμαζευεται. Μνημες απο το Πλαισιο με λαηφταημ εγγυηση ειχα καψει 2 σετακια σε 1 εβδομαδα απο το πολυ μαστιγωμα μεχρι να βρω τα ορια της :s_cool

saxon_747 έγραψε:XMP Profile Enable για να φτάσουν οι μνήμες στη συχνότητα λειτουργίας τους. (3600MHz)
Resize Bar Enable
Μετά, μπορείς να παίξεις με PBO αν θες λίγο καλύτερες επιδόσεις και θερμοκρασίες.

Ακριβως τετοια τιπς ηθελα :s_wink

Dimitris_P έγραψε:Πρόσεξε μη σου ξεφύγει καμία βίδα στο κουτί και κάψεις μητρική

Γενικα ειμαι πολυ προσεκτικος και θα ελεγα οτι πιανουν τα χερια μου, αλλα ειδικα οταν στηνω υπολογιστη ειμαι ακομα πιο τσιτωμενος, γιατι οπως ειπα και πριν δεν ειμαι και επαγγελματιας, οποτε δεν ειμαι και 100% σιγουρος οτι τα κανω ολα τελεια!
Άβαταρ μέλους
By dimik
#901375 Βάλε πάστα σε μέγεθος μπιζελιου στο κέντρο και είσαι εντάξει, διαφορά ουσιαστική δεν υπάρχει.

Αυτό που ποσταρα δεν είναι ματσακονια, είναι τρόπος να βάλεις όλες τις εφαρμογές μετά την εγκατάσταση των windows εύκολα και γρήγορα χωρίς να μπαίνεις στο κάθε site να τις κατεβάζεις.

Δηλαδή zip, media players, pdf editors, torrent clients, hardware monitoring κλπ κλπ κλπ ολες τις πολύ γνωστές εφαρμογές απλά τις διαλέγεις και πατάς install.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#901378 Σε επεξεργαστές AM5 που τα CCD είναι κάτω χαμηλά και εκείνο το σημείο είναι πιο θερμό, ορισμένες ψυκτρες έχουν επιλογή offset τοποθέτησης.

Η thermalpaste δεν έχει καμμία διαφορά στο πως θα την τοποθετήσεις, αρκεί να είναι σωστή ποσότητα (ούτε λίγη ούτε πολλή) θα απλωθεί σωστά με την πίεση της ψυκτρας.

Για να εγκαταστήσεις πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα δες το ninite.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#901420 Ξεχασα να γράψω και για windows debloating.

Δες αυτό: https://www.xda-developers.com/powershe ... indows-11/

Επίσης, καλό θα ήταν να κάνεις ενα bios update στην τελευταία stable version
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#902183 Στη δουλειά πήραμε ένα macmini για ανάπτυξη εφαρμογών iOS.

Υπάρχει κάποια λύση KVM που να δουλεύει με HDMI οθόνες για πιο γρήγορη εναλλαγή μεταξύ win pc + mac ; Το keyboard και το mouse για αρχή τα δικά του (magic keyboard και usb3 mouse)
Ή αν μπορεί να μπει ένας ασύρματος αντάπτορας microsoft και στο mac για το ποντίκι

Τι δοκιμασμένες λύσεις υπάρχουν; Τα KVM βλέπω ότι είναι ακριβά
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Dimitris_P έγραψε:Στη δουλειά πήραμε ένα macmini για ανάπτυξη εφαρμογών iOS.

Υπάρχει κάποια λύση KVM που να δουλεύει με HDMI οθόνες για πιο γρήγορη εναλλαγή μεταξύ win pc + mac ; Το keyboard και το mouse για αρχή τα δικά του (magic keyboard και usb3 mouse)
Ή αν μπορεί να μπει ένας ασύρματος αντάπτορας microsoft και στο mac για το ποντίκι

Τι δοκιμασμένες λύσεις υπάρχουν; Τα KVM βλέπω ότι είναι ακριβά

Δοκίμασε το Input Leap (software KVM switch)

Αν σε καλύπτει, αγοράζεις και ένα Ugreen HDMI Switch Box
Άβαταρ μέλους
By dimik
#902199 Ugreen εγγύηση

Για mouse keyboard ένα σετ Bluetooth που υποστηρίζουν εναλλαγή συσκευών. Η σειρά mx Master της Logi το κάνει σίγουρα δοκιμασμένα, με ένα κουμπί αλλάζεις συσκευή
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
saxon_747 έγραψε:
Αν σε καλύπτει, αγοράζεις και ένα Ugreen HDMI Switch Box

Είχα δει κάτι hdmi kvm 100€ γι'αυτό είχα απορήσει.

mx master ποντίκι έχω στο σπίτι που λειτουργεί με τέτοιο διακόπτη αν και δεν το έχω δοκιμάσει. Θα το προτείνω
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#902207 Με αυτό το σετ φαντάζομαι είμαι καλυμμένος και θα συνδέεται στο macmini μέσω του ενσωματωμένου bluetooth που διαθέτει, σωστά;