Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Panosss έγραψε:Μα η ακριβής θέση 'εργασίας' σου, για μένα τουλάχιστον, είναι δυ.
Τώρα...το ότι εσύ θεωρείς τον εαυτό σου εκπαιδευτικό...δε σημαίνει και πολλά. Σημασία έχει τι σε θεωρούν οι άλλοι.

Η ακριβής θέση εργασίας του οποιουδήποτε δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης ή προσωπικής άποψης. Ή κάνει μια συγκεκριμένη εργασία ή όχι. Δηλαδή, αν εσύ αύριο θεωρήσεις ότι είμαι ψαράς, σημαίνει ότι είμαι ψαράς; Αυτός ο ισχυρισμός μπορεί να γίνει μόνο από άτομο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας με το περιβάλλον, γράφοντάς το επιεικέστατα, σε σχέση με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Το Δ.Υ. είναι μια ευρύτερη έννοια του εκπαιδευτικού, οπότε, ναι, είμαι Δ.Υ., αλλά αυτό δεν αποτελεί ακριβή προσδιορισμό της φύσης της εργασίας, ούτε είναι δυνατόν να ταυτιστούν όλοι οι Δ.Υ. Εγώ, δεν μπορώ να πυροβολήσω όπως ένας Αστυνομικός, ούτε ένας Αστυνομικός μπορεί να διδάξει, κι ας είμαστε και οι δύο Δ.Υ. Όπως σου είχα αναφέρει αρχικά έχεις μεγάλη σύγχυση ιδεών και, δυστυχώς, δεν μπορείς να βρεις την διέξοδο, ίσως γιατί δεν το επιθυμείς και ο ίδιος.

Panosss έγραψε:Δουλεύω σε γραφείο κηδειών.
Έχω τελειώσει ανώτατη κηδευτική.
Αλλά..όπως εσύ θεωρείς ότι είσαι εκπαιδευτικός, έτσι κι εγώ με θεωρώ Μπιλ Γκέιτς.
Αλλά, γιατί ειμαι υποχρεωμένος να σου τα πω αυτά;

Ορισμένες παρατηρήσεις:

1. Η εργασία σου σε βγάζει εκτός εκπαιδευτικής πραγματικότητας, οπότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχεις σαφή άποψη επί του θέματος. Έτσι δικαιολογούνται και οι εντελώς λανθασμένες απόψεις που έχεις και η προσπάθεια να αποφύγεις την κρίση όσον αφορά στην πρότασή σου για ιδιωτικά σχολεία παντού. Τώρα, αν σε έχουν χρησιμοποιήσει για να κάνεις αυτή τη δουλειά ή προσφέρεσαι οικειοθελώς δεν το γνωρίζω, πάντως οι απόψεις σου - πέρα από τις ανύπαρκτες προτάσεις που θα περιμένουμε αιώνια - έχουν τα στοιχεία κάποιου που ούτε καν έχει πλησιάσει στην περιφέρειά του το θέμα.

2. Οι θεωρήσεις που κάνεις έχουν ή δεν έχουν ισχύ, όμως. Η δική μου θεώρηση λέει ότι είμαι εκπαιδευτικός γιατί αύριο το πρωί θα πάω να κάνω μάθημα σε ένα ή περισσότερα σχολεία, οπότε αποδεικνύεται και de facto και de jure. Η δική σου θεώρηση αντέχει στην ψυχρή κρίση της πραγματικότητας; Δηλαδή μπορείς αύριο το πρωί να πάρεις το προσωπικό σου jet, να πας στα κεντρικά γραφεία της Microsoft και να τα κάψεις χωρίς συνέπειες; Μπορείς, έστω, να δείξεις ταυτότητα που να λέει Bill Gates; Νομίζω πως όχι, οπότε αν θεωρείς ότι είσαι ο Bill Gates θα συνιστούσα κάποιον πιο ειδικό από εμένα να αναλάβει την υπόθεσή σου.

3. Υποχρεωμένος δεν είσαι, αλλά τα ζήτησα για να γνωρίζω πόση σχέση έχεις με το αντικείμενο το οποίο κρίνεις τόσο εύκολα. Είχε φανεί από την αρχή ότι υπήρχε πρόβλημα διάκρισης εννοιών (λόγω απόστασης από το αντικείμενο) με πιο πρόσφατο παράδειγμα την αδυναμία κατανόησης των διαφορών μεταξύ της Συνέλευσης του Συνδικαλιστικού Οργάνου και της Ανάδειξης Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Panosss έγραψε:Δεν έχει νόημα μια τέτοια συζήτηση με ένα άτομο σαν κι εσένα.
Θα συζητούσες μ' ένα κατά συρροήν δολοφόνο το πόσο κακό είναι να σκοτώνεις μηρμυγκάκια;
Αι θινκ νοτ.

Αν και δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει ο δολοφόνος ανθρώπων με τα μυρμήγκια και πώς αυτά συνδέονται με εμένα, εσένα και την πρότασή σου για τη λειτουργία των σχολείων, μπορώ εύκολα να καταλάβω την απροθυμία σου να δημοσιοποιήσεις κάτι τέτοιο, μιας και είναι δεδομένο ότι οι ερωτήσεις και ο έλεγχος που θα υποστείς θα αποδείξουν το ελλιπές (το γράφω επιεικώς) της προτάσεώς σου. Μου αρκεί ότι δε θες να ανεβάσεις κάτι τέτοιο, οπότε θεωρώ (έτσι δεν έγραψες; σημασία έχει τι θεωρούν οι άλλοι) ότι τέτοια πρόταση είτε είναι προϊόν μυθεύματος, είτε είναι τελείως ελλιπής και απλοϊκή σκέψη που κάποτε σε απασχόλησε φευγαλέα και δεν την συστηματοποίησες και εξέλιξες περαιτέρω.

Αν θες πάντως, εγώ δέχομαι να μην γράψω τίποτε σχετικά με αυτή σου την πρόταση και να σε αφήσω να το συζητήσεις με τα υπόλοιπα μέλη του forum, αν και όταν την ανεβάσεις. Πώς σου φαίνεται αυτή η συμφωνία; Είναι δίκαιη συμφωνία πιστεύω. Και η πρότασή σου θα εμφανιστεί, και θα συζητηθεί, και αντιδράσεις από κάποιον κακόβουλο (όπως με θεωρείς) δε θα υπάρχουν.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
pipinos1976 έγραψε:
Η ευθύνη, όμως, για όλα αυτά είναι 100% του Υπουργείου. Εφόσον όλα ορίζονται με Νόμους και Υπουργικές αποφάσεις ο Εκπαιδευτικός τι να κάνει; Να κάνει πραξικόπημα και να αλλάξει το νόμο; Γίνεται κάτι τέτοιο; Φταίνε, όμως, και οι συνδικαλιστές που επιθυμούν να λουφάρουν και έτσι την πληρώνει ολόκληρος ο κλάδος για 100 άτομα που τα έχουν κάνει πλακάκια με την εξουσία και είναι βολεμένοι μια ζωή.

Ευχαριστώ.

Εδω εισαι λαθος, οι συνδικαλιστικες σας ενωσεις αποτελουνται απο εσας, αν εχετε αφησει κομματοσκυλα να κανουν κουμαντο προβλημα σας.
Αλλαξτε τους, βαλτε σωστα αιτηματα που εχουν να κανουν με αυτα που αναφερεις στο ποστ σου, βγαλτε τα προς τα εξω να τα μαθει ο κοσμος και θα βρεθουν πολλοι να σας υποστηριξουν.

Μην μου πεις μονο οτι ειναι δυσκολο, το ξερω, απαιτει θυσια προσωπικου χρονου και τρεξιμο πολυ τρεξιμο.
Αφου εισαστε πολλοι που πιστευουν αυτα που γραφεις καντε κατι, μην τα ριχνετε ολα στα κομματοσκυλα που στο κατω κατω εσεις τα ψηφιζετε.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#34314 Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ούτε το μένος των μεν για τους καθηγητές, ούτε το υφάκι πολλών καθηγητών που γράφουν στο παρόν...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
soch έγραψε:Εγώ το δεύτερο το καταλαβαίνω

μόλις βρήκα από που πηγάζει και το πρώτο λοιπόν :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#34332 Εμένα πάντως με έπεισε ο παϊπάινοζ, από δω και μπρος θα δίνω περισσότερα στον δάσκαλο του παιδιού μου απ' ότι στον υδραυλικό που θα μου αλλάξει τη βρύση.
Ελπίζω να πείστηκαν και άλλοι και να δείτε που θα πάμε μπροστά.
Άβαταρ μέλους
By soch
red_monster έγραψε:
soch έγραψε:Εγώ το δεύτερο το καταλαβαίνω

μόλις βρήκα από που πηγάζει και το πρώτο λοιπόν :rtfm:

Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις. Έχεις διαβάσει το τοπικό από την αρχή του φαντάζομαι, οπότε όπως καταλαβαίνεις.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#34347 Ρε παιδιά, ας γράψει και κάνας άλλος, μη γράφει μόνο ο παϊπάινοζ, για την προσφορά των εκπαιδευτικών στο κοινωνικό σύνολο :shifty: , αυτό 'ναι το θέμα.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#34348 ούτε το χρόνο έχω, ούτε την διάθεση να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια... ειδικά τα ποστ του πιπίνου είναι ότι πιο κουραστικό και βαρετό έχει γραφτεί στο νέο φορουμ (μην το πάρεις προσωπικά πλζ :iconcool: )

κατά τα άλλα, οι μεν θεωρούν οτι οι δάσκαλοι και καθηγήτες ξύνονται όλη μέρα και οι δε οτι επιτελούν το μέγιστο λειτούργημα... άβυσσος η κρίση μερικών :shifty:
Άβαταρ μέλους
By soch
#34353 Αν καταφέρεις να μεταδώσεις στο παιδί σου την ιδέα πως ο εκπαιδευτικός του σχολείου του, αξίζει την προσοχή και το σεβασμό του, τότε έχεις κάνει μέγιστο καλό.
Το αν θα καταφέρει να τα διατηρήσει ο εκπαιδευτικός είναι άλλο θέμα.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#34358 Δεν υπάρχει επαγγελματίας που να ασκεί ορθά και αποδοτικά το επάγγελμά του και να μην αξίζει σεβασμό.

Η ευημερία και η πρόοδος κάθε κοινωνίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ όλων την παιδεία ( χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η επένδυση της Γερμανίας στην παιδεία μετά τον ΒΠΠ και η συγκομιδή της επένδυσης σε εύλογο χρονικό διάστημα)

Στην Ελλάδα πάσχει σε τρομερό βαθμό, είτε λόγω συνδικαλισμού, είτε λόγω "ωχβρεαδερφερφισμού", είτε για πολλούς και διάφορους λόγους...

και μόνο που φτάνουμε στο σημείο να διαπραγματευόμαστε τον μισθό του δασκάλου με μισθό επαγγελματία υδραυλικού και να δημιουργούμε αντιπαραθέσεις 3 τινά συμβαίνουν :

a) η κοινωνία έχει πιάσει πάτο
β) η παρεχόμενες υπηρεσιών των καθηγητών είναι κάκιστες, τόσο που να είναι φανερές από έναν τρίτο ουδέτερο παρατηρητή
γ) όλα τα παραπάνω...

προσωπικά σαν μαθητής δημόσιου σχολείου στην Αθήνας δεν μπορώ να πω ότι έχω και την καλύτερη εικόνα για τους εκπαιδευτικούς... τώρα αν αυτό σας καλύπτει και σας νοιάζει μόνο η αντεπίθεση, πάσο
Άβαταρ μέλους
By The Ace
red_monster έγραψε:...προσωπικά σαν μαθητής δημόσιου σχολείου στην Αθήνας δεν μπορώ να πω ότι έχω και την καλύτερη εικόνα για τους εκπαιδευτικούς...

Γενικεύεις -ή δεν θυμάσαι καλά- και αυτό είναι το βασικό πρόβλημα σε όλο το thread. Οι μεν γενικεύουμε και σιχτιρίζουμε (εκτός του Panosssss που και εδώ μέσα βρίζει τους ΔΥ), και οι δε προσπαθούν να αποδείξουν ότι όλα βαίνουν καλώς στο κλάδο τους.

Όπως έχω πει σε προηγούμενο post στο παρόν thread, υπάρχουν καλοί, κακοί και άσχημοι δάσκαλοι/καθηγητές. Και στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και στο ΕΜΠ, υπήρχαν άνθρωποι που πάλευαν να μας μάθουν 5 πράγματα (και 1-2 ήθελαν να μας κάνουν και σωστούς ανθρώπους, το "λειτούργημα" που λέμε), υπήρχαν άνθρωποι που απλά διεκπεραίωναν την αποστολή/δουλειά τους, και υπήρχαν και "δάσκαλοι" που είτε δεν τους βλέπαμε ποτέ, είτε κάνανε συνδικαλισμό, είτε απλά δεν έκαναν -ή δεν ήξεραν πως να κάνουν- μάθημα. Και εγώ προσωπικά θυμάμαι χαρακτηριστικά τους "1-2" που ανέφερα, καθώς και τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις "δασκάλων"....

Μάλιστα θυμάμαι χαρακτηριστικά δάσκαλο στο Δημοτικό που είχε χειροδικήσει (άλλα χρόνια τότε βέβαια) σε συμμαθητές μου, ο οποίος ήταν ένας από αυτούς τους "1-2" που προσπαθούσαν να μας μάθουν και άλλα πράγματα πέρα από αριθμητική και γραμματική. Η χειροδικία έγινε γιατί τον κορόιδευαν επειδή προσπαθούσε ακριβώς αυτό: να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, δείχνοντας μας τι σημαίνει ευγένεια, σεβασμός, καλοί τρόπο και σωστή συμπεριφορά κλπ....
Άβαταρ μέλους
By red_monster
The Ace έγραψε:
red_monster έγραψε:...προσωπικά σαν μαθητής δημόσιου σχολείου στην Αθήνας δεν μπορώ να πω ότι έχω και την καλύτερη εικόνα για τους εκπαιδευτικούς...

Γενικεύεις -ή δεν θυμάσαι καλά- και αυτό είναι το βασικό πρόβλημα σε όλο το thread. Οι μεν γενικεύουμε και σιχτιρίζουμε (εκτός του Panosssss που και εδώ μέσα βρίζει τους ΔΥ), και οι δε προσπαθούν να αποδείξουν ότι όλα βαίνουν καλώς στο κλάδο τους.

Όπως έχω πει σε προηγούμενο post στο παρόν thread, υπάρχουν καλοί, κακοί και άσχημοι δάσκαλοι/καθηγητές. Και στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και στο ΕΜΠ, υπήρχαν άνθρωποι που πάλευαν να μας μάθουν 5 πράγματα (και 1-2 ήθελαν να μας κάνουν και σωστούς ανθρώπους, το "λειτούργημα" που λέμε), υπήρχαν άνθρωποι που απλά διεκπεραίωναν την αποστολή/δουλειά τους, και υπήρχαν και "δάσκαλοι" που είτε δεν τους βλέπαμε ποτέ, είτε κάνανε συνδικαλισμό, είτε απλά δεν έκαναν -ή δεν ήξεραν πως να κάνουν- μάθημα. Και εγώ προσωπικά θυμάμαι χαρακτηριστικά τους "1-2" που ανέφερα, καθώς και τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις "δασκάλων"....

Που να μην έγραφα και το προσωπικά ρε γαμώτο... :lol:
Και όχι, δεν γενικεύω καθόλου, σε ενιαίο λύκειο του κέντρου της Αθήνας πέτυχα μόνο ένα αξιόλογο μαθηματικό... Οι άλλοι έβλεπαν ένα αισχρό επίπεδο μαθητών και βολεύονταν στο "όποιος θέλει πάει φροντιστήριο"

Τώρα αν αρέσει σε μερικούς επαγγελματίες να σας χαρακτηρίζει ένας 17χρονος ανεπαρκής, πάσο, εγώ σαν σημερινός επαγγελματίας αφενός θα προβληματιζόμουν, αφετέρου θα ένιωθα άσχημα.

π.σ. Δεν έχω και τόσα χρόνια όσα νομίζεις που τελείωσα το σχολείο...
Άβαταρ μέλους
By soch
#34370 Οι χειρότεροι χαρακτηρισμοί από τους 17χρονους δεν απευθύνονται (συνήθως) σε αυτούς που δεν προσπαθούν, αλλά σε αυτούς που τους ζορίζουν.
Πολλά τα παραδείγματα δυστυχώς...