Απ' τις φουρτούνες τις πολλές
γυρίστηκα
μες στους ανθρώπους
αυτοεξορίστηκα
EDDIE_147 έγραψε:Θα ήθελα προτάσεις για:
- αρτοπαρασκευαστή
Νίκος Παππάς έγραψε:Να προσθέσω σε αυτά που είπε ο Θοδωρής ότι αυτό το ψωμί κρατάει 3-4 μέρες για πλάκα αν είναι τυλιγμένο σε βαμβακερό πανί.
ΌΧΙ ΣΕ ΣΑΚΟΎΛΑ ΝΆΙΛΟΝ.
Από το Moto G
trident1971 έγραψε:EDDIE_147 έγραψε:Θα ήθελα προτάσεις για:
- αρτοπαρασκευαστή
Συνυπογραφω για kenwood, ειχα τετοιο κατι χρόνια, (απο τοτε που ο Εισαγγελατος ειχε κανει εκπομπη για τα ψωμια) το κορυφαιο μοντελο τοτε (ΒΜ 350). Μας εκανε καλη δουλεια, δεν γογγυξε ποτε.
ΑΛΛΑ (μικροσεντόνιους επειδη εχω κατσει απο πανω απειρες ωρες) εχε υποψη σου:
- το 3ωρακι του και κανα μισαωρο και παραπανω αν μιλαμε για μαυρο ψωμι, το θελει.
- το ψωμι που φτιαχνει ειναι φλωραντζα Ευρωπαϊκη*, αμα περιμενεις χοντρη κορα που να κανει χορταστικο "κρατς" -βλεπε χωριατικο απ' το φουρνο- ξεχνα το, δεν εχει τοση "δυναμη" το ψηστηρι του, ο'τι και να λεει το διαφημιστικο.
- επειδη εχει αναγκαστικα περιορισμενες διαστασεις, το καρβελι του "κιλου" που βγαζει (εχει 3 βαρη καρβελιου και αντιστοιχη δοσολογια) ξεγελαει. Μια φετα 2cm απο αυτο ειναι 3-4 φετες απο κανονικη φραντζόλα. Πατσοκοίλια alert.![]()
- Επειδη η φαση ειναι "χημεια"** θελει και προσοχη απο μερους σου στη δοσολογια που περιγραφει. Πχ υγρος χειμωνας=λιγοτερο νερο, καλοκαιρι λιγο παραπανω νερο, πιθανα πειραματα με το αλατι κλπ. μεχρι να γινεις σωστος αρτεργατης.
- Σεβεσαι τη σειρα που λεει για τα υλικα, δεν βαζεις αλατι και μαγια και ζαχαρη μαζι, μπαινουν σε διαφορετικες γουβιτσες στο αλευρι, ειδικα αν παιξεις με τη φαση "τα βαζω το βραδυ και εχω το πρωϊ ψωμι ετοιμο"
- Παντα βρεχεις μια χαρτοπετσετα/χαρτι κουζινας με λαδι και λαδωνεις ΚΑΛΑ τα τοιχωματα γιατι -βλεπε καλοκαιρι/νερο κλπ- καμμια φορα κολλαει η ζυμη εκει περισσοτερο ή ξεκολλαει και γυριζει μονη της.
- Εχει και συνταγες για κεϊκ κλπ, αλλα βγαζει εκεινες τις μαλακιες τις Γερμανικες, πχ λασπη με δαμασκηνα μεσα, εμενα δεν μου αρεσαν.
- τις πρωτες φορες θα καθεσαι απο πανω να το κοιτας, οπως τα σκυλια κοιτανε τα πλυντηρια και κολλανε.![]()
- Μπορεις να εκμεταλλευτεις ενα προγραμμα για ζυμωμα και μετα να τα ψηνεις στο φουρνο. Δεν το εκανα ποτε γιατι βαριομουν, αν εισαι πιο μερακλης ισως σου κανει και αυτο δουλεια.
*Αλευρι πας και παιρνεις απο φουρνο και ζητας το χωριατικο το πιο "χοντρο και κιτρινο" που εχει (οσο πιο κιτρινο τοσο καλυτερα για εμενα που ειμαι καρβελοφονιάς), με τα αλευρια που παιρνεις απο σουπερμαρκετ φτιαχνεις Ευρωπη. Αναλογα το γουστο βεβαια.
** Η μαγια (σε φακελακια) υποβοηθείται απο τη ζαχαρη και την κατευναζει το αλατι. Η ισορροπια μεταξυ τους τους ειναι φαση "ειμαι χρονια μαγος" κλπ. Για αρχη πας με το μπουσουλα.
Περα απο τη φαση "φτιαχνω ο'τι ψωμι θελω" το βαζεις και δουλευει και σιγα σιγα το σπιτι μυριζει ψωμακι ψημενο, εμενα μου αρεσε αυτο.
).
!
).
gakost έγραψε:Γι' αυτό λέω Panasonic και πάλι Panasonic, ούτε χημείες ούτε γουβίτσες ούτε τίποτα. Βάζεις όσο λέει με την σειρά που λέει και γίνετε ΠΑΝΤΑ ψωμί. Εγώ μετά από τόσα χρόνια μόνο το νερό και και το αλεύρι κάπως μετράω στο περίπου. Τα υπόλοιπα με το μάτι και πάντα ΄βγαίνει σωστό χωμί χειμώνα καλοκαίρι. Να καταλάβεις μέχρι και με προζύμι φτιάχνω πλέον ψωμί χωρίς να υπάρχει συνταγή. Επίσης εννοείται ότι ούτε κολλάει ο κάδος ούτε τίποτα και προφανώς ούτε λάδια ούτε τίποτα. Αυτό προφανώς με την τρύπα στην μέση ισχύει και εμένα επειδή μετά από καμιά 10αρια χρόνια η λεπίδα έχει χάσει την αντικολλητική επίστρωση είναι ένα θέμα.
Επίσης και απο συνταγές έχει άπειρες γαλικά ιταλικά με λιαστές ντομάτες, ούτε που θυμάμαι πια και πέρα από τα κεικ που και μένα είναι βαρία αλλά μου αρέσουν έχει κάτι μπριος και κάτι άλλα που δεν ασχολήθηκα ποτέ σοβαρα. Πλέον μόνο ψωμί και ζύμη πίτσας - ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. Το γρήγορο του πρόγραμμα είναι 1:55.
Για όσους δεν έχουν αρτοπαρασκευαστή ΧΑΝΟΥΝ. Βάζεις τον χρονοδιακόπτη και το πρωί που ξυπνάς έχεις φρέσκο ζεστό ψωμί που σου σπάει την μύτη, επιλέγεις ότι υλικά θέλεις και κάνεις και οικονομία σε σχέση με το ζήμωμα και από πλύσιμο στα διάφορα σκεύη αλλά και από το ρεύμα. Ο δικός μου είναι 600 wattακια όλα κι όλα η κουζίνα να μην είναι 4000;
Το μόνο μειονέκτημα στον δικό μου είναι ότι ο κάδος δεν μπαίνει στο πλυντήριο πιάτων τα πιο καινούργια μοντέλα δεν ξέρω.
Διάβασε τι λένε οι κριτικές στο amazon πχ και τι λένε για άλλους αλλά και από εμπειρίες γνωστών και φίλων μάλλον επιβεβαιώνουν τις κριτικές.
Ωραίος αγώνας. Όπως είπατε αν η Φεράρι είχε κρατήσ[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]