Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By manosky
#112910 Μού έβγαλε το λάδι η βλακεία με τη φούσκα. Χρόνια παιδευόμουν, τη μια έτρεχε, την άλλη έσταζε, την άλλη έκανε θόρυβο ή πεταγε νερά.

Επίσης, το κάτω μέρος, που ακουμπάει στον πάτω του καζανακίου, είχε χαλάσει κι άφηνε νερό.

17 ευρώ συνολικά, για το κάτω τμήμα και ΑΝΤΙ ΦΟΥΣΚΑΣ (αυτής που επιπλέει δηλαδή) ένας άλλος μηχανισμός, κάθετος.

Τέλος, σε μισή ώρα καινούριο καζανάκι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
manosky έγραψε:Μού έβγαλε το λάδι η βλακεία με τη φούσκα. Χρόνια παιδευόμουν, τη μια έτρεχε, την άλλη έσταζε, την άλλη έκανε θόρυβο ή πεταγε νερά.

Επίσης, το κάτω μέρος, που ακουμπάει στον πάτω του καζανακίου, είχε χαλάσει κι άφηνε νερό.

17 ευρώ συνολικά, για το κάτω τμήμα και ΑΝΤΙ ΦΟΥΣΚΑΣ (αυτής που επιπλέει δηλαδή) ένας άλλος μηχανισμός, κάθετος.

Τέλος, σε μισή ώρα καινούριο καζανάκι.

ειναι καποιο απο αυτα?
http://www.dimco-eshop.gr/ilika-idraykl ... iseis.html

μου εχουν σπασει τα παπαρια και τα δικα μου.Μονιμως με αυτα ασχολουμαι. :(
το φτιαχνω και μετα απο λιγους μηνες παλι τα ιδια.Την μια φορα εσπασα και το πορσελανινο καπακι του καζανακιου. :s_hang
Άβαταρ μέλους
By bill33
#112920 Παρακαλείται η κουτσούνα να δώσει τα φώτα της!
Άβαταρ μέλους
By glf
#113003 Εγω ειπα να κοψω σημερα τα χορτα που εγιναν δασακι. Και σε μια φαση σταματησε η μηχανή γκαζον να γυρνάει και αλλαξε ο ήχος, εβγαζε και καπνό. Το είδα οτι ηλεκτρικά είναι εντάξει και λέω παει σπασαμε γρανάζια. Τσουκου τσουκου το άνοιξα και είδα οτι εχει ιμαντα που βγήκε!
Ήταν δυσκολάκι να τον περασω και κοίταξα και στο ... pc του γκαραζ για βοήθεια. Μια χαρά είναι το rotak και με την ευκαιρία καθάρισα και υον ηλεκτροκινητηρα απο τις σκόνες. Αλλα εμειναν στη μεση τα χόρτα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#113016 Τα προβλήματα στο φλοτέρ τις περισσότερες φορές δημιουργούνται από το λαστιχάκι που κλείνει την τρυπούλα και σταματάει το νερό. Φθείρεται, τρυπάει ή παραμορφώνεται και δεν κλείνει καλά την τρύπα εξόδου του νερού. Ευτυχώς είναι πάμφθηνα και η αντικατάστασή τους εύκολη.

Αν το φλοτέρ είναι παλιό, έχει γεμίσει άλατα και θέλετε να το αντικαταστήσετε, προσέξτε τι θα επιλέξετε, γιατί διαπίστωσα ότι άρχισαν να κυκλοφορούν κάποια που δεν επιδέχονται αλλαγή του λάστιχου (τα πλαστικά τους στο σημείο εκείνο δεν είναι βιδωμένα, αλλά κολλημένα). Πάρτε από το ίδιο μαγαζί και μερικά λαστιχάκια γιατί υπάρχουν σε ποικιλία διαστάσεων και όταν χαλάσουν θα πρέπει να βγάλετε το παλιό και να ψάχνετε μ’ αυτό ως δείγμα.

Με την ευκαιρία που μιλάμε γι΄αυτά, να πώ την εμπειρία μου για τους μηχανισμούς από τα καζανάκια. Στο σπίτι έχω 3 τουαλέτες με ίδιες λεκάνες. Μέχρι πρίν από μερικά χρόνια αγόραζα τους αυθεντικούς μηχανισμούς της Ideal Standard και κάθε τόσο πλήρωνα τα μαλλιοκέφαλά μου (~40€/τεμ).

Εδώ και μερικά χρόνια τους αντικατέστησα σταδιακά με μηχανισμούς Spek (μονής και διπλής λειτουργίας) και βρήκα την ησυχία μου. Κοστίζουν ελάχιστα σε σύγκριση με τους Ideal Standard, προσαρμόζονται στην βάση μισής στροφής της Ideal Standard συνεπώς η τοποθέτησή τους είναι παιχνιδάκι, δεν έχει πάθει κανένας τους τίποτε έως τώρα, υπάρχουν ανταλλακτικά για όλα τα πλαστικά που μπορεί να φθαρούν με την πάροδο του χρόνου και κατασκευάζονται στην Ελλάδα! Τους συστήνω ανεπιφύλακτα.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Pitt έγραψε:....
Με την ευκαιρία που μιλάμε γι΄αυτά, να πώ την εμπειρία μου για τους μηχανισμούς από τα καζανάκια. Στο σπίτι έχω 3 τουαλέτες με ίδιες λεκάνες. Μέχρι πρίν από μερικά χρόνια αγόραζα τους αυθεντικούς μηχανισμούς της Ideal Standard και κάθε τόσο πλήρωνα τα μαλλιοκέφαλά μου (~40€/τεμ).
Εδώ και μερικά χρόνια τους αντικατέστησα σταδιακά με μηχανισμούς Spek (μονής και διπλής λειτουργίας) και βρήκα την ησυχία μου. Κοστίζουν ελάχιστα σε σύγκριση με τους Ideal Standard, ..... Τους συστήνω ανεπιφύλακτα.

Πέραν των όσων σωστά αναφέρεις, κράτησα αυτό γιατί ήμασταν "ίδια περίπτωση".
Ideal Standard , αυτά με το αλυσιδάκι για να σηκωθεί το σύστημα στεγανοποίησης. 2 κομμάτια, άρχισαν βλάβες στα 7-8 χρόνια, άλλοτε τα λαστιχάκια του φλοτέρ, άλλοτε το κομμένο αλυσιδάκι, άλλοτε η κακή εφαμογή λόγω χρονοφθοράς στη στεγάνωση του σημείου εκροής.
Αντικαταστάθηκαν πανεύκολα με αυτά ακριβώς που έγραψες της Spek και έμειναν άθικτα για άλλα 12+ χρόνια . Σήμερα δεν υπάρχουν σαν σετ λεκάνης-καζανάκι, αφού αντικαταστάθηκαν απο καζανάκια εντοιχιζόμενα της Vitruvit με κρεμαστές λεκάνες.
ΥΓ : Αν έχει κάποιος εμπειρία απο αντικατάσταση-αποκατάσταση "ζημιάς" σε εντοιχιζόμενο καζανάκι, ας τη γράψει. Ακόμα είναι ολοκαίνουρια, αλλά μετά (ελπίζω τουλάχιστον) τη 10ετία, ... who knows! :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
dimitrisB έγραψε:Πέραν των όσων σωστά αναφέρεις, κράτησα αυτό γιατί ήμασταν "ίδια περίπτωση".
Ideal Standard , αυτά με το αλυσιδάκι για να σηκωθεί το σύστημα στεγανοποίησης. 2 κομμάτια, άρχισαν βλάβες στα 7-8 χρόνια, άλλοτε τα λαστιχάκια του φλοτέρ, άλλοτε το κομμένο αλυσιδάκι, άλλοτε η κακή εφαμογή λόγω χρονοφθοράς στη στεγάνωση του σημείου εκροής.

Χα, χα, χα! Ακριβώς έτσι! Το αλυσιδάκι μετά το αντικατέστησαν με πλαστικά άγκιστρα, που όμως κάποιες φορές μπλόκαραν. Επίσης η βιδωτή βάση συχνά έσπαζε και όπως λές η στεγάνωση πήγαινε περίπατο και δάκρυζαν συνεχώς. Ευτυχώς απαλλαχτήκαμε απ΄ αυτά!
Άβαταρ μέλους
By Morx
dimitrisB έγραψε:
Pitt έγραψε:....
Εδώ και μερικά χρόνια τους αντικατέστησα σταδιακά με μηχανισμούς Spek (μονής και διπλής λειτουργίας) και βρήκα την ησυχία μου. Κοστίζουν ελάχιστα σε σύγκριση με τους Ideal Standard, ..... Τους συστήνω ανεπιφύλακτα.

Πέραν των όσων σωστά αναφέρεις, κράτησα αυτό γιατί ήμασταν "ίδια περίπτωση".
Αντικαταστάθηκαν πανεύκολα με αυτά ακριβώς που έγραψες της Spek και έμειναν άθικτα για άλλα 12+ χρόνια . Σήμερα δεν υπάρχουν σαν σετ λεκάνης-καζανάκι, αφού αντικαταστάθηκαν απο καζανάκια εντοιχιζόμενα της Vitruvit με κρεμαστές λεκάνες.
ΥΓ : Αν έχει κάποιος εμπειρία απο αντικατάσταση-αποκατάσταση "ζημιάς" σε εντοιχιζόμενο καζανάκι, ας τη γράψει. Ακόμα είναι ολοκαίνουρια, αλλά μετά (ελπίζω τουλάχιστον) τη 10ετία, ... who knows! :lipsealed:

Τι διαστασεις εχει το εντοιχισμενο καζανακι;
Εαν το βαθος του ειναι μικροτερο απο 10-13cm και το ανοιγμα του για να βαλεις χερι μικρο, ειναι λιγο πιπα η κατασταση.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#113048 Εγώ έχω διαπιστώσει οτι ο πλέον αξιόπιστος μηχανισμός φλοτέρ είναι ο κλασικός, των 1,80 ευρώ της Spek:
Εικόνα
Μάλλον λόγω της απλότητάς του.

Με αυτό έχω αντικαταστήσει ακριβούς μηχανισμούς που τελικά αποδείχτηκαν κατώτεροι.

Επίσης κι αυτός που λειτουργεί με αέρα πολύ αξιόπιστος, πάλι της SPek νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Morx έγραψε:Τι διαστασεις εχει το εντοιχισμενο καζανακι;
Εαν το βαθος του ειναι μικροτερο απο 10-13cm και το ανοιγμα του για να βαλεις χερι μικρο, ειναι λιγο πιπα η κατασταση.

:oops: 9άρι! :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Morx
dimitrisB έγραψε:
Morx έγραψε:Τι διαστασεις εχει το εντοιχισμενο καζανακι;

:oops: 9άρι! :lipsealed:

ΜΟΥΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΧΧΧΧ :ninja:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#113095 Ωχ, ωχ! :dizzy:
Εψαξα λίγο το νετ, βρήκα ενδεικτικά αυτό

και ... :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By Morx
#113101 Μην ανησυχεις τοσο για το φλοτερ, οσο για το μηχανισμο που σηκωνει τη βεντουζα.
Καλου κακου, παρε απο τωρα 2 ανταλλακτικα για να τα 'χεις σε δροσερο και σκιερο μερος μην πολυμεριζονται.
Σε βαθος 20ετιας θα εισαι οκ.

Οσο για το φλοτερ... εαν αποδειχτει πατατα... ΜΗΝ πας σε τυπου "φουσκας".
Πολυ μικρες διαστασεις το καζανακι και η ανωση μικρη.
Θα φτανει στο τερμα και δε θα 'χει αρκετη δυναμη να σφραγισει. Θα τρεχει λιγο λιγο μεχρι να σταματησει μετα απο καμια ωρα...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
dimitrisB έγραψε:Ωχ, ωχ! :dizzy:
Εψαξα λίγο το νετ, βρήκα ενδεικτικά αυτό

και ... :s_whiteflag

Μια που το ανέφερες, σε ένα εντοιχισμένο Geberit, το μεγάλο button φαίνεται να "σκαλώνει" από πίσω το δικό του "δαχτυλίδι" που έχει πάνω στον άξονα, και είτε πατήσεις το μικρό είτε το μεγάλο button, δεν σφραγίζει ποτέ και θέλει ένα πολύ ελαφρύ χτυπηματάκι στο μεγάλο button για να "ξεκολλήσει" και να κλείσει εντελώς η εκροή προς τη λεκάνη. Προβλήματα λάστιχων, δαχτυλιδιών, φθοράς κλπ δεν υπάρχουν, κάπου φαίνεται ότι έχει ξεφύγει 1-2 μοίρες/χλστ το αξονάκι και μπλοκάρει. Όσο και αν δοκίμασα θέσεις και ρυθμίσεις, δεν λύθηκε το πρόβλημα. Κάποιος με αντίστοιχο πρόβλημα/εμπειρία και πως το αντιμετώπισε ?