Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#688295 Ας βάλω και εγώ 2 προσπάθειές μου

α)

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

black and mexican baby boy

β)

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Η δεύτερη μου ψήθηκε πιο πολύ γιατί έκανα το βουτύρωμα με το τηγάνι στο μάτι ενώ έπρεπε να το έχω βγάλει από το μάτι 30sec πιο πριν για να κάνω τη διαδικασία.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#688299 Πολυ καλος κι εσυ Μπουσε!

Ερωτησεις γιατι οπως ειπα και πριν με το μοσχαρι εχω ασχοληθει ελαχιστα στο σπιτι...

Καλυτερα με σχαροτηγανο ή με ισιο τηγανι?
Λαδακι ριχουμε μεσα στο τηγανι?
Εχετε θερμομετρο ή με το ματι το πατε?
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
George_Prix έγραψε:Πολυ καλος κι εσυ Μπουσε!

Ερωτησεις γιατι οπως ειπα και πριν με το μοσχαρι εχω ασχοληθει ελαχιστα στο σπιτι...

Καλυτερα με σχαροτηγανο ή με ισιο τηγανι?
Λαδακι ριχουμε μεσα στο τηγανι?
Εχετε θερμομετρο ή με το ματι το πατε?

Μερσί.

Ξεκινώ ανάποδα. Με το μάτι (και με το αυτί, δηλαδή το τσιρ τσιρ του ήχου)
Μου αρέσει το ίσιο τηγάνι, εφάπτεται καλύτερα το κρέας.
Λάδι βάζω στο τηγάνι, αλείφω και τη μπριζόλα.

(ΠΕΙΝΑΣΑ)

ΥΓ: Θέλω να πάρω πιο σιτεμένο κρέας την επόμενη φορά. Γενικά, όμως έγλειφα τα δάχτυλά μου... Μιλάμε για λουκούμι.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#688301 Δεν νομίζω ότι προσφέρει οτιδήποτε το λάδι, αν το κρέας είναι καλό (βλ. marbling).
Με το που το ακουμπήσεις στο *τηγάνι θα βγάλει ότι χρειάζεται.
Το λάδι απλά καίγεται, καπνίζει, και ενδεχομένως κάνει και δυσκολότερο το καθάρισμα μετά :hmmm:

Σκέτο αλάτι, πιπέρι κι έφυγες :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
mjacob έγραψε:Δεν νομίζω ότι προσφέρει οτιδήποτε το λάδι, αν το κρέας είναι καλό (βλ. marbling).
Με το που το ακουμπήσεις στο *τηγάνι θα βγάλει ότι χρειάζεται.
Το λάδι απλά καίγεται, καπνίζει, και ενδεχομένως κάνει και δυσκολότερο το καθάρισμα μετά :hmmm:

Σκέτο αλάτι, πιπέρι κι έφυγες :inlove:

Μάλλον αυτό θα κάνω την επόμενη φορά και θα κάνω απλά σκέτο λίγο κουταλάκι-βουτυράκι.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#688303 Εγώ σχαροτήγανο, σκούπισμα το κρέας (και εκτός ψυγείου πριν μπει για ψήσιμο) και βουρ. Θερμόμετρο όταν πάρω κάποιο κομμάτι που δεν έχω ψήσει άλλη φορά, αλλιώς με χρόνο/πλευρά.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#688304 Βούτυρο (προς το τέλος) ναι :innocent:

Μάλιστα, για να λέμε όλα :lol: , με την ευκαιρία που είχε ποστάρει ο 224 τις γλώσσες μενιέ (κῦδος εεπ, η συνταγή τα σπάει :s_shout ακόμα και σε απλή εκτέλεση μονο με λεμόνι και κανένα άλλο αρωματικό/λαχανικό) είχα φτιάξει βούτυρο κλαριφιέ και νουαζέτ). Το κλαριφιέ πήγε στη γλώσσα.

ξύσματα νουαζέτ χρησιμοποιήθηκαν στο δεύτερο γύρισμα κάθε πλευράς στο παραπάνω rib-eye :oops:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
drdino έγραψε:Εγώ σχαροτήγανο, σκούπισμα το κρέας (και εκτός ψυγείου πριν μπει για ψήσιμο) και βουρ. Θερμόμετρο όταν πάρω κάποιο κομμάτι που δεν έχω ψήσει άλλη φορά, αλλιώς με χρόνο/πλευρά.

Να φανταστω οτι χρησιμοποιεις θερμομετρο σε κανενα αρκετα χοντροτερο κομματι απο τα συνηθισμενα που ψηνεις?

Με θερμομετρο ποσους βαθμους πρεπει να δειξει για medium ψησιμο? Μετραμε στη μεση του χοντροτερου σημειου?

Σε εξοδα με βαλατε παλι με τις φωτο σας :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Giuseppe Busso έγραψε:...

Ωραίες οι φωτό.
Παρατήρησε ότι:
Κόβεται πιο όμορφα το κρέας με ένα καλό λείο μαχαίρι, και όχι με δόντια.
Κόβεται και πιο όμορφα, αλλά και κάνει και πιο μαλακές μπουκιές το κρέας που είναι κομμένο κάθετα στις ίνες [grain] του κρέατος (base gril) και όχι παράλληλα (kozis) που το κάνουν να έχει αυτή την περίεργη όψη.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#688326 Ωραίες προσπάθειες!

Μια που βάλατε, ας βάλω κ εγώ τις σημερινές...
Τις έκανα σήμερα στο τηγάνι με καπάκι (για να μην πετάνε τα λάδια) κ είχα κ την πόρτα με ανάκλιση.

Εφάρμοσα το κανόνα "καυτό τηγάνι, 1+1 λεπτό ανά επιφάνεια, βούτυρο με δενδρολίβανο κ θυμάρι και 2+2 λεπτά ακόμη.

Τις αλατοπιπερώνω κ περνώ ψιλοκομμένο δενδρολίβανο στην αρχή, με μια τζούρα λάδι στο τηγάνι, στη δεύτερη γύρα μπαίνει το βούτηρο μετά τα 2 λεπτά.

Εικόνα

Εικόνα

Ο πουρές σήμερα ήταν έτοιμος :tomato: , μη βαράτε. Είναι για ώρα ανάγκης στο ντουλάπι. Σκεφτόμουν πάλι μπρόκολο ή πουρές από πατάτα κανονική κτλ, αλλά ειλικρινά ο μικρός σήμερα έδωσε ρεσιτάλ... Του βγαίνουν τα δόντια κ ήταν όλη την ώρα στη γκρίνια... Με το ζόρι καθίσαμε να φάμε 5 λεπτά :dizzy:

Όσο για τηγάνι, τις κάνω εδώ για να μην πετάνε τα λάδια...
https://www.amazon.de/WMF-ProfiSelect-S ... 321&sr=8-8

Στο τηγάνι δε βάζω θερμόμετρο, φοβάμαι μην το γδάρω. Αν είναι πολύ άψητη, την ξαναβάζω πάνω.