Camera, οθόνη, magsafe (που λύνεται με αντίστοιχη θήκη) αξίξουν τα παραπάνω ευρώ.
Τώρα αν δεν είναι για τον ίδιο αλλα για κανένα πιτσιρίκι, πηγαίνεις στο φθηνότερο.
H κάμερα δεν θα τον απασχολήσει, μιας και δεν τραβάει καθόλου φωτογραφίες (μόνο σκανάρει κανένα έγγραφο). Τα 120Hz της οθόνης δεν ξέρω. Θα του κάνουν μεγάλη διαφορά, δεδομένου ότι δεν βλέπει και τέλεια, λόγω ηλικίας;
Magsafe επίσης δε νομίζω να του χρειαστεί.
Το 16e βλέπω έχει ~720, το 15pro ~1.190. Για καινούργιο αποκλειστικά κοιτάω.
Τα είχα πάρει από Ελλάδα Δεκέμβρη 23 230€. Πήγα χθες σε ένα επίσημο Apple store εδώ στο Brno να ρωτήσω για αντικατάσταση, μου είπαν 3200 κορώνες (~130€) και προφανώς δεν θα κάνω τίποτα. Ή θα αγοράσω ένα καινούριο σετ από Ελλάδα (τα βρήκα 208€ στο Σκρουτζ) ή απλά θα περιμένω να τα κακαρώσει τελείως και ίσως μέχρι τότε να έχει βγει η 3η γενιά
Scotch έγραψε:Δεν είναι για πιτσιρίκι, αλλά ακόμα "καλύτερα"... για ηλικιωμένο (προερχόμενο από S6 του 2015...).
H κάμερα δεν θα τον απασχολήσει, μιας και δεν τραβάει καθόλου φωτογραφίες (μόνο σκανάρει κανένα έγγραφο). Τα 120Hz της οθόνης δεν ξέρω. Θα του κάνουν μεγάλη διαφορά, δεδομένου ότι δεν βλέπει και τέλεια, λόγω ηλικίας;
Magsafe επίσης δε νομίζω να του χρειαστεί.
Το 16e βλέπω έχει ~720, το 15pro ~1.190. Για καινούργιο αποκλειστικά κοιτάω.
Πάρε το 16e. Αν δεν έχει μάθει σε 120 χερτζ οθονη, δεν θα τον ενοχλήσει. Την διαφορά την καταλαβαίνεις και μάλιστα έντονα, όταν κάνεις πισωγύρισμα από τα 120 στα 60Hz.
Bayern7 έγραψε:Πάρε το 16e. Αν δεν έχει μάθει σε 120 χερτζ οθονη, δεν θα τον ενοχλήσει. Την διαφορά την καταλαβαίνεις και μάλιστα έντονα, όταν κάνεις πισωγύρισμα από τα 120 στα 60Hz.
viewtopic.php?p=884348#p884348
Isambard έγραψε:Εγώ χρησιμοποιώ το παρακάτω, που είναι πολύ καλό:
https://www.ghostery.com/ghostery-ad-blocker
Είναι συμβατό και με τον Safari σε iOS.
Εναλλακτικά, αλλάζεις browser, όχι βέβαια πως και εκεί υπάρχουν οι άπειρες επιλογές , πρακτικά ή Opera ή Brave. Ο πρώτος έχει και ένα δωρεάν VPN που αν και αργό, είναι πάντα χρήσιμο.
Για τον Safari σε iOS για να δουλέψει πρέπει να πάτε στα Settings > Apps > Safari > Extensions και να το κάνετε στο Allow σε ΟΝ.
Είναι πολύ καλό και λειτουργεί και στο Youtube. Τουλάχιστον προς το παρόν.
Isambard έγραψε:Για μένα ενδιαφέρουσα σύγκριση είναι αυτή μεταξύ 16e και του νέου SE, αν τελικά βγει:
https://www.macrumors.com/guide/iphone-se-4/
Αυτο που αναμενοτανε να κυκλοφορησει σαν iPhone SE 4 τελικα κυκλοφορησε με την ονομασια iPhone 16e.
sknipper έγραψε:Και ενώ όλοι περιμένανε τιμή μέχρι 500 η Apple τους την έφερε και το έβαλε 600...
Γενικα η σειρα SE ειχε το παρατσουκλι "το Apple των φτωχων". Οποτε το ονομασαν 16 e και με το που κοτσαρανε το νουμερο 16 στην ονομασια, εγινε αυτοματα αναβαθμιση σαν τα υπολοιπα κωλοπιασιματα της εταιριας
https://www.apple.com/iphone-17-pro/
Τίποτε το ιδιαίτερο και αξιόλογο, δεν βλέπω για ποιο λόγο να αλλάξει κάποιος το 16 για το 17. Το iPhone Air πιο πολύ άσκηση ύφους είναι, παρά κάτι παραπάνω. Τα απλά 17άρια, είναι μάλλον πιο άσχημα από τα 16άρια.
Το βασικό δέλεαρ παραμένουν τα AirPods Pro 3. Σαν συσκευές κινητών, δεν υπάρχει κάτι καινούριο. Η Google με τα Pixel παραμένει στην κορυφή αυτή τη στιγμή, λόγω της ενσωμάτωσης του Gemini (το ΑΙ της Google) παντού.
Isambard έγραψε:Εδώ και χρόνια δεν παρακολουθώ εννοείται τα show της Apple, μιας και κάθε πέρσι και χειρότερα.Πλέον από μοντέλο σε μοντέλο ελάχιστες αναβαθμίσεις μιας και έχουν πιάσει το peak SE specs . Προσωπικά θα αλλάζω καθε δεύτερο μοντέλο . Είμαι με το 15 οπότε μάλλον θα πάω φέτος στο 17 και μετά 19 η 20 θα δω
https://www.apple.com/iphone-17-pro/
Τίποτε το ιδιαίτερο και αξιόλογο, δεν βλέπω για ποιο λόγο να αλλάξει κάποιος το 16 για το 17. Το iPhone Air πιο πολύ άσκηση ύφους είναι, παρά κάτι παραπάνω. Τα απλά 17άρια, είναι μάλλον πιο άσχημα από τα 16άρια.
Το βασικό δέλεαρ παραμένουν τα AirPods Pro 3. Σαν συσκευές κινητών, δεν υπάρχει κάτι καινούριο. Η Google με τα Pixel παραμένει στην κορυφή αυτή τη στιγμή, λόγω της ενσωμάτωσης του Gemini (το ΑΙ της Google) παντού.
< >
Νομίζω πως μπορείς να μείνεις ακόμη με το 15, αν έχεις το Pro.