Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#881672 εμ , που νομίζεις οτι πάνε τα μαύρα μερικών ; αυτά δεν τα κλαίει κανείς.
flash back . κάποτε τα 32 MB ήταν κορυφή . :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
Chris έγραψε:Εσύ γελάς??? Ή χαίρεσαι επειδή την παρήγγειλες?

τρελλος ειμαι????
Το 60% εδωσα που λεει ο λογος για να αναβαθμισω cpu,mobo,ram,cooler και κουτι!!!!!!!

2Κ οθονη μια χαρα ειμαι με την 3080 σε αυτα που παιζω (οοοοοοταν παιζω)
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
dimik έγραψε:
QsisVTS έγραψε:Και Intel που έχω εγώ σε Thinkpad είναι φούρνος σε σημείο που να έχεις θέματα ειδικά το καλοκαίρι
Αν έχει φτάσει στο σημείο να έχεις θέματα μάλλον έχει μαζέψει πολύ πράμα μέσα στο fan.

Η γρήγορη λύση είναι να το φυσήξεις με σπρέι η καλύτερη λύση να το ανοίξεις και να βγάλεις με ένα τσιμπιδακι ότι έχει μαζευτεί στην είσοδο του fan.
Αν το φυσήξεις από το πλάι μπορεί όλα τα χνούδια να χωθούν βαθύτερα στο ρουλεμάν του fan και μετά να αρχίσουν τα όργανα από εκεί.

Γενικά είναι ζεστά από κάτω αλλά αν φτάνουν σε σημείο να καίνε κάτι πάει λάθος με την ψύξη.
Ανεξάρτητως επεξεργαστή.

Για την ιστορία δεν τα βάζουμε ποτέ πάνω σε βάσεις για λαπτοπ, δεν τα δουλεύουμε πάνω σε τραπεζομαντηλα, σεντόνια και κουβέρτες, και φυσικά αν υπάρχει κατοικίδιο στο σπίτι μπορείς να βγάλεις αρκετό τρίχωμα από μέσα, πλέον μπορώ και μαντεύω και την ράτσα

< >

Επανέρχομαι μετά από δραματικά σκληρή χρήση.. με δύο λόγια Lenovo μόνο για σουβέρ και αν ήταν να έδινα τα δικά μου χρήματα dell χωρίς δεύτερη κουβέντα :rtfm:

Ή παλιά λενοβο μιας και έχω ένα άνω της 10ετιας που είναι σκυλί, τα νέα είναι χάλια
Άβαταρ μέλους
By sknipper
QsisVTS έγραψε:Επανέρχομαι μετά από δραματικά σκληρή χρήση.. με δύο λόγια Lenovo μόνο για σουβέρ και αν ήταν να έδινα τα δικά μου χρήματα dell χωρίς δεύτερη κουβέντα :rtfm:
Ή παλιά λενοβο μιας και έχω ένα άνω της 10ετιας που είναι σκυλί, τα νέα είναι χάλια
Αυτά είναι γνωστά, ότι Dell καλά και με καλή υποστήριξη ειδικά για επαγγελματική χρήση και τα Lenovo πλέον είναι κινεζιές-σουβέρ. Αν και οι καλές σειρές της Lenovo οι επαγγελματικές, αυτές που μοιάζουν με τις παλιές ίσως κρατάνε ακόμα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#882534 Για αυτές μιλάω, τα πιο φθηνά είχε φτάσει να λυγίζει το σασί

Τα dell από την άλλη και να τα κοπαναγα από τα νεύρα δουλεύουν μια χαρά

Επίσης δεν έχουν τόσο καθυστερημένο δαχτυλικο αποτύπωμα που λειτουργεί οπότε θυμάται
Άβαταρ μέλους
By dimik
#882535 Στα Lenovo της σειράς ThinkPad αλλάζουν τα πράγματα κάθε χρόνο.

Κάποιες γενιές έχουν εγγενή προβλήματα τα οποία διορθώνονται στις επόμενες

Στις τελευταίες γενιές από Τ490 μέχρι Τ14G4 και X1 Carbon G10 που έχω στα χέρια μου το πιο συχνό είναι τα fans και μετά έρχονται τα πληκτρολόγια.

Ότι σηκώνουν θερμοκρασία σηκώνουν λόγω κατασκευής, οικονομίας στο βάρος κλπ.
Συνήθως τα fans επειδή λειτουργούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε ψηλές στροφές μαζεύουν μάκα και χαλάνε τα ρουλεμάν, κόστος ανταλλακτικου 60 ευρω κι αλλάζει με 9-10 βίδες σύνολο.

Για σουβερ κάνουν σίγουρα τα ThinkPad με AMD αλλά εκεί το πρόβλημα είναι firmware/drivers των περιφερειακων τύπου κάρτα wifi/Bluetooth/vga που δεν είναι οι κλασικές αλλά AMD compatible.
Αυτά κάνουν κάτι χαζά τύπου να κολλάνε όταν ενώσεις ασύρματα ακουστικά, σηκώνουν πολύ περισσότερη θερμοκρασία και γενικά είναι αλλοπρόσαλλη η συμπεριφορά τους.
Φτιάχνεται αν παίξεις με driver και bios rollback αλλά επειδή δεν θα κάνουμε αυτή την δουλειά έχει επιστρέψει ολόκληρη παρτίδα στο service της Lenovo να τα βάλει στον πάτο της.

Αυτά σε δείγμα 9000ων περίπου μηχανημάτων μαξ 4ετιας.

Για τα καινούρια επαγγελματικά Dell δεν ξέρω έχω καιρό να πιάσω δείγμα στα χέρια μου.

Πάντως και σπίτι που έχω Τ490 και Χ1 χωρίς το bloatware της δουλειάς δεν έχουν κανένα θέμα.

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#882537 Από την εταιρεία πέρσι πήραμε Thinkpad T16 Gen2. Το οποίο κοίταξα αργότερα τιμή αγοράς με βάση αυτά που φοράει και έβγαινε ένα διχίλιαρο κοντά :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By dimik
BARHonda έγραψε:Από την εταιρεία πέρσι πήραμε Thinkpad T16 Gen2. Το οποίο κοίταξα αργότερα τιμή αγοράς με βάση αυτά που φοράει και έβγαινε ένα διχίλιαρο κοντά :s_wacko
Περιμένω ένα τέτοιο...

Για testing φυσικα

Οι τιμές που αγοράζουν οι εταιρείες δεν είναι αυτές πάντως. Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#882550 Η πολιτική της εταιρείας πάντως είναι ότι στα 3.5 χρόνια το παίρνεις σαν προσωπικό και σου δίνει καινούριο για τη δουλειά, το οποίο για μένα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία με βάση αυτά που ζούσα στην προηγούμενη, πολυεθνική και τηλεπικοινωνιακό κολοσσό, εταιρεία με κάτι χρεπάκια dell που η χρήση RAM ήταν μονίμως 90+ %
Άβαταρ μέλους
By dimik
BARHonda έγραψε:Η πολιτική της εταιρείας πάντως είναι ότι στα 3.5 χρόνια το παίρνεις σαν προσωπικό και σου δίνει καινούριο για τη δουλειά, το οποίο για μένα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία με βάση αυτά που ζούσα στην προηγούμενη, πολυεθνική και τηλεπικοινωνιακό κολοσσό, εταιρεία με κάτι χρεπάκια dell που η χρήση RAM ήταν μονίμως 90+ %

Ίδιο policy έχουμε κι εμείς, στα 3 χρόνια τα αλλάζουμε και όποιος θέλει το παίρνει σε τιμή υπολογισμένη με το depreciation, συνήθως γύρω στο 100ρικο.

Υπάρχουν τέτοια μηχανήματα που έχουν κλείσει 10+ χρόνια και ακόμα δουλεύουν άψογα, τα φέρνουν για να ρωτήσουν για καμιά μπαταρία αν έχει ξεμείνει ή κανέναν φορτιστή.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#884341 Εγώ έχω βάλει ένα με όνομα adblock , μια ασπρη μούντζα με κόκκινο φόντο , και δουλεύει χωρίς πρόβλημα.

"Περιγραφή
Αποκλεισμός διαφημίσεων και αναδυόμενων παραθύρων στο YouTube, το Facebook, το Twitch, και τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες.
Έκδοση
6.15.0
Μέγεθος
248 MB"
Άβαταρ μέλους
By bill33
kostis20 έγραψε:Παιδιά adblock εχτενσιον για Chrome τι προτείνετε?

ublock origin έχω εγώ αλλά λεει σταματάει η υποστήριξη
https://chromewebstore.google.com/detai ... iagm?pli=1