QsisVTS έγραψε:junior gt έγραψε:
προκαλούν δυσκολία στη συγκέντρωση, έλλειψη ηρεμίας, εκνευρισμό, βία, προβλήματα στην όραση και βέβαια ό,τι άλλο σχετίζεται με το καθιστικό παιχνίδι. Ε τι άλλο θέλετε?
δεν υπάρχουν αυτά
προβληματα στην όραση και έλλειψη συγκέντρωσης; τώρα επιστρέψαμε στο '80
τελοσπάντων, ας μην το συνεχίσουμε γιατί δεν έχει νόημα αν ποτέ ξαναπάω σε οφθαλμίατρο θα ποστάρω το χαρτί που λέει ότι βλέπω τέλεια
αν σου δημιουργούσε πρόβλημα στην όραση το να παίζεις ξέρω άτομα που θα έπρεπε να είναι τυφλοί με 30 χρόνια στην πλάτη τους, αλλά δεν φοράνε καν γυαλιά
ίσα ίσα δηλαδή που από αυτό μπορώ να κάθομαι αμέτρητες ώρες στην οθόνη χωρίς καμία ενόχληση σε σχέση με άλλους
η καθιστική ζωή είναι άλλο θέμα.. συνδέεται ίσως με την κουλτούρα και φυσικά είναι κακό το μόνο που κάνεις να είναι να κάθεσαι μπροστά σε μια οθόνη
Μην αρχίσουμε πάλι με τη διαφορά της στατιστικής με την προσωπική εμπειρία.
Σαφέστατα και υπάρχουν επιδράσεις στην όραση από το να κάθεται κάποιος πολλές ώρες μπροστά σε οθόνη για χρόνια όταν είναι σε ηλικία που αναπτύσσεται. Το ότι ΕΣΥ ή άλλοι 5 φίλοι σου δεν παρουσίασαν συμπτώματα, δεν αναιρεί τη στατιστική. Αντίστοιχα για την προσοχή και τη συγκέντρωση και τα λοιπά συμπτώματα.
Είναι σαν το επιχείρημα που μου είπε κάποιος για το τσιγάρο που δεν προκαλεί καρκίνο, γιατί ένας θείος του κάπνιζε σαν φουγάρο και έζησε μέχρι τα 95...
Δεν συμφωνώ με την πλήρη απαγόρευση, μιας και καλό είναι τα παιδιά να αποκτήσουν επαφή με την τεχνολογία που λογικά θα χρησιμοποιούν κάθε μέρα για την υπόλοιπη ζωή τους, αλλά σαφέστατα πρέπει να υπάρχουν όρια, ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού. Και σίγουρα δεν βλάπτει το να βγαίνουν έξω να παίζουν...
Scotch έγραψε:Τώρα θα πρέπει να απεγκαταστήσω το Messenger Kids από τα κινητά των παιδιών :-(
http://www.naftemporiki.gr/story/131665 ... akermpergk
Υπάρχει τέτοιο πράγμα;;;

dekouk έγραψε:Σε άλλα νέα έβγαλα τα αυτοκινητάκια μου να τα θυμηθώ... Έχουν γλυτώσει αρκετά k έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για εμένα. Τα έπαιξαν κ η κόρη μου κ ο γιος μου.
< Note >
Κι εγώ έχω τα δικά μου και τα παίζει που και που ο μικρός...
Πόσες αναμνήσεις και πόσες ώρες μικρός έπαιζα με αυτά...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

) να χρησιμοποιεί σοσιαλ μύδια και μάλλον παίζει φασούλα εκεί στις αμερικές

) και οτι μπορουν να
) Κιουση: