Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#85402 συμφωνω με kostis.Ουτε να το σκευτομαι δεν θελω.
Άβαταρ μέλους
By dimik
kostis20 έγραψε:Δε στέκει η συλλογιστική σου.Σύμφωνα με τα γραφόμενα σου δηλαδη σε 20 χρόνια δε θα είναι και τίποτα ιδιαίτερο να βιάζετε ενα ανήλικο παιδάκι απο ένα 40ρη?Γιατι ο παραλληλισμός που κάνεις εκει οδηγει.Το ότι οι παιδοφιλοι χρήζουν βοήθειας το ξέρω γιατι εχω διαβάσει αρκετη ψυχιατρική.

Απο τα γραφόμενα του ΙΚΕ ,εγω καταλαβα οτι συμφωνει με τη δικιά μου αποψη.Δεν είναι σωστός ο παραλληλισμός των ομοφυλόφιλων με τους παιδόφιλούς. Εκτος αν θεωρείτε την ομοφυλοφιλία νόσημα ή προβλημα ή οτι αλλο. Νομίζω ότι σαφέστατα έγραψα πως η ένσταση μου εστιάζεται ακριβώς σε αυτό το παραλληλισμό.
Το οτι οι παιδοφιλοι χρειάζονται βοήθεια είναι το μόνο σίγουρο .Το γραφουν τα βιβλία ψυχιατρικής και έχω διαβάσει αρκετα απο αυτα.
Απο εκεί και πέρα αν οι παιδόφιλοι ασελγούν σε παιδάκια συγνώμη αλλα πλέον είναι και εγκληματίες εκτός απο ασθενείς,όπως και ένας δολοφόνος που σκοτώνει λόγω μιας ψυχιατρικής πάθησης.
Ειλικρινά τις τελευταίες μέρες ,έρχονται συνεχώς στο μυαλό μου οι εικόνες του van και τρελαίνομαι.
Η άποψη μου είναι οτι καλώς δώθηκαν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα. Αυτός ο τύπος σε λίγο καιρό μπορεί να είναι πάλι έξω οπότε δε θα ήθελα να βρίσκεται κοντά στα παιδιά μου.

Για το bold δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν σε 20-50-150 χρόνια ο γάμος 30ρη με 12-13χρονο θα θεωρείται νορμάλ επειδή π.χ θα είναι σε θέση να τεκνοποιήσει (τραβηγμένο μεν αλλά who knows), όπως και παλαιότερα δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα περπατάνε χέρι χέρι ομοφυλόφιλοι πόσο μάλλον να παντρεύονται και να υιοθετούν. Ο tempora o mores που έλεγε και ο Κικέρωνας.

Ο τύπος του οποίου τα στοιχεία δόθηκαν στην δημοσιότητα να είσαι σίγουρος ότι μετά την φυλακή κάποια παιδιά θα πλησιάσει.....μπορεί να μην είναι τα παιδιά σου αλλά τα εγγόνια σου,γι αυτό δεν είναι λύση.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#85419 μα τα bold δεν αναφερουν γαμο μεταξυ 30αρη και 12χρονου παιδιου, αλλα σεξουαλικη πραξη με -guess what- αγνοια από το παιδι για το τι ειναι αυτό που του συμβαινει και αν είναι υγιες ή όχι.

και btw ας καταλάβουμε ότι: εστω οτι εχεις μια...διαφορετικοτητα μεσα στην ψυχη σου (δεν λεω διαστροφή) και αυτή είναι
1. η ελξη σου προς το ιδιο φυλο
2. η ελξη σου για ανηλικα παιδια (προφανως σεξουαλικου περιεχομενου)
ποια είναι η πιο επικίνδυνη περίπτωση να θελεις να "ασκησεις" αυτην τη διαφορετικοτητα στην...πραξη?

όπως και ενας -ψυχασθενης- δολοφόνος ένα πραγμα. μπορει να θελει να σφαξει ολο τον κοσμο. οσο καταλαβαινει(?) ότι δεν είναι και το πιο απλο πραγμα να το κανει αυτό και το κραταει μεσα του, όλα καλα. απ την στιγμη ομως που θα θελει να κανει...practice τοτε το πραγμα στραβωνει!!

ρατσιστης δεν είμαι, αλλα όταν απειλείται η υγεια ενός ατομου (ψυχικη εν προκειμενω) του οποιου η αντιληψη είναι η μικροτερη δυνατη, αρα εκ του ασφαλους για τον παιδεραστή, τοτε τα πραγματα δεν είναι και δεν θα επρεπε να είναι απλα. και το να βγαινει κανεις συντομα από την φυλακη μετα από κατι τετοιο είναι κατι που προσωπικα μου προκαλει μεγαλη εντυπωση.

σε κάθε περιπτωση συμφωνω περι βοήθειας προς τον...ενδιαφερομενο!
αλλα ποιος θα παραδεχτει ότι κατι δεν παει καλα με τον εαυτο του ειδικα σε τετοιο επιπεδο?
Άβαταρ μέλους
By IKE
#85445 Αν κάποιος εξισώνει ή παρομοιάζει την ομοφυλοφιλία με παιδεραστία είναι απλά χαμηλής νοημοσύνης. Παρόλα αυτά άθελά τους υποδεικνύουν έναν άλλο, υπαρκτό παραλληλισμό. Κάποιος που έχει τόσο μίσος και ρατσισμό για συνανθρώπους του οι οποίοι δεν τον βλάπτουν σε τίποτα, έχει ψυχολογικά θέματα, διαφορετικά από αυτά ενός παιδόφιλου αλλά υπαρκτά και επιβλαβή.

Για να το συνδέσω με το προηγούμενο ποστ μου, η κοινωνία μας έχει κάνει βήματα ώστε να μπορεί να βοηθήσει τον ρατσιστή και τον άνθρωπο που από δόγμα ή βλακεία έχει μίσος. Παλιά αυτό ήταν ο κανόνας, όπως μου θύμισε το 'imitation game', πριν λίγες δεκαετίες άνθρωποι καταστρέφονταν για τις αθώες (και αβλαβείς προς όλους) προτιμήσεις τους. Ο άνθρωπος που προχώρησε όσο λίγοι την ανθρωπότητα μπροστά και έσωσε ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΩΕΣ οδηγήθηκε στην αυτοκτονία.

Σήμερα αυτό στους πολιτισμένους ανθρώπους φαντάζει αδιανόητο, όπως λοιπόν κατάφεραν εκατομμύρια αγνώμονες και γεμάτοι βλακεία, προκαταλήψεις και μίσος άνθρωποι να πάνε μπροστά (όσοι κατάφεραν, κάποιοι εδώ ακόμα το παλεύουν), έτσι ίσως μια μέρα άνθρωποι που έχουν μία βλαβερή τάση και θέλουν να βοηθηθούν να καταφέρουν να βρουν τη βοήθεια που χρειάζονται.
Άβαταρ μέλους
By dimik
edmond έγραψε:μα τα bold δεν αναφερουν γαμο μεταξυ 30αρη και 12χρονου παιδιου, αλλα σεξουαλικη πραξη με -guess what- αγνοια από το παιδι για το τι ειναι αυτό που του συμβαινει και αν είναι υγιες ή όχι.

και btw ας καταλάβουμε ότι: εστω οτι εχεις μια...διαφορετικοτητα μεσα στην ψυχη σου (δεν λεω διαστροφή) και αυτή είναι
1. η ελξη σου προς το ιδιο φυλο
2. η ελξη σου για ανηλικα παιδια (προφανως σεξουαλικου περιεχομενου)
ποια είναι η πιο επικίνδυνη περίπτωση να θελεις να "ασκησεις" αυτην τη διαφορετικοτητα στην...πραξη?

όπως και ενας -ψυχασθενης- δολοφόνος ένα πραγμα. μπορει να θελει να σφαξει ολο τον κοσμο. οσο καταλαβαινει(?) ότι δεν είναι και το πιο απλο πραγμα να το κανει αυτό και το κραταει μεσα του, όλα καλα. απ την στιγμη ομως που θα θελει να κανει...practice τοτε το πραγμα στραβωνει!!

ρατσιστης δεν είμαι, αλλα όταν απειλείται η υγεια ενός ατομου (ψυχικη εν προκειμενω) του οποιου η αντιληψη είναι η μικροτερη δυνατη, αρα εκ του ασφαλους για τον παιδεραστή, τοτε τα πραγματα δεν είναι και δεν θα επρεπε να είναι απλα. και το να βγαινει κανεις συντομα από την φυλακη μετα από κατι τετοιο είναι κατι που προσωπικα μου προκαλει μεγαλη εντυπωση.

σε κάθε περιπτωση συμφωνω περι βοήθειας προς τον...ενδιαφερομενο!
αλλα ποιος θα παραδεχτει ότι κατι δεν παει καλα με τον εαυτο του ειδικα σε τετοιο επιπεδο?

Είπα να μην το τραβήξω πολύ το παράδειγμα αλλά η παιδεραστία όπως και η ομοφυλοφιλία κάποτε ήταν κοινωνικά αποδεκτές.

Επειδή όπως πολύ σωστά λες στην ομοφυλοφιλία ισχύει το "μακριά απο τον κώλο μας" έγινε σχετικά πιο εύκολα κοινωνικά αποδεκτή ξανά ενώ η παιδεραστία είναι πολύ δύσκολο να γίνει γιατί ακριβώς έχει να κάνει με ανήλικους.

Ξαναλέω ότι η φυλακή δεν θα κάνει κάποιον να μην είναι παιδόφιλος.

Τέλος ένα πολύ ωράιο αρθράκι http://www.paidiatros.gr/index.php?cid=1&id=996&st=2 (. (Δελτ Α΄ Παιδιατρ Κλιν Πανεπ
Αθηνών 2008, 55(2):167-172))

μένω στα παρακάτω και τέλος το off topic απο εμένα.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Παιδεραστία, ομοφυλοφιλία, παιδική και ανδρι-
κή πορνεία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν
σε όλους τους λαούς, οποιασδήποτε θρησκείας
και οποιουδήποτε πολιτεύματος. Ποτέ, όμως, στην
αρχαία Ελλάδα δεν αναφέρθηκε βασανισμός ή
φόνος παιδιών με αφετηρία τη σεξουαλική ικανο-
ποίηση. Σήμερα γίνονται ομαδικές εκδρομές δήθεν
πολιτιστικού επιπέδου με σκοπό την παιδεραστική
σεξουαλική κραιπάλη.

Στην αρχαία Ελλάδα η παιδεραστία ήταν ένα
περιστασιακό συνήθως φαινόμενο. Η σχέση αυτή
έπαυε μόλις ο νέος παντρευόταν. Κλασική περίπτωση
επιβεβαίωσης αυτής της άποψης είναι τα «Eρωτικά»
του Πλουτάρχου, όπου νεαρό ερωμένο τον απάγει
μια πλούσια χήρα και τον παντρεύεται με τελετή
γάμου και με στέφανα στο σπίτι της, βάζοντας έτσι
τέλος στο δεσμό του άντρα της με τον πρώην ερα-
στή του40,43. Ομοφυλόφιλοι παιδεραστές υπήρχαν
πριν την ακμή των Ελλήνων και μετά τους Έλληνες.
Η παιδεραστία δεν ήταν κρυφή και συγκαλυμμένη.
Υπήρχε σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στο χυδαίο
και στην πραγματική φιλία και αγάπη. Ασφαλώς και
θα υπήρχε εκχυδαϊσμός της παιδεραστίας στον αρ-
χαίο κόσμο με πλήθος περιπτώσεων παραπλάνησης
νέων αγοριών για τα ερωτικά έκτροπα. Αναφέρεται
μάλιστα ότι υπήρχαν πολλοί στημένοι έξω από τα
«Γυμνάσια» περιμένοντας τη λεία... Αναμφίβολα
κατακριτέα αυτή η διαστροφική συμπεριφορά των
ενηλίκων απέναντι στην αφέλεια των νέων. Ο Πλού-
ταρχος είπε: «Ουκούν τας ορμάς των νέων προσήκει
ταις επιμελείαις δεσμεύειν και κατέχειν» - (Έπρεπε,
λοιπόν, τις ορμές τους να τις δεσμεύουμε και να τις
συγκρατήσουμε με την παιδαγωγική μας μέθοδο).
Θεωρεί την εκπαιδευτική διαδικασία των νέων το
καλύτερο φάρμακο για την αποφυγή των «παιδικών».
Η ευθύνη για τη διαδικασία αυτή υποστήριζε πως
είναι μοιρασμένη ανάμεσα στους γονείς και στους
δασκάλους.

Φυσικά, δεν πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός
ότι είναι μεγάλο λάθος με τα μέτρα της σημερινής
ηθικής μιας συγκεκριμένης κοινωνίας να επιχειρείται
ερμηνεία συμπεριφορών άλλων εποχών ή άλλων
τόπων. Σήμερα η παιδεραστία θεωρείται κατακριτέα
από την κρατούσα ηθική μας παιδεία. Δεν είναι λο-
γικό, όμως, να ερμηνεύουμε με τη σημερινή ηθική
το εθιμικό δίκαιο των προχριστιανικών χρόνων.
Ο ερωτικός δεσμός ανάμεσα σε πρόσωπα του
ίδιου φύλου υπήρχε πάντοτε σε όλους τους πολιτι-
σμούς, ερμηνεύτηκε δε από ορισμένους ως απολύτως
φυσιολογικό γεγονός και από άλλους ως γεγονός
ενάντια στη φύση. Η αποδοχή, λοιπόν, ή η καταδίκη
της ομοφυλοφιλίας είναι φαινόμενα που συνδέονται
άμεσα με τα ήθη και έθιμα και γενικά την κουλτούρα
του κάθε λαού και της κάθε εποχής
45.
Ο Πλάτων είναι ο πρώτος που διατυπώνει την
υπόθεση ότι δεν είναι η φύση, αλλά ο νόμος αυτός
που καταδικάζει την ομοφυλοφιλία και γι’ αυτό στο
«Συμπόσιο» γράφει ότι όπου θεσπίστηκε ως ατιμωτική
η ομοφυλοφιλική σχέση (το «χαρίζεσθαι ερασταίς»),
η ρύθμιση αυτή οφείλεται στην ελαττωματικότητα
των νομοθετών, στην αυθαιρεσία των κυβερνόντων
και στην ανανδρία των κυβερνωμένων47,48.
Γενικά, η ιστορία και τα λεγόμενα ήθη και έθιμα
είναι γεμάτα από προκαταλήψεις. Αυτό που τα δια-
μορφώνει δεν είναι τόσο η φύση του ανθρώπου όσο
η κουλτούρα του. Αυτή η κουλτούρα δεν αρνείται την
αναφορά στη φύση όταν αυτό της χρησιμεύει για να
θεμελιώσει τους ηθικούς και νομικούς της κανόνες,
αλλά και δε διστάζει να πάει ενάντια στη φύση και να
την υποτιμήσει, να την κατασυκοφαντήσει και να τη
λοιδορήσει όταν νομίζει ότι αυτό τη συμφέρει.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#85466 Αυτο που ελεγα 2 σελιδες πριν (για το θετικο της δημοσιοποιησης φωτογραφιων , στοιχειων κ.λ.π)..
http://www.newsit.gr/ellada/sigklonisti ... eri/380889
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#85468 Πως θα ειναι ο κωλος αυτουνου σε 5-10 μερες απο σημερα?? :s_mad
Άβαταρ μέλους
By dimik
giannik1977 έγραψε:Αυτο που ελεγα 2 σελιδες πριν (για το θετικο της δημοσιοποιησης φωτογραφιων , στοιχειων κ.λ.π)..
http://www.newsit.gr/ellada/sigklonisti ... eri/380889

Ο Πλού-
ταρχος είπε: «Ουκούν τας ορμάς των νέων προσήκει
ταις επιμελείαις δεσμεύειν και κατέχειν» - (Έπρεπε,
λοιπόν, τις ορμές τους να τις δεσμεύουμε και να τις
συγκρατήσουμε με την παιδαγωγική μας μέθοδο).
Θεωρεί την εκπαιδευτική διαδικασία των νέων το
καλύτερο φάρμακο για την αποφυγή των «παιδικών».
Η ευθύνη για τη διαδικασία αυτή υποστήριζε πως
είναι μοιρασμένη ανάμεσα στους γονείς και στους
δασκάλους.

Geo f1 έγραψε:Πως θα ειναι ο κωλος αυτουνου σε 5-10 μερες απο σημερα?? :s_mad

Όπως θα είναι απο τα παιδάκια που θα ξαναπλησιάσει-κι αυτό είναι σίγουρο- όταν αποφυλακισθεί στα 60-70 του.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#85484 Στο ενδιάμεσο της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα τον άφηνες να τριγυρίζει γύρω απο τα δικά σου παιδια?
:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By DAP

Ακριβωωωως.
Η φυλακη εχει και αυτη τους δικους της ηθικους κανονες....Νομιζω οτι αυτου του ειδους ο παραδειγματισμος ειναι το καλυτερο φαρμακο για την "ασθενεια" του.
Άβαταρ μέλους
By dimik
kostis20 έγραψε:Στο ενδιάμεσο της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα τον άφηνες να τριγυρίζει γύρω απο τα δικά σου παιδια?
:hmmm:

εξαρτάται τι εννοείς τριγυρίζει και κάτω υπο ποιες προϋποθέσεις. Μιλάμε πάντα για κάποιον μη καταδικασμένο.
Ο καταδικασμένος σαφώς και πρέπει να εκτίσει την ποινή του ταυτόχρονα με κάποιο είδος θεραπείας.
Αν γνώριζα ότι κάποιος που δεν έχει τελέσει αδίκημα αλλά είναι υπο αποδεδειγμένα αποτελεσματική θεραπεία σαφώς και δεν θα είχα πρόβλημα να κυκλοφορεί ελεύθερος, όχι να κάνει οποιοδήποτε επάγγελμα έχει σχέση με παιδιά όμως. Από εκει και πέρα αν δεν γνώριζα με ποιον έρχονται τα παιδιά μου σε επαφή στην παιδική-προεφηβική ηλικία τότε μάλλον θα είχα κι εγώ κάποιο πρόβλημα σαν γονέας.
Άσε που τις περισσότερες φορές οι παιδόφιλοι εντοπίζονται στον στενό φιλικό ή οικογενειακό κύκλο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
DAP έγραψε:

Ακριβωωωως.
Η φυλακη εχει και αυτη τους δικους της ηθικους κανονες....Νομιζω οτι αυτου του ειδους ο παραδειγματισμος ειναι το καλυτερο φαρμακο για την "ασθενεια" του.

Ένα καλό ποσοστό παιδόφιλων έχουν υποστεί και οι ίδιοι σεξουαλική κακοποίηση οπότε δεν θα είναι και πολύ παραδειγματισμός.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
dimik έγραψε:Άσε που τις περισσότερες φορές οι παιδόφιλοι εντοπίζονται στον στενό φιλικό ή οικογενειακό κύκλο.

^
Αυτό
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#85498 Κάποιες φορές, οχι τις περισσοτερες.Ειδικά τα τελευταια χρόνια με την χρήση του internet έχουν αλλάξει τα πράγματα όπως δείχνει η πραγματικότητα.
Παρολαυτα δε καταλαβαίνω τη λογική του επιχείρηματος .Δηλαδη αφου μπορεί να συμβεί και μέσα στο σπίτι να μη κάνουμε κάτι να ελαχιστοποιήσουμε στο μετρο του δυνατου,τους εξωτερικούς κινδύνους?
Άβαταρ μέλους
By dimik
kostis20 έγραψε:Κάποιες φορές, οχι τις περισσοτερες.Ειδικά τα τελευταια χρόνια με την χρήση του internet έχουν αλλάξει τα πράγματα όπως δείχνει η πραγματικότητα.
Παρολαυτα δε καταλαβαίνω τη λογική του επιχείρηματος .Δηλαδη αφου μπορεί να συμβεί και μέσα στο σπίτι να μη κάνουμε κάτι να ελαχιστοποιήσουμε στο μετρο του δυνατου,τους εξωτερικούς κινδύνους?

Για να ελαχιστοποιήσεις τους κινδύνους πρώτα διαπαιδαγωγείς τα παιδιά και τα έχεις από κοντά δεν αρχίζεις να περιθωριοποιείς κόσμο γιατί έτσι διαιωνίζεις το πρόβλημα.