Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By leonp
#131182 Όχι.
Οι συναλλαγές γίνονται με μετρητά γιατί οι τράπεζες είναι κλειστές.

Τα παρακάτω είναι διαφορετικό θέμα και αφορά την χρήση πλαστικού χρήματος αντί μετρητών.
Είτε είσαι βενζινάς ή σουπερμάρκετ ή...
έχεις στα χέρια σου εμπόρευμα και μετρητά.

Επειδή οι τράπεζες είναι κλειστές όλες οι συναλλαγές γίνονται με μετρητά. ΟΚ

Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσεις κάρτες τότε κάποιο τμήμα από αυτά που έχεις στα χέρια σου (εμπόρευμα και μετρητά) πηγαίνουν στον τραπεζικό σου λογαριασμό ή στον τραπεζικό λογαριασμό των προμηθευτών σου.
Στην ουσία καταθέτεις στην τράπεζα τμήμα από αυτά που έχεις στο χέρι.
Αυτό λίγο πριν την έξοδο από την ΕΕ μάλλον δεν είναι επιθυμητό. :)
Άβαταρ μέλους
By kacey
Anonymous Founder έγραψε:
leonp έγραψε:
giannik1977 έγραψε:Web banking δεν εχει ο πρατηριουχος;;;; :s_dunno
Έχει,
αλλά τις εισπράξεις (μετρητά) που έχει θέλει να τις χρησιμοποιήσει για να ξαναγεμίσει τις δεξαμενές του.
Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ είναι να πληρώσει το βυτιοφόρο με μετρητά.

Το να πληρώσεις το βυτιοφόρο με μετρητά θα ήταν παράνομο, γιατί κάθε συναλλαγή πάνω από 1500€ αν θυμάμαι καλά, υποχρεωτικά πάει μέσω τραπέζης.
Σήμερα κι εγώ αποφάσισα να κόψω τον βενζινά που έβαζα τελευταία, γιατί η εταιρία λέει τους είπε μόνον κάρτα Coral να δέχονται.
Ε, την δικιά μου την δέχτηκαν άλλοι, και από εδώ και πέρα δεν θα πατήσω το πόδι μου εκ νέου.
Ακόμη κι αν έλεγε αλήθεια, ας έμενε κλειστός, το θεωρώ απαράδεκτο να "σκουπίζεις" τα δυσεύρετα μετρητά του κόσμου έτσι.

.

στο πρωτο bold: καποιος ειπε οτι αν η συναλλαγη γινεται εκτος ωραριου τραπεζων, μπορει να γινει με μετρητα. δεν ξερω.
στο δευτερο bold: ε ενταξει, μεχρι πριν λιγο το θεωρουσες παρανομο και ηθελες να επεμβει η αστυνομια :lol: .
Άβαταρ μέλους
By dimviii
leonp έγραψε:
Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσεις κάρτες τότε κάποιο τμήμα από αυτά που έχεις στα χέρια σου (εμπόρευμα και μετρητά) πηγαίνουν στον τραπεζικό σου λογαριασμό ή στον τραπεζικό λογαριασμό των προμηθευτών σου.
Στην ουσία καταθέτεις στην τράπεζα τμήμα από αυτά που έχεις στο χέρι.
Αυτό λίγο πριν την έξοδο από την ΕΕ μάλλον δεν είναι επιθυμητό. :)

παλι δεν υπαρχει προβλημα,εαν φοβασε οτι θα γινει κουρεμα,μην αφηνεις πολλα χρηματα στο λογαριασμο σου.Πληρωσε μεσω e-banking λαδια,σαπουνια πλυντηριου,προσωπικο,ενοικιο,αξεσουαρ,προιοντα μικρης αγορας κλπ. ωστε να μην αφηνεις μεγαλα ποσα μεσα.Κανενα προβλημα παλι οπως και με τον ανεφοδιασμο.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#131201 Μερικές σημερινές φωτογραφίες από το Γιάννη Μπεχράκη με τους συνταξιούχους έξω από τις τράπεζες

Εικόνα
Εικόνα

Οι υπόλοιπες εδώ:
http://www.reuters.com/news/picture/greek-banks-closed-for-business?articleId=USRTX1I9G3

Θα έπρεπε οι τράπεζες να είναι ανοιχτές, για αυτούς τουλάχιστον που δεν έχουν ή δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες των ΑΤΜ. Υπάρχει γνωστή μου που έχει μείνει με 40€ και περιμένει να έρθει η Πέμπτη να πάει στην τράπεζα να πάρει μέρος της σύνταξης. Ευτυχώς από το φαρμακείο τις έδωσαν τα φάρμακα χωρίς να τις ζητήσουν τα λεφτά για την ώρα.
Τελευταία επεξεργασία από axel12p και 30 Ιουν 2015, 01:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Govus
#131202 Ο πακιστανός που μου έβαζε βενζίνη στο μηχανάκι νωρίτερα, μου είπε πως το αφεντικό πήγε στα διυλιστήρια το ξημέρωμα και ακούμπησε μετρητό για να παραγγείλει βενζίνη...

Η ερώτηση της ημέρας : πόσο καλά φυλάσσονται τα διυλιστήρια :ninja: ;;
Άβαταρ μέλους
By avel
#131208 Είμαι (πλέον) μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και... χρειάζομαι μερικά από τα λεφτάκια μου(*). :oops:

Έβαλα μία εντολή μεταφοράς στο alpha web banking την Κυριακή το βράδυ και τώρα είναι "υπό επεξεργασία".

Νομίζω ότι μπορεί και να απορριφθεί, αλλά .... λες;;;

(*) τα οποία σαν βλάκας άφησα σε ελληνική τράπεζα.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
avel έγραψε:Νομίζω ότι μπορεί και να απορριφθεί, αλλά .... λες;;;

Δυστυχώς για σένα μάλλον θα απορριφθεί. :(

Δεν έχει σημασία το που κατοικείς, είναι μεταφορά χρημάτων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.
Άβαταρ μέλους
By avel
#131211 Ναι κι εγώ αυτό νομίζω ότι θα γίνει! Απλά είδα το υπό επεξεργασία και ότι το ποσό έχει δεσμευθεί. Θα περίμενα πιο άμεση απόρριψη! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Govus έγραψε:Η ερώτηση της ημέρας : πόσο καλά φυλάσσονται τα διυλιστήρια :ninja: ;;

Πριν 1.5-2 χρόνια έγινε ληστεία στον Ασπρόπυργο, τη μια σε μια εγκατασταση πισω απο τα ελπε και η δευτερη μετα απο λιγος μηνες μεσα στα ελπε.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#131232 Ρε σεις, αμα ο πρατηριουχος πουλησει το περιεχομενο μιας δεξαμενης και παρει ενα καρο μετρητο στο χερι, πως θα το καταθεσει στην τραπεζα για να το εχει διαθεσιμο και να το χρησιμοποιησει στο web banking?
Άβαταρ μέλους
By kacey
trident1971 έγραψε:Ρε σεις, αμα ο πρατηριουχος πουλησει το περιεχομενο μιας δεξαμενης και παρει ενα καρο μετρητο στο χερι, πως θα το καταθεσει στην τραπεζα για να το εχει διαθεσιμο και να το χρησιμοποιησει στο web banking?

Govus έγραψε:Ο πακιστανός που μου έβαζε βενζίνη στο μηχανάκι νωρίτερα, μου είπε πως το αφεντικό πήγε στα διυλιστήρια το ξημέρωμα και ακούμπησε μετρητό για να παραγγείλει βενζίνη...

Άβαταρ μέλους
By trident1971
kacey έγραψε:
trident1971 έγραψε:Ρε σεις, αμα ο πρατηριουχος πουλησει το περιεχομενο μιας δεξαμενης και παρει ενα καρο μετρητο στο χερι, πως θα το καταθεσει στην τραπεζα για να το εχει διαθεσιμο και να το χρησιμοποιησει στο web banking?

Govus έγραψε:Ο πακιστανός που μου έβαζε βενζίνη στο μηχανάκι νωρίτερα, μου είπε πως το αφεντικό πήγε στα διυλιστήρια το ξημέρωμα και ακούμπησε μετρητό για να παραγγείλει βενζίνη...

Για αυτους που λενε για web banking το λεω
Άβαταρ μέλους
By lemon3
#131239 Ερώτηση (σόρρυ αν έχει απαντηθεί, απ'ότι είδα δεν ρωτήθηκε)
Το "καλό" σενάριο είναι ότι ξεπερνιέται η κρίση ρευστότητας, ανοίγουν οι τράπεζες κ όλα καλά (λέμε τώρα)

Σε περίπτωση συνέχισης των ντραβάλων, έστω ότι έχω 10 χιλιάρικα στην τράπεζα, μετατρέπονται σε δραχμή; Κουρεύονται κ παραμένουν σε ευρώ; Δεν κουρεύονται ούτε μετατρέπονται, αλλά θα μπορώ να τα πάρω σε 2-3 χρόνια;

Θενξ :)
Άβαταρ μέλους
By kacey
#131242 κανεις δεν ξερει. το μονο σιγουρο ειναι οτι για να τα σηκωσεις ελευθερα, πρεπει οι τραπεζες να ειναι ετοιμες για αυτο (να πανε ολοι να τα σηκωσουν, ΑΡΑ να υπαρχουν διαθεσιμα - εστω μεσω ELA, τοκογλυφων ξενων κλπ). Το τι απαιτειται για να (ξανα)γινει αυτο, το ψιλοκαταλαβαινουμε*. Οποτε, ααααααααααααρααααξξεεεεεεεεεεεε...

*στη κυπρο κρατησε σχεδον 2 χρονια η κατασταση.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#131243 Δε θα μπορεσεις να τα πάρεις σύντομα είναι το καλό ενδεχόμενο, αλλιώς κούρεμα και αλλαγή