Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
stavrosg έγραψε:Το 11% θα γίνει σίγουρα 15%, λογικά από φέτος (01/01/2015).

Πόθεν προκύπτει αυτό; :dizzy:

Θέλω να δω και αν θα τους κόψει να επιβάλλουν και την εξόφληση των ενοικίων >70€ μέσω τραπεζών... :hmmm:

Ελπίζω να μη το κάνουν. Θα είναι ακόμη μια τρύπα στο νερό. :thumbsdown:

Το ύψος του ενοικίου είναι δηλωμένο στο ΙΣ που υποβάλλεται στην ΔΟΥ. Αν το πραγματικό ενοίκιο είναι μεγαλύτερο του δηλωμένου, τότε το ενοίκιο που αναφέρεται στο ΙΣ θα καταβάλλεται μέσω τραπέζης και η διαφορά (το μαύρο μέρος) θα δίνεται χέρι με χέρι.

Δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, εκτός από το να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος και να τραβιέται για έναν ακόμη λόγο στις τράπεζες.
Άβαταρ μέλους
By famas
Pitt έγραψε:
stavrosg έγραψε:Το 11% θα γίνει σίγουρα 15%, λογικά από φέτος (01/01/2015).

Πόθεν προκύπτει αυτό; :dizzy:
.

Αγνωστο παραμένει εάν θα νομοθετηθούν επιπλέον μέτρα που θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό στην περίπτωση αποκλίσεων. Σε αυτήν την περίπτωση θα αυξηθούν οι συντελεστές φορολόγησης στα εισοδήματα που προκύπτουν από ενοίκια από το 11% στο 15% για εισόδημα έως 12.000 ευρώ, με στόχο άντληση εσόδων 160 εκατ. και αύξηση του συντελεστή από 33% σε 35% για τα ποσά άνω των 12.000 ευρώ. Από το μέτρο αυτό μπορούν να εισπραχθούν επιπλέον 200 εκατ. ευρώ.
http://www.kathimerini.gr/823481/articl ... ixeirhseis
Άβαταρ μέλους
By kacey
#139049 λογιστης μας κατεθεσε φορ. δηλωση πατερα και ξεχασε ενα εισοδημα απο ενοικιο ακινητου ιδιοκτησιας των γονιων (νομιζε οτι ενοικιαστηκε φετος και οχι 1/1/2014). Εχει βγει και το εκκαθαριστικο της δηλωσης.

τι μπορει να γινει και τι σημαινει (πχ προστιμο)?

λεπτομερεια (συμπτωση): αυτος που το νοικιαζει δεν εχει κανει αποδοχη της ενοικιασης στο δικο του taxis, στη σελιδα οπου δηλωνεις τα νοικιασμενα ακινητα ιδιοκτησιας σου (ενω οι δικοι μου εχουν κανει αποδοχη της δηλωσης ενοικιασης απο 1/1/2014), και μαλιστα σημερα με ρωτησα αν δεν εχει σταλει η δηλωση του πατερα (που οπως ειπαμε δεν το εχει δηλωμενο) αν μπορουμε να το κανουμε γαργαρα (να μη το δηλωναμε).

το θεμα ειναι βεβαια οτι - ενω δεν εχει παει συμβολαιο στην εφορια να σφραγιστει κλπ - υπαρχει η ηλεκτρονικη δηλωση του μισθωματος στο taxis (αυτη που εκεινος δεν εχει κανει αποδοχη).
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
kacey έγραψε:λογιστης μας κατεθεσε φορ. δηλωση πατερα και ξεχασε ενα εισοδημα απο ενοικιο ακινητου ιδιοκτησιας των γονιων (νομιζε οτι ενοικιαστηκε φετος και οχι 1/1/2014). Εχει βγει και το εκκαθαριστικο της δηλωσης.

τι μπορει να γινει και τι σημαινει (πχ προστιμο)?

λεπτομερεια (συμπτωση): αυτος που το νοικιαζει δεν εχει κανει αποδοχη της ενοικιασης στο δικο του taxis, στη σελιδα οπου δηλωνεις τα νοικιασμενα ακινητα ιδιοκτησιας σου (ενω οι δικοι μου εχουν κανει αποδοχη της δηλωσης ενοικιασης απο 1/1/2014), και μαλιστα σημερα με ρωτησα αν δεν εχει σταλει η δηλωση του πατερα (που οπως ειπαμε δεν το εχει δηλωμενο) αν μπορουμε να το κανουμε γαργαρα (να μη το δηλωναμε).

το θεμα ειναι βεβαια οτι - ενω δεν εχει παει συμβολαιο στην εφορια να σφραγιστει κλπ - υπαρχει η ηλεκτρονικη δηλωση του μισθωματος στο taxis (αυτη που εκεινος δεν εχει κανει αποδοχη).

Εφόσον δεν έχει περάσει η προθεσμία για την εμπροθεσμη υποβολή δήλωσης, η τροποποιητικη δεν έχει επιπτώσεις (πρόστιμο κλπ) οπότε απλά κάντε μια τροποποιητικη να το βάλετε.
Για τα περί αποδοχής κλπ δεν έχω γνώση για να σας πω...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
kacey έγραψε:

έχοντας κάνει κάμποσες δηλώσεις φέτος, αυτό που λες το παρατήρησα σε πολύ κόσμο (να μην έχει αποδεχτεί το μισθωτήριο), παρόλα αυτά τα δήλωνα κανονικά από όλες τις μεριές

πολλοί το έχουν παραλείψει γιατί είχαν συνηθίσει τότε που τα πήγαιναν στην εφορία

βέβαια δε μπήκα ποτέ στο κόπο να τους κάνω αποδοχές και γιατί δεν ήταν η δουλειά μου -και αν γίνει χρεώνεται και θα τσινίσουν- και γιατί θα είναι εκπρόθεσμοι (και δε ξέρω τι ενδεχόμενη συνέπεια θα έχει αυτό, δε το έχω ψάξει)
απλά περνούσα τα νοίκια στις δηλώσεις και αυτό είναι που τελικά έχει σημασία να δηλώσουν και οι δύο τα ίδια

το θέμα λοιπόν είναι ότι κι εσύ να το κάνεις γαργάρα, ο άλλος μπορεί να το στείλει και τότε θα έχεις θέμα

επίσης αν μιλάμε για κατοικία κάπου θα πρέπει κι ο άλλος να δηλώσει ότι μένει

αν θες να το κάνεις μαύρα του βάζεις μια φιλοξενία ή δωρεάν παραχώρηση στο Ε2 σου (edit |λογοκρισία| είπα,αυτό πάει για συγγενείς.. ) ώστε να βάζει κι αυτός κάποιο σπίτι στη δήλωσή του, αλλά όποτε γουστάρει σου παίζει πιστόλι και δε μπορείς να πεις και κουβέντα γιατί θα σε σκίσουν
επίσης και η φιλοξενία (στη πρώτη κατοικία σου εννοώ) δεν παίζει έτσι απλά γιατί αν υποθέσουμε ότι το βάλεις κενο το σπίτι που θα μένει ο άλλος οι λογαριασμοί ρεύματος δε θα δικαιολογουν το κενό (+ ενδεχόμενα πιστόλια και στο ρεύμα που θα χρωστάς εσύ) και αν το βάλεις δευτερεύουσα δικιά σου θα φας το τεκμήριο του σπιτιού εσύ

δεν είναι τόσο εύκολο να είσαι μπαταχτζής πλέον :lol:
Άβαταρ μέλους
By Govus
#139146 Δε νομίζω πάντως να στέκει, να μην υπάρχουν επιπτώσεις ή προβλήματα, όταν ένας άνθρωπος σου έχει νοικιάσει το σπίτι του, έχει δηλώσει ηλεκτρονικά το μισθωτήριο (με ΑΦΜ, ποσά ενοικίου κλπ.) και θα φορολογηθεί για τα ενοίκια που έχουν δηλωθεί, εσύ από την άλλη να μην έχεις αποδεχτεί καν το γεγονός αυτό :hmmm: ...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#139164 Το βασικότερο είναι αν θα τα βάλεις κι εσύ στη δήλωση σου ώστε να μπορούν να διασταυρωθούν

Τελικά η αποδοχή ακόμα και αν γίνει μήνες μετά δεν υπάρχει πρόβλημα, το θέμα είναι να έχει κατατεθεί εμπροθεσμα το μισθωτηριο από τον ιδιοκτήτη και φυσικά όπως είπα να μπουν τα ποσά στις δηλώσεις και των δύο
Άβαταρ μέλους
By kacey
#139165 κανω μια περιληψη:

στη σελιδα του taxis οπου δηλωνεις τα μισθωμενα ακινητα σου, οι 2 γονεις εχουν δηλωσει το μισθωμα και εχουν κανει αποδοχη. ο νοικαρης δεν εχει κανει αποδοχη. ο λογιστης ξεχασε να δηλωσει το μισθωμα, και ο νοικαρης μου ζητησε αν γινεται να μη το βαλουμε καθολου. Οποτε το μοναδικο πραγμα που "λεει" στην εφορια οτι υπαρχει μισθωμενο το ταδε ακινητο ειναι η (μονο απο τη δικη μας πλευρα, ηλεκτρονικα επιβεβαιωμενη) καταγραφη στο taxis, με την οποια πηρε ρευμα αυτος (αντι για σφραγισμενο/θεωρημενο απο την εφορια συμβολαιο).

α) τι κανουμε? διορθωνουμε τη δηλωση για να μπει το ενοικιο? Αν ναι, το οτι εκεινος δεν εχει κανει αποδοχη πως το αντιμετωπιζουμε?
β) αν θελω να του κανω αυτο που ζηταει και να το "εξαφανισουμε", δεν σκονταφτει στο οτι ειναι ηλεκτρονικα δηλωμενο? Μπορει να γινει ανακληση στο taxis? πχ "τελικα δεν προχωρησε η δουλεια".
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#139169 Αν δεν προχώρησε η δουλειά και δεν νοικιάσθηκε το σπίτι, τότε στον κατάσταση μισθωμάτων (Ε2) θα έπρεπε να το αναφέρεις ως ΚΕΝΟ. Στην φόρμα υποβολής του ΙΣ έχετε συμπληρώσει και την παροχή ρεύματος. Υπήρχε ρεύμα στο ακίνητο κατά την διάρκεια που θα επικαλεσθείς ότι ήταν κενό; Αν υπήρχε (που φαντάζομαι ότι μάλλον υπήρχε) πως θα επικαλεσθείς ότι ήταν κενό;

Όσον αφορά την πλευρά την δική σας, μπορούν οι γονείς σου να υποβάλουν εμπρόθεσμη τροποποιητική και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#139238 Εγώ λέω να τα δηλώσετε. Εφόσον έχει γυρίσει το ρεύμα επάνω του ο άλλος και μετράει κατανάλωση ο μετρητής κανονικά, δε μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν προχώρησε η μίσθωση.

Όπως είπαμε, εντός προθεσμίας δεν υπάρχουν ποινές οπότε δεν χρειάζεται να το σκεφτεστε και πολύ.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#139386 χαλαρά πάνε αύγουστο μη σου πω και σεπτέμβριο (και θυμήσου αυτή τη δηλωσή μου )

από τότε που έσκασε το capital control ο κόσμος σταμάτησε να ασχολείται με το θέμα

εδώ εταιρικές δηλώσεις τους κυνηγάς να κάνουν

και αναρωτιέμαι τι θα παιχτει με τις πληρωμές που λογικά θα πάνε πίσω και αυτές παρόλο που τα εκκαθαριστικά λένε 31/7

βέβαια θα σκάσει μετά ο ενφια, σκάει τις επόμενες μέρες φπα χωρίς να έχουν πληρώσει πολλοί τα τρέχοντα από την αλλαγή του μήνα, δε ξέρω πώς θα γίνει η φάση

πάντως ξενέρα να κάθεσαι αυγουστιάτικα να ασχολείσαι με δηλώσεις, από 1/8 θα έπρεπε να είχε τελειώσει το παραμύθι και να ηρεμούσαμε όλοι
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#139533 Εγώ νευριάζω γιατί έχω δηλώσεις εταιριών στη μέση επειδή περιμένω βεβαιώσεις από τράπεζες :rant:
Και πίσω από αυτές πάνε πίσω και των μελών τους.

Επίσης όντως τις περασμένες 2 εβδομάδες δεν πέρασε άνθρωπος για τη δήλωση του, μόνο όσους πήραμε εμείς τηλ.. Αυτή την εβδομάδα άρχισαν να έρχονται πάλι δειλά δειλά, ενώ χθες έσκασε και το νεό ότι Βαλαβάνη πριν την παραίτηση υπέγραψε παράταση μέχρι 20 & 27/08, αλλά επίσημα δεν βγήκε τπτ ακόμα.

Το μεγαλύτερο θεμα είναι ότι αν ήταν έτοιμα όλα 01/02 τώρα θα είχαμε ξεμπερδέψει όλοι από όλες και θα κάναμε μπάνια ήρεμοι (πλη ΦΠΑ δηλαδή :lol: ) αλλά τι να πει κανείς... Ζήτω η Ελλάς!
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
stavrosg έγραψε:

Το μεγαλύτερο θεμα είναι ότι αν ήταν έτοιμα όλα 01/02 τώρα θα είχαμε ξεμπερδέψει όλοι από όλες και θα κάναμε μπάνια ήρεμοι (πλη ΦΠΑ δηλαδή :lol: ) αλλά τι να πει κανείς... Ζήτω η Ελλάς!

πέρα από αυτό έχει αρχίσει να τίθεται θέμα αδειών στον Αύγουστο (γιατί από κει που δε θα χαμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα τώρα θα έχουμε και ο Ιούλιος είναι έτσι κι αλλιώς σκατά μέχρι να τελειώσει) και φυσικά το επίσης σημαντικό θέμα των €€€

το "κάνε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός" έχει αρχίσει να με κουράζει..

έχω αγγίξει επίπεδα λογιστή χωρίς σύνορα που αφιλοκερδώς (πληρώνοντας και από τη τσέπη μου βασικά) βοηθάω το μέσο έλληνα επιχειρηματία να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του :roll: