Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#853169 Το ότι δεν έχει ούτε ένα USB-C τη σήμερον ημέρα δεν είναι λίγο μειονέκτημα;
Και το ότι έχει μόνο display port x2 αλλά όχι HDMI;

Το παλιό σηκώνει αναβάθμιση; Ή δεν αξίζει;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
glf έγραψε:Αν δεν ήθελες gaming η καλύτερη value/money είναι κάτι τέτοια

Thank you glf! :s_howdy

sknipper έγραψε:Το παλιό σηκώνει αναβάθμιση; Ή δεν αξίζει;

Δεν παίρνει αναβάθμιση ντόκτορά μου και επίσης θέλω και ένα δεύτερο, για να υπάρχει. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τα φτύσει ένα πρωί...
Άβαταρ μέλους
By glf
#853172 Εγώ πήρα 2 τέτοια τελικά.. τζάμπα πράμα.

Αν θες μπορείς να πάρεις το λίγο μεγαλύτερο (σε σασί) 600αρι

και να του χώσεις μια Nvidia 1030 αλλά μέχρι εκεί. έχει μόνο 180W τροφοδοτικό και δεν είναι για πολλά πολλά.
Και χωράει μόνο single slot κάρτα.
Πάντως με μια 1030 νομίζω δε θα το πιστέυεις πόσο καλό, φτηνό και όμορφο θα σου βγει.

Σοβαρά πήρα ένα τέτοιο μεταχειρισμένο από Γερμανία με i5-8500 για το γραφείο αντί να περιμένω πότε θα μου δώσουν κάτι καλό :lol: Κλάϊν για τα λεφτά του.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#853173 Εικόνα

https://www.aliexpress.com/item/1005005075439722.html

Διακος---------->

Εικόνα

Καλα. Πλακα κανω Διακομ.

Παμε αλλη μια.

Εικόνα

https://www.aliexpress.com/item/1005006297119737.html

Διακος------->

Εικόνα

ΠΩΣΤΑΛΕΩΠΩΣΤΑΛΕΩ :s_biggrin

(Παρε το πρωτο)
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
REALZEUS έγραψε:Budget: cheap as chips.

1η επιλογη: Μαζέυεις τα παρακάτω parts ή αντίστοιχα και αναλαμβάνει Popolaros συναρμολόγηση και windows.

Xigmatek Vortex Gaming Midi Tower RGB
GIGABYTE Power Supply 550W 80+Plus BRONZE
AMD Ryzen 3 4300G 3.8GHz Επεξεργαστής 4 Πυρήνων για Socket AM4
ASRock A520M-HDV Motherboard Micro ATX με AMD AM4
Kingston Fury Beast Black 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
SSD BLUE M2 2280 500GB PCIE GEN3 2400/1750
Western Digital Blue SN570 SSD 500GB M.2 NVMe PCI Express 3.0
Κόστος: 350-400€

2η επιλογη: Αγοράζεις έτοιμο Dell, HP, Lenovo
Πχ: HP M01-F3002nv (Ryzen 5-5600G/16GB DDR4/256GB SSD/W11 Home)
Κόστος: 660€

3η επιλογη: Ένα "καλό" Refurbished
Dell Optiplex 7050 SFF (Intel Core i5 7th Gen/16 GB/480GB/HD Graphics)
Κόστος: γύρω στα 250€€
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#853181 Αξίζει να δώσω μια 400άρα μόνον και μόνον για να δω την φάτσα που Ποπ όταν θα του τα πάω... Money well spent! :s_rofl

Δηλαδή Γιώργο να χτίσω σε e-shop δεν το προτείνεις;
Άβαταρ μέλους
By nikos
REALZEUS έγραψε:Ερώτηση. Για tower, αξίζει να χτίσουμε (παραγγελία, όχι εγώ με τα χεράκια μου), ή ετοιματζίδικο; Για κάτι εντελώς απλό μιλάω, όχι gaming rig κλπ.
Αλέξανδρε εγώ είχα φτιάξει πιο παλιά στο eshop το οποίο την ώρα που τα φτιάχνει τα δοκιμάζει κιόλας αν δουλεύουν σωστά πριν στα δώσει.
Στη μια από τις δύο παραγγελίες όλα αυτά τα χρόνια που είχα κάνει επειδή δεν είχαν το κουτί που είχα παραγγείλει μου έβαλαν ένα ακριβότερο που ειχαν.
Αυτό στο λέω γιατί μια φορά που αγόρασα εγώ τα πράγματα για να τα βάλω, ο σκληρός δίσκος ήταν χαλασμένος από τη μάνα του και μέχρι να τον πάω για αλλαγή και να τον ελέγξουν πέρασε κάνα διβδομαδο.
Η πλάκα ήταν πως η σύνθεση από μέρους τους ήταν δωρεάν αλλά εγώ ήθελα να το παίξω ηλεκτρονικός τρομάρα μου
Άβαταρ μέλους
By markvag
saxon_747 έγραψε:

ΑΥΤΟ, τελείωσες! :rtfm:

Αλλιώς ξαμολάω τζι! :x :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nikos έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Ερώτηση. Για tower, αξίζει να χτίσουμε (παραγγελία, όχι εγώ με τα χεράκια μου), ή ετοιματζίδικο; Για κάτι εντελώς απλό μιλάω, όχι gaming rig κλπ.
Αλέξανδρε εγώ είχα φτιάξει πιο παλιά στο eshop το οποίο την ώρα που τα φτιάχνει τα δοκιμάζει κιόλας αν δουλεύουν σωστά πριν στα δώσει.
Στη μια από τις δύο παραγγελίες όλα αυτά τα χρόνια που είχα κάνει επειδή δεν είχαν το κουτί που είχα παραγγείλει μου έβαλαν ένα ακριβότερο που ειχαν.
Αυτό στο λέω γιατί μια φορά που αγόρασα εγώ τα πράγματα για να τα βάλω, ο σκληρός δίσκος ήταν χαλασμένος από τη μάνα του και μέχρι να τον πάω για αλλαγή και να τον ελέγξουν πέρασε κάνα διβδομαδο.
Η πλάκα ήταν πως η σύνθεση από μέρους τους ήταν δωρεάν αλλά εγώ ήθελα να το παίξω ηλεκτρονικός τρομάρα μου

Είχα πάρει κι εγώ από το E-shop ένα PC για τη δουλειά μου. Φτηνό μεν, αξιοπρεπέστατο δε και με ωραία οθόνη Philips 22" IPS. Δεν το χάρηκα πολύ όπως. Μια νύχτα μπήκαν μέσα κάτι "καλόπαιδα" και απαλλοτρίωσαν 2 PCs, ένα μεγάλο χρηματοκιβώτιο (ευτυχώς σχετικά άδειο -πιο πολύ για το ίδιο πόνεσα, παρά το περιεχόμενο που όμως περιελάμβανε κάτι συλλεκτικά τραπεζογραμμάτια Αγγλικών Λιρών, γιατί ήταν του Βρετανικού Στρατού - συλλεκτικό κι αυτό), μερικά τμήματα από μηχανές παραγωγής και εκεί που έκλαψα πραγματικά ήταν για το ξύλινο κυτίο με την λυμένη μηχανή της E-Type, από όπου πήραν πολλά κομμάτια. :s_mad
Οπότε ναι, εμπιστεύομαι Ε-shop, απλά ρώτησα μήπως δεν αξίζει να ασχοληθώ και να πάρω κατευθείαν ένα ετοιματζίδικο από έναν Κωτσόβολο π.χ.

markvag έγραψε:
saxon_747 έγραψε:

Έλεος ρε με τα αποφάγια των άλλων... :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:
markvag έγραψε:
saxon_747 έγραψε:

Έλεος ρε με τα αποφάγια των άλλων... :s_tongue

@g8777777777: Δικός σου, εγώ νίπτω τας χείρας μου! :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By g8777
#853289 Διάκο γι'αυτό ο καπιταλισμός είναι το ευλογημενοτερο πράγμα που έχει εμφανιστεί στην Γη.

Γιατί ακόμα και σε άνθρωπο που στα 2023 πατάει το power on σε υπολογιστή με 4 γιγα μνήμη,του παρέχει ισότιμα ρεύμα με έναν Γκεακο. Γιατί στον καπιταλισμό ο άνθρωπος μετράει . Ο άνθρωπος είναι το Α και το Ω Διάκο.

Στην ΣουΣουΡου θα είχε ήδη χτυπήσει η πόρτα. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By glf
#853899 Στις γιορτές πέρασα την τελευταία έκδοση 7.13 στα mikrotik στο σπίτι.
Σε αυτή την έκδοση θέλει προσοχή γιατί από εδώ και μπρος οι wifi drivers είναι ξεχωριστό πακέτο σε σχέση με το routeros package.
Με λίγη καλή θέληση όμως έγινε δυνατό να μπει το πιο σύγχρονο wifi-wave2 package σε πιο παλιές συσκευές όπως τα cAP ac και το hAP ac2 που έχω.
Είναι συσκευές του 2018 και όμως η εταιρία συνεχίζει να τις υποστηρίζει και να δίνει και νέες δυνατότητες. Άργα μεν σε σχέση με άλλους στον τομέα του WiFi αλλά παρόλα αυτά σκέφτομαι πχ τα smartphones και τα tablet που έχουμε παρατήσει λόγω παλιάς έκδοσης λειτουργικού που σταμάτησε να υποστηρίζει η εταιρία...

Στην ουσία λοιπόν οι ορεξάτοι μπορούμε να φέρουμε χαρακτηριστικά των ax συσκευών στις ac συσκευές (εκτός από τις διαμορφώσεις radio του ax)
Το κυριότερο για μένα είναι το WPA3 με 802.11w για ασφάλεια και μετά το πιο γνωστό 802.11r/k/v για roaming των συσκευών ανάμεσα στα AP μας. Αυτό που οι πιο πολλοί θα πούνε mesh :)
Κάθομαι και τα γράφω τώρα που κοιτούσα τα logs και είδα και ένα τέτοιο
48:78:5E:CB:1A:21@KZNA-cap-wifi1B-2G-10 roamed to 48:78:5E:CB:1A:21@SALN-cap-wifi1B-2G-10, signal strength -67

Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα καμία διαφορά στον ένα μήνα τώρα γιατί όπως είχα πει και παλιότερα, πάλι μια χαρά πήγαινε το WiFi στο σπίτι.
Βέβαια για να παίζει σωστά το roaming πρέπει να τρέχει και ο wave2 CAPSMAN που ελέγχει τις μεταβάσεις ανάμεσα στα AP.

Και τέλος μια μικρή φιλοσοφία, επιλογή για τα κανάλια στο 2.4GHz.
Μιας και τα laptop smartphones κτλ μπαίνουν στα 5GHz, το 2.4GHZ είναι τώρα πια μόνο για IOT συσκευές και τα kindle και alexa. Έκανα μείωση στο εύρος καναλιού και τώρα τα έχω στα 20MHz εύρος γιατί δεν θέλουμε ιδιαίτερες ταχύτητες για να είχα τα 40MHz σε χρήση στο κάθε κανάλι και γιατί έχω... 3 AP και τα Zigbee που πιάνουν ένα κανάλι και αυτά στα 2.4
Οπότε δεν υπάρχει καθόλου επικάλυψη και θόρυβος με πιο στενά κανάλια.

Fine tuning στα ηλεκτρονικά μας αντί να ασχολούμαι με αυτοκίνητα..
Άβαταρ μέλους
By glf
#853911 Τα παλιά τρέχουν τον ίδιο CAPSMAN με τα καινούργια και μπορούν να κάνουν roaming όπως τα καινούργια. Και να μπουν σε δίκτυο roaming μαζί με καινούργια.