Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kacey έγραψε:αμα υπαρχει γνωστος που ειναι εκτροφεας (κατα προτιμηση τετοιων) σκυλων, καλυτερα να ρωτησεις αν εχει καμμια δουλεια, παρα κουταβι.

what? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#230863 http://www.tokoulouri.com/society/sto_skulaki_milaw/
Άλλη κλασική περίπτωση οι φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και παίρνουν κατοικίδιο
επειδή ''έτσι κάνουν όλοι''. Το τρίπτυχο κοτσιδάκι - tattoo - σκύλος φοριέται πολύ τα τελευταία
χρόνια, προφανώς οι τύποι δεν είναι ζωόφιλοι αλλά fashion victims και θα τα παρατήσουν στο
δρόμο όταν ξενοικιάσουν και φύγουν ή όταν τους κράξει ο σπιτονοικοκύρης για τη φασαρία.
Στην Κομοτηνή γίνεται χαμός, μου έχει τύχει πολλές φορές να πλακώνομαι στα φρένα με το
μηχανάκι επειδή η χαζογκόμενα βγάζει selfie και δεν βλέπει ότι το μικροσκοπικό της τετράποδο
πετάγεται μέσα στο δρόμο. Ως πεζός έχω σηκώσει γριά που την έριξαν κάτω μεγάλα σκυλιά
που έπαιζαν. Σε πυλωτή φίλου που μαστορεύαμε μηχανάκια, λύνει για χαβαλέ akita 45 κιλών
και ορμάει πάνω μου για να με γλύψει, με ρίχνει προς τα πίσω και κόντεψα να του ρίξω το
gsx-r κάτω. Αν το έριχνα, τον είχα ικανό να μου ζητήσει να του πληρώσω και τα πλαστικά :slap:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#230870 Εάν είμαστε πραγματικά φιλόζωοι το τι ράτσα σκύλου θέλουμε να έχουμε δεν την επιλέγουμε με βάση ποια ράτσα μας αρέσει ή γιατί θέλουμε να κάνουμε το κομμάτι μας και να πουλήσουμε τη μαγκιά μας. Την επιλέγουμε με βάση τις ανάγκες που θέλουμε να μας καλύψει ο σκύλος και βεβαίως τη δυνατότητα που έχουμε να του προσφέρουμε αυτό ακριβώς που υπάρχει στο dna της ράτσας.
Το να πάρει πχ κάποιος ένα rottweiler ή ένα γερμανικό ποιμενικό και να τον έχει στο σαλόνι του διαμερίσματός του, ή δεμένο στον ακάλυπτο πολύ απλά γαμάει τον σκύλο και τελικά δεν είναι φιλόζωος. Θα μου πείτε δηλ. όσοι μένουν σε πολυκατοικίες δεν πρέπει να έχουν λυκόσκυλα? Εάν είναι διατεθειμένοι να τον βγάζουν δύο φορές την ημέρα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ βόλτα όχι ένα τέταρτο για χέσιμο με το λουρί, αλλά στο πάρκο από μια ώρα να τον αφήνουν ελεύθερο και να τρέχει, να του πετάνε μπαλες κλπ τότε οκ. Πόσοι όμως το κάνουν αυτό ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ?
Ή να πάρει ένα πόιντερ και να το έχει για σκυλί συντροφιάς. Το πόιντερ θέλει κυνήγι. Όχι απαραίτητα με όπλο. Κυνήγι για το σκύλι είναι και το εκπαιδευτικό. Να πάει στο βουνό, να φερμάρει, να γουστάρει. Είναι στο DNA του. Δεν το νοιάζει άμα είναι δεμένο δέκα ώρες. Βγάλτο για κυνήγι τρεις ώρες και αυτό είναι. Ούτε τη βόλτα τη γουστάρει. ΄
Τώρα για τα αδέσποτα που λέτε υπάρχουν δύο κατηγορίες: τα αδέσποτα που γεννιούνται αδέσποτα και τα οποία είναι τελείως άκακα, συνήθως φοβισμένα και όποιος τα μαζέψει γίνονται τα πιο πιστά σκυλιά γιατί τα σκυλιά έχουν τη νοημοσύνη να καταλάβουν σε ποιον οφείλεται η αλλαγή του τρόπου ζωής τους, και τα αδέσποτα που κάποιοι τα παράτησαν. Αυτά πιθανώς αναλόγως και τη ράτσα και το τρόπο με τον οποίο μεγάλωσαν στο αφεντικό τους είναι και τα πιο επικίνδυνα γιατί πολύ απλά σαλτάρουν με την αλλαγή του τρόπου ζωής τους.
Είναι υποχρεωτικό πλέον από το νόμο τα (ιδιόκτητα) σκυλιά να είναι τσιπαρισμένα. Είναι πολύ εύκολο λοιπόν εάν εφαρμοστεί ο νόμος και γίνουνε έλεγχοι για την εφαρμογή του (και αυτό πολύ απλό) να βρίσκονται οι τύποι που παρατάνε τα σκυλιά τους και καθίστανται επικίνδυνα για τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
By kacey
bihlas87 έγραψε:http://www.tokoulouri.com/society/sto_skulaki_milaw/
θα τα παρατήσουν στο δρόμο .... ή όταν τους κράξει ο σπιτονοικοκύρης για τη φασαρία.

δεν το επιασα αυτο. Ο σπιτονοικοκυρης μπορει να παει να μπιπ.

ο νομος απαγορευει την απαγορευση κατοικιδιων. Ακομα κ αν το απαγορευει ο κανονισμος της πολυκατοικιας κ εχει υπογραφει, κ παλι μπορεις να τον αγνοησεις κ να εχεις (βασει νομου αυτο). Πανω σε αυτο το τελευταιο εχει γινει μια αλλαγη στο τελευταιο νομο, αλλα κ παλι δεν φτανει στο σημειο να μπορει να σου επιβληθει μια τετοια απαγορευση.

junior gt έγραψε:Εάν είμαστε πραγματικά φιλόζωοι το τι ράτσα σκύλου θέλουμε να έχουμε δεν την επιλέγουμε με βάση ποια ράτσα μας αρέσει ή γιατί θέλουμε να κάνουμε το κομμάτι μας και να πουλήσουμε τη μαγκιά μας. Την επιλέγουμε με βάση τις ανάγκες που θέλουμε να μας καλύψει ο σκύλος και βεβαίως τη δυνατότητα που έχουμε να του προσφέρουμε αυτό ακριβώς που υπάρχει στο dna της ράτσας.
Το να πάρει πχ κάποιος ένα rottweiler ή ένα γερμανικό ποιμενικό και να τον έχει στο σαλόνι του διαμερίσματός του, ή δεμένο στον ακάλυπτο πολύ απλά γαμάει τον σκύλο και τελικά δεν είναι φιλόζωος. Θα μου πείτε δηλ. όσοι μένουν σε πολυκατοικίες δεν πρέπει να έχουν λυκόσκυλα? Εάν είναι διατεθειμένοι να τον βγάζουν δύο φορές την ημέρα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ βόλτα όχι ένα τέταρτο για χέσιμο με το λουρί, αλλά στο πάρκο από μια ώρα να τον αφήνουν ελεύθερο και να τρέχει, να του πετάνε μπαλες κλπ τότε οκ. Πόσοι όμως το κάνουν αυτό ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ?
Ή να πάρει ένα πόιντερ και να το έχει για σκυλί συντροφιάς. Το πόιντερ θέλει κυνήγι. Όχι απαραίτητα με όπλο. Κυνήγι για το σκύλι είναι και το εκπαιδευτικό. Να πάει στο βουνό, να φερμάρει, να γουστάρει. Είναι στο DNA του. Δεν το νοιάζει άμα είναι δεμένο δέκα ώρες. Βγάλτο για κυνήγι τρεις ώρες και αυτό είναι. Ούτε τη βόλτα τη γουστάρει. ΄
Τώρα για τα αδέσποτα που λέτε υπάρχουν δύο κατηγορίες: τα αδέσποτα που γεννιούνται αδέσποτα και τα οποία είναι τελείως άκακα, συνήθως φοβισμένα και όποιος τα μαζέψει γίνονται τα πιο πιστά σκυλιά γιατί τα σκυλιά έχουν τη νοημοσύνη να καταλάβουν σε ποιον οφείλεται η αλλαγή του τρόπου ζωής τους, και τα αδέσποτα που κάποιοι τα παράτησαν. Αυτά πιθανώς αναλόγως και τη ράτσα και το τρόπο με τον οποίο μεγάλωσαν στο αφεντικό τους είναι και τα πιο επικίνδυνα γιατί πολύ απλά σαλτάρουν με την αλλαγή του τρόπου ζωής τους.
Είναι υποχρεωτικό πλέον από το νόμο τα (ιδιόκτητα) σκυλιά να είναι τσιπαρισμένα. Είναι πολύ εύκολο λοιπόν εάν εφαρμοστεί ο νόμος και γίνουνε έλεγχοι για την εφαρμογή του (και αυτό πολύ απλό) να βρίσκονται οι τύποι που παρατάνε τα σκυλιά τους και καθίστανται επικίνδυνα για τον κόσμο.

ολα τα παραπανω (θα επρεπε να) ειναι αυτονοητα. μονο στο bold εχω να παρατηρησω οτι δεν ειναι κατ'αναγκη επικινδυνα. Μπορει να συμπεριφερονται ετσι, επειδη βρεθηκαν σε αυτη τη κατασταση, αλλα αμα καποιος ξερει πως πρεπει να αντιμετωπισει ενα τετοιο ζωο, να ξαναγινουν νορμαλ. Ακομα κ παραμενοντας αδεσποτα.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
bihlas87 έγραψε:....................
http://www.tokoulouri.com/society/sto_skulaki_milaw/...................
:

Διαψεύδω 100% το δημοσίευμα :lol: :lol: :lol:
Πάει πάνω από δεκαπενταετία όταν έμενα Κυψέλη σε διαμέρισμα, εργένης τότε, και είχα ένα rottweiller. Τρομερά αίματα, εκπαιδευμένο από εμένα και τέτοια.
Όπως είπα παραπάνω δυο φορές την ημέρα (μια εφτα η ώρα το πρωί και μια το απογευματάκι μετά τη δουλιά) τον πήγαινα στο πάρκο πίσω από την Ευελπίδων για βόλτα και παιχνίδι.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γκομενοπαγίδα από έναν εντυπωσιακό και υπάκουο σκύλο. Τότε μάλιστα που τα σκυλιά που κυκλοφορούσανε ήταν σαφώς λιγότερα από σήμερα. Ο Άρης ήταν υπεύθυνος για αρκετές γνωριμίες μου με διαφόρων ηλικιών και οικογενειακής κατάστασης κυρίες... :whistlink:
Και δεν μπορώ να πω ότι φημίζομαι για την ομορφιά μου και την ικανότητα μου στο καμάκι. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By gianik
junior gt έγραψε:
bihlas87 έγραψε:....................
http://www.tokoulouri.com/society/sto_skulaki_milaw/...................
:

Διαψεύδω 100% το δημοσίευμα :lol: :lol: :lol:
Πάει πάνω από δεκαπενταετία όταν έμενα Κυψέλη σε διαμέρισμα, εργένης τότε, και είχα ένα rottweiller. Τρομερά αίματα, εκπαιδευμένο από εμένα και τέτοια.
Όπως είπα παραπάνω δυο φορές την ημέρα (μια εφτα η ώρα το πρωί και μια το 1 μετά τη δουλιά) τον πήγαινα στο πάρκο πίσω από την Ευελπίδων για βόλτα και παιχνίδι.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γκομενοπαγίδα από έναν εντυπωσιακό και υπάκουο σκύλο. Τότε μάλιστα που τα σκυλιά που κυκλοφορούσανε ήταν σαφώς λιγότερα από σήμερα. Ο Άρης ήταν υπεύθυνος για αρκετές γνωριμίες μου με διαφόρων ηλικιών και οικογενειακής κατάστασης κυρίες... :whistlink:
Και δεν μπορώ να πω ότι φημίζομαι για την ομορφιά μου και την ικανότητα μου στο καμάκι. :rtfm:

Τι εχει να μας πει επ αυτου ο Geo?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#231367 Geo τον εχεις ζευγαρωσει ποτε τον Σπαικ?
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#231382 Οχι Dim.
Σκεφτομαι τα κουταβια τι θα απογινουν.Με ειχε πιασει ενας στο δρομο με ενα θυληκο. Ηθελε ενα κουταβι απο την γεννα.
Τα αλλα? Τον ρωτησα
Ε θα βρουμε μωρε να τα δωσουμε..

Δεν το ρισκαρω
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#231383 και καλα κανεις.Τον γ8777 τον ρωτησες μηπως θελει κανενα?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
g8777 έγραψε:Εγω θα μαι ο πατερας ουτως ή αλλως. :s_wink

:lol: