Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
kacey έγραψε:
mjacob έγραψε:Όλα τα άλλα -> πίστωση λογαριασμού εκτός ελλάδος
για όλα τα άλλα υπάρχει η mastercard -> mastercard slogan
not -> γιατί δεν συμβαίνει.

τι δεν συμβαινει? δεν γινονται δεκτες οι πιστωτικες καρτες που πληρωνονται απο λογαριασμα του εξωτερικου/που εχουν εκδωθει απο τραπεζα εξωτερικου?

Νόμιζα ότι είναι πλέον του προφανούς ότι αναφερόμουν σε ελληνικές κάρτες.
Μην ανησυχείς, εσύ θα μπορείς να τραβάς από την άλλη κάρτα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
mjacob έγραψε:Δεν ξέρω αν έχω δίκιο ή άδικο, αλλά η φάση κάποιου να μη δέχεται πλαστικό "για τεχνικούς λόγους", μου φαίνεται πως αγγίζει τα όρια μαυραγοριτισμού :hmmm:

Νομίζω ότι είναι υπερβολικό το σχόλιο σου. Άλλωστε δεν έχει υπάρξει ανάλογο συμβάν στην ελληνική ιστορία ούτως ώστε να δίνει τροφή σε τέτοιες σκέψεις. :shifty:

markvag έγραψε:Λένε |λογοκρισία|, γιατί είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν μέσω τραπέζης ή επιταγών (εφόσον οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 1500 ευρώ). Άρα δεν παίζει χέρι με χέρι ή παρανομούσαν και συνεχίζουν να παρανομούν (ξέρω... πρωτοφανές αυτά για την Ελλάδα και δη για τον τίμιο κλάδο των βενζινοπωλών :lol: )

Σήμερα μάθαμε ότι τα βυτιοφόρα είναι σαν τους γύφτους με τα Ντάτσουν. Πως αγοράζει η νοικοκυρά πατάτες, έτσι παίρνει καύσιμα ο βενζινάς... :metalo:
Άβαταρ μέλους
By leonp
Zorz έγραψε:
markvag έγραψε:Λένε |λογοκρισία|, γιατί είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν μέσω τραπέζης ή επιταγών (εφόσον οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 1500 ευρώ). Άρα δεν παίζει χέρι με χέρι ή παρανομούσαν και συνεχίζουν να παρανομούν (ξέρω... πρωτοφανές αυτά για την Ελλάδα και δη για τον τίμιο κλάδο των βενζινοπωλών :lol: )

Σήμερα μάθαμε ότι τα βυτιοφόρα είναι σαν τους γύφτους με τα Ντάτσουν. Πως αγοράζει η νοικοκυρά πατάτες, έτσι παίρνει καύσιμα ο βενζινάς... :metalo:

Χαίρομαι που έμαθες κάτι. :)

Με κλειστές τις τράπεζες οι συναλλαγές γίνονται με μετρητά.

Μάλιστα χρηματαποστολές σουπερμάρκετ κλπ όπου διακινούνται μεγάλα ποσά θα έχουν αστυνομική συνοδεία - το είπαν στις ειδήσεις.

Πρόσεξε μην πέσεις από τα σύννεφα.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#131078 Κίνδυνος μείωσης κάτω από τα 60 € του πλαφόν αναλήψεων
Εκτακτη σύσκεψη στην ΤτΕ του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών.
http://www.thetoc.gr/politiki/article/k ... analipsewn
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
leonp έγραψε:Με κλειστές τις τράπεζες οι συναλλαγές γίνονται με μετρητά.

Σήμερα έκανα συναλλαγές μεσω ebanking με επιτυχία. (Για αύριο- μεθάυριο δεν ξέρω :lol: )
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#131126 Στον ενικο τωρα ειπαν οτι τεταρτη θα ανοιξουν οι τράπεζες για τους συνταξιουχους. Με οριο τα 120 απο το γκισε. Επίσης διεψευσαν οτι θα αλλαξει το 60αρι.

< 3
Άβαταρ μέλους
By Zorz

Μάλιστα χρηματαποστολές σουπερμάρκετ κλπ όπου διακινούνται μεγάλα ποσά θα έχουν αστυνομική συνοδεία - το είπαν στις ειδήσεις.

Ξεκόλλα λίγο, μαζούτ καις; :dizzy:

Οι τράπεζες είναι κλειστές για το κοινό, δεν είναι κλειστές γενικώς. Θα συνεχίσεις να δουλεύεις, θα συνεχίσεις να πληρώνεσαι, θα συνεχίσεις να πληρώνεις φόρους και να αγοράζεις από το εσωτερικό. Στόχος των περιορισμών είναι να σταματήσουν να αιμορραγούν χρήματα οι τράπεζες. Γι αυτό υπάρχει το ταβάνι των αναλήψεων σε χαρτονομίσματα και η απαγόρευση του να στείλεις λεφτά έξω (πλην εξαιρέσεων για εισαγωγές).

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε 3 κατηγορίες:
-Όσοι Έλληνες έτυχε να ταξιδεύουν στο εξωτερικό τώρα και ξαφνικά ανακάλυψαν ότι οι κάρτες τους δεν δουλεύουν κι έχουν μείνει ξεκρέμαστοι ( :help: )
-Παππούδες που μια ζωή έμαθαν μόνο με μετρητά και δεν έχουν κάρτες οπότε πρέπει να περιμένουν μέχρι τις επόμενες μέρες που θα ανοίξουν μερικά υποκαταστήματα για να κάνουν ανάληψη το μέρος της σύνταξης που τους επιτρέπεται (€60*πόσες μέρες είναι).
-Η οικονομία θα πέσει σε πολύ χειρότερη ύφεση γιατί βασικά (και αναμενόμενα) όλοι μπαίνουν σε safe mode και θα αγοράζουν μόνο τα βασικά.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Zorz έγραψε:Σήμερα μάθαμε ότι τα βυτιοφόρα είναι σαν τους γύφτους με τα Ντάτσουν. Πως αγοράζει η νοικοκυρά πατάτες, έτσι παίρνει καύσιμα ο βενζινάς... :metalo:

Μου το εξηγείς αυτό λίγο;
Άβαταρ μέλους
By leonp
Zorz έγραψε:

Ξεκόλλα λίγο, μαζούτ καις; :dizzy:

Οι τράπεζες είναι κλειστές για το κοινό, δεν είναι κλειστές γενικώς. Θα συνεχίσεις να δουλεύεις, θα συνεχίσεις να πληρώνεσαι, θα συνεχίσεις να πληρώνεις φόρους και να αγοράζεις από το εσωτερικό. Στόχος των περιορισμών είναι να σταματήσουν να αιμορραγούν χρήματα οι τράπεζες. Γι αυτό υπάρχει το ταβάνι των αναλήψεων σε χαρτονομίσματα και η απαγόρευση του να στείλεις λεφτά έξω (πλην εξαιρέσεων για εισαγωγές).

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε 3 κατηγορίες:
-Όσοι Έλληνες έτυχε να ταξιδεύουν στο εξωτερικό τώρα και ξαφνικά ανακάλυψαν ότι οι κάρτες τους δεν δουλεύουν κι έχουν μείνει ξεκρέμαστοι ( :help: )
-Παππούδες που μια ζωή έμαθαν μόνο με μετρητά και δεν έχουν κάρτες οπότε πρέπει να περιμένουν μέχρι τις επόμενες μέρες που θα ανοίξουν μερικά υποκαταστήματα για να κάνουν ανάληψη το μέρος της σύνταξης που τους επιτρέπεται (€60*πόσες μέρες είναι).
-Η οικονομία θα πέσει σε πολύ χειρότερη ύφεση γιατί βασικά (και αναμενόμενα) όλοι μπαίνουν σε safe mode και θα αγοράζουν μόνο τα βασικά.

[edit mod]

Ο βενζινάς πουλάει βενζίνη και εισπράττει μετρητά.
Για να ξαναγεμίσει τις δεξαμενές του πρέπει να πληρώσει μετρητά.

Το κατάλαβες αυτό ή ακόμα δεν μπορείς να το καταλάβεις;

Οι τράπεζες είναι κλειστές.
Δεν λειτουργούν.
Δεν μπορεί να πάει ο βενζινάς και να καταθέσει τις εισπράξεις του.
Αυτό μπορείς να το καταλάβεις;

Ο μόνος τρόπος για να πάρει τα λεφτά αυτός που του φέρνει βενζίνη είναι να τα πάρει μετρητά.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#131135 Web banking δεν εχει ο πρατηριουχος;;;; :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By kacey
#131137 κατσε ρε συ. Ο βενζινας που πληρωνεται "ηλεκτρονικα" (πχ με καρτα) φορτωνει τις καταθεσεις του "ηλεκτρονικα" και μεσω ebanking πληρωνει και την εταιρια. Γιατι να πληρωνει μετρητα? Εγω εκανα αυτη τη κουβεντα γιατι δεν ηξερα ποσο χρονο κανουν να μπουν τα ηλεκτρονικα λεφτα στο λογαριασμο του βενζινα, απο τη σημερινη πωληση (και καπου ειδα "εβδομαδα" αρα εκει δημιουργειται ενα χρονικο κενο αναμεσα στο "πουλησα τη βενζινη αρα αδειαζει η δεξαμενη" και στο "μπηκαν τα ηλεκτρονικα λεφτα και μπορω να πληρωσω τη καινουρια βενζινη")
mjacob έγραψε:
kacey έγραψε:
mjacob έγραψε:Όλα τα άλλα -> πίστωση λογαριασμού εκτός ελλάδος
για όλα τα άλλα υπάρχει η mastercard -> mastercard slogan
not -> γιατί δεν συμβαίνει.

τι δεν συμβαινει? δεν γινονται δεκτες οι πιστωτικες καρτες που πληρωνονται απο λογαριασμα του εξωτερικου/που εχουν εκδωθει απο τραπεζα εξωτερικου?

Νόμιζα ότι είναι πλέον του προφανούς ότι αναφερόμουν σε ελληνικές κάρτες.
Μην ανησυχείς, εσύ θα μπορείς να τραβάς από την άλλη κάρτα :shifty:

συνεχιζω να μη καταλαβαινω. Απο αυτα που διαβασα, εχω βγαλει τα εξης συμπερασματα:
α) οι "ελληνικες" πιστωτικες δουλευουν απεριοριστα στην ελλαδα, αλλα μαλλον καθολου στο εξωτερικο
β) οι "αλλοδαπες" πιστωτικες επισης δουλευουν απεριοριστα στην ελλαδα.

και καπου ειδα οτι οσοι εχουν ξενες πιστωτικες, βγαζουν και οτι θελουν απο ΑΤΜ?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
leonp έγραψε:
Οι τράπεζες είναι κλειστές.
Δεν λειτουργούν.
Δεν μπορεί να πάει ο βενζινάς και να καταθέσει τις εισπράξεις του.

αρα αφου δεν μπορει να τις καταθεσει τις εισπραξεις τις εχει πανω του.

leonp έγραψε:Ο μόνος τρόπος για να πάρει τα λεφτά αυτός που του φέρνει βενζίνη είναι να τα πάρει μετρητά.

αφου τα εχει πανω του και δεν τα εχει καταθεσει,ας του δωσει τα μετρητα να πληρωσει τα νεα καυσιμα.