- 13 Δεκ 2015, 01:29
Nikos! έγραψε:...Όχι δεν είναι ψηλά, γιατί όταν κάθεσαι, ακουμπάει το κεφάλι σου στο πίσω μαξιλάρι του καναπέ και απολαμβάνεις.
Για τα ηχεία κάνεις λάθος. Το μέγεθος δεν έχει καμία σχέση. Βασικά είναι high end ηχεία. Ψάξε να διαβάσεις για τα paradigm millenia. Βγάζουν φοβερό ήχο.
Την επόμενη εβδομάδα θα καλιμπραριστουν με μικρόφωνο από ειδικούς, ηχείο, ηχειο. Άστο μη το ψάχνεις. Ξέρω τι έχω πάρει και από ποιους.
Ακαλιμπραριστα και παίζουν φοβερά σε κάτι δοκιμές που κάναμε....
Αν δεν είναι στην φυσική στάση και εννοώ αυτή στην οποία μπορείς να συνομιλήσεις με τους άλλους χωρίς να ανεβοκατεβάζεις το κεφάλι σου μετά από λίγο θα γίνεται κουραστικό.
Κι όμως, από ένα σημείο και κάτω το μέγεθος έχει σχέση. Κι αυτό γιατί απλά δεν μπορεί να βγάλει χαμηλές (δεν εννοώ τις πολύ χαμηλές αλλά αυτές που ακόμα έχουν κατευθυντικότητα) οι οποίες αναγκαστικά πάνε στο σαμπγούφερ (και θα βγαίνουν αντί δεξιά αριστερά από τη μέση). Επίσης αν ο χώρος είναι μπόλικος θέλεις το μέγεθος για να γεμίσει. Και το sub παραείναι μαζεμένο, δύσκολα θα βγάζει επαρκώς χαμηλές επαρκώς δυνατά με επαρή έλεγχο. Όπως λέει και το δοκιμαστικό που μου έβαλες χάνει στις πολύ χαμηλές και βέβαια μιλάει για σύστημα lifestyle, γιατί τέτοιο είναι και αυτός είναι ο προσανατολισμός του. Και το περιοδικό νομίζω είναι αρκετά γενικό και όχι και τόσο εξειδικευμένο.
Είμαι σίγουρος ότι το έχεις ψάξει και φυσικά και είναι καλό, οπότε οι επιφυλάξεις μου είναι θέμα προτεραιοτήτων. Εμένα με νοιάζει κυρίως η μουσική, να καταλάβεις το 5.1 σύστημά μου τελικά το λειτουργώ σαν 3.0 αλλά με 2 μεγάλα σχετικά ηχεία που κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά κι ένα όχι αμελητέο κεντρικό. Βέβαια για ταινίες θέλεις κι ένα sub (κανονικό, όχι σαν το δικό σου)... Για το χώρο που έχεις και για κινηματογραφική χρήση αυτά που πήρες πρέπει να είναι πάρα πολύ καλά.
Δυστυχώς η θέση των πραγμάτων στο χώρο σου υστερεί (αναγκαστικοί περιορισμοί) και αυτό θα σου κοστίζει σε ήχο. Το καλιμπράρισμα είναι μεγάλη ιστορία αλλά όπως όλα είναι θέμα πολλών συμβιβασμών. Έχει σημασία να το συζητήσετε και να αποφασίσετε τις προτεραιότητές σου. Να ακούγονται τέλεια στη θέση που θα κάθεσαι εσύ ή απλά πολύ καλά και κανένα μέτρο γύρω σου και να μην χαλάσουν όλα όταν κάποιος ξεσκονίσει τα ηχεία και κουνηθούν 2 μοίρες.
Κάποια εποχή που είχα φάει μέρες να καλιμπράρω, να μετράω το δωμάτιο, να μετράω συχνότητες στο χώρο, να αλφαδιάζω τα ηχεία και μοιρογνωμόνια κλπ είχε όντως διαφορά αλλά τελικά θέλεις μια λιγότερο απόλυτη προσέγιση για κανονική χρήση σε κοινόχρηστο χώρο, δεν είναι στούντιο.
Είναι άλλο πράμα το πανί όμως, ίντσες ίντσες ίντες.... Γιατί το μέγεθος μετράει και στην εικόνα όπως και στον ήχο.
aka onyx !