Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
glf έγραψε:Αυτό που ψάχνω είναι
- αυτόματη ημερολογιακή καταχώρηση και εμφάνιση
- να μην παίρνει δύο φορές την ίδια φωτογραφία (πχ η γυναίκα αποθηκεύει φωτογραφίες που είχε βάλει σε άλλο φάκελο, ή που τις είχα στείλει εγώ από το κινητό μου και τις έχω ήδη αποθηκεύσει)
- δυνατότητα αναζήτησης

Τώρα αυτά τα εργαλεία αυτά πάνε να λύσουν, μέχρι και την τοποθεσία αν έχεις ενεργή την καταχωρούν και κάνει αυτόματα το άλμπουμ από ένα μέρος που πήγες με 5-10 φωτογραφίες πχ την ίδια μέρα.
Φυσικά κάνουν και αυτόματη αναγνώριση προσώπων και το σταμπάρει και από εκεί και τα διαλέγεις να τα δεις και έτσι, πχ τις φωτο που έχω με τα παιδιά, με το σκυλί, με τον παππού κτλ.
Και αργότερα να ανεβάζουν και τα παιδιά στο ίδιο μέρος. Και να μη φοβάμαι μη μου σβήσουν κάτι κατά λάθος..
Face recognition
Geo Taging
Timeline
Shared albums
Searching with tags

Τα παίρνεις out of the box από synology photos
Πιθανως με τις εφαρμογές που έχει για εύρεση copies αρχείων μπορείς να βρεις και οποία διπλά και μα τα σουταρεις
Άβαταρ μέλους
By glf
#812017 Βρήκα πλήρη ασχολία τώρα για το Πάσχα. Έχω φτάσει τις 3500 φωτογραφίες από ότι μου λέει η εφαρμογή και ακόμα δεν έχω βάλει ούτε μια από τους αγώνες με το 106..
Αλλά κάνει ότι ήθελα πάντα, μια μικρή DB με ευκολία να δεις αυτό που θες και με πολλούς τρόπους.
Και η ευκολία που βλέπεις τα χρόνια πως περνάνε..

Πάντα έλεγα θα το κάνω, αλλά το κλικ ήρθε σε μια ταβέρνα που ένας της παρέας μου είπε ότι είχε ΟΛΟ το αρχείο του με τις φωτογραφίες στο κινητό (στο cloud, ok, δεν είναι χθεσινός) και για να δούμε μια παλιά φωτο που ήμασταν πιο νέοι, έκανε σύρσιμο να ψάχνει τη φωτο που ήθελε για 2-3 λεπτά :)
Κάπου εκεί υποσυνείδητα θυμήθηκα ότι έχω ένα χαμό από φακέλους, λογαριασμους,παλιές συσκευές κτλ που θέλουν συμάζεμα πριν παραγίνει το κακό.
Τώρα το πάω με σύστημα και έχω πιάσει ρυθμό :) Ε ρε αυτά έπρεπε να τα κάνω στο lockdown αλλά κοίτα που πήρα σκύλο τότε lol
Άβαταρ μέλους
By glf
#813056 Συνεχίζω το πιο πάνω θέμα αφού από τις φωτογραφίες έχω περάσει και στην ταυτόχρονη αρχειοθέτηση των παλιών video στο ίδιο album με τις φωτογραφίες. Αυτό που τώρα είναι το νορμάλ, το 2010 με 2020 που είχα videocamera που έκανε HD video ήταν τόσο μεγάλα αρχεία που τα είχα σε δική τους αρχειοθήκη, πεταμένα χύμα ανά χρονολογία και το σκεπτικό να τα συμμαζέψω κάποτε.
Οκ, το μεγαλύτερο μέρος είναι γιορτές κτλ με τα παιδιά, δραστηριότητες και ταξίδια, τα οικογενειακά δηλαδή.

Αυτά όμως είναι σε μορφή .MTS ή .M2TS που στην ουσία είναι streaming codec αλλά για κάποιο λόγο είναι Interlaced σε κάποια ρύθμιση (πχ στην κάμερα το έβαζα στο long play και για την ίδια ανάλυση προφανώς έπιανε το μισό χώρο) αλλά που τότε δεν το είχα πάρει χαμπάρι.
Επίσης η κάμερα ως γνωστό έκανε 3-4 αρχεία σε κάθε.. εκδήλωση οπότε ήθελαν και συνένωση μεταξύ τους τα πλάνα.

Οκ, δεν θα κάτσω να δουλέψω video edit για απλή αρχειοθέτηση video και παλιότερα το είχα ξανακάνει. Οπότε πάνω κάτω τα .. βήματα που ακολουθώ είναι

- Ένωση πολλές σκηνές .MTS αρχεία σε ένα μεγάλο .MTS
Ένα εργαλειάκι για να ενώνω τα .MTS μεταξύ τους εύκολα και γρήγορα χωρίς video-edit κτλ. Τώρα πιάστηκα με το tsMuxer και κάνει εύκολα και γρήγορα το join σε ένα αρχείο .MTS
Σαν ένα file explorer μοιάζει, δε βλέπεις πουθενά video.

Μετατροπή του "ασύμβατου" .MTS σε .MP4 για εύκολη προβολή από όλες τις συσκευές.
- Παλιά έβαζα το .MTS σε ένα video edit προγραμμα και έκανα ένα .MP4 με συμπίεση του αρχικού. Αυτά τα MP4 όμως τώρα που δοκίμασα να τα περάσω στο photoprism για προβολή από το LAN, είδα ότι καθυστερούσε να ξεκινήσει και κατάλαβα ότι φόρτωνε όλο το .mp4 στον browser και μετά ξεκινούσε να παίζει.
Βρήκα λοιπόν ένα εργαλείο για να ξανακάνω transcoding από τo μεγάλο .MTS σε ένα νέο .MP4 και δουλεύω το Handbrake.
Αυτό λοιπόν μου φάνηκε τόσο χρήσιμο και εύκολο επειδή έχει μια επιλογή "web optimized" για το νέο video και κάνει αυτό ακριβώς. Το ετοιμάζει για άμεση έναρξη της προβολής με το που ανοίξει σε μια ιστοσελίδα ή πρόγραμμα. Και η διαφορά σε ένα μεγάλο video είναι η μέρα με τη νύχτα, αλλά βολέυει και στο σενάριο που πάω να δω κάτι μέσω.. VPN όταν είμαι εκτός σπιτιού. Δε χρειάζεται να κατέβει όλο το video για να ξεκινήσω να βλέπω. Έχω λοιπόν το... προσωπικό μου YouTube τώρα και αυτά τα MP4 είναι ότι πιο εύκολο να τα στέλνω και στις γιαγιάδες να χαίρονται τώρα που μάθανε να κρατάνε smartphone.
Το δεύτερο που βόλεψε φέτος είναι που πήρα και μια GTX 1050ti για 100€ πριν λίγο καιρό και είδα τώρα ότι μου δίνει hardware accelerated GPU encoding στο Handbrake για να τα ξεπετάει γρήγορα. Σώθηκα! Τώρα πια κάνω το .MP4 σε HD ανάλυση στο ίδιο bitrate με το αρχικό .MTS και τελειώνω σε λίγα λεπτά έχοντας όμως τις ευκολίες προβολής που λέω πιο πάνω.

Έτσι για τη δοκιμή τώρα τις γιορτές μπήκα από το wifi των παππούδων να δω πως φαίνονται μέσω VPN και είναι εφικτή η προβολή τους από τις 50αρες γραμμές που έχουμε για VDSL στην Κοζάνη σαν stream μετάδοση. Αργότερα τους βάζω στις συσκευές τους και τα αρχεία με γιορτάσια κτλ και σε κινητά και laptop.

Οπότε ήρθε η ώρα για ξεσκόνισμα 10 χρόνια ατάκτως εριγμένα πλάνα από εκείνη την κάμερα για να τα έχω τώρα πια έτοιμα και εύκολα για προβολή. Είναι το γιορτινό task...
Όση ώρα γράφω έκανα 2 γενέθλια transcode και πέρασμα στο.. προσωπικό youtube (το photoprism).
Άβαταρ μέλους
By glf
#813057 Ταυτόχρονα γίνεται ένα είδος δεύτερου backup για όλα αυτά τα video και photos. Καταρχάς στήθηκε μια νέα δομή φακέλων που τα φιλοξενεί μαζί τώρα πια ανά έτος και ανα (σημαντική) εκδήλωση ώστε φωτο και video να είναι μαζί σε ένα φάκελο.
Όσο γεμίζει το photoprism αυτά μετακινούνται από τους παλιούς φακέλους που αδειάζουν και σταδιακά γεμίζει η νέα δομή. Αυτό τώρα θα υπάρχει στο NAS αλλά και.. στο διπλανό proxmox server που τρέχει το Photoprism container. Θα μπορούσα απλώς να του πω να τα τραβάει από το NAS αλλά θέλω επίτηδες να υπάρχει 2ο αντίγραφο τοπικά στο σπίτι.
Και φυσικά η ίδια δομή φεύγει και σε εβδομαδιαίο backup στο bare metal server μου.
Και αυτό σκεφτόμουν τώρα που κάνω τόσο παλιά video κτλ, ότι δεν έχω χάσει ποτέ μου δεδομένα! Έχουμε σωστό backup strategy και με αποδείξεις :)

Υ.Γ. να βλέπω εποχές Peugeot 106 sportclub στις Σέρρες την πίστα να είναι τo κτίριο των pits στα μπετά.. αχχ μεγαλώσαμε :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#814074 Κάποια πρόταση για Active Noise Cancelling in ear μέχρι 100€? Αν και δεν είμαι fan του in ear, συνήθως δεν με βολεύουν ή φοβάμαι μην τα χάσω, τα θέλω για περιπτώσεις να γλυτώνω χώρο από το να κουβαλάω τα Bose QuietComfort (over ear), τα οποία μετά από κανά δυο ώρες χρήσης με κουράζουν κι αυτά.
Για τη σειρά Soundcore της Anker έχω ακούσει αλλά δεν βλέπω και τις τέλειες κριτικές.
https://www.skroutz.gr/s/30640289/Sound ... ml#reviews
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#814085 Σε λογικά χρήματα, τα Samsung Galaxy Buds 2 είναι μονόδρομος.
Οτιδήποτε φθηνότερο έχω δοκιμάσει, ήταν τραγικό. Δυστυχώς. Κοινώς, αν δεν δώσεις 70€ δεν παίρνεις σοβαρά ακουστικά.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#814088 Με τίποτα, αυτό το στυλ δεν μου κάνει, το έχω δοκιμάσε και δεν με βολεύει καθόλου. Όταν λέω in ear εννοώ να έχουν και το παπαράκι που προεξέχει, όχι μόνο το bud.
Είχα τα απλά samsung buds και τα έδωσα αφού δεν μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω.
Άβαταρ μέλους
By Chris
Anonymous Founder έγραψε:Σε λογικά χρήματα, τα Samsung Galaxy Buds 2 είναι μονόδρομος.
Οτιδήποτε φθηνότερο έχω δοκιμάσει, ήταν τραγικό. Δυστυχώς. Κοινώς, αν δεν δώσεις 70€ δεν παίρνεις σοβαρά ακουστικά.

Εχεις δικιο. Και αλλη μια τεχνητη αναγκη που μας αναγκαζει να δινουμε 70 για κατι που διναμε 5. Ημουν μια χαρα ικανοποιημενος απο τα καλωδιου, μεχρι που κοψανε το jack απο τα κινητα. Οι ανταπτορες usb-c to jack αντεχουν κατα μεσο ορο 2 βδομαδες, οποτε εδωσα 30 για ασυρματα, τα οποια ειναι για πεταμα :rant:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#814106 Επειδή πέρασα από το καλώδιο στα ασύρματα πρόσφατα, θα διαφωνήσω. Είναι πολύ πιο ωραία τα ασύρματα στη χρήση. Πάντως, ακόμη και τα Samsung, έχουν μια μικρή καθυστέρηση στον ήχο, όχι όπως τα φθηνά (κάτι Lenovo με 10€ που είχα πάρει, ήταν απίστευτα χάλια στα ΠΑΝΤΑ), δηλαδή το καλωδιάκι έχει ακόμη και σήμερα κάποια πλεονεκτήματα.
Όσο για την κατάργηση του jack, αυτό το λύνεις με έναν αντάπτορα. Εγώ έτσι τα έχω και εξακολουθώ να έχω στην τσάντα μου και ένα απλό σετ με καλώδιο, απλώς το έχω χρησιμοποιήσει 1 φορά μόνον από την στιγμή που πήρα ασύρματα.
Άβαταρ μέλους
By Chris
Anonymous Founder έγραψε:το έχω χρησιμοποιήσει 1 φορά μόνον από την στιγμή που πήρα ασύρματα.

Για δοκιμασε να το χρησιμοποιησεις καμια δεκαρια φορες σε κινηση, πχ κανοντας ποδηλατο ή περπατωντας. Δε φτουρανε οι ανταπτορες και καταληγεις να δινεις δεκαρικα για καινουριους συνεχεια, κανοντας τα ασυρματα μονοδρομο
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#814127 Μαζί σας παιδιά, θεωρώ κι εγώ πως κακώς καταργήθηκε η πόρτα, απλώς λέω πως τα ασύρματα πραγματικά με έχουν βολέψει πολύ. Από εκεί και μετά, σε τρέξιμο κλπ, τα ασύρματα θα τα φοβόμουν (πέφτουν, χάνονται, κλπ). Η USB πόρτα τι να πάθει όμως, από κάποιο πέσιμο; Νομίζω πως με τον κατάλληλο adaptor δεν θα τίθεται θέμα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Μαζί σας παιδιά, θεωρώ κι εγώ πως κακώς καταργήθηκε η πόρτα, απλώς λέω πως τα ασύρματα πραγματικά με έχουν βολέψει πολύ. Από εκεί και μετά, σε τρέξιμο κλπ, τα ασύρματα θα τα φοβόμουν (πέφτουν, χάνονται, κλπ). Η USB πόρτα τι να πάθει όμως, από κάποιο πέσιμο; Νομίζω πως με τον κατάλληλο adaptor δεν θα τίθεται θέμα.

Με τα ενσυρματα εδινες 25-30€ και επαιρνες ακουστικα που παιζανε και μουσικη καλα. Αν δεν σε ενοιαζε με 10€ ησουν αρχοντας

Τωρα για να κανεις την ιδια δουλεια θες πολλαπλασια χρηματα κι αν θες και μουσικη 100+

Ευκολια απο την μια γιατι δεν εχεις καλωδια και βυσματα να τσακιζουν , κρεμονται αλλα θελουν φορτιση, κουτακι, γαμωτοκεφαλιμουμεσα, ευτυχως που σπανια μου χρειαζονται
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#814139 Προφανώς το κόστος των ενσύρματων είναι χαμηλότερο. Και όπως είπα σε κάποιες περιπτώσεις είναι προτιμότερα. Αλλά δεν είναι παντού καλύτερα, το λέω γιατί πλέον τόσο εγώ, όσο και η γυναίκα μου γυρίσαμε στα ασύρματα. Samsung Galaxy Buds 2 πήρα και σ'αυτήν, αφού πετάξαμε τα λεφτά μας σε κάποια Realme που περνούσαν τόσο θόρυβο μέσα που δεν μπορούσες να καταλάβεις τι σου λέει, ήταν λες και ήσουν με ανοιχτή ακρόαση διαρκώς!
Μείνετε μακρυά!
https://www.skroutz.gr/s/34788551/Realm ... -Blue.html