Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#826476 Για πρώτη μου φορά, φέτος παρακολουθώ το Tour de France και είναι εντυπωσιακό το πόσα πολλά έχουν να πούνε κι εξηγήσουν οι παρουσιαστές που είναι γνώστες και δεν βάζουν γλώσσα μέσα τους για όσες ώρες κρατάει η ημερήσια διαδρομή των 150-200χλμ (τους άκουγα το ΣΚ, τις καθημερινές μόνο την ωριαία εκπομπή με τα καλύτερα στιγμιότυπα). Πραγματικά μαθαίνεις πολλά για τα προηγούμενα τεκταινόμενα, την τακτική του κάθε αθλητή αλλά και της κάθε ομάδας. Βασικά άμα καταλάβεις τι παίζει με τα μπλουζάκια και τη γενική κατάταξη και τις τακτικές γίνεται ελκυστικό τηλεθέαμα.
Δυστυχώς ακόμα και όταν απελευθερώνουν τις καταγραφές της διαδρομής στο strava δεν περιλαμβάνουν την ισχύ αλλά από τις ταχύτητες και μόνο... Είναι εντελώς σοκαριστικές οι ταχύτητες με τις οποίες κινούνται αυτοί οι ποδηλάτες. Σήμερα έδειχνε και τα γρανάζια που επιλέξαν για το time trial με ανηφόρες. 58-44 με 11-34 (30 κάποιος) οι περισσότεροι. δηλαδή 44-34 για να καλυφθούν και ανηφόρες μέχρι 10%. :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#827851 Η Segway έχει βγάλει ένα πατίνι "κτήνος" (ειδικά σε κιλά που αγγίζει τα... 50kgr!) και αν αυτή είναι η κατεύθυνση που δίνουν οι μεγάλοι, μάλλον έχουμε πολλά να δούμε ακόμη. Ένα τέτοιο πατίνι, είναι για ν'αντικαταστήσει εντελώς τα ποδήλατα και δεν μπαινει καν μέσα σε ΜΜΜ, δεν μπορείς να το σηκώσεις να το βάλεις στο μετρό, άρα απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό.
https://eu-en.segway.com/products/segwa ... ooter-gt1e

Η τιμή στην Ελλάδα είναι στρατοσφαιρική, 2600€!
https://www.skroutz.gr/s/37524999/Segwa ... CE%B1.html
Άβαταρ μέλους
By Chris
#827852 Λολ μεγαλη επιτυχια ακουγεται, οπως το οριτζιναλ segway. Τρομερες εμπνευσεις αυτη η εταιρια, απορω πως επιβιωνει ακομα. Για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ προφιλ χρησης συμπεριλαμβανει εστω και ενα σκαλοπατι τρωει ακυρο. Θες μια πολη αποκλειστικα με ραμπες :lol: Μενεις σε σπιτι που μπροστα εχει πεζοδρομιο? Ακυρο! Εχει κλεισει το δρομο φορτηγο που ξεφορτωνει και πρεπει να ανεβεις πεζοδρομιο? Ακυρο! Εχει σκαλοπατια η εισοδος του σπιτιου σου? Ακυρο! Πρεπει να το περασεις απο μπαλκονοπορτα με ελαφρα υπερυψωμενο προφιλ στο πατωμα? Ακυρο! Θες να κατεβαινεις την κηφισιας με 90 αναμεσα στα φορτηγα? (Εχω δει εναν) Τελειο, παρτο, καλα θα παει αυτο!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#827853 Κοίτα, βλέπω πολύ κόσμο με κάτι πατίνια τέρατα, χωρίς κόφτη, με αναρτήσεις κλπ, φοράνε κράνος και πάνε μαλλιά κουβάρια. Απορώ με το θάρρος τους βέβαια και αναρωτιέμαι γιατί δεν αγοράζουν μια μηχανή, αλλά δεν βαριέσαι, μάλλον έχω παραμεγαλώσει.
Έχει βγάλει και η Xiaomi πάντως πλέον με αναρτήσεις και μεγάλη μπαταρία, που ελαφρύ δεν το λες στα 25+ κιλά.

:lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#827894 Υπερβολή το (πολύ) βαρύ πατίνι.
Αν ειναι να ανεβεις τόσο σε κιλά και €€, παίρνεις ενα ηλεκτρικό μοτοποδήλατο ή σκούτερ με καλύτερα χαρακτηριστικά και σαφώς πιο ασφαλές.

π.χ.
https://www.emw.gr/Ilektrika-Scooters/P ... UUQAvD_BwE
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#828177 Καινούριο απόκτημα:

Εικόνα

Κυρίως no-name περιφερειακά, αλλά έχει υδραυλικά δισκόφρενα ( :metalo: ). Αισθητή διαφορά σε αίσθηση/modulation και άρπαγμα σε σχέση με τα μηχανικά που είχε το προηγούμενο. Δυστυχώς αισθητή διαφορά και στις απώλειες, από ημιασφάλτινα 37-622 μπροστά / 40-622 πίσω που είχα στο hybrid, αυτό φοράει τακουνάτα 60-622. Διαφορά στη κατανάλωση δεν έχω υπολογίσει ακόμα, αλλά πρέπει να είναι περίπου στο 1 κρουασάν + Milko /100Km παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#828310 Ήμουν περίεργος πως φαίνομαι από τους άλλους τη νύχτα.

Νομίζω αρκετά καλά:

Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Χρήστος Λάππας έγραψε:Ήμουν περίεργος πως φαίνομαι από τους άλλους τη νύχτα.

Νομίζω αρκετά καλά:

Όπως έχω ξαναπεί, το πρόβλημα δεν είναι αν φαίνεσαι, αλλά πως είσαι πολύ πιο αργός από τα άλλα οχήματα, εκεί βρίσκεται ο κίνδυνος ακόμη κι αν βάλεις 100 φώτα ακόμη.
Σχετική ταχύτητα λέγεται, και η φυσική σε κάτι τέτοια είναι αμείλικτη και δεν συγχωρεί.
Είναι τεράστιος ο κίνδυνος που βάζεις τον εαυτό σου, απλώς στο επισημαίνω αν δεν το έχεις υπολογίσει.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#828325 Το αν φαίνεσαι είναι πολύ σχετικό. Στο βίντεο που έβαλες ναι είσαι πολύ ορατός (έστω κι αν το βίντεο έχει υπερέκθεση, εννοώ overexposure). Σε έναν ήσυχο σκοτεινό δρόμο όπου εσύ είσαι το μόνο κινητό φως και κοιτάς από ψηλά. Αν όμως είσαι στην άκρη ενός δρόμου στην πόλη με μαγαζιά, φώτα, φανάρια, αυτοκίνητα, μηχανάκια κλπ και κοιτάς από τη γωνία όρασης ενός οδηγού αυτοκινήτου τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#828326 Και τα φανάρια φαίνονται. Είναι τεράστια, φωτεινά και σε υψηλό σημείο. Κανένας δεν τα παραβιάζει... :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By 224v
Χρήστος Λάππας έγραψε:Ήμουν περίεργος πως φαίνομαι από τους άλλους τη νύχτα.

Νομίζω αρκετά καλά:

Ακόμα και εγώ θα τολμούσα με τέτοια φώτα να κυκλοφορησω σε αστικό δρόμο, όχι φυσικά σε Κηφισίας, Κύμης, κλπ. Και Ακόμα περισσότερο στην παραλιακή που το θεωρώ αυτκτονικη κίνηση.

.
Άβαταρ μέλους
By Vaskir
#828328 Με συγχωρείτε πολύ που παρεμβαίνω αλλά εγώ προσωπικά αν έβλεπα μπροστά μου μια τέτοια γελοιοτητα με όλα αυτά τα ledακια που αναμοσβηνουν θα ...με προκαλούσε να πέσω πάνω του!!!!

Εκτός αν είναι Χριστούγεννα.

(Με κάθε διάθεση για χιούμορ κ. Λάππα , και χωρίς παρεξήγηση)

.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
sknipper έγραψε:Το αν φαίνεσαι είναι πολύ σχετικό. Στο βίντεο που έβαλες ναι είσαι πολύ ορατός (έστω κι αν το βίντεο έχει υπερέκθεση, εννοώ overexposure). Σε έναν ήσυχο σκοτεινό δρόμο όπου εσύ είσαι το μόνο κινητό φως και κοιτάς από ψηλά. Αν όμως είσαι στην άκρη ενός δρόμου στην πόλη με μαγαζιά, φώτα, φανάρια, αυτοκίνητα, μηχανάκια κλπ και κοιτάς από τη γωνία όρασης ενός οδηγού αυτοκινήτου τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα.

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Από την γωνία που τραβήχτηκε το βίντεο (από το μπαλκόνι του δεύτερου) τα φώτα φαίνονται πολύ λιγότερο. Από το επίπεδο ενός οδηγού, τα συγκεκριμένα πίσω φώτα δεν είναι απλά ορατά, είναι εκτυφλωτικά.

Σε κάποια στιγμή μάλλον θα δοκιμάσω και αυτά:

https://redshiftsports.com/products/arclight-pedals