otso έγραψε:Πλακα πλακα τα πολυ παλια χρονια πηγαινα σχεδον καθημερινα για μπανιο στον σχοινια , τοτε που παρκαρες οπου ηθελες , τωρα νομιζω ειναι κλειστο και μπορεις να παρκαρεις τερμα αριστερα η τερμα δεξια . Αυτο που μου ειχε κανει εντυπωση ηταν η αποβιβαση οικογενειας . Παντα μια υπερβαρη συζυγος και μητερα να κατεβαινει απο το καθισμα του συνοδηγου με καπελαδουρα απο μπλαρ που λεει ο γρηγορης ολοσωμο μαγιο παρεο δηθεν καλυπτουμε τα ξυγκια , φατσα ξυνη στυλ καλα μου ταλεγε η μανα μου , δεν επερνα τον μητσο τον χασαπη τι πηρα αυτον τον ανεπροκοπο .
Φραπε σε γυαλινο ποτηρι απ το σπιτι (δικαιολογειται δεν υπηρχαν τοτε οι γκουρμε καφεδες) και τσιγαρο στο δεξι . Απο την πορτα του οδηγου κατεβαινε ενας λιποσαρκος συζυγος με αραια μαλλια εως καραφλος , να ανοιγει το πορτ μπαγκαζ και να κατεβαζει πραγματα να κουβαλαει να στεινει και παραλληλα να προσπαθουσε να συγκρατησει τα διαολια που ουρλιαζαν ετρεχαν απο δω κι απο κει και να τα ξεντυσει . Το ζωον με τα ματια αγελαδας και την ξινη φατσα να τον κοιτα περιφρονιτικα . Ενιοτε ο συζυγος να κατεβαζει και να βοηθαει να παει στην παραλια και η "μητερα".
Ενα συγκριο μεπιανε ελεγα μεσα μου εγω ποτε , που ναξερα .
otso, η γραφή σου μου θυμίζει ταυτόχρονα Ψαθά και Τσιφόρο
Γράφε πιο συχνά
Anonymous Founder έγραψε:
Εντωμεταξύ, με τα ίδια λεφτά αγοράζεις όλο το χωριό μου και είσαι άρχοντας.
Και για να επανέλθουμε στο θέμα, χθες βγήκα βόλτα με έναν φίλο και πέρασα μπροστά από ένα νεοκλασσικό (160τμ) που πωλείται εδώ πάνω. Το είχε δει ο κουνιάδος του να το αγοράσει, τιμή πώλησης 80Κ (αρχική, στάνταρ θα πέσει) και θέλει 80-100Κ ανακαίνιση για να γίνει όλο καινούριο (ο τύπος είναι πολιτικός μηχανικός και τα υπολόγισε πολύ χοντρικά), γιατί είναι μεν σε αξιοπρεπή κατάσταση (δεν στάζει, δεν έχει καταρρεύσει κάτι, δεν έχει τρύπες η οροφή, αν και θέλει δουλειά, κτλ.), αλλά θέλει πολύ δουλειά (κουφώματα, πατώματα, οροφή, μόνωση). Η γειτονιά είναι πολύ ήσυχη, το σπίτι περιτριγυρίζεται από άλλες μονοκατοικίες, έχει μια μικρή αυλή (250τμ;; κάπου εκεί), η απόσταση από το κέντρο είναι 5 λεπτά με τα πόδια (άντε 10 λεπτά αν κατεβαίνει η θεία μου κουτσομπολεύοντας με τις φίλες της) και παρκάρισμα βρίσκεις παντού στη γειτονιά, όλες τις ώρες. Με 160-200Κ δηλαδή έχεις πραγματικό αρχοντικό! Και δεν υπολογίζω τυχόν επιδοτήσεις που σίγουρα θα υπάρχουν για ενεργειακή αναβάθμιση (πχ αντικατάσταση κουφωμάτων). Στη Δράμα βέβαια.
Εν τέλει του φάνηκε ακριβό, ήθελε μέχρι 100Κ άντε να πάει 120Κ...
Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι παίρνεις με 180Κ στην Καλαμαριά πχ...
Για κέντρο Θεσσαλονίκης ή Αθήνας δε κλαίμε...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>