Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTI_
g8777 έγραψε:Ειναι ολοι οι Μουσουλμανοι τζιχαντιστες;

Πες μου πως τρολάρεις τώρα. :x

Εικόνα

Say cheese :shifty: αν σου βαστά η μουσουλμάνα σου η καρδιά τώρα.

Επειδής πολύ άνετος μας το παίζεις εδώ και δύο fora.

theo13 έγραψε:Όχι αλλά δυστυχώς στα περισσότερα μουσουλμανικά κράτη η μόρφωση έρχεται σε δεύτερη μοίρα και αυτό το εκμεταλεύονται συντηρητικά καθεστώτα για να δημιουργούν άβουλα όντα που ψάχνουν παράδεισους με παρθένες και πιλάφι

Δεν νομίζω ότι μας παίρνει να κατηγορούμε άλλους για σκοταδισμό και αμορφωσιά με τους χρυσαβγίτες στο κοινοβούλιο και τους Άνθιμους στους άμβωνες.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#59876 Πραγματικά δε μου κάνει καμμιά εντύπωση 5 σελίδες μετά που ξαναπιάνω το τοπικό, ότι τα πράματα πήραν μία εν γένει αναμενόμενη πορεία. Οι εδώ φονταμενταλιστές κοιτάνε με κατανόηση τους αντιπάλους. Μαθεύτηκε βλέπετε το ποιον και το παρελθόν των στόχων, αυτοί που αν ήταν έλληνες θα λέγαμε ένα σωρό κρυάδες για να τους προσβάλλουμε (και καλά) επειδή όλη τους η ζωή και η πορεία (πάνω από μισό αιώνα ο Βολενσκί και ο Καμπύ) ξεφεύγει από το πρότυπο που μας έμαθε το ανίκητο τρίπτυχο του χωριού παπάς-μπάτσος-δάσκαλος.

Επίσης για άλλη μια φορά περνάει απαρατήρητο ένα μικρό παράδοξο. Ενώ η Μαρίν σκίζει τις κυλότες της για τους μετανάστες, στόχος έγινε το αντίθετο άκρο. Ενώ η κυβέρνηση εφαρμόζει την καταστολή, στόχος έγιναν οι μόνιμα αντικυβερνητικοί. Είναι παράδοξο αυτό ή δεν είναι; Η γνώμη μου είναι πως όχι. Όταν με είχε πιάσει και έψαχνα μετοίκιση στην κοιτίδα της μισαλλοδοξίας τη Σουηδική Αραβία ένα από τα βασικά που με είχε συμβουλέψει το εκεί κονέ μου ήταν πως όσο και να σου φαίνεται παράδοξο, δήλωσε πιστός ορθόδοξος ούτε για πλάκα μη δηλώσεις άθεος.

Κατανοούν το γαλλικό εθνικισμό. Δεν τον συμμερίζονται γιατί ο δικός τους έχει άλλες βλέψεις αλλά τον κατανοούν. Κατανοούν κάθε λογής θρησκευτική τύφλωση, γιατί μπορούν να δούνε αναλογίες. Δεν κατανοούν όμως αυτούς που διακηρύττουν πως ο εθνικισμός είναι μία πλάνη, ο φονταμενταλισμός επίσης και οι θρησκείες και τα ιερά κείμενα είναι αρχαία μυθοπλασία. Τους ακυρώνει αυτή η ιδεολογία όλη την ύπαρξη και γι'αυτό και στο στόχο μπήκαν αυτοί που μπήκαν

EDDIE κανείς δεν απαγόρευσε την κριτική ακόμα και τη λεκτική διαπόμπευση κάποιου που εκφράζεται δημόσια και διαφωνείς. Η ελευθερία του τύπου δε λέει πως θα ανεχθώ την αμορφοσιά του Χατζόπουλου που μας έβαλες. Εχω κάθε δικαίωμα να πω πως είναι ένα ανιστόρητο και αμόρφωτο τσιράκι του ΔΟΛ. Από εκεί μέχρι να τον καθαρίσω έχει ένα τερατώδες χάσμα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#59886 GTI ειμαι τοσο χαρουμενος που ξαναγυρισες κοντα μας (τωρα που τακτοποιησες το ζητημα με την Γκερεκου) που δεν εχω να πω τπτ. :s_cry :s_cry :s_cry :s_cry :s_cry
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
EDDIE κανείς δεν απαγόρευσε την κριτική ακόμα και τη λεκτική διαπόμπευση κάποιου που εκφράζεται δημόσια και διαφωνείς. Η ελευθερία του τύπου δε λέει πως θα ανεχθώ την αμορφοσιά του Χατζόπουλου που μας έβαλες. Εχω κάθε δικαίωμα να πω πως είναι ένα ανιστόρητο και αμόρφωτο τσιράκι του ΔΟΛ. Από εκεί μέχρι να τον καθαρίσω έχει ένα τερατώδες χάσμα.

dat

Αυτή είναι και η απάντηση στον dimik.
Αν προσβάλλεται ο Μουσουλμάνος όπως προσβάλλεται ο maltezos από την παραπάνω γελοιογραφία, τότε έχει κάθε δικαίωμα να πει ότι έχει να πει και να διαμαρτυρηθεί με τον τρόπο που δικαιούται (δικαστικά; ).

malteze αυτό

Η ελευθερία του τύπου δε λέει πως θα ανεχθώ την αμορφοσιά του Χατζόπουλου που μας έβαλες

φαντάζομαι το έγραψες επίτηδες. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#59894 :lol: :lol:
Όχι, μου ξέφυγε, αλλα επειδή είμαι κατα βάθος πολύ κουλ τύπος θα πω ότι ναι έδωσα ένα τόνο ειρωνίας με το σκόπιμο λάθος. Πάντως παρακάτω το γράφω σωστά
Άβαταρ μέλους
By Serf
#59899 Έχω την εξής απορία σχετικά με το χθεσινό περιστατικό. Βγήκε κάποια μουσουλμανική οργάνωση της Γαλλίας να καταδικάσει την επίθεση; Αφόρησε ο αρχι-ιμάμης της Γαλλίας τους δολοφόνους οι οποίοι σπίλωσαν/αμαύρωσαν το όνομα του προφήτη; Ή - κατά βάθος - είναι εν μέρει αποδεκτές αυτές οι ενέργειες;
Άβαταρ μέλους
By dimik
EDDIE_147 έγραψε:

dat

Αυτή είναι και η απάντηση στον dimik.
Αν προσβάλλεται ο Μουσουλμάνος όπως προσβάλλεται ο maltezos από την παραπάνω γελοιογραφία, τότε έχει κάθε δικαίωμα να πει ότι έχει να πει και να διαμαρτυρηθεί με τον τρόπο που δικαιούται (δικαστικά; ).

Σε είχα για πιο πραγματιστή, σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο ίσως, σε αυτόν τον πλανήτη μπορείς να βρεθείς χωρίς κεφάλι από κάποιον ψυχάκια ακόμα και για απλή κριτική αν οι συνθήκες δεν το σηκώνουν.

btw με την λεκτική διαπόμπευση που αναφέρεται παραπάνω διαφωνώ και την θεωρώ μορφή βίας και σαν τέτοια δεν θα είναι περίεργη ή μη αναμενόμενη ανάλογη βίαια απάντηση.

ανάμεσα σε εσένα, εμένα και τα δις κόσμου που δεν θα αντιδρούσαν βίαια υπάρχουν τουλάχιστον μερικές εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια που θα έπαιρναν κεφάλια, είτε γιατί θα ήταν ηλίθιοι, είτε ψυχοπαθείς, είτε ορφανοί πρεζέμποροι γόνοι μεταναστών που έμπλεξαν με φομενταλιστές γιατί το κράτος ποτέ δεν κατάφερε να τους δώσει ότι είχαν ανάγκη, όπως τα καλόπαιδα της περίπτωσης. Όταν όμως ανάμεσα σε ίσως δεκάδες σκίτσα επιλέγεις να δημοσιεύσεις τα πιο δηκτικά πρέπει να συνυπολογίσεις και τα παραπάνω. Τhats my 2c

Serf έγραψε:Έχω την εξής απορία σχετικά με το χθεσινό περιστατικό. Βγήκε κάποια μουσουλμανική οργάνωση της Γαλλίας να καταδικάσει την επίθεση; Αφόρησε ο αρχι-ιμάμης της Γαλλίας τους δολοφόνους οι οποίοι σπίλωσαν/αμαύρωσαν το όνομα του προφήτη; Ή - κατά βάθος - είναι εν μέρει αποδεκτές αυτές οι ενέργειες;

Αν θυμάμαι καλά συναντήθηκαν οι ηγέτες όλων των θρησκευτικών ομάδων με τον πρόεδρο και έκαναν δηλώσεις μετά.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#59901 Πχ
http://www.imedia-info.org/depeches/cha ... 32683.html
Απο την αλλη ειναι σαφες νομιζω πως τετοια ατομιδια θεωρουν αυτους τους ιμαμηδες αλλοτριωμενους κλπ κλπ
Άβαταρ μέλους
By Serf
#59902 Ok, thx! Προφανώς και δεν περιμένω να οι "τζιχαντιστές" να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την όποια καταδίκη. Το θέμα είναι οι μουσουλμάνοι που βρίσκονται κοντά στο να περάσουν στην άλλη πλευρά να ακούσουν το καμπανάκι να χτυπά από κάποιον "δικό τους".
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
IKE έγραψε: Σήμερα στο Παρίσι είχαμε μακελειό με 12 νεκρούς ενώ εδώ κάποιοι προσκαλούν ξένους μετανάστες.

Ηλίας Κασσιδιάρης

Αυτό εδώ το ποστ ξέφυγε σχολιασμού μέσα στον γενικό χαμό... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#59914 Αφου αυτος ο ΙΚΕ το φτιαξε ετσι που οντως, μονο ενας Κασιδιαρης θα το εκστομιζε, τι να μην ξεφυγει.

Τραγικος πρωθυπουργος, τραγικοτεροι οι υπερασπιστες της κομματικης γραμμης "Ο Μπαλτακος λειτουργουσε εν αγνοια του πορδηπουργου". Αυτος ο ανθρωπος θελει να οδηγησει την χωρα εκτος κρισης, προς την ευρωπαικη της πορεια (ή ετσι πιστευουν τα χουφταλα).
Άβαταρ μέλους
By vice246
g8777 έγραψε:
vice246 έγραψε:ναι στην ελευθερία της εκφρασης…. αλλα για ποιο λόγο σε μια πολυπολιτισμικη κοινωνια, ενα εντυπο ποντάρει, σε τετοιο βαθμο, στην σατιρα θρησκευτικων συμβολων ?

Γιατι μπορει. Τοσο απλα.

δυστυχως δεν υπαρχει περαν του ? αλλο σημειο στιξης ώστε να ερμηνεύεται με μεγαλυτερη σαφηνεια καποιο ερωτημα….

η απορια μου δεν περιορίζεται στους αδικοχαμενους δημοσιογραφους και γελοιογραφους…. αλλα στην επιχειρηση εκδοσης του συγκεκριμενου εντύπου…. οπου προεχει το οικονομικό οφελος….

και για να γινω πιο σαφης…. ασχετα απο το δικαιωμα (στη βαση της ελευθερίας έκφρασης) του καλλιτεχνη-σκιτσογραφου να δημιουργήσει μια εικονα που εμπεριέχει θρησκευτικα (whatever) συμβολα… για να στηρίζεται η κυκλοφορια ενος εντύπου (μεγαλου συμφωνα με τον αριθμο στελεχων και υπαλληλων) σε σειρα τετοιου περιεχομενου σκιτσων, σημαινει οτι υπαρχει και το αναλογο κοινο που το αγοραζει…. σε μια κοινωνία με πολυετή συμβιωση ανθρωπων διαφορων πολιτισμων.

ισως εχουν μια απαντηση, μελη του φορουμ που μενουν μονιμα σε χώρες με ανάλογες (με τη Γαλλια) συνθήκες….
Άβαταρ μέλους
By mjacob
21 quadra έγραψε:Σαφώς όχι, είναι όμως μακρυά μας σαν νοοτροπία να τους καταλάβουμε [...]

μπα, ό,τι πιο κοντινό σε έλληνα μπορείς να βρεις σε αυτόν τον πλανήτη, θα το βρεις σε κάτι συριο-ιορδανο-αιγυπτο κατάσταση. Και είναι αρκετά κοντινό.

Νταξ, εμείς βέβαια είμαστε απόγονοι του μεγαλέξαντρο και δεν μοιάζουμε με κανέναν, αλλά μερικές φορές το reality check μπορεί και να τσούξει.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#59930 @vice
Eγινες τόσο σαφής που απαντησες μόνος σου
Άβαταρ μέλους
By manosky
mjacob έγραψε:
21 quadra έγραψε:Σαφώς όχι, είναι όμως μακρυά μας σαν νοοτροπία να τους καταλάβουμε [...]

μπα, ό,τι πιο κοντινό σε έλληνα μπορείς να βρεις σε αυτόν τον πλανήτη, θα το βρεις σε κάτι συριο-ιορδανο-αιγυπτο κατάσταση. Και είναι αρκετά κοντινό.

Νταξ, εμείς βέβαια είμαστε απόγονοι του μεγαλέξαντρο και δεν μοιάζουμε με κανέναν, αλλά μερικές φορές το reality check μπορεί και να τσούξει.

Στόχος των Ελλήνων που ήθελαν κάτι καλύτερο για τη χώρα ήταν να απομακρυνθούμε από το οθωμανικό-ανατολικό στοιχείο και να προσεγγίσουμε το δυτικοευρωπαϊκό.
Αυτή η προσπάθεια γίνεται εδώ και 200 χρόνια τουλάχιστον και ακόμα δεν έχει κατασταλάξει η νοοτροπία προς το δυτικότερο.
Τώρα που οξύνονται οι αντιθέσεις με τους ταλιμπάν και τους χαλιφάτους, ίσως και να δοθεί μια παραπάνω ώθηση προς το δυτικό πρότυπο. Γιατί "ανατολή" δεν είναι μόνο χορός της κοιλιάς, μπακλαβάς και τραπεζομάντηλα στο κεφάλι. Είναι πολλά περισσότερα με τα οποία ένα δυτικό έθνος (ειδικά ΤΟ έθνος που σέρνει -μας αρέσει, δεν μας αρέσει- τις πολιτισμικές καταβολές της "Δύσης") απλώς δεν έχει σχέση.

Ίσως κάποτε στρώσουμε, ίσως εξακολουθήσουμε να είμαστε κατά πλειοψηφία μεταμφιεσμένοι ανατολίτες.