- 01 Νοέμ 2018, 16:42
Anonymous Founder έγραψε:... KeraKoll από το Leroy. Αν και αγόρασα γκρι σκουρο χρώμα, αυτό ήταν ανοιχτο! Απορώ πώς θα ήταν το ανοιχτό δηλαδή!
Δεν θες να ξέρεις !

Είχα πάρει λόγω ελλειψης γκρί σκούρου (εμένα μου εκανε) και ευτυχώς ήταν για λίγο και σε άκρη , οπότε συμβιβάστηκα. Το υπόλοιπο σωληνάριο, το έβαλα στην ταράτσα σε σημείο επαφής με διπλανό κτίριο, που έχει ψιλοδιαστολές.
Anonymous Founder έγραψε: Έπειτα, το εν λόγω υλικό, δεν δουλεύεται εύκολα, τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε εμένα. Μόλις στεγνώσει λίγο, δεν μπορείς να το στρώσεις εύκολα με σπάτουλα που ήθελα για τον αρμό μεταξύ ξύλου και πλακιδίων. Με κλασικό στόκο, αυτό θα γινόταν άψογο. Βέβαια, ο στόκος θα έσπαγε, γιατί ο αρμός σε κάποια σημεία φτάνει σχεδόν τα 2 cm! .....
Ποτέ με σπάτουλα, με το χέρι το περίσσευμα το επανατοποθετείς πιό εύκολα.
Σαν υλικό δουλεύεται πανεύκολα, είναι τόσο "ρευστό" που μπαίνει παντού, και συμμαζεύεται σαν επιφάνεια ώστε να είναι λείο το αποτέλεσμα.
Επειδή ειχες τεράστιο αρμό , 2 εκ πλάτος είναι ... χαράδρα

, έπρεπε :
Να στρώσεις πρώτο χέρι , κάνοντας "χοντρικά" κοίλη την επιφάνεια που θα άφηνες για το δεύτερο χέρι και την επομένη, να τοποθετήσεις το τελικό υλικό, που θα έστρωνε εύκολα, αφού δε θα σου "ρούφαγε"

τόσο πράμα στο βάθος πασαλείβοντας την ουσία και τον αρμό , όπως έπαθες με το ένα και μόνο χέρι.
Δεν μου τά ΄πες αυτά, νόμιζα ότι μιλάγαμε για ένα αρμό 5-7 χιλ, θα έδινα καλύτερες οδηγίες.
Αφαιρείται σχετικά εύκολα, με χαρτοκοπίδι και αιχμηρό αντικείμενο (σουφλί-κατσαβίδι πλακέ) , αλλά πρέπει να ξανατρίψεις -καθαρίσεις το χείλος του αρμού με υπομονή , γιατί μπορεί να αφήσει μικρο-υπολείμματα και να μην αποκτήσει τέλεια πρόσφυση ο ελαστικός αρμός στην νέα τοποθέτηση.
Αυτό που ποστάρισες πέραν του ότι είναι για αρμούς 5 χιλ, δεν κάνει σε ότι κατηγορία και να το πάρεις. Θα ξανανοίξει.
Τέτοιοι αρμοί >1 εκ, μόνο με ελαστικά υλικά.