Fiat Panda 7,6l/100km

Dimik, λέω να το δοκιμάσω στην instapot.
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
κι εγώ θα το δοκιμάσω, όταν βρω brisket βέβαια.

Για εμας τους φτωχους
dimik έγραψε:κι εγώ θα το δοκιμάσω, όταν βρω brisket βέβαια.
Γιατι, αν ζητήσεις στο κρεοπωλείο δεν έχουν;
mjacob έγραψε:dimik έγραψε:κι εγώ θα το δοκιμάσω, όταν βρω brisket βέβαια.
Γιατι, αν ζητήσεις στο κρεοπωλείο δεν έχουν;
Δύσκολο εως ακατόρθωτο, τα κρεοπωλεία δεν ασχολούνται με μοσχάρι-βοδινό γιατί δεν το τρώει ο κόσμος εκτός από steaks και ανάμεικτο κιμά.
Δεν υπάρχει και αρκετή ντόπια παραγωγή (λόγω έλλειψης βοσκότοπων πιθανολογώ) και η περισσότερη απορροφάται από ξενοδοχεία-εστιατόρια.
Ακόμα και στα σουπερμαρκετ βρίσκεις συνήθως τα ίδια και τα ίδια κομμάτια, top side, rump κλπ. Mια φορά π.χ πέτυχα ελιά στον Σκλαβενίτη και πήρα 3kg, η ταμίας μας ρωτούσε τι θα το κάνουμε το μοσχάρι και όταν είπαμε μπιφτέκια απόρησε
Θα καταφύγω σε αυτόν κάποια στιγμή, αλλά εκεί μιλάμε για πολύ σπέσιαλ καταστάσεις και ανάλογες τιμές.
Α και το καλύτερο, δεν βρίσκω ούτε χοιρινή κοιλιά με το δέρμα να κάνω κανένα crispy pork belly, παραδίδονται από τα σφαγεία χωρίς
Αν πας σε κανά χασάπη και του πεις να σου φέρει στήθος, δεν θα σου φέρει δλδ;
Μπορεί να το έχουν μαζί με τις στηθοπλευρές (που είναι πιο συνηθισμένο), αλλά στο κόβει επί τόπου και σου δίνει και τα κόκκαλα να κάνεις κανά ζωμό.

Εκτός κι αν πέσω σε κανέναν ψαγμένο.
Και μια ιστορία...
Πεθερός σε χασάπη
"ένα μπουτακι αρνίσιο γάλακτος"
Χασάπης "μερί;"
Πεθερός
"όχι μπουτακι"
Πήγε 2-3 λεπτά έτσι μέχρι που μπήκα στην μέση και τους εξήγησα ότι μιλάνε για το ίδιο πράγμα.
< >
Τελικά έβγαλε όλη την άκοπη στηθοπλευρά, του έδειξα τι ήθελα, χρειάστηκε λίγη επιχειρηματολογία για να πεισθεί ότι όντως αυτό ήθελα
Πλέον με έμαθε όμως
τώρα ψήνεται κι αυτός να βάλει κανά καπνιστήρι