Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#230495 Είχα δύο επιλογές: ή να το σβήσω, ή να σου απαντήσω με τις ίδιες εκφράσεις.
Το δεύτερο δεν επιτρέπεται ούτε από το φόρουμ, ούτε από τους καλούς τρόπους.
Τις εύχες μου.
:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By kacey
#230496 μιλαει για καλους τροπους ο απαραδεκτος που θεωρει λογικο να παρεις μια καραμπινα κ να εκτελεις ενα σκυλο επειδη δαγκωσε καποιον.

edit: θεωρει λογικοτατη αντιμετωπιση την εκτελεση με καραμπινα, ενος ζωου που για καποιο λογο δαγκωσε καποιον, αλλα σκιζει τα ρουχα του για την αξια της ζωης αυτου του νοημοντος ανθρωπου που συνειδητα μπαινει στο σπιτι σου με σκοπο να σε βλαψει και δεν θα εχει κανενα ενδοιασμο να σε σφαξει.
Άβαταρ μέλους
By gianik
Anonymous Founder έγραψε:............ Το ίδιο έγινε και με έναν κόκκορα που αναίτια μου επιτέθηκε..

:s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By italakias
Anonymous Founder έγραψε:Για να καταλάβω τώρα (δεν γνωρίζω τον νόμο, αλλά δεν ξέρω αν αναφέρεται γενικώς ή ειδικώς και κυρίως, δεν είμαι νομικός και ούτε πρόκειται να γίνω), αν έχω μια κότα στο κοτέτσι μου, μπορώ να την σφάξω με τον μπαλτά για να την κάνω σούπα, ή όχι;
:hmmm:
Γιατί μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε αναρωτηθεί απ' όσους ξέρω γι' αυτό το πράγμα, και να είστε όλοι βέβαιοι πως οι κοτόσουπες καταναλίσκονται με τους ίδιους ρυθμούς στην ελληνική επαρχία κι αλλαχού.
:s_dunno

Η κοτα μαλλον θεωρειται θηραμα .
Εαν ο σκυλος θεωρουταν θηραμα,θα μπορουσαμε να τους κυνηγαμε και να τους τρωμε. :lol: :eat: :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By gianik
#230516 ΙΜΗΟ δεν πρεπει να εχουμε την απαιτηση απο τον οποιοδηποτε , την ωρα που θα τον παρει στο κυνηγι η αγελη , να δειξει τετοια ηρεμια κ γενναιοτητα , σταματωντας , να τα αγριοκοιταξει κ.λ.π για να φοβηθουν κ να αλλαξουν ροτα....Υπαρχουν άνθρωποι που φοβουνται παθολογικα τα σκυλια , εξαλλου δεν ειναι ολοι υποχρεωμενοι να ειναι ανετοι με μια αγελη σκυλων διπλα τους...
Επισης λιγο ασχετο αλλα και σχετικο...
Μην σου τυχει (για την δουλεια μου μιλαω..) να επιληφθεις σε επεισοδιο για 4ποδα , οπου εχει εμπλακει , μελος (γυναικα συνήθως) φιλοζωικου σωματειου... :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By italakias
kacey έγραψε:μιλαει για καλους τροπους ο απαραδεκτος που θεωρει λογικο να παρεις μια καραμπινα κ να εκτελεις ενα σκυλο επειδη δαγκωσε καποιον.

edit: θεωρει λογικοτατη αντιμετωπιση την εκτελεση με καραμπινα, ενος ζωου που για καποιο λογο δαγκωσε καποιον, αλλα σκιζει τα ρουχα του για την αξια της ζωης αυτου του νοημοντος ανθρωπου που συνειδητα μπαινει στο σπιτι σου με σκοπο να σε βλαψει και δεν θα εχει κανενα ενδοιασμο να σε σφαξει.

Μην το ξεχειλωνετε το θεμα.
Η ζωη του ανθρωπου εχει μεγαλυτερη αξια απο αυτην ενος σκυλου ή ποντικου.
Το ξερουμε οτι καποιοι ειστε ευαισθητοι με το θεμα του σκυλου επειδη ο σκυλος ειναι αυτος που σας υπακουει και ερχεται σε επικοινωνια μαζι σας σε σχεση με τα αλλα ζωα αλλα ως εκει.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
italakias έγραψε:Εαν ο σκυλος θεωρουταν θηραμα,θα μπορουσαμε να τους κυνηγαμε και να τους τρωμε. :lol: :eat: :s_crazy

Εξαρταται το που βρισκεσαι....

οσοι ευαισθητοι, μην το ανοιξετε το παρακατω

Άβαταρ μέλους
By kacey
giannik1977 έγραψε:Επισης λιγο ασχετο αλλα και σχετικο...
Μην σου τυχει (για την δουλεια μου μιλαω..) να επιληφθεις σε επεισοδιο για 4ποδα , οπου εχει εμπλακει , μελος (γυναικα συνήθως) φιλοζωικου σωματειου... :lipsealed:

Ειπαμε, υπαρχουν και καμμενοι και απο αυτη τη πλευρα. Εσυ ομως, κανεις αυτο που προβλεπεται, στο 100% κ χωρις καμμια "εκπτωση"? Γιατι οι συγκεκριμενοι νομοι ειναι πια αυστηροτατοι και καποιοι συναδελφοι σου οχι απλα βαριουνται να τους εφαρμοσουν ή δεν τους ξερουν, αλλα συνειδητα προσπαθουν να αποτρεψουν την εφαρμογη τους κ τη τιμωρια του υπευθυνου.

italakias έγραψε:
kacey έγραψε:μιλαει για καλους τροπους ο απαραδεκτος που θεωρει λογικο να παρεις μια καραμπινα κ να εκτελεις ενα σκυλο επειδη δαγκωσε καποιον.

Μην το ξεχειλωνετε το θεμα.
Η ζωη του ανθρωπου εχει μεγαλυτερη αξια απο αυτην ενος σκυλου ή ποντικου.
Το ξερουμε οτι καποιοι ειστε ευαισθητοι με το θεμα του σκυλου επειδη ο σκυλος ειναι αυτος που σας υπακουει και ερχεται σε επικοινωνια μαζι σας σε σχεση με τα αλλα ζωα αλλα ως εκει.

δεν ξεχειλωνω τιποτα: το ζωο δεν εχει νοημοσυνη, δρα ενστικτωδως και σχεδον παντα για καποιο λογο ( α) ειτε καποιος, ακομα και αθελα του ή και χωρις να γνωριζει τι/γιατι συνεβη, προκαλεσε αυτη την αντιδραση, β) ειτε δεν φροντισε να μαθει στο σκυλο να μην αντιδρα ετσι).

αυτος που μπαινει στο σπιτι σου για να σε βλαψει εχει νοημοσυνη, το κανει συνειδητα και το κανει γιατι θελει να σε βλαψει ή/και να σου παρει αυτα που σου ανηκουν.
Άβαταρ μέλους
By kacey
Anonymous Founder έγραψε:β) Ήμουν μπροστά στο περιστατικό, όπου ο σκύλος μας, ενώ αρχικά ήταν ήρεμος απέναντι στον επισκέπτη, μετά από λίγη ώρα και ενώ είχε δει πως είχε καθίσει μαζί μας, κλπ, όταν πήγε να μας ακολουθήσει (ο επισκέπτης) μέσα στο σπίτι, αναίτια και χωρίς καμία δικαιολογία και χωρίς να δώσει πριν κάποιο δείγμα, τον δάγκωσε δυνατά στο πόδι ύπουλα. Την ίδια μέρα ο παππούς και ο πατέρας μου ανέλαβαν δράση με το μονόκανο. Και πολύ καλά κάνανε, αυτό έλειπε το οποιοδήποτε ζώο να έχει τέτοια συμπεριφορά απέναντι στους ανθρώπους και να το αφήσεις έτσι. Το ίδιο έγινε και με έναν κόκκορα που αναίτια μου επιτέθηκε. Έγινε την ίδια μέρα κρασάτος.

Τίποτε παράνομο ή περίεργο δεν βλέπω σ' αυτά.

πες μου ποτε εγινε το περιστατικο, να σου πω τι ισχυει (αφου δεν βλεπεις τιποτα παρανομο).
Άβαταρ μέλους
By italakias
#230533 Ωχουυυυυυυυυ ,βαρεθηκα.
Λοιπον φιλε,χεστηκα τι κανει ο σκυλος.
Απτην στιγμη που επιτιθεται σε ανθρωπους πρεπει να θανατωνεται και νομιζω προβλεπεται απο τον νομο.
Κανεις δεν εχει θεμα με τα σκυλια και μην βαζετε στην κουβεντα εγκληματιες και διαφορα αστοχα πραδειγματα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Anonymous Founder έγραψε:Για να καταλάβω τώρα (δεν γνωρίζω τον νόμο, αλλά δεν ξέρω αν αναφέρεται γενικώς ή ειδικώς και κυρίως, δεν είμαι νομικός και ούτε πρόκειται να γίνω), αν έχω μια κότα στο κοτέτσι μου, μπορώ να την σφάξω με τον μπαλτά για να την κάνω σούπα, ή όχι;

Παραβλέπω το γεγονός ότι άγνοια του νόμου δεν δικαιολογείται, πολύ δε περισσότερο δεν δικαιολογείται σε κάποιον που οπλοφορεί και έχει (υποθέτω) νόμιμη άδεια κατοχής όπλου.

Όσον αφορά τα ζώα, υπάρχει διαχωρισμός. Άλλα τα ζώα συντροφιάς, άλλα τα εκτροφής, άλλα τα οικόσιτα, άλλα τα θηράματα κλπ. Για την κάθε κατηγορία ισχύουν διαφορετικές διατάξεις.

Σχετικά με την κοτόσουπα. Ο νομοθέτης σου επιτρέπει να την σφάξεις για να την φάς, δεν επιτρέπει όμως να την βασανίσεις μέχρι θανάτου. Επίσης για την θανάτωση των ζώων εκτροφής προβλέπει ειδική διαδικασία (ιδιαίτερο τρόπο θανάτωσης ανάλογα με το ζώο) για την αποφυγή του βασανισμού τους. Για τις κότες αν δεν κάνω λάθος προβλέπει τον αποκεφαλισμό, άρα σωστά χρησιμοποιείς μπαλτά! :shifty:

Ο φίλος μας ο castigamatti θα μπορούσε να μας διαφωτίσει καλύτερα επ’ αυτών.